- 11 Aralık 2018
- 39.661
- 245.741
Öyle ev değil ya. Anladığım kadarıyla apartman dairesi. Öyle evini aldık al sana üç daire dönüşümlerinden değil. Üstüne müteahhite para verilen dönüşümlerden.Kentsel dönüşüme girecek evi niye satsin adam kac katı para edecek o ev emekçi adamın canı çıkmış onu elde edene kadar. Böyle akıllar verme babana abin küçük çocuk mu gitsin çalışsın
Söyledik babama ama kentsel dönüşüme giricek diye yanaşmıyor. Ordaki kirayı annem harçlık yapıyor. O evde sıkıntı vardı 2 kere satın aldılar mahkeme durumları falan kızım ben o zaman satmadım şimdi satamam diyor. Al sattan yoruldum gücüm yok artık diyor.
Evet hoş değil sağ ve sağlıklı insanların mirası hakkında yorum yapmak ama günümüz şartları biraz moktan olduğu için ailece oturup konuşulabilir diye düşündüm.İkiside sağken miras paylaşımını açmadık aslında. Anneme de destek olun ya krediye ya da kiraya girmeyin ev meselesine dedim.
Kentsel dönüşüme girecek evi niye satsin adam kac katı para edecek o ev emekçi adamın canı çıkmış onu elde edene kadar. Böyle akıllar verme babana abin küçük çocuk mu gitsin çalışsın
Yani bilmiyorum ev sıfır daire olarak geri verilecekse nerden bakarsan bak kâr edilir. Adam köyde yaşar İstanbul da da kışın gelir kalır. Emekli insanın ne kadar ömrü var ki ? Neden şimdiden gidip oğluna ev alsın . Allah korusun çok kötü bir hastaliga yakalandı o evi satıp tedavi karşılar mı o abi asla sanmıyorum . Ben mirasın ölmeden verilmesine çok karşıyım .Öyle ev değil ya. Anladığım kadarıyla apartman dairesi. Öyle evini aldık al sana üç daire dönüşümlerinden değil. Üstüne müteahhite para verilen dönüşümlerden.
Benim yengem dedi valla. Keyfi olarak 20 bine oda takımı almışlar taksidini ödeyemedi abim diye hiç sormuyorsunuz diye annemi haşladı arayıp. Benim köyde eşimin ailesinin evi varmış babam da ev alırsa onların olcammış mışşşşş. O yüzdende babam yanaşmıyor. Bir yandanda abim zor durumda destek olunmalı. Ne olcak bilmiyoruz.Sunshine niye babana abime para ver dedin ben anlamadım . Herkes eşek gibi çalışıp kendi alacak . Gerekirse akşam taksiye çıksın. Bu analar babalar bu yaşta çalışıp gelin evde popo büyütsün diye mi varlar ?
Gelin kimde milletin malına karışıyor . Benim eşim işten çıktı ben ailen neden para göndermiyor diye bir kere demedim . Ne alaka bana mı çalışıyor kayinbabam
Annem astım hastası. Destek olmak için siliyor. Babam mesai yapıyor. O yüzdende ben nasıl güvenip aldığım eve oturtayım 1 hafta kalmaya gidemem kendi evime diyor..yengeniz de çalışsın. milletin malının derdine düşeceğine kaldıracak mabadını bir işe girecek. cidden böyle insanlara uyuz oluyorum ya, önce sen plan yapacaksın. anneniz kaç yaşında merdiven siliyor, gelin hanım malın mülkün hesabını güdüyor. çok çirkin ya.
Adam niye evini satıp abiye ev alsın ? Hiç olmasa bile İstanbul gibi bir yerde toprağı var adamın . Herkes kendi hayatina baksın . Yaşlı başlı insanlardan medet ummasinlar. Iki gün sonra Allah korusun bir kanser tedavisi görmek gerekse kim karsilayacak mesela?Su an kentsel dönüşüm yasası çok sorunlu ama, ne m2ler tutuyor ne yer
Ayrıca 1 milyonun yeteceğini düşünmüyorum geçen yıl bile daha fazla üste ödeme isteniyordu m2 ye göre değişir.
Annem ben bakarım çocuğuna dedi. Kızım çalışmak istersen destek olurum dedi. Yok kabul etmiyor. Zor oluyormuş yoruluyormuş :)25 bin lirayla da olduğu kadariyla gecinecek ayrıca . Iki asgari ücret o tutar. On bin kiraya verecek kalan on beş binle de yaşayacak . Ha insani şartlar mi istiyor gezmek , alışveriş yapmak gibi verecek çocuğu annesine gidip çalışacak gelin hanım . Sanki ülkede herkes 50-60 bin aliyor
Ben de hoşlanmıyorum bu şekilde miras paylaşımından. Ancak empati yapıyorum. Abim bu derece zor durumda olsa ve ailem destek olmak istese ben de bu kararlarını desteklerdim sanıyorum. Kardeşler arası ilişkiye, aradaki bağa bağlı bir durum.Yani bilmiyorum ev sıfır daire olarak geri verilecekse nerden bakarsan bak kâr edilir. Adam köyde yaşar İstanbul da da kışın gelir kalır. Emekli insanın ne kadar ömrü var ki ? Neden şimdiden gidip oğluna ev alsın . Allah korusun çok kötü bir hastaliga yakalandı o evi satıp tedavi karşılar mı o abi asla sanmıyorum . Ben mirasın ölmeden verilmesine çok karşıyım .
Abin neden zor durumda ? Böyle keyfi harcama yapip calisan anne ve baba ödesin diye mi zor durumda . Zordaysa ikinci ise gitsin . Karısı niye sekiz yıldır evde popo büyütmüş. Bak sakin anne ve babana yüklenme . O kiyamadiginiz abi varya o paraya bir çöksün yüzünüze bakmayacaklar. Adamlar sizi eve kabul etmiyor siz ev alalım diyorsunuz. Sonra yine burda ağlarsın KanaryaBenim yengem dedi valla. Keyfi olarak 20 bine oda takımı almışlar taksidini ödeyemedi abim diye hiç sormuyorsunuz diye annemi haşladı arayıp. Benim köyde eşimin ailesinin evi varmış babam da ev alırsa onların olcammış mışşşşş. O yüzdende babam yanaşmıyor. Bir yandanda abim zor durumda destek olunmalı. Ne olcak bilmiyoruz.
O yüzden satmıyor. İstanbuldaki evimi neden satayım diyor hemde çok merkezi işlek biryerde. Abim memur. Nöbete gidiyor bazen okula yetmiyor diye ama onunda tek gücü yetmiyor ev almaya.Kentsel dönüşüme girecek evi niye satsin adam kac katı para edecek o ev emekçi adamın canı çıkmış onu elde edene kadar. Böyle akıllar verme babana abin küçük çocuk mu gitsin çalışsın
Adam niye evini satıp abiye ev alsın ? Hiç olmasa bile İstanbul gibi bir yerde toprağı var adamın . Herkes kendi hayatina baksın . Yaşlı başlı insanlardan medet ummasinlar. Iki gün sonra Allah korusun bir kanser tedavisi görmek gerekse kim karsilayacak mesela?
Benim için önce annem ve babam gelir Kudra. Anne babanın malı mülkü olur fazladan evi olur bir kenarda parası olur tamam desteklesin . Kaldı ki ortada sekiz yıldır çalışmayan bir gelin var . Insanın para istemeye yüzu olması lazım . Herkes alışmış anne baba destek çıksın biz rahat edelim istediğimizi harcayalim ee karismaya gelince asla ağızlarını acmasinlar bizi rahatsız etmesinler gelmesinler. Böyle bir hayat var mı ?Ben de hoşlanmıyorum bu şekilde miras paylaşımından. Ancak empati yapıyorum. Abim bu derece zor durumda olsa ve ailem destek olmak istese ben de bu kararlarını desteklerdim sanıyorum. Kardeşler arası ilişkiye, aradaki bağa bağlı bir durum.
Herkes nasıl kirada oturuyor ve geciniyorsa o da öyle yapacak. Her gördüklerini almasınlar zahmet olmazsa . Neyine aciyorsunuz kocaman adamın bende onu anlamadımO yüzden satmıyor. İstanbuldaki evimi neden satayım diyor hemde çok merkezi işlek biryerde. Abim memur. Nöbete gidiyor bazen okula yetmiyor diye ama onunda tek gücü yetmiyor ev almaya.
Babanız haklı ama adam.emekli olmuş bir yandan çalışmaya devam ediyor ki ağır bir işte çalışıyormuş anneniz merdiven temizliyor bi zahmet yengenizde çalışsın o zaman.Yengem 8 yıldır çalışmadı. Babamda ona kızıyor. Eve katkısı yok ben bu yaşımda çalışıyorum kenara para atmışım neden vereyim ki kızım bana saygısı sevgisi olmayan bir gelin için diyor.
Aslında inanın niyeti yok. Abimin streten yüzünde saçında yara çıkmış. Nereye çıkıcam kiraya depozito taşınma masrafı gücüm yok diyor. Babamda o yüzden annemle ne yapsak diye düşünüyor. Annem abime söyledi zaten benim bir evladım daha var oğlum ona göre düşünmemiz lazım dedi. Abim bi ara ev bulmuştu seneler önce 400 bine. Babamdan 200 bin istedi arabayı da satıp alıcaktı babam vermedi pahalı ev diye. Verseydin şimdi böyle bir dert olmicaktı şuan herkesin işi yarım kaldı diyorum kendimce.Abiniz 25 bin liralık gelirle bebek sahibi olurken bir planlama yapmıştır, çok üzülmesin babanız. He tabii ona ev almayı kafaya koyduysa, sizi yokluyorsa o ayrı ama düpedüz haksızlık yapmış olur.