- 2 Ekim 2023
- 2.530
- 10.009
abinizi kendi haline bırakın. madem ki yengeniz mabadını çok kıymetli gördüğünden kalkıp çalışmaya yanaşmıyor; o halde ailece kendi yağlarında kavrulup gitsinler.Ne yapmamı önerirsiniz ? Ben de mantıklı düşünemiyorum.
babanız ve annenize de yıllarca çok ağır şartlarda yapmış oldukları birikimlerini gönüllerinden geçtiği şekilde değerlendirmeleri için izin verin. sefasını sürmek en çok onların hakkı. kaba mabadlı gelininiz, bir gün dahi emek vermediği bir hayatı yaşamaya hakkı olmadığı gibi anne ve babanızın alın terinin sefasını sürmemeli.
ayrıca bu meseleden de belli olduğu gibi lütfen abiniz dahi olsa da sıkıntıları fazla içselleştirmeyin çünkü kendizin istismar edileceği bir düzlem yaratıyorsunuz. siz de o ailenin evladısınız. sizin de haklarınız var. abiniz ve yengeniz ağlıyorsa anne ve babanıza "yardım edin" diyerek geri çekilmeyin. yengenize o ailenin kızı olduğunuzu ve sizin de haklarınız olduğunu hatırlatmanız gerekiyor. böyle davranmaya devam ederseniz kıçınızdan donunuzu bile çekip alırlar.