Abimi Evlilikten Vazgeçirme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben kimsenin beddua ettiğini hatırlamıyorum. benim okuduğum mesajlarda, bugün sen böyle davranırsan yarın da sana böyle davranılır yazıyordu. bu bir beddua değil, aksine, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste sözünün hatırlatılması bana göre.

tanımayız etmeyiz, neden elin kızına beddua edelim.

abisi kardeşine yardım da edebilir, ailesine mal mülk de alabilir.

şahsi fikrim, ana babanın görevi evladına ahlak vermek ve onu meslek sahibi yapmaktır. bunu yaparken de evladım bana onu alsın bunu alsın kafasında olmamalı. ha maddi zorluğa düşer çocuğu destek olur, borcunu öder vs buna tamamım. ama yazlık almak keyfidir.

benim ailem de beni okuttu büyüttü meslek sahibi etti. darlık zamanlarında yardım ederken bile, evlat parası utandırır diye zor kabul ettiler. ölene kadar bizim boynumuzun borcudur dediler. bana göre esas analık babalık budur.

ve özel günlerinde aldığım hediyeler dışında bir mal mülk kabul etmediler. evlattan ana babaya değil, ana babadan evlada kalır dediler.

şahsi fikrimdir. konu sahibinin savunucuları lütfen saldırıyormuşum gibi cevap vermesin.

ben bakış açım ve yetiştirilme tarzım bu olduğu için de konu sahibinin buraya yazdıklarına karşı yazıyorum.
Mesajları iyi okursanız konu sahibi ve annesine edilen beddualar var.

Mesajları iyi okursanız konu sahibi ve annesine edilen beddualar var.
beddua kısmına asla katılmam. ancak abimi ayırmak istiyorum diye yardır yardır hesap açan ve bana göre son derece dengesiz yazılar yazan birinin görüşlerine ben saygı duyamıyorum.

ve bence gerçek ana babalık ve aile olmak yazdığım gibidir. konu sahibi de buna saygı duyup bir sorgulasın kendisini ve annesinin yaklaşımını.

Tavri esyalar degil aslinda abim esya alırken haber bile vermemesi zaten bu yuzden konusmlari ekledim ki okuyun ki iyi fikir verin bana diyedi. Fakat sizler fikir vermek yerine yok kredi karti yok yazlik yok paraya odaklandiniz.
İyi de kazık kadar adam, aklı da var ki okumuş mühendis olmuş, kendi iş yerini açmış ve 1 yıllık bir ilişkiden sonrada evlenmek istiyor.
18 yaşında değilki eşya alırken size haber versin. Sonuçta kendisi kullanacak.
Bu adam yetişkin bir birey kendi kararlarını alabilir ve sizinle paylaşır.
Sizden onay istemiyor.

Keşke anneniz ne kadar iyi bir evladı olduğunu anlayabilse.
Harika bir abiniz var, kardeşine maddi destek oluyor, kadınları dul-bekar gibi geri kafalı kalıplara sokmuyor, okumuş işini kurmuş, sevdiği kadına sahip çıkıyor, ne kadar güçlü bir duruşu var adamın.

Çok nezih ve kibar bir insan canlanıyor gözümde. Sevgilisine arabanın kapısını açtı diye ezik oldu oğlum şeklinde düşüneceğine ne kadar nazik bir evlat yetiştirmişim deyip gururlanır insan. Benim eşim de bana, annem varsa da önce ona arabanın kapısını tutar. Ailesinin yanına gittiğimizde kayınvalidem sen öne eşinin yanına otur der bizimle arabada gelecekse. Kayınpederim kapılaraı açar/tutar misafir olduğum için önce bana sonra kendi eşine. Kayınpederim 67 yaşında adam alışverişlerde karısının çantasını ve aldıklarını taşır arkasından. Bunlar erkekleri ezen değil yücelten davranışlardır. Ah insanımız bunları anlasa keşke...

Siz arayı bulmak istiyorsanız annenize kendi kızın, o kızın yerine koyması gerektiğini aşılayın bence. Ne bileyim sizin de başınızdan bir evlilik geçebilir, sizin de nazik bir eşiniz olabilir, kızım kocasını eziyor yazık diye üzülüyor mu o zaman da acaba?

Keşke anneniz ne kadar iyi bir evladı olduğunu anlayabilse.
Harika bir abiniz var, kardeşine maddi destek oluyor, kadınları dul-bekar gibi geri kafalı kalıplara sokmuyor, okumuş işini kurmuş, sevdiği kadına sahip çıkıyor, ne kadar güçlü bir duruşu var adamın.

Çok nezih ve kibar bir insan canlanıyor gözümde. Sevgilisine arabanın kapısını açtı diye ezik oldu oğlum şeklinde düşüneceğine ne kadar nazik bir evlat yetiştirmişim deyip gururlanır insan. Benim eşim de bana, annem varsa da önce ona arabanın kapısını tutar. Ailesinin yanına gittiğimizde kayınvalidem sen öne eşinin yanına otur der bizimle arabada gelecekse. Kayınpederim kapılaraı açar/tutar misafir olduğum için önce bana sonra kendi eşine. Kayınpederim 67 yaşında adam alışverişlerde karısının çantasını ve aldıklarını taşır arkasından. Bunlar erkekleri ezen değil yücelten davranışlardır. Ah insanımız bunları anlasa keşke...

Siz arayı bulmak istiyorsanız annenize kendi kızın, o kızın yerine koyması gerektiğini aşılayın bence. Ne bileyim sizin de başınızdan bir evlilik geçebilir, sizin de nazik bir eşiniz olabilir, kızım kocasını eziyor yazık diye üzülüyor mu o zaman da acaba?
ne yazık ki kızı ve oğlu olan çoğu annede; kızıma kocası herşeyi yapsın ama gelinim için oğlum kılını kıpırdatmasın kafası var. bunu malesef en eğitimli kadınlar da bile görebiliyorum.

Ya merak ettim annenin gelinliginde baban annenin isteklerini yerine getiremedi mi cok mu sıkıntı cekti annen. Babanin ailesi anneni cok mu ezdiler acaba
Sanmiyorum yada bilmiyorum her dediği olup olmadığını. Ama annemler hep ayri evdeydiler hic kayınpederiyle oturmadi zaten onlar memleketteler. Yilda bir belki görüştüler. Babam ailesine hiç karıştırmazdı.

Ananı ikna edemezsin yavrum çünkü sende ikna etmek istemiyorsun . Ha burada akıllandım başta hatalıydım şimdi orta yolu bulmam lazım diyorsan çok zor, annen aynı durumları sana da yaşatacak göreceksin.

Ne istiyor saf salak bir gelinim olsun oğlum bana kardeşine bakmaya devam etsin , gelin bana itaat etsin mi ? Öyle değil diyeceksin.. Ama öyle cici kız.

Birini sevdin aşık oldun evleneceğiz diye ailene götürdün ailen karşı çıktı aaa o zaman olmaz diyebilir misin ? Sen dersin Allah bilir :63:

Abinin mutluluğuna göz koymuşsunuz, kaç yaşında adam bi salın yaaa..

Al işte sonunda siz kötü olursunuz ...

Konu sahibi siz baştan aşağıya haksızsınız. Abiniz on numara beş yıldız bir insanmış, evleneceği kadın çok şanslı. Yetişkin insanların evlilik kararlarına müdahale edilmeye çalışılmaz, sadece fikrinizi sorarsa söylersiniz. Doğru da bulsanız yanlış da bulsanız bu böyle.. Benim de bir erkek evladım var; tüm samimiyetimle söylüyorum salt olan evladımın mutluluğudur ve kimle mutlu olacağına inanıyorsa başımın tacıdır. Anneniz akıllı bir kadın olsaydı en başından gelinine önyargıyla yaklaşmaz, kucak açardı. Gelininiz sizden yana mutlu, huzurlu olacak ki, kocasını da mutlu etsin. Daha ilk günden gereksiz münakaşalara, itişmelere girilmesin, gerginlik olmasın. Sene olacak 2020! Bitsin artık şu kaynanacılık oyunları. Buradaki anneler beni onaylayacaktır yahu kim istemez evladının mutlu, huzurlu bir yuvası olmasını? Bunun anahtarı da çocukların evliliğine müdahil olmamaktır; aradı, aramadı, geldi, gelmedi.. Annenin yeri ayrı, eşin yeri çok ayrıdır. Bu iki kavram birbiriyle rekabet halinde olabilecek kavramlar değil. Kulvarlar çok farklı. Lütfen anneniz anneliğini bilsin. Siz de kardeşi olduğunuzun farkına varın. Zaten bu kafa yapısıyla giderseniz sonucu ben size söyleyeyim: üzgünüm ama abinizi kaybedersiniz.

Kk konu sahibine yüklenirken. Konu sahibi abi ve annesi arasini yapmak/ veya gelini ekarte etmek isterken ( niyetini kendisi bilir) , abi mustakbel esiyle evlilik hazirliklarinda ve evlerine alisveris yapmak ile mesgul mutlu mesut bir sekilde :KK70:

Yani kk hanimlari bos yere dertlenmeyin.
Konu sahibin abisi gibi olan bir adam zaten kaynana ve gorumcelik yaptirmaz ...

Yani kisara bir sorun yok. Is adamda bitiyor.
Bunu da ögrenmis olduk.

Konu sahibi seninde annen icin yapacagin pek birsey yok eger niyetin gercekten iyi ise.
Iki üc anne karisma etme vs dersin bakti olmuyor kendi haline birakacaksin.
Annen kendi dunyasinda o gelinle didisecek ve abinin yine umrunda olmayacak belki esine dahi caktirmayacak. Onlar mutlu annen kendince mutsuz olacak.
Yapacak birsey yok...

Sanmiyorum yada bilmiyorum her dediği olup olmadığını. Ama annemler hep ayri evdeydiler hic kayınpederiyle oturmadi zaten onlar memleketteler. Yilda bir belki görüştüler. Babam ailesine hiç karıştırmazdı.

E simdi bu ne çelişki demezler mi adama. Sizin babaniz kendi annesini yani sizin babaanneniz suzin hayatınızda fikir sahibi olmak istese, size kendi isteklerini dayatsa olmayınca da babanıza türlü türlü eziyet etse ne düşünür dunuz. Babaanneniz sizin ve annenizin hayatını ilgilrndiren konularda istedigi bir seyi size dayatsa ne hissederdiniz. Anneniz kv desine haklisin senin isteklerini yapalim dermiydi. Srn okuyor mussun ama söyleyeyim boş okuyorsun. kalem kitaptan once insanlik merhamet dürüstlük gibi insani eğitimlerinizi tamamlayin bence sonra meslek egitimi hersekilde halledilir zaten

inşallah Allah size de aynı şekilde kaynana-görümce verir de hatalarınız yüzünden kınanmanın ne kadar acı verdiğini anlayabilirsiniz. aklınız fikriniz kadının bakire olmamasında. bi düşünün bakalım abiniz bakir midir? eli hiç kız eline değmiş midir? abiniz eğer sütten çıkma ak kaşık olsa direkt bunu kabul etmez veya annesine öyle çıkışmaz. azıcık kafa yorabilseydiniz zaten r atmazdınız.

Gelin adayı bir aylık kısa bir evlilik yapmış .bu nedenle annesi istemiyormuş. Aslında annenin penceresinden bakınca kendince haklı oglunun hiç el değmemiş bir kızla evlenmesini istemesi normal.belki gün gelecek bu bizimde başımıza gelir ve bizde istemiyoruz diye bağırırız
hayatta karşımıza ne çıkacağı belli olmuyor. Umarım her iki taraf için de hayırlısı neyse o olur
Aabisi ne peki hic el değmemiş ni evlenmiş boşanmış namusuyla
Gidipte gayri meşru iliskimi yaşamış
Cok çirkin ifade kim bilir onun bi tarafı kaç kişiye degdi

Son durum annemin tansiyonu yüzünden hastaneye gittik. Bir şeyi yok.Bayramin ikinci günü. Abim sorun değil,artik ben nereye o oraya dedi. Yenge adayim da geldi tanıştık. Abim yengeme arabanin kapisini acti, annem biraz bozuldu köle olmuş çocuk gibi bir şeyler söyledi .Annem sadece bana köpürüyor bu aralar.
Kredi kartina takilan çok olmuş sizin ailenizde bu yok sanırım ama bizde vardir. Abim kredi kartimi öder. Odak nokta bu değil.
Aferim abine size rağmen sahip çıkıyor
İnsan gurur duyar ne kadar kibar oğlu m var diye sizin gibi KV ve girumceler yüzünden gelinler ne çekiyor
3 oğlum var şimdiden BN onlara ders veriyorum kadınlara bu sekil davranılır evlenince yardim edin esinize vs. Diye

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X