Abime ev alıp almamak, babamın kalan son parası ve yaşlılığı.

Ne yapmamı önerirsiniz ? Ben de mantıklı düşünemiyorum.
abinizi kendi haline bırakın. madem ki yengeniz mabadını çok kıymetli gördüğünden kalkıp çalışmaya yanaşmıyor; o halde ailece kendi yağlarında kavrulup gitsinler.
babanız ve annenize de yıllarca çok ağır şartlarda yapmış oldukları birikimlerini gönüllerinden geçtiği şekilde değerlendirmeleri için izin verin. sefasını sürmek en çok onların hakkı. kaba mabadlı gelininiz, bir gün dahi emek vermediği bir hayatı yaşamaya hakkı olmadığı gibi anne ve babanızın alın terinin sefasını sürmemeli.
ayrıca bu meseleden de belli olduğu gibi lütfen abiniz dahi olsa da sıkıntıları fazla içselleştirmeyin çünkü kendizin istismar edileceği bir düzlem yaratıyorsunuz. siz de o ailenin evladısınız. sizin de haklarınız var. abiniz ve yengeniz ağlıyorsa anne ve babanıza "yardım edin" diyerek geri çekilmeyin. yengenize o ailenin kızı olduğunuzu ve sizin de haklarınız olduğunu hatırlatmanız gerekiyor. böyle davranmaya devam ederseniz kıçınızdan donunuzu bile çekip alırlar.

Şaşıracak düşünecek bir şey yok. Babanız birikimiyle köyünden yer alsın yerleşsin. Abi evlenip barklanıp çoğalmayı baba ve eş olmayı bildiyse geçinmeyi de bilecek bir zahmet. Kira mı öder,çadır mı kurar,ev alabilir mi o kendi düşüneceği iş. Herkes kendi işini halledecek. Kimse kusura bakmasın.

Sen niye al diyorsun peki ?

Yengen gibi çok insan tanıyorum. Giyimiyle makyajıyla ayakkabılarıyla on numara… memur eşiyim demeden kenara üç beş lira koymayan. Sonra da kv kp tarla tapan satınca ev araba alır böyleleri, sıkıntı çekmeden mal sahibi olur. Elalemin kızı da tasarruf etsin, ikinci çizmeyi almadan kışı geçirsin… kimseye bir şey sattırmayayım da çocuklarıma kalsın deyip kendisi yemesin. bence güzel kafanı yorma, her şey olacağına varır ses çıkarmadan bekle.

Ben kendi kardeşime çok güveniyorum zor durumda olsa bile ailemi zora sokup siz kendinizden kısın bana ev alın demez. Eğer insanlar bizi bir yasa getirdilerse bundan sonra artık bizim sorumluluğumuz beş bin ona buna vermek yerine belki biriktirip tatile gidecek . Anne babanın hep verici olması bekleniyor ve doğal karsilaniyor . Bence yaşlı insanlari artık gençler rahat bıraksın . Maddi zorluksa ülkenin yüzde sekseni aynı durumda maaşı da asgari ücret değil biraz realist bakmak lazım . Az yesinler

Annem yengemden bebek beşiğini satarsan bana ver kızımın olunca burda kullanırız dedi. Ben veririm parasını dedi. Dalga geçer gibi satmış 500 tl ye.

Benim eşim maddi konularda çok sağlam basar bende boyleyim hayatında 2 yıl evde kaldı oda covid dönemi idi. Bizde de bir ara böyle bir konu oldu saçma saçma konuşma 65 yaşında hala calisam adamdan para alacak değilim dedim oda ona gelen mirası + emekli kartını teklif etmişti kendi calisicakti ne oldu biliyormusunuz 7 gün sonra aniden kaybettik
O geride evlatlarım beni düşündü diyerek gitti. 3 günlük dünyada evlat için bile bu kdr telaşa değmez bence.

Bence abinize ev aldırmayın. Herkes evlenmeyi, çocuk yapmayı biliyorsa nasıl geçineceğini de önceden hesaplayacak. Hem sizi evine almak istemiyor yenge hanım sizce bundan sonra çok mu kıymetinizi bilecek? Allah razı olsun mu diyecek? Gerek yok böyle insanlara ev falan almaya. Poposunu kaldırsın bir işe girsin yenge hanım.

Ben de çok keskindim bu konuda, rahat bırakın yaşlı insanları falan derdim. Günümüz şartlarında o kadar keskin olamıyorum maalesef. Özellikle son birkaç senedir. Oğlu sıkıntı çekerken zaten bırak tatile gitmeyi o annenin boğazından rahat bir lokma geçmeyecek. Ev alınır alınmaz, para verilir verilmez orasını bilemem. Ama aile de huzurlu olmayacak bu durumda ona eminim.

Babanız ilk etapda kendilerini düşünsünler, yarın bi şey olsa abinizin onlara faydası dokunmaz..

Dedem yılllaaaaaarca ölene kadar sırf ogulları ve gelinleri zorda kalmasın diye 2'şer ev ve her türlü ihtiyaçları karşılandı.
Zavallı annem ve teyzemlere de 3'ün biri kaldı.
Hastalandıklarında da gelinler yüzüne dahi bakmadı, kızları baksın denildi tabi ama maaş kartları yine ellerindeydi :)

Kudra gelinleri kıymet bilen insan olsa haklısın.
Ama o kıymetli kıçını kaldırıp çalışsın, yoruluyorum yapamam demekle olmaz o iş.
Önce emek verip gayret göstersin.
Havadan gelen parayla ev alınacak ve yaşlı insanlar hasta olsa bir bardak su vermez bu tipler.
Aynıları bizim basımızda da vardı.
Dedem sagolsun yedirmeden duramazdı

Annem yengemden bebek beşiğini satarsan bana ver kızımın olunca burda kullanırız dedi. Ben veririm parasını dedi. Dalga geçer gibi satmış 500 tl ye.
Senin durumunu bilmesem he de geç, Allah başka yerden kapı açar derim ama an itibarıyla diyemiyorum.

Kır papatyasına da dedim. Gelin kısmısıyla ilgilenmiyorum ben, hiç ilgilenmedim. Aslolan aile bireyimdir.

Babam evde en akıllı olan. Ev alırsa eğer gelin daha da kaba davranacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…