Sevgili hanımlar hoşlanmadığımız şeyleri uygun bir dille söyleyebiliriz ama hakaret, önyargı ve beddua boyutuna varmamalı. Herkes bizim gibi düşünmek zorunda değil. Bu şekilde davranarak kendimiz gibi düşündüremeyiz hatta daha itici de olabilir. Hakikaten gelinle empati yapıcaz diye konu ne boyutlara geldi. Ortada henüz evlenmemiş bir adam var okuyan kız kardeşine yardım edebilir tabi ki bunda anormal görülecek bir durum yok. Bekarken kardeşimin annesi ve babası vardı ama o okurken çoğunlukla maddi destekte ben bulundum. Okuyan bir insana destek olduğum için de mutluyum. Evliyken de bütçemi çok aşmayacak şekilde yine destek olurum. Normal olan bence bu.
ben kimsenin beddua ettiğini hatırlamıyorum. benim okuduğum mesajlarda, bugün sen böyle davranırsan yarın da sana böyle davranılır yazıyordu. bu bir beddua değil, aksine, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste sözünün hatırlatılması bana göre.
tanımayız etmeyiz, neden elin kızına beddua edelim.
abisi kardeşine yardım da edebilir, ailesine mal mülk de alabilir.
şahsi fikrim, ana babanın görevi evladına ahlak vermek ve onu meslek sahibi yapmaktır. bunu yaparken de evladım bana onu alsın bunu alsın kafasında olmamalı. ha maddi zorluğa düşer çocuğu destek olur, borcunu öder vs buna tamamım. ama yazlık almak keyfidir.
benim ailem de beni okuttu büyüttü meslek sahibi etti. darlık zamanlarında yardım ederken bile, evlat parası utandırır diye zor kabul ettiler. ölene kadar bizim boynumuzun borcudur dediler. bana göre esas analık babalık budur.
ve özel günlerinde aldığım hediyeler dışında bir mal mülk kabul etmediler. evlattan ana babaya değil, ana babadan evlada kalır dediler.
şahsi fikrimdir. konu sahibinin savunucuları lütfen saldırıyormuşum gibi cevap vermesin.
ben bakış açım ve yetiştirilme tarzım bu olduğu için de konu sahibinin buraya yazdıklarına karşı yazıyorum.