Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Bugunki menum: 2 bardak yesil cay ve biraz su..

Kahvalti 2 kraker yanina salata

Birde 4 kuru incir 1hurmA yarim salatalik.

Yaklasik 40-45dk yuruyus.. sanirim baya az kalori aldim
Ama hic ortam yok benim yaa.. ya iyice amaan bos ver diyorum ya da cok
Az
Yiyorum

Kizlar selam ben once bildirim yapayim sonra menumu yazayim sorna laintilar :)

gecen cuma 68.20
bugun 67.85
fark 350 gram, reglim hala bitmedi pztsi 69 dum bence yine iyi gitti odemler kalanda haftaya eksiye yansir insallah :)

bugunku menumu yazayim bir de

yogun bi haftanin son gunuydu diye sanirim pek spor yapamadim, Hareket neredeyse yok bugunluk ama yarindan itibaren minumum 8 bin adima baslarim hic merak etmeyin.

saat 10:00 1 kahve
12:30 1 haslanmis yumurta 1 dilim peynir 2 ceviz 7 zeytin 1 kase yagsiz tuzsuz salata 1 dilim tt ekmeksekersiz cay
arada sekersiz cay
16:00 1 kahve 1 hurma 1 kuru kayisi
18:30 7-8 parca tabuk kanat (izgara/air fryerda pisirdim) yaninda 2 yk firinda patates az yagli baharatli, 1 kase yagsiz tuzsuz salata 1 bardak ayran

arada dukan bira

20:00 2 kare bitter

regl im bitmedi henuz ve hala cok tatli istiyor canim, krom olmasa neler yiyecektim acaba canim cok tatli cekiyooorrr

su 2,5 lt
spor 2391 adim suan yani yazmama degmez

midem kötü canım. bulantı hapı kullanıyorum ama hep sıkıntı yaşıyorum midemden. maalesef yine epey kilo alarak kapatıcam gibi görünüyor. çünkü beyaz ekmek olmadan hiçbir şey yiyemiyorum. su hiç içemiyorum 🤷‍♀️ geçen hamileliğimde de aynısını yaşamıştım. hayırlısı bakalım. senin nasıl gidiyor diyet😄 çocuk düşünmüyor musun gel su çok güzel😂😂
canim cok gecmis olsun, senin simdi onceligin baska tabi, onemli olan senin iyi olman, sonra yine beraber veririz kilolari uzulme sen :)
MENUM

9:00 1 bardak kahve

12:00 2 dilim cavdar, 1kk peynir, 2 dilim hindifüme, 2 zeytin, domates salatalik

15:00 sütle kahve, 3 hurma

16:30 ceyrek armut

18:00 firinda tavuk, 2dilim patates, 1 sogan, biber, 1 parca brokkoli, Ayran, Salata

2lt su

1lt ödem suyu

3mil leslie
gayet guzel menu afiyet olsun cnaim, leslie de var 3 mil masallah
Iyi yapmissin canim gercekten dur diyip bisiler yapmayinca sonu yok kilo almanin. Evet insallah görebilrm 73leri bu hafta pek gitmedi malesef

Hmm anladm cnm bol bol su ic bari oda iyi sonucta

Ben evde ne varsa koyuyorm bi gün önceden hazirlayip ertesi gün iciyorm bugunki ödem suyumda olanlar: maydonoz, taze nane, zencefil, 1limonun suyu, karanfil, cubul tarcin, tane karabiber ( ben koymadm ama yesil elma kabugu yada ananas kabugu veyatta salatalik da konabillir)

Yaa tüh insallah gecer bulantilarn cok zor öyle de ya cubul kraker denednmi hic.
Ayy aman yok suan hic hazir deglm oglani bezdende kurtardim tam rahata eriyorm 😂😂 belki bitaneyle bile kalabilirim 😄
tesekkur ederim tarif icin, haftaya ben de deneyecegim :)
Günaydin kizlar bu hafta artidayim malesef:
Gecen cuma: 74.1
Bu hafta: 74.3
Fark +200gr

Nedenini bilmiyorm hafta ici iyi gecmisti dün bide ödemsuyu yapmistim ama regl bitisine dogru azalir insallah artik
canim o odemdir, bende pztsi asiri odemliydim ilk gun diye, suandada hala tam bitmedigi ici ntam yansimadi kiloma bence dusus. hic canini sıkma haftaya yansir o eksi :)
Ben baya zorlaniyorum.. kekler abur cubur.. istiktar zor..

40 yasindayim canim..4 cocuk annesiyim..1,5 metre boyum var😐😂 kilomu sonra yazicam insallah. Hedefim her gun 1 saat yuruyus yapmak en az.. olmadi haftada 4-5 gun simdilik.. ve vermem gereken en az 10
Kilo..
onerim kendini yormayacak sekilde baslaman, mesela ben once gunde 15 dk sporla basladim sonra yarim saat sonra 45 dk simdi her gun 40-45 dk yuruyuz ve ya leslie yapamay calisiyorum, her gun 8 bin adimi tutturmaya calisiyorum en azindan boyle ufaktan baslayip eklemek hayatinin parcasi haline getirmek bana daha kolay geldi. Sana da oneririm
Kilom 63,2😏 hedef 50
Kilon cok degil, dikkat edersin 3-4 aya istedigin kilolara dusersin bence
Merhaba hanımlar

Hala regl olmadım beni düşündürüyor.

Bugün +1.200 çıktım
66.900 bu sabah ki kilom😔
canim ne kadar geciktin? Corona asisi cevremde herkesin dongusunu 30-31 gune ciakrtti. Benim zaten pkos um oldugu icin benimki ondan mi asidan mi bilemiyorum ama benim dongum asi oldugumdan beri 31 gunde bir olarak sabitledi. Belki seninki de oyle olmustur.
Bugunki menum: 2 bardak yesil cay ve biraz su..

Kahvalti 2 kraker yanina salata

Birde 4 kuru incir 1hurmA yarim salatalik.

Yaklasik 40-45dk yuruyus.. sanirim baya az kalori aldim
Ama hic ortam yok benim yaa.. ya iyice amaan bos ver diyorum ya da cok
Az
Yiyorum
canim bu sekilde kilo versen bile cok cabuk pes eder ve yemeklere saldirirsin. Ayrica kilo vericem derken komple sagligindan olursun aman Allah korusun.
Daha once diyet yaptin mi, diyet menusunde neler olmali bilgin var mi bilmiyorum ama cok basit bir kac bilgi vermek isterim
1 hic protein yok menunde, protein tuketmezsen kaslarini kaybedersin. Illaki et yemen de gerekmiyor, sevmiyorsan eger, yumurta, peynir, yogurt, baklagil ile de bunu karsilayabilirsin. Bi meyve tuketmissin, aslinda vucudunu ac birakip sonra kuru incir gibi glisemik endeksi yuksek bir sey tuketmissin insulini iyice cildirtirsin bu sekilde. Baska da besin degeri olan bir sey yok zaten menunde, kraker dedigin ne bilmiyorum ama o zaten bos kalori demek.
SAglikli bir menude olmasi gerekenler, en az 2 protein, 1 meyve, 1 yag, 2 sebze, 1 sut, 1 karbonhidrat porsiyonu bu tabiki ozel bir diyet uyguluyorsan oranlari degisebilir ama dengeli bir menude en az bunlar olmali. senin menunun porsiyon karsiligi su belki yarim karbonhidrat porsiyonu ve 3-4 meyve. Bu sekilde vucudun cok ac kaldigi icin kendini korumaya alip daha cok yaglanirsin ve metabolizma hizini dusurursun. Yani tabiki isine karismak istemem. Ben sadece boyle menuler gordugumde gercekten karsimdaki insanin sagligi icin asiri endiseleniyorum ve bilgilendirmek istiyorum. Lutfen kendinize bunu yapmayin. Ben diyetisyen listesi takip ediyorum suan daha once de cok diyetisyene gittim (hormonal hastaligim var) kilo kontrolu hakkinda epey okudum, okuyorum, izliyor dinliyorum ve bu en cok yapilan hatalardan biri, cok az yemek. Nolur kendinize iyilik yapayim derken komple sagliginizi tehdit altina sokmayin. Heleki suan korona var, bagisikliginizi dusurup kendinizi en ufak hastaliga karsi korumasiz birakirsiniz aman diyeyim.

canim cok gecmis olsun, senin simdi onceligin baska tabi, onemli olan senin iyi olman, sonra yine beraber veririz kilolari uzulme sen :)

gayet guzel menu afiyet olsun cnaim, leslie de var 3 mil masallah

tesekkur ederim tarif icin, haftaya ben de deneyecegim :)

canim o odemdir, bende pztsi asiri odemliydim ilk gun diye, suandada hala tam bitmedigi ici ntam yansimadi kiloma bence dusus. hic canini sıkma haftaya yansir o eksi :)

onerim kendini yormayacak sekilde baslaman, mesela ben once gunde 15 dk sporla basladim sonra yarim saat sonra 45 dk simdi her gun 40-45 dk yuruyuz ve ya leslie yapamay calisiyorum, her gun 8 bin adimi tutturmaya calisiyorum en azindan boyle ufaktan baslayip eklemek hayatinin parcasi haline getirmek bana daha kolay geldi. Sana da oneririm

Kilon cok degil, dikkat edersin 3-4 aya istedigin kilolara dusersin bence

canim ne kadar geciktin? Corona asisi cevremde herkesin dongusunu 30-31 gune ciakrtti. Benim zaten pkos um oldugu icin benimki ondan mi asidan mi bilemiyorum ama benim dongum asi oldugumdan beri 31 gunde bir olarak sabitledi. Belki seninki de oyle olmustur.

canim bu sekilde kilo versen bile cok cabuk pes eder ve yemeklere saldirirsin. Ayrica kilo vericem derken komple sagligindan olursun aman Allah korusun.
Daha once diyet yaptin mi, diyet menusunde neler olmali bilgin var mi bilmiyorum ama cok basit bir kac bilgi vermek isterim
1 hic protein yok menunde, protein tuketmezsen kaslarini kaybedersin. Illaki et yemen de gerekmiyor, sevmiyorsan eger, yumurta, peynir, yogurt, baklagil ile de bunu karsilayabilirsin. Bi meyve tuketmissin, aslinda vucudunu ac birakip sonra kuru incir gibi glisemik endeksi yuksek bir sey tuketmissin insulini iyice cildirtirsin bu sekilde. Baska da besin degeri olan bir sey yok zaten menunde, kraker dedigin ne bilmiyorum ama o zaten bos kalori demek.
SAglikli bir menude olmasi gerekenler, en az 2 protein, 1 meyve, 1 yag, 2 sebze, 1 sut, 1 karbonhidrat porsiyonu bu tabiki ozel bir diyet uyguluyorsan oranlari degisebilir ama dengeli bir menude en az bunlar olmali. senin menunun porsiyon karsiligi su belki yarim karbonhidrat porsiyonu ve 3-4 meyve. Bu sekilde vucudun cok ac kaldigi icin kendini korumaya alip daha cok yaglanirsin ve metabolizma hizini dusurursun. Yani tabiki isine karismak istemem. Ben sadece boyle menuler gordugumde gercekten karsimdaki insanin sagligi icin asiri endiseleniyorum ve bilgilendirmek istiyorum. Lutfen kendinize bunu yapmayin. Ben diyetisyen listesi takip ediyorum suan daha once de cok diyetisyene gittim (hormonal hastaligim var) kilo kontrolu hakkinda epey okudum, okuyorum, izliyor dinliyorum ve bu en cok yapilan hatalardan biri, cok az yemek. Nolur kendinize iyilik yapayim derken komple sagliginizi tehdit altina sokmayin. Heleki suan korona var, bagisikliginizi dusurup kendinizi en ufak hastaliga karsi korumasiz birakirsiniz aman diyeyim.
Aslinda normalde boyle beslenmeyi dusunmuyorum, sadece bazi gunler istahsiz olabiliyorum bazi gunler deli gibi ac oluyorum herseyi istiyorum filan.
Bana birseyleri sayarak yemek hep zor gelmistir. Kalori hesabi yapmak gibi..halbuki eski bir tarz gibi gozuksede kalori hesaplayarak zayiflamak ise yarar.

Bundan yaklasik 14-15 yil once saglikli beslenerek ve yuruyusle vermistim kilo ve kaliciydi.. 6 gun saglikli beslenip 1 saat yuruyus yapip 7. Gun istedigim herseyden istedigim kadar yiyordum. Mesela canim birsey mi cekti pazari bekliyordum yemek icin.. ayni zamanda tarti gunumdu.. tartildiktan sonra istedigimi yiyordum yani istedigim
Miktarda.. boylece pes etmiyordum ve haftanin pazarini bekliyordum.

Biraz daha dikkat etmeye calisacagim..

45 dk yuruyus cok gelmiyor rahatliyorum bile.. 1 saat yapmak istedim ama rotayi yanlis hesaplamisim😐😂

Nihayet bugün oldum cnm.
4 gün gecikti.
Aşıyı 5 ay önce oldum o ay için bir hafta gecikti, sonra tekrar eski düzene girdi.

Daha bu sabah kafama dank etti, ben bu ay lezer epilasyona başladım ondanmis. Netten baktım yorumları okudum lazer epilasyon adet ddongusunu bozuyormus çoğu kişide.
Ve benim dün belim ikiye bölünmüş gibi agiriyordu. Bu sabah adet oldum gün boyunca sancidan kivrandim. Lazer çok etkiledi beni.

Menum: dolu dolu kahvalti.. ekmekte yedim.. peynie kahvalti yesillik ve yagda yumurta..

oncesinde yesil cay sonrasinda su..

Sonra bi capucino..

Yuruyus bi 10-15 dk.. aksam yemedim cunku acikmadim..

Kizlar dun kuzanimin esini kaybettik.
Hayat bir pamuk ipligine bagli, kurtulacagina o kadar inaniyordum ki, hic konduramadim.
Dun serbest gunumdu diyette o yuzden pek diyet menusu olmadi
11:00 1 kahve
13:30 kucuk 1 kase patetes kizartmasi yaninda 2 yk guvecte et
15:KK30: 1 elma 1 kase yogurt
20.00 4 parca et sis 2 yk dover yaninda 2 yk taze fasulye, salata
uzerine 1 top dondurma 1 dilim laz boregi, 1 yk krema/kaymak (whipped cream) - evet menunun bu kismi ozellikle cok kotu ama bunu yiyecegim ve uzun sure bir daha tatli dusunmeyecegim diyerek yedim serbest gunum diye. Zaten tadi da cok sahane degildi, artik bir daha canim tatli isteyince kendime bunu hatirlatacagim :)

su 2,5 lt
spor 8100 adim

Eklentiler

• IMG-20220327-WA0000.jpg
    IMG-20220327-WA0000.jpg
    47 KB · Görüntüleme: 24
Aslinda normalde boyle beslenmeyi dusunmuyorum, sadece bazi gunler istahsiz olabiliyorum bazi gunler deli gibi ac oluyorum herseyi istiyorum filan.
Bana birseyleri sayarak yemek hep zor gelmistir. Kalori hesabi yapmak gibi..halbuki eski bir tarz gibi gozuksede kalori hesaplayarak zayiflamak ise yarar.

Bundan yaklasik 14-15 yil once saglikli beslenerek ve yuruyusle vermistim kilo ve kaliciydi.. 6 gun saglikli beslenip 1 saat yuruyus yapip 7. Gun istedigim herseyden istedigim kadar yiyordum. Mesela canim birsey mi cekti pazari bekliyordum yemek icin.. ayni zamanda tarti gunumdu.. tartildiktan sonra istedigimi yiyordum yani istedigim
Miktarda.. boylece pes etmiyordum ve haftanin pazarini bekliyordum.

Biraz daha dikkat etmeye calisacagim..

45 dk yuruyus cok gelmiyor rahatliyorum bile.. 1 saat yapmak istedim ama rotayi yanlis hesaplamisim😐😂
anladim canim, tabiki bunyeni en iyi sen bilirsin, umarim her sey istedigin gibi gider bu surecte :)
Nihayet bugün oldum cnm.
4 gün gecikti.
Aşıyı 5 ay önce oldum o ay için bir hafta gecikti, sonra tekrar eski düzene girdi.

Daha bu sabah kafama dank etti, ben bu ay lezer epilasyona başladım ondanmis. Netten baktım yorumları okudum lazer epilasyon adet ddongusunu bozuyormus çoğu kişide.
Ve benim dün belim ikiye bölünmüş gibi agiriyordu. Bu sabah adet oldum gün boyunca sancidan kivrandim. Lazer çok etkiledi beni.
aaa lazeri hic duymamistim. Asi dan sonra aylarca etkisini gorenler var. Ben kendiminkini olcemiyorum cunku benim zaten heo 30-31 gundu dongum. Ama senin nedenini bulmana sevindim :) artik cumaya etkisi gecer guzel bir eksi gorursun umarim :)
Menum: dolu dolu kahvalti.. ekmekte yedim.. peynie kahvalti yesillik ve yagda yumurta..

oncesinde yesil cay sonrasinda su..

Sonra bi capucino..

Yuruyus bi 10-15 dk.. aksam yemedim cunku acikmadim..
canim yediklerini olculeriyle paylasirsan (tabiki eger yorum yapmamizi istiyorsan) daha iyi olur.
Günaydin kizlar nasil gidiyor
Canimm, ya sukur diyerek geciriyorum gunu inan. Iyi degilim ama kotuyum de demek istemiyorum. Tabiki konu diyet degil, kuzenimin esini kaybettik, zaten birakc haftadir benim psikolojim de cok iyi degil. Kaldiramiyorum artik bilmiyorum ne yapmaliyim. Ramazan bayramina Turkiye ye gelecegim zaten ama suan bana ne iyi gelir bilmiyorum. Kendimi birakmamaya calisiyorum sadece. Hava gunesli bugun birazdan belki cikip yuruyus yapacagim.

Kizlar dun kuzanimin esini kaybettik.
Hayat bir pamuk ipligine bagli, kurtulacagina o kadar inaniyordum ki, hic konduramadim.
Dun serbest gunumdu diyette o yuzden pek diyet menusu olmadi
11:00 1 kahve
13:30 kucuk 1 kase patetes kizartmasi yaninda 2 yk guvecte et
15:KK30: 1 elma 1 kase yogurt
20.00 4 parca et sis 2 yk dover yaninda 2 yk taze fasulye, salata
uzerine 1 top dondurma 1 dilim laz boregi, 1 yk krema/kaymak (whipped cream) - evet menunun bu kismi ozellikle cok kotu ama bunu yiyecegim ve uzun sure bir daha tatli dusunmeyecegim diyerek yedim serbest gunum diye. Zaten tadi da cok sahane degildi, artik bir daha canim tatli isteyince kendime bunu hatirlatacagim :)

su 2,5 lt
spor 8100 adim
Basiniz sagolsun, ozel degilse nesi vardi? Kac yasindaydi? Evet hayat cok kisa yarin ne olur bilmiyoruz

Bugun menum kahvaltiyi abarttm brz sanirim… cunku Ramazandan once son kahvaltimiz diye sanirim.. bol yesillik peynir
Kaymak ekmek vs. Ne bulursam yedim..

Yesil cay ictim
Kahvaltidan once bir bardakta sirkeli su..

Saat 4 gibi bi soguk kahve ictim.. simdilik
Bu kadar.. o kadar tokum ki aksama bisey yiyecegimi sanmiyorum…

Buarada yaklasik 45-60 dk arasi yurudum..

buraya gelmiyorum kuzum motivasyon veremediğim için artık. elbet yolum düşecek tabi yine😄
Yaa öyle düsünme sen hamilesn cnm yinede bildirim yapabillitsn bence hem kendin icinde iyi olur
Nihayet bugün oldum cnm.
4 gün gecikti.

Hafi gözünaydin cnm olamamak kötü oluyor benimde bu ay sebebsiz 10gün gec geldi. Epilasyon yeni mi basladin memnunmusun bende yaptirmak istiyorum.
anladim canim, tabiki bunyeni en iyi sen bilirsin, umarim her sey istedigin gibi gider bu surecte :)

aaa lazeri hic duymamistim. Asi dan sonra aylarca etkisini gorenler var. Ben kendiminkini olcemiyorum cunku benim zaten heo 30-31 gundu dongum. Ama senin nedenini bulmana sevindim :) artik cumaya etkisi gecer guzel bir eksi gorursun umarim :)

canim yediklerini olculeriyle paylasirsan (tabiki eger yorum yapmamizi istiyorsan) daha iyi olur.

Canimm, ya sukur diyerek geciriyorum gunu inan. Iyi degilim ama kotuyum de demek istemiyorum. Tabiki konu diyet degil, kuzenimin esini kaybettik, zaten birakc haftadir benim psikolojim de cok iyi degil. Kaldiramiyorum artik bilmiyorum ne yapmaliyim. Ramazan bayramina Turkiye ye gelecegim zaten ama suan bana ne iyi gelir bilmiyorum. Kendimi birakmamaya calisiyorum sadece. Hava gunesli bugun birazdan belki cikip yuruyus yapacagim.
Yaaa Allah rahmet eylesin mekanini cennet eylesin cok üzüldüm ya :KK43:

Hayat gercekten cok garip yarinimizin garantisi yok, sende kendine iyi gelcek seyler yapmaya calus cnm zaten bayrama aileni görcekmissin ne kalmiski ne güzel kilolarida verdin fit gelceksin 😍

Yaa öyle düsünme sen hamilesn cnm yinede bildirim yapabillitsn bence hem kendin icinde iyi olur

Hafi gözünaydin cnm olamamak kötü oluyor benimde bu ay sebebsiz 10gün gec geldi. Epilasyon yeni mi basladin memnunmusun bende yaptirmak istiyorum.

Hayat gercekten cok garip yarinimizin garantisi yok, sende kendine iyi gelcek seyler yapmaya calus cnm zaten bayrama aileni görcekmissin ne kalmiski ne güzel kilolarida verdin fit gelceksin 😍
Sağol cnm. Hemde ne kötü adet olmayı bekleyip de olamamak.

Yeni başladım lazere şimdilik memnunum cnm.
Bı kaç seans daha gidiyim o zaman belli olur.

Basiniz sagolsun, ozel degilse nesi vardi? Kac yasindaydi? Evet hayat cok kisa yarin ne olur bilmiyoruz
canim gecen pztsi beyin kanamasi gecirmisti, ameliyata alindi sonrasinda doktorlar uyandirmadi 14 gun uyutacagiz demislerdi. Daha 1 haftasi dolmadan olum haberi geldi cumartesi gunu. Tansiyonu vardi, sekeri vardi bir d eson zamanlarda cok kilo almis diye duydum. Ama asilnolay yuksek tansiyon. Beyin kanmasindna bir gece once basi cok agriyormus, kuzneim doktora gidelim demis o da yok ben ilacimi aldim gecer simdi demis, ertesi gun de trafikteyken beyon kanamasi gecirmis. Sonra apartopar ameliyata alinda, iki tane ameliyat oldu gecen hafta en nihayetinde vefat haberi geldi.
başınız sağolsun canım, mekanı cennet olsun Allah kalanlara sabır versin :KK43:
amin canim benim cok saol
Günaydn kizlar cumaya göre eksiyim sükür ama dün daha fazlaydi neyse cumaya daha iyi olut insallah

Cuma kilom: 74.3
Bugun: 74.0
Fark -300gr
ohh miss eksi gormussun cnaim cok sevindim. Ben haftasonu biraz esnettim ondan artiyim biraz ama odem o gecer 2 gune o etki

saol canim benim, aminn

X