Abimi Evlilikten Vazgeçirme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bak ne demis atalarımız keser doner sap döner sen ve anneciğin daha yüzünü bile görmeden tanımadan sirf bir kızcagiz evlenip boşanmış diye tavir alirken asil siz at gözlüğü ile bilip bilmeden abinizin hayatına mudahil oldunuz. Evet anne babalar elbetteki çocuklarının evlikerine tavsiye verebilirler de mübarek siz daha girmeden anlamadan karsi çıkmışsınız. sirf kızcağız bosanmis diye ve abiniz yeni esyalar alarak masraf ettigi ve ayni zamanda kendi hayatıyla ilgili size yönetme fırsatı vermedigi icin. Bir insana iyi nitetlu olarak tavsiye vermek baska bir sey tamamen kendi egolari cercevesinde yönetmeye kalkışmak baska bir sey.

Yahu abimi ayırmak diye konu açtın şimdi annemi kırmadan çözmek için yazdım diyosun.
Abiniz kredi kartından önce psikolog masrafı ödese daha evla

Ay yeminle tam doğru tespit yapmışsın arkadaşım. Kredi karti yerine psikiyatrist masrafı ödemesi cok daha hayırlarına olacak

Ay arkadaşım eşini takdir ettim ve de imrendim. Allah nazarlardan saklasın. Her daim mutlu ol. O kv olacak cadı da hırsından catliyordur inşallah

Ay arkadaşım eşini takdir ettim ve de imrendim. Allah nazarlardan saklasın. Her daim mutlu ol. O kv olacak cadı da hırsından catliyordur inşallah
Allah razı olsun hepimiz mutlu olalım inşaallah. Aman gözü kalmasın yoksa bize sarar. Gölge etmesin başka bşy istemem kendisinden.

Bu konu ilk kez konuşulduğunda kredi kartını araya sıkıştırdığını sanmıyorum, muhtemelen sürekli gündemde kalan konuyla ilgili konuşurken arada bahsetti. Konuyu okuyanlar kızın açığını bulmaya çok odaklandıkları için bu kadar eleştirildi. Hatta ilk mesajlarda bile vardı kesin abisinden para kesilecek korkusu var vs diye... ben de bu durumu kadınların kocalarının kardeşlerine parasal yardım korkusu olarak görüyorum malesef. Kızın eleştirilmesi gereken asıl konu başkayken herkes parasal konulara daha bi ilgili. Kaynanayla ilgili söyleyecek bişey yok zaten.

İkinci olarak ev işi yapmayan, çocuk sahibi olmayan hatta sorumsuzca davranan kadınlar dahi bana göre yiyici kategorisinde değerlendirilmemeli. Bir kişi hatası ne ise sadece onunla yargılanmalı. Yani sonuç olarak kızın gelin adayına tavrı yanlış diye tamamen alakasız bir yerden eleştirilmesi insanların sığ adalet anlayışını bir kez daha göstermiş oluyor

Ben gereksiz alınganlık yapmadım sadece millet sapla samanı karıştırıyor onu söyledim. Mesela kaynanaya kızıyoruz değil mi önyargılı olduğu için. Ama biz de kızın gelini sırf para desteği kaybetme korkusu taşıdığı için istememe gibi bi ön kabulü yapıştırıveriyoruz ve bu durumda kaynanadan mantalite bakımından farkımız kalmıyor :)

Bu konu yüzünden ban yedim
Saydırdım konu sahibine

Ama okuyan kardeşime bende yardım ediyorum.
Etmez, etmemeli demek çok şaşırttı beni..

Eğer eşimden evimden kısıp kardeşime vermiyorsam bir sakınca olmsmalı

Konuyu aradakileri falan umrumda değil. Konuyu abini ayırmak için açtın. O Kızcağız 1 aylık evliliğinde kim bilir neler yaşadı da ayrıldı kimse 1 aylık evlilikten ayrılmaz kolay mı sanıyor çok bilen anan ve sen. Kimsenin ahını almayın etme bulma dünyasıııııııııııı yaşamadığımız şeyin masumu sanmayın kendinizi !!!! Allah abini o Kızla mutlu etsin sizi de kapı dışarı

Sevgili hanımlar hoşlanmadığımız şeyleri uygun bir dille söyleyebiliriz ama hakaret, önyargı ve beddua boyutuna varmamalı. Herkes bizim gibi düşünmek zorunda değil. Bu şekilde davranarak kendimiz gibi düşündüremeyiz hatta daha itici de olabilir. Hakikaten gelinle empati yapıcaz diye konu ne boyutlara geldi. Ortada henüz evlenmemiş bir adam var okuyan kız kardeşine yardım edebilir tabi ki bunda anormal görülecek bir durum yok. Bekarken kardeşimin annesi ve babası vardı ama o okurken çoğunlukla maddi destekte ben bulundum. Okuyan bir insana destek olduğum için de mutluyum. Evliyken de bütçemi çok aşmayacak şekilde yine destek olurum. Normal olan bence bu.

okuyan kardese elbette yardim edilir. lakin okudugunu daha son bir kac sayfada acikladi. ayrica konu sadece okuyan kardese destek degil evin faturalari annenin kendine yazlik aldirmasi, yine o annenin oglu evi yeniliyor para gidiyor diye ortaligi ayaga kaldirmasi.

Bekarken yazlık ta aldırır fatura da ödetir. Ortada henüz bir evlilik yok.

Hanimefendi mesele okuyan kızkardese yardim etme veya annenin faturadır veya özel istek ihtiyaçlarına karsi çıkma vs degil. Aslında olay tam tersi. Tabiki de gerekli oldugu durumlarda aile içi yardim yapılır sonuçta o anne evladı büyüttü baktı buna kimsenin itirazi yok burdaki olay da tam tersi bir durum var. Konu sahibi ve annesi kendilerine akan musluk duracak diye kendilerinden başka bir insana evlilik münasebetiyle para akacak korkusuyla gayet doğal bir sekilde evlenip boşanmış bir kızcağız a kulp takip evlenmelerine engel olmaya çalışmaları sorun. Sirf para gidecek ki kendi ceplerinden gitmiyor abisinin iyi bir isi ve iyi bir meslegi var abisinin ben anlaşıyorum seviyorum demesine rağmen arti babalari yani müstakbel kp nin de onay vermesine rağmen bu iki ana kız oğlanı o kız ile evlenmelerine mani olmaya çalışıyorlar. Gerekçe ne peki dersiniz 1. si evlenecegi kız boşanmış birisi 2. si de evlenecek diye oğlunun ev esyasi gibi masraf yapması. Konu sahibinin anasi kendisine gelince yazlik aldirmaya kadar masrafları ni ogluna ödettiriyor ( ha imkani varsa ödesin oğludur evladıdır kimse bir sey diyemez), kızkardeş tüm kredi karti harcamalarını abisine ödettiriyor ama müstakbel gelin hanım icin yeni esyalar alinca kıyameti kopartiliyor. Mesele bu yani. Umarım anlatabilmisimdir

tamam işte araya sıkıştırmış :)

ben kimsenin beddua ettiğini hatırlamıyorum. benim okuduğum mesajlarda, bugün sen böyle davranırsan yarın da sana böyle davranılır yazıyordu. bu bir beddua değil, aksine, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste sözünün hatırlatılması bana göre.

tanımayız etmeyiz, neden elin kızına beddua edelim.

abisi kardeşine yardım da edebilir, ailesine mal mülk de alabilir.

şahsi fikrim, ana babanın görevi evladına ahlak vermek ve onu meslek sahibi yapmaktır. bunu yaparken de evladım bana onu alsın bunu alsın kafasında olmamalı. ha maddi zorluğa düşer çocuğu destek olur, borcunu öder vs buna tamamım. ama yazlık almak keyfidir.

benim ailem de beni okuttu büyüttü meslek sahibi etti. darlık zamanlarında yardım ederken bile, evlat parası utandırır diye zor kabul ettiler. ölene kadar bizim boynumuzun borcudur dediler. bana göre esas analık babalık budur.

ve özel günlerinde aldığım hediyeler dışında bir mal mülk kabul etmediler. evlattan ana babaya değil, ana babadan evlada kalır dediler.

şahsi fikrimdir. konu sahibinin savunucuları lütfen saldırıyormuşum gibi cevap vermesin.

ben bakış açım ve yetiştirilme tarzım bu olduğu için de konu sahibinin buraya yazdıklarına karşı yazıyorum.

araya sıkıştırmak derken her gün gündem olan konuyu konuşurken söylemiş dedim. Salt bu konu masaya yatırılmışken araya sıkıştırmış demek değil bu.
her gün gündem değil ki. zaten konu olur olmaz kız başlık açtı, nerdeyse aynı gün de mesajı ekledi :)
ay neyse ne, kimse neden ödüyor demiyor, alt başlık farklı da anlatamadık bi türlü :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…