abinizi kendi haline bırakın. madem ki yengeniz mabadını çok kıymetli gördüğünden kalkıp çalışmaya yanaşmıyor; o halde ailece kendi yağlarında kavrulup gitsinler.Ne yapmamı önerirsiniz ? Ben de mantıklı düşünemiyorum.
Sen niye al diyorsun peki ?Babamda aynısını söylüyor. Annem gelin beni kovmaktan beter etti kızım aldığımız eve nasıl oturtcaz haklısın diyor. Babamda takmış benim kızım yıllardır çalışıyorda gelin hanım napmışta ben ev alayım diyor. Kafam bozuk diyor babamda başım ağrıdı stresten dedi.
Ben al demiyorum papatyam. Ben köyünüzden alın paranda ölmesin baba ama abim kendine ev almak istediğinde 100 200 açığı kalırsa destek çıkmamız lazım diyorum. Bedava değil geri ödemeli.Sen niye al diyorsun peki ?
Ben kendi kardeşime çok güveniyorum zor durumda olsa bile ailemi zora sokup siz kendinizden kısın bana ev alın demez. Eğer insanlar bizi bir yasa getirdilerse bundan sonra artık bizim sorumluluğumuz beş bin ona buna vermek yerine belki biriktirip tatile gidecek . Anne babanın hep verici olması bekleniyor ve doğal karsilaniyor . Bence yaşlı insanlari artık gençler rahat bıraksın . Maddi zorluksa ülkenin yüzde sekseni aynı durumda maaşı da asgari ücret değil biraz realist bakmak lazım . Az yesinlerBen gelin kısmıyla ilgilenmiyorumHayatım boyunca hiç ilgilenmedim. Kardeşimdir esas olan. Aile demek zor durumda olanın elinden tutmak demektir benim gözümde. Bu anne baba da olabilir kardeş de olabilir. Ama bunu söylerken ben biliyorum ki benim abim annemi babamı ortada bırakmaz, sahip çıkar. O yüzden dediğim gibi aile içi dinamiklerle, ilişkilerle, aradaki bağ ile alakalı bir mevzu. Herkes kendi penceresinden yorumluyor.
Annem yengemden bebek beşiğini satarsan bana ver kızımın olunca burda kullanırız dedi. Ben veririm parasını dedi. Dalga geçer gibi satmış 500 tl ye.Yengen gibi çok insan tanıyorum. Giyimiyle makyajıyla ayakkabılarıyla on numara… memur eşiyim demeden kenara üç beş lira koymayan. Sonra da kv kp tarla tapan satınca ev araba alır böyleleri, sıkıntı çekmeden mal sahibi olur. Elalemin kızı da tasarruf etsin, ikinci çizmeyi almadan kışı geçirsin… kimseye bir şey sattırmayayım da çocuklarıma kalsın deyip kendisi yemesin. bence güzel kafanı yorma, her şey olacağına varır ses çıkarmadan bekle.
Üzülüyormuş ailesine yokmuş durumları. Benim merdiven silen anneme üzülmüyor.Ayrıca yengenizin anne babası yok mu onlar yardım etsin
Madem yengeniz değerli kıçını kaldırıp çalışmıyor ailesi ev alsın
Ben de çok keskindim bu konuda, rahat bırakın yaşlı insanları falan derdim. Günümüz şartlarında o kadar keskin olamıyorum maalesef. Özellikle son birkaç senedir. Oğlu sıkıntı çekerken zaten bırak tatile gitmeyi o annenin boğazından rahat bir lokma geçmeyecek. Ev alınır alınmaz, para verilir verilmez orasını bilemem. Ama aile de huzurlu olmayacak bu durumda ona eminim.Ben kendi kardeşime çok güveniyorum zor durumda olsa bile ailemi zora sokup siz kendinizden kısın bana ev alın demez. Eğer insanlar bizi bir yasa getirdilerse bundan sonra artık bizim sorumluluğumuz beş bin ona buna vermek yerine belki biriktirip tatile gidecek . Anne babanın hep verici olması bekleniyor ve doğal karsilaniyor . Bence yaşlı insanlari artık gençler rahat bıraksın . Maddi zorluksa ülkenin yüzde sekseni aynı durumda maaşı da asgari ücret değil biraz realist bakmak lazım . Az yesinler
Babanız ilk etapda kendilerini düşünsünler, yarın bi şey olsa abinizin onlara faydası dokunmaz..Selamlar kızlar. Abimle yengem bizim memlekette kiradalar. Çok detaya girmeyeceğim abim ortalama 25 bin maaş alıyor tek çalışan. Bu zamana kadarda rahat kira ödedikleri için annemleri dinlemeyip kiradan kiraya çıkıp para biriktiremeyip evde alamadılar. Çok rahat o zamanlarda 200 bine ev vardı öyle düşünün kira öder gibi ev taksidi oluyordu. Neyse. Şuan herşey zorlaştı bebekleri var ve abim yetemiyor. Kira olmuş 10 küsür ev sahibi çık diyor abim nerden bulayım ne yapayım diye şaşırmış durumda.
Gelelim babamın durumuna. Ağır işte mesailerce çalışıp eli gözü yara içinde geliyor her akşam. Annem hala merdiven siliyor. Babam hem emekli hem çalıştığj için kenara para biriktirdi. 1 milyon küsür. Elimdeki son para kızım çalışamıyorum artık evler eski ( oturdukları ve kirada olan eski evimiz var 40 yıla yakın) kentsel dönüşüme girerse 5 kuruşum kalmıyor emekli maaşla ne yapacağım diyor. Aslında babamın abimlerin ordan ev alıp oturtma niyeti vardı ama oraya gücü yetmiyor aynı zamanda benim memlekete gittiğimde yine kalıcak yerim yok kendi evime misafir gideceğim tüm paramı da yatırdığım için olası bi sıkıntıda abine çık diyemem yaşlandım ordan evi satayım kendi köyümden alayım (annem babamın köyüyle abimin oturduğu yer 40 km) desem onuda halledemem diyor. Annemler ev bakıyorlar şuan memlekette lakin durum baya karıştı. Annemlere yaşlandınız abimlerin ordan ev almak yerine köyden alıp neden mezarlığa doğduğunuz yerlere ilerde gidip temiz hava almayasınız büyük şehir burası herkes kaçıyor dedim. Doğru söylüyorsun öyle istiyorum ama abin napıcak diyor. Babam abin otursa olan iyi muhabbet bozulursa ne olucak ne geliyorsa maddiyattan geliyor diyor. Para yardımı yap abime ev alsın diyorum geçti kızım o iş çok pahalı nasıl alıcak faizler ortada diyor.
Ufacık bahsetmem gerekirse biz yengemle çok sorun yaşadık. Yani kötülemek için değil inanın ilaç kullanıyor takıntılı ve obsesif bozukluğu var. Babama anneme laf sokup saygısızlık yapıyor. Senin baban babama oturmaya gelmiyor diye 7 günde 3 kez kavga ettiğini biliirm. Babamda o yüzden kafası karışık geçen işyerinde kaza geçirmiş dalgınlıktan. Şaşırdım kaldım diyor. Kalsın kenarda para hiç ev almayalım dolarda durur diyor ama anneciğim çok bunaldı burdan annesinin mezarına gitse yatıcak yeri yok köyünde. Yengem desen şimdi hepten babamın parasında olucak gözü seneler önce babamın aldığı ev bizim olur kızınızın evi var demişti ben kirada olmadığım için. Ona kadar karışıyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Kudra gelinleri kıymet bilen insan olsa haklısın.Ben de çok keskindim bu konuda, rahat bırakın yaşlı insanları falan derdim. Günümüz şartlarında o kadar keskin olamıyorum maalesef. Özellikle son birkaç senedir. Oğlu sıkıntı çekerken zaten bırak tatile gitmeyi o annenin boğazından rahat bir lokma geçmeyecek. Ev alınır alınmaz, para verilir verilmez orasını bilemem. Ama aile de huzurlu olmayacak bu durumda ona eminim.
Senin durumunu bilmesem he de geç, Allah başka yerden kapı açar derim ama an itibarıyla diyemiyorum.Annem yengemden bebek beşiğini satarsan bana ver kızımın olunca burda kullanırız dedi. Ben veririm parasını dedi. Dalga geçer gibi satmış 500 tl ye.
Kır papatyasına da dedim. Gelin kısmısıyla ilgilenmiyorum ben, hiç ilgilenmedim. Aslolan aile bireyimdir.Kudra gelinleri kıymet bilen insan olsa haklısın.
Ama o kıymetli kıçını kaldırıp çalışsın, yoruluyorum yapamam demekle olmaz o iş.
Önce emek verip gayret göstersin.
Havadan gelen parayla ev alınacak ve yaşlı insanlar hasta olsa bir bardak su vermez bu tipler.
Aynıları bizim basımızda da vardı.
Dedem sagolsun yedirmeden duramazdı
Babamda aynısını söylüyor. Annem gelin beni kovmaktan beter etti kızım aldığımız eve nasıl oturtcaz haklısın diyor. Babamda takmış benim kızım yıllardır çalışıyorda gelin hanım napmışta ben ev alayım diyor. Kafam bozuk diyor babamda başım ağrıdı stresten dedi.