Abime ev alıp almamak, babamın kalan son parası ve yaşlılığı.

Ben gelin kısmıyla ilgilenmiyorum Hayatım boyunca hiç ilgilenmedim. Kardeşimdir esas olan. Aile demek zor durumda olanın elinden tutmak demektir benim gözümde. Bu anne baba da olabilir kardeş de olabilir. Ama bunu söylerken ben biliyorum ki benim abim annemi babamı ortada bırakmaz, sahip çıkar. O yüzden dediğim gibi aile içi dinamiklerle, ilişkilerle, aradaki bağ ile alakalı bir mevzu. Herkes kendi penceresinden yorumluyor.

Anladim dediğim gibi benim ki sadece fikirdi ben ailelerden maddi beklentiyi çok çirkin buluyorum
Insallah kolay bir çözüm bulurlar
Bende babama şunu sundum. Kendi köylerinden alıcaklar ev babamın artıcak 100 200 bini en azından kendi emekleriyle kazandığı parayı bağlayacaklar. Babam çalışabildiği kadar çalışır biriktirir sonrasına bakılır. Abimede bu faizler düzelince ne bileyim fırsat çıkınca en azından baban benim param var evde aldım oğlum sana kredine 3 5 destek vereyim der halledilir. Bilmiyorum ne kadar mantıklı.

Krediler düzelmez düzelmeyecek önümüzde uzun bir yol var. Eski faizler ztn imkansız hala artış surecindeyiz parasal daralma artacak bu sadece size vakit kazandırır. Adamı huzursuz etmeseler kabul ama.

Babamda o yüzden vermiyor. Lakin abim geri ödemeli alıcak zaten faiz olmaması için. Borç verecekti.

bu daha da mantıksız bir seçenek olmuş. siz neden her çözümde hem ailenizin elden ayaktan düşeceği zamanları hem de kendi hakkınızı görmezden geliyorsunuz?

İnanın üzülüyorum. Küçük bebekle kaldılar. Abi sen bak eve 3 5 bende de me varsa veririm krediye bakarız kira ödeme evine taksit öde dedim. Kardeşim yok tek başıma olmuyor dedi. Ailecek bizde ne yapalım diye düşündük. Babamda ev alayım otursunlar dedi lakin düşününce bu işin geri dönüşü yok diyor.

Valla okuduklarımdan anladığım kadarıylaa yardıma zaten baban yanaşmıyo annen yerleri silerek yardım ediyo
Sende yardım edin diye zorluyosun
Yengen gitsin yerleri silsinnn bebeğede annen bakar .. kocaman kadından damı utanmıyolar yer silerken onlar için. Normalde ayıp bişi değil çalışıyo kadın amaaa
Arayıp anneni haşlamasını biliyosa hayatta yapmasın onlar için.
Almasaydın banamı aldın derdimmm .
Kimse kimseye yardım etmek zorunda değil
Durumları varsa ederler destek çıkarlar
Ama yoksa kimsenin bişi deme hakkı yok

Babamda aynısını söylüyor. Annem gelin beni kovmaktan beter etti kızım aldığımız eve nasıl oturtcaz haklısın diyor. Babamda takmış benim kızım yıllardır çalışıyorda gelin hanım napmışta ben ev alayım diyor. Kafam bozuk diyor babamda başım ağrıdı stresten dedi.

Bu yaştan sonra iki işte çalışan baba, merdiven silen anne var. Para istemeye utanır insan. Gücü yetmiyorsa karısı da çalışacak, karısı çalışmıyor mu ek iş yapacak. Hele bir de ortada huysuz bir gelin var sıkışırlarsa bir bardak su vermez. Herkes ayağını yorganına göre uzatsın. Siz de karışmayın şöyle para ver vs diye. Bu gelin sizi eşikten sokmuyor neredeyse. Çalışsın kocasına destek olsun olmuyorsa da başının çaresine baksın. Hak etseler eyvallah da. Günün sonunda nankörlük edeceği bariz insanlara böyle fedakarlık yapılmaz.

Babamda abime hani senin kenarda paran oğlum 1 milyon çıkartfaksınki eve bakıcaksın sen nasıl ödeyeceksin diyor. Komple karıştı bilmiyorum. Vicdan yaptım bende acaba kötümü düşünüyoruz ben mi fesatlıl yapıyorum diye. Yemin ediyorum gözüm yok otursa evde amacım annemle babamın burnundan gelmemesi.

Üzüldüm gerçekten çok zor bir durum. Abiniz de öyle serseri, saçan savuran bir insan değil anladığım kadarıyla. İnsan ona da üzülüyor.

Annen merdiven silerken yengen çalışmıyor mu?
Abinin o parada hiç hakkı yok. Ne istiyorlarsa yapsınlar ama abine vermesinler.
Annem merdiven silerek okuttu abimi.. babam harçlık gönderdi. Annem 5 kuruşunu almadı abimin. İstemedi. Hala da şimdi arabasına benzin koyar öyle gezer.

Yok balım arsa tek tapuda. O yüzden direk bi daire alın köyün ilçesinden yaşlılığıda var yemekhave market pazar yakın olsun dedik. Lakin bu evde abim oturamaz oturamazsa nasıl olur işler nasıl ilerler bilmiyorum.
Benim yengem annem tek başına gelin çıktığı evde örümcek ağlarıyla otururken 1 hafta boyunca bir kere davet etmedi. Üstünede bizemi sorup gelmişler dedi. Ay bakın sinir geliyor bana.

Benim abim bırakmasada yengem çok huysuz canım. Mm şöyle diyeyim abimler yoldayken nerdesiniz oğlum diye abime mesaj atması suç gelin hanım hazretlerine yazması gerekiyor. Ne bileyim eline sağlık demesi lazım yoksa hemen şikayet edilir. Mesaj atılcak ona falan yoksa hemen şikayet ediyor. Annemde idare ediyor geçiyor. Fakat ev alıp oturtmak ne kadar mantıklı ?

Anneme deseydin dedim de kızım boşver onlamı uğraşıcam abinle kavga ediyorlar karı koca arası bozuluyor diye üzülüyor. Abim üzülüyor aslında. İster alın ister almayın anne babam da zor çalışıyor diye babamdan daha da isteyemem ben artık böyle yaşıcsm dedi o zorlamıyor biz aile olarak ne yapabiliriz diye düşünüyoruz. Hem annem babam zorda kalmasın hemde abimdir sonuçta darlık çekmesin. Hayat zaten zor.

Babama laf sokan yengem ne hikmetse bunu duyunca hal hatır sormak için aramış. Ben kandilde aramam babamı mesajıma dönmüyor o da alla diye söyleniyordu. Banada dönmüyor baban tuvalete gidicek vakti yok işyerinde.

Üzüldüm gerçekten çok zor bir durum. Abiniz de öyle serseri, saçan savuran bir insan değil anladığım kadarıyla. İnsan ona da üzülüyor.
Yok canım benim ne içki ne sigara ne tatil yani para harcayacağı alanda yok. Tek başına araba taksid ödedi anca bitti. Bebekleri tedaviyle ya da doğal oldu bilmiyoruz uzun süre illaki sağlık gideri olmuştur. Ee kira da ödüyor. Bu durumda bizde üzülüyoruz.

Karısı senin kadar üzülmüyor canım üzülse bi işe girer destek olur
Ayrıca sen aynı durumda olsan abin bir kuruş verir miydi bence o yenge oldukça vermezdi

Ne yapmamı önerirsiniz ? Ben de mantıklı düşünemiyorum.
Anneniz babanız yaşlanmış yarın kanser olsalar tedavi masraflarını nasıl karşılayacak bu insanlar
Ailenizi abinize yardım etmeye zorlamayın karısı çalışsın kiralarını ödesinler
Sizde yaşlı inanlara bu kadar yüklenmekten vazgeçin artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…