Abime ev alıp almamak, babamın kalan son parası ve yaşlılığı.

Valla bazen öyle şeyler yaşatıyorlar ki, insanın gözü aile bireyin bile görmüyor. Anneme babama saygı duymayan ellerinde ki paraya da göz dikmesin.
Kız yok ne saygısı bıraksan ağzına eder annemle babamın ki etmiyorda değil. Babam dün diyor ki oğluma şu eşyayı taşıyalım dedimde kıyameti kopardı biz şuraya gidcez diye kızım ben ne ev alıcam yapma diyor.

Kudra işte evlenince olmuyor o.
Anne baba zengin olsalar evet versin ne olacak ama bu adamlar yaşlı.
Adam elleri yara bere içinde hala çalışıyor ve anne merdiven siliyor.
Yaşlanmışlar hiç mi rahat yüzü görmesinler
Valla ben 10 yıldır abim 35 yıldır falan evli ama bilemediysek demek 😂

E herkes kendi düşüncesini yazıyor benimki de bu yönde. ben ailesine kardeşlerine aşırı düşkün bir insanım zaten. Normal değilim ki. Abim zorda kalsa kendi evimi satarım ben 😂

Ben al demiyorum papatyam. Ben köyünüzden alın paranda ölmesin baba ama abim kendine ev almak istediğinde 100 200 açığı kalırsa destek çıkmamız lazım diyorum. Bedava değil geri ödemeli.
Aldığı koltuğun parasını kayınpederine ödeten gelin 100 200 parayı borç olarak görmez ve geri alamaz babanız.. Kusura bakmayın ama gelin hepinizi parmağında oynatma konusunda oldukça tecrübeli..

Senin durumun da çok matah değil ki.
Çocuğun olsa bir süre çalışmasan, eşinin maaşıyla zor geçirirsin. Abin kadar almıyordu esin yanlış hatırlamıyorsam.
Sende mutlu olmadığın halde çalışmaya devam ediyorsun, niye?
Yengen calissaymis bu zamana kadar.
Bebegi biraz büyüsün, zahmet edip çalışsın mesela. Ev alamasalarda iki maaşları olur.

Anne babanın zor şartlarda çalışıp kazandığı para, aldığı ev üzerinden mi rahata erecekler? Arada sıkışınca yardım edebilirler ama ellerindeki paranin tümünü abin icin harcamaları çok yanlış olur. Yarın hasta olsalar ne yengen ne de eşinin korkusundan abin yüzlerine bakar.
Öyle canım. Eşimle biz asgari alıyoruz. Evet çok zor çalışıyorum. dün 5 çeşit yaptım diğer günler de de yiyelim diye. Tek maaşla zor olucak o da öyle. Babamda elimdeki parayo verince 5 kuruşum yok diyor korkusu o.

daha aç karınlarını zor doyururken 20 bine eşya alıp taksidini ödeyemeyen abin ve ailesinin babana borcunu ödeyeceğine nasıl inandın, benim ayçiçeğim?
Gerçi yengem ödetmez evet. Ay ne bileyim işin vicdan kısmıyla başbaşq kaldık. Dua edin de köyden güzel bir ev bulsunlar bugün.

Benim annem babam kaç yaşına gelmiş olacak ve hala çalışacak ama gelin çalışmıyor, oğulları para yetiremiyor diye hala onları düşünecek… Durumum yerinde bile olsa buna karşı gelirim. Babanız kendi oturacakları evi önce bir düşünüp garantilesinler, sonra ellerinde kalıyorsa yardım yapabilirler.

Valla ben 10 yıldır abim 35 yıldır falan evli ama bilemediysek demek 😂

E herkes kendi düşüncesini yazıyor benimki de bu yönde. ben ailesine kardeşlerine aşırı düşkün bir insanım zaten. Normal değilim ki. Abim zorda kalsa kendi evimi satarım ben 😂
Hahaha ay sen benim görümcem olsaydın keşke. Benim ki bizdeki parayı da istiyor🤣🤣

Söyledik babama ama kentsel dönüşüme giricek diye yanaşmıyor. Ordaki kirayı annem harçlık yapıyor. O evde sıkıntı vardı 2 kere satın aldılar mahkeme durumları falan kızım ben o zaman satmadım şimdi satamam diyor. Al sattan yoruldum gücüm yok artık diyor.
Oturdukları eski olan ev var ,bide kirada eski bı evleri var anladığım kadarıyla. Madem kıtadaki eski evi versin oturmaları icin

Sen kimin parası hakkında karar veriyorsun hayırdır benimle mi merdiven sildin haddini bil desin. Ama diyemez sevgili oğluna kıyamaz. Sevgili oğlu da karısıyla birlikte ana baba dolandırma peşinde zaten. Torun bile sevdirmedi kadın hala ev mi alsak diye düşünülüyor
Sorma aklıma geldikçe sinirleniyorum. Annem özledim özledim diyor ama yengem bir kere gel demedi. Kendi kardeşi 1 ay kalıyor.

Yapanlar nasıl yapıyormuş? Çalışanların 3 eli 5 bacağı mı var? O zaman sesini kesecek kocişkosunun pembe panjurlu ev parasını biriktirmesini bekleyecek. Böyle insanlar anne babanız ele ayağa düştüğünde 1 bardak su vermez. Her şeyi çıkar ilişkisi olarak görürler. Lütfen uyanık olun lütfen
Tehtit ediyor hanımefendi. Ev alıp çıkcam ben bu evden sürekli taşınamam yeter diye :)

Bazen çok fazla manipüle edildiğini düşünüyorum. Annnem merdiven silecek, babam elleri yara olacak gelin hanım 20 bin liralık mobilya alıp kira ödeyemiyorum diye annemle babamın üç kuruşuna göz dikecek. O gözü oyarım. Anneniz ve babanız keyif vakti gelmiş. Gelin hanım kıçını kaldırıp çalışsın yada gelinin annesi merdiven silip kızına ev alsın.
Babam çalışamıyorum diyor zaten. Dişimden arttıırp biriktirdim tazminatıda aldı zaten. Annemden korksa diyemezde korkuyor. Benim yanımda diyemez..

Kız yok ne saygısı bıraksan ağzına eder annemle babamın ki etmiyorda değil. Babam dün diyor ki oğluma şu eşyayı taşıyalım dedimde kıyameti kopardı biz şuraya gidcez diye kızım ben ne ev alıcam yapma diyor.

Babanız akıllı adam. Almasın ev. Çok haklı. Ortalığı karıştırmayın.

Yani şöyle söyleyeyim kendim bir sıkıntınin içindeyim eşimin firması küçülmeye gitti sektör değiştirmeye karar verdi kursa gidiyor altı ay iş bakmayacak bu süreçte . Bu bizim kararımız bende çocuk bakıyorum ailem destek olmak istiyor ben kabul etmiyorum . Gecinecek birikim var ama böyle tabi yetecek kadar. Erişkin olan insanlar hayatta bazı bedelleri ödemeyi kabul etmeli . Evet şartlar zorlu . Ama sürekli yeni birşey alma gücün yoksa almayacaksin . Gitmiş koltuk almış ee niye ödemiyorsunuz diye soruyormus. Kim bilir konu sahibinin annesi kaç yaşında yer siliyor .

Bazı kadınlar gelin olup çocuk dogurunca o ailenin kendisini baya beslemesini , barındırmasini bekliyor. Çocuk doğurmak büyük maharet gibi . Kıyafet almasın bir süre , AVM ye gitmesin pazardan alsın yiyeceğini sonra da ise başlasın bir zahmet . Bir insan İstanbul da yaşamiyorsa 25 bin de gayet yeter yani . Dediğim gibi tatile , giyime ya da sinemaya gidemez ama bu da bir süreç. Iki kişi çalışınca şartlar daha iyileşir . Vicdansızca geliyor bana anne ve babaları sıkıştırmak
55 yaşında astım hastası canım. Aa bak hanımefendi kendi soyadına geçti. Sizin soyadınızıda almayacaktım da neyse diyor bir de babamın yanında. Ya sen kimsinde biz sana ev vericez?

55 yaşında astım hastası canım. Aa bak hanımefendi kendi soyadına geçti. Sizin soyadınızıda almayacaktım da neyse diyor bir de babamın yanında. Ya sen kimsinde biz sana ev vericez?
Özgur kadınlar ekonomik gücü olan kadınlardır. Soyadi değiştirmekle olmaz o işler totosunu kaldırsın

Alabiliyorsa alsın
Seneler önce mesela 500 tl kira verirken daha iyi yere çıkıp 1000 lira verdiler. Annem taşınıp masraf etmeyin ev alın der diye de söylemedi gelin hanım. Annem öğrenince tabi bu şekilde söylediği içinde biz çok memnunuz halimizden diyip laf soktu. Hani nasıl memnunsun ?

X