Kudra işte evlenince olmuyor o.Kır papatyasına da dedim. Gelin kısmısıyla ilgilenmiyorum ben, hiç ilgilenmedim. Aslolan aile bireyimdir.
Kır papatyasına da dedim. Gelin kısmısıyla ilgilenmiyorum ben, hiç ilgilenmedim. Aslolan aile bireyimdir.
daha aç karınlarını zor doyururken 20 bine eşya alıp taksidini ödeyemeyen abin ve ailesinin babana borcunu ödeyeceğine nasıl inandın, benim ayçiçeğim?Ben al demiyorum papatyam. Ben köyünüzden alın paranda ölmesin baba ama abim kendine ev almak istediğinde 100 200 açığı kalırsa destek çıkmamız lazım diyorum. Bedava değil geri ödemeli.
Ben haklarımı koruyorum aslında. Annemede söyledim. Geline noluyor diye de kızdı kaç defa. Tek dertleri beni şuan oturduğum ev eşimin ailesinin köydeki evleri. Neymiş bana ev vermişler. Ya gelin hanım sanane ? Benim kayınpederim beni sevip 2 saat sohbet ediyor kızım randevu alırmısın diyor da sen benim babama dünyanın lafını sayarken benimle derdin ne ? Ben eşime halada derim kendi emeğimizle ev alalım burası ailenin evi diye. Hayır biz konuştuk bizde bu şekilde diyor. Sahiplenemem abi ben herkesin emeğiyle aldığı evi. Kayınpederim ev yaptı da baba buyur göster evini dedim adama. Kızım sen buyur seninde evin dedi bana. Ona rağmen çökmem kimsenin evine. Kayınvalidemin evinden kocama bal alırken bile anne balın var mı bizde kalmamış diye sorar alırım anahtarı vardır bende istediğin zaman gir der bana yinede girmem. Kaynanam köyden birsürü şey getirmiş eşime dedim parasını verelim o da parayla alıyor sonuçta. Benim yengem annemin 50 tlsininin hesabını yapıyor.abinizi kendi haline bırakın. madem ki yengeniz mabadını çok kıymetli gördüğünden kalkıp çalışmaya yanaşmıyor; o halde ailece kendi yağlarında kavrulup gitsinler.
babanız ve annenize de yıllarca çok ağır şartlarda yapmış oldukları birikimlerini gönüllerinden geçtiği şekilde değerlendirmeleri için izin verin. sefasını sürmek en çok onların hakkı. kaba mabadlı gelininiz, bir gün dahi emek vermediği bir hayatı yaşamaya hakkı olmadığı gibi anne ve babanızın alın terinin sefasını sürmemeli.
ayrıca bu meseleden de belli olduğu gibi lütfen abiniz dahi olsa da sıkıntıları fazla içselleştirmeyin çünkü kendizin istismar edileceği bir düzlem yaratıyorsunuz. siz de o ailenin evladısınız. sizin de haklarınız var. abiniz ve yengeniz ağlıyorsa anne ve babanıza "yardım edin" diyerek geri çekilmeyin. yengenize o ailenin kızı olduğunuzu ve sizin de haklarınız olduğunu hatırlatmanız gerekiyor. böyle davranmaya devam ederseniz kıçınızdan donunuzu bile çekip alırlar.
Yazlık gibi alırlarsa abim kullanamaz. Bu nasıl görülür dışardan bilmiyorum. Kendi üstüne olucak zaten canım aksi mümkün değil. O yüzden abimin 20 bin lira bile katmasını istemiyorum.Babanız evi nerden alırsa alsın kendi üstüne alsın. Sakın abinizin üzerine yapmasın. Ben yaşlı başlı insanları sömüren tiplere sinir oluyorum. Bence yazlık gibi biryer alsınlar. Artık dinlenmek onların hakkı.
Kız yok yengem çalışmaz biraz çalıştı yapamıyorum diye çıktı işten.Bence abinize ev aldırmayın. Herkes evlenmeyi, çocuk yapmayı biliyorsa nasıl geçineceğini de önceden hesaplayacak. Hem sizi evine almak istemiyor yenge hanım sizce bundan sonra çok mu kıymetinizi bilecek? Allah razı olsun mu diyecek? Gerek yok böyle insanlara ev falan almaya. Poposunu kaldırsın bir işe girsin yenge hanım.
Evet geçmiyor. Abini çıkartıyor ev sahibi napıcaz kızım diyor. Abim çaresizlikten uygun diye yapılmamış evin taksidine girdi. Hem kira hem taksit. Şimdide faiz yiyip kira ödüyor bir kısmıyla. Yani bilmiyoruz ne olucak.Ben de çok keskindim bu konuda, rahat bırakın yaşlı insanları falan derdim. Günümüz şartlarında o kadar keskin olamıyorum maalesef. Özellikle son birkaç senedir. Oğlu sıkıntı çekerken zaten bırak tatile gitmeyi o annenin boğazından rahat bir lokma geçmeyecek. Ev alınır alınmaz, para verilir verilmez orasını bilemem. Ama aile de huzurlu olmayacak bu durumda ona eminim.
Yapanlar nasıl yapıyormuş? Çalışanların 3 eli 5 bacağı mı var? O zaman sesini kesecek kocişkosunun pembe panjurlu ev parasını biriktirmesini bekleyecek. Böyle insanlar anne babanız ele ayağa düştüğünde 1 bardak su vermez. Her şeyi çıkar ilişkisi olarak görürler. Lütfen uyanık olun lütfenKız yok yengem çalışmaz biraz çalıştı yapamıyorum diye çıktı işten.
Bende bunu düşünüyorum. Yengem bakmak zorunda değil o ayrı herkesin düzeni var benimde tabii ama destek ne kadar olur bilemem. Babama birşey olsa annemin en azından köyünde evi olurdu. Abim oturduğunda öyle olmayacak evden çıkaramayacak ve hevesle aldığı eve misafir gidcek.Dedem yılllaaaaaarca ölene kadar sırf ogulları ve gelinleri zorda kalmasın diye 2'şer ev ve her türlü ihtiyaçları karşılandı.
Zavallı annem ve teyzemlere de 3'ün biri kaldı.
Hastalandıklarında da gelinler yüzüne dahi bakmadı, kızları baksın denildi tabi ama maaş kartları yine ellerindeydi :)
Yazlık gibi alırlarsa abim kullanamaz. Bu nasıl görülür dışardan bilmiyorum. Kendi üstüne olucak zaten canım aksi mümkün değil. O yüzden abimin 20 bin lira bile katmasını istemiyorum.
Yani şöyle söyleyeyim kendim bir sıkıntınin içindeyim eşimin firması küçülmeye gitti sektör değiştirmeye karar verdi kursa gidiyor altı ay iş bakmayacak bu süreçte . Bu bizim kararımız bende çocuk bakıyorum ailem destek olmak istiyor ben kabul etmiyorum . Gecinecek birikim var ama böyle tabi yetecek kadar. Erişkin olan insanlar hayatta bazı bedelleri ödemeyi kabul etmeli . Evet şartlar zorlu . Ama sürekli yeni birşey alma gücün yoksa almayacaksin . Gitmiş koltuk almış ee niye ödemiyorsunuz diye soruyormus. Kim bilir konu sahibinin annesi kaç yaşında yer siliyor .Ben de çok keskindim bu konuda, rahat bırakın yaşlı insanları falan derdim. Günümüz şartlarında o kadar keskin olamıyorum maalesef. Özellikle son birkaç senedir. Oğlu sıkıntı çekerken zaten bırak tatile gitmeyi o annenin boğazından rahat bir lokma geçmeyecek. Ev alınır alınmaz, para verilir verilmez orasını bilemem. Ama aile de huzurlu olmayacak bu durumda ona eminim.
Evet geçmiyor. Abini çıkartıyor ev sahibi napıcaz kızım diyor. Abim çaresizlikten uygun diye yapılmamış evin taksidine girdi. Hem kira hem taksit. Şimdide faiz yiyip kira ödüyor bir kısmıyla. Yani bilmiyoruz ne olucak.
Mevlitte biri anneme 50 lira vermiş. Gelen her parayı yengeme verdi annem zaten biri hariç. O da anneme bu senin ben bebeğe hediye aldım zaten dedi. Neyse analı kızlı yok sana verdi 50 TL x dediler. Annem hatırlamıyorum bana vermedi verse bilirdim dedi. Yok hala verdi 50 tlyi sana. Annemde alın 50 tl yi ya kim verdi vermedi fesuphannallah dedi. Yani inanın anneminde isteği yok ama abimi düşünüyor. Abimde ne gelinler var anne boşver diyor. Eee abiii ona bakarsan ne kaynanalar var konuşturma beni.Kudra gelinleri kıymet bilen insan olsa haklısın.
Ama o kıymetli kıçını kaldırıp çalışsın, yoruluyorum yapamam demekle olmaz o iş.
Önce emek verip gayret göstersin.
Havadan gelen parayla ev alınacak ve yaşlı insanlar hasta olsa bir bardak su vermez bu tipler.
Aynıları bizim basımızda da vardı.
Dedem sagolsun yedirmeden duramazdı
Bizde koşardık annemle babama. Adam haklıymış. Ben işten çıkıyordum kızım emekli maaşımla ne yapıcam elimdeki para giderse diyor.Babam evde en akıllı olan. Ev alırsa eğer gelin daha da kaba davranacak.
Annem sessiz kadındır baş edemez yengemle. O ev alınmasın burnundan getirir abimin. Annemede laf sokar.
Canım annem hala eski evde oturuyor. Para gitmesin diye masrafta yapmadılar. Hevesle ev bakıyor çok güzel diye ee annem sen oturmayacaksın ki :) nefes alamıyorum astımım var kızım köyümden ev istiyorum ben temiz hava istiyorum diyor. Ee abimlerin olduğu yerden alınca şehir merkezi yine aynı olucak.Kudra işte evlenince olmuyor o.
Anne baba zengin olsalar evet versin ne olacak ama bu adamlar yaşlı.
Adam elleri yara bere içinde hala çalışıyor ve anne merdiven siliyor.
Yaşlanmışlar hiç mi rahat yüzü görmesinler
Sen kimin parası hakkında karar veriyorsun hayırdır benimle mi merdiven sildin haddini bil desin. Ama diyemez sevgili oğluna kıyamaz. Sevgili oğlu da karısıyla birlikte ana baba dolandırma peşinde zaten. Torun bile sevdirmedi kadın hala ev mi alsak diye düşünülüyorAnnem sessiz kadındır baş edemez yengemle. O ev alınmasın burnundan getirir abimin. Annemede laf sokar.