Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Bugünkü menüm:
Sabah : bir haşlanmış yumurta, domates, iki dilim ekmek, çay
Öğlen: bir tabak patates haşlama, bir dilim ekmek
İkindi: bir avuç kuru üzüm
Akşam: bir kase çorba, salata
Yatsı: tarçınlı süt, üç uzun galeta
Su: 2 litre

Merhaba takımınıza katılabilir miyim 😊
selam, tabiki, ilk sayfada bir form var istersen o formu doldurarak kendini biraz tanit. Ben Berrin bu arada 35 yasindayim. Hollandada yasiyorum. Evliyim henuz cocugum yok, 2 tane kedim var. Azicik mahallenin deli kedili kadini gibiyim heheh. Burada bir bankada proje yonetim uzmani olarak calisiyorum. Daha once bu takimla 10 kilo vermistim 2019 da simdi yeniden buradayim.
Bugünkü menüm:
Simdi Phobee icigim birinci soru oglen patates yemenin ozel bir sebebi var mi? Ozel bir diyet listesi vb takip ediyor musun? Menune baktigimda sebze ve protein acisindan fakir ama karbonhidrat agirlikli bir menu goruyorum. Besinleri et, sut, sebze, meyve, yag ve ekmek olarak ayirabiliriz. Bunlardan dengeli olarak tuketmek gerekir. Ozellikle ekmek kismini limitlemek kilo verirken saglikli kilo vermemiz icin cok onemli
Senin menunu soyle acikliyayim
Sabah 1 et, 2 ekmek
oglen tahminen 3-4 ekmek ( 1 tabak patates tahminen 3 ekmek es degeri gibi)
ara 1 meyve
aksam 1 dilim ekmek 1 sebze
yatsi 1 sut 1 ekmek
ozetle bugun 1 et, 1 sut, 1 sebze, 1 meyve porsiyonu yaninda 7 ekmek porsiyonu yemissin. normalde istenilen ornegin 2 sebze 1 sut 2 et 1 meyve 1 yag ( mesela 10 badem) 1-2 ekmektir. Ben suan yaklasik bir dengeli bir gunluk porsiyonlari yazdim. Tabiki bu senin kosullarina gore birinden azaltilip oteki artirilabilir ama 3 ekemk porsiyonundan fazla olmamasi istenir. daha once paylasmistim ama bulursam yine paylasacagim porsiyon olculeri ve yaklasik bir gunluk porsiyonda neler olmaliyla ilgili.
Menüm

10:30 kahvaltı: haşlanmış yumurta, 5 adet zeytin, peynir, 1 dilim tam buğday ekmeği

13:00 kahve

17:30 6 kaşık etli yemek, 2 bardak ayran

20:00 çay

Su 2 litre
8.000 adım dışarıda yürüdük
yaa sahane bir gun olmus, afiyet olsun bol eksi getirsin. 8 bin de adim var mukemmelll

Kizlar bunlar benim eski diyetisyenimin yaklasik 10 yil once ben diyetin mantigini ogreneyim diye benimle paylastigi listeler. Birinde 1 porsiyon meyve, sut, et, sebze, ekmek ( karbon), yag nedir o gosteriliyor digerinde de gundelik yedigimiz kacamaklarin porsiyon karsiligi yaziyor. Bu genel bilgi olarak burada bulunsun. Menunuzu olustururken buradan yaklasik hesaplayabilirsiniz. O tarihte bana gunluk 3 meyve, 2 sut, 1 yag, 4 ekmek, 3 et, 2 sebze ogunu onerilmis. bu dengeli bir gunde neler olmadi onu gosteriyor. eger birini artiriyorsaniz gunluk kalori ihtiyacinizi dengelemek icin digerinden azaltmaniz lazim. Kalori olarak her bir porsiyon birbirne denk degiller ama o da aklinizda bulunsun.

@Toprak_ Kokusu senin icin ornek menuyu de bir sonraki gonderimde paylasicam :)
P Phobee cigim bak bu mesaja gittiginde eklentilerde benim eski diyetisyenimin benimle paylastigi porsiyon listelerini gorebilirsin. Oradaki olculere cok takilma cunku o zaman ben korumaya gectigim icin toplam miktar zayiflarkenki yedigimizden daha cok. Ama porsiyon olculerini gormen ve hangi emek neyin altina giriyor gormen icin paylasmak istedim seninle.

Menüm

10:30 kahvaltı: haşlanmış yumurta, 5 adet zeytin, peynir, 1 dilim tam buğday ekmeği

Su 2 litre
yaa bu arada menune yorum yaptim ama sunu soylemeden de gecemeyecegim, bak ilk hafta 2 gun mercimekli bulgur pilavi yemistin, sonra burada ben sana kizdim, yeme sisiren seyleri bi sure, dengeli beslen azicik da hareket et diye, yaa menulerin bu kadar kisa surede nasil da degisti. Cok guzel ilerliyorsun canim benim. Masallah tu tu tu tu, gecen haftada cok guzel kilo verdin zaten, gunde 8 bin adim arti boyle sahane bir menu ile kesinlikle cok cok daha guzel eksi goreceksin bu hafta aynen devam :)

aaa ben menumu yazmamisim hemen yazayim :)

Bu aksam yemekte misafir vardi o yuzden detoksumu bugunluk bozdum ama diyeti bozmadim 😅

5 mart cumartesi
11.00 bi kahve
15.00 1 elma 1 kase yogurt ustune tarcin 10 badem
19.00 1 dilim izgara et, yanina 1 izgara kofte 2 parca et sis, yagsiz tuzsuz salata, izgara biber, 2 dilim izgara patlican, 2 tane mangalda ici peynirli mantar, 1 lokma da pesto soslu tt ekmek

2 fincan kiraz sapi cayi

arada sekersiz cay

su 3lt
spor 42 dk leslie super burn (40 dk da 3 mil yaptiriyor)
toplam adim 11.771

bu arada tabiki kedilerimi yuruyuse cikardigimda saatim yine adimlarimi eksik saydi. yani 3.24 km yi 1800 adim ile yapmis olamam ama eksik sayima ragmen adim sayim bu 😅 bu hesaba gore bir adimim 2 metre uzunlugunda ne hikmetse ama boyum 165 🤣🤣

bu arada evet, ben hava guzel olunca kedilerimi onalra ozel bebek arabasi gibi aralarinda parka goturup hava aldiriyorum. Yani ozunde bana yuruyus aslinda onlarda bahanem oluyor yuruyus icin :)

Kizlar hepimize motivasyon olsun bunlar benim 1 subattan beri yaltigim sporlarin karsiligi adim sayilarim. Ortalamada gunluk 8 bini civari adim atmisim.

Screenshot_20220306-004501_Fit.jpg Screenshot_20220306-004453_Fit.jpg

selam, tabiki, ilk sayfada bir form var istersen o formu doldurarak kendini biraz tanit. Ben Berrin bu arada 35 yasindayim. Hollandada yasiyorum. Evliyim henuz cocugum yok, 2 tane kedim var. Azicik mahallenin deli kedili kadini gibiyim heheh. Burada bir bankada proje yonetim uzmani olarak calisiyorum. Daha once bu takimla 10 kilo vermistim 2019 da simdi yeniden buradayim.

Simdi Phobee icigim birinci soru oglen patates yemenin ozel bir sebebi var mi? Ozel bir diyet listesi vb takip ediyor musun? Menune baktigimda sebze ve protein acisindan fakir ama karbonhidrat agirlikli bir menu goruyorum. Besinleri et, sut, sebze, meyve, yag ve ekmek olarak ayirabiliriz. Bunlardan dengeli olarak tuketmek gerekir. Ozellikle ekmek kismini limitlemek kilo verirken saglikli kilo vermemiz icin cok onemli
Senin menunu soyle acikliyayim
Sabah 1 et, 2 ekmek
oglen tahminen 3-4 ekmek ( 1 tabak patates tahminen 3 ekmek es degeri gibi)
ara 1 meyve
aksam 1 dilim ekmek 1 sebze
yatsi 1 sut 1 ekmek
ozetle bugun 1 et, 1 sut, 1 sebze, 1 meyve porsiyonu yaninda 7 ekmek porsiyonu yemissin. normalde istenilen ornegin 2 sebze 1 sut 2 et 1 meyve 1 yag ( mesela 10 badem) 1-2 ekmektir. Ben suan yaklasik bir dengeli bir gunluk porsiyonlari yazdim. Tabiki bu senin kosullarina gore birinden azaltilip oteki artirilabilir ama 3 ekemk porsiyonundan fazla olmamasi istenir. daha once paylasmistim ama bulursam yine paylasacagim porsiyon olculeri ve yaklasik bir gunluk porsiyonda neler olmaliyla ilgili.

yaa sahane bir gun olmus, afiyet olsun bol eksi getirsin. 8 bin de adim var mukemmelll
Öncelikle bu kadar ayrıntılı yorum yaptığın için çok teşekkür ederim. Şimdi şöyle eşim et ürünlerini yemiyor. Ben de öyle aman aman sevmiyorum. O yüzden evde yoktu. Protein ihtiyacını peynir süt yumurta gibi şeylerle kapatmaya çalışıyorum. Öğlen daha uykuya çok olduğundan istediğimi yiyebilirim diye düşündüm. Ama akşam daha dikkatli oluyorum genelde. Esasında bir diyet listem var. Ama katı diyet yapınca sürdürülebilir olmuyor. Ben yaşam tarzı haline getirmek istediğim için istediğimi abartmadan yemeye çalışıyorum. Ama güzel noktaya dikkat cemissin. Çok teşekkürler. Gün içinde sebzeye daha çok yer vereceğim bugün.

11.00 bi kahve
19.00 1 dilim izgara et, yanina 1 izgara kofte 2 parca et sis, yagsiz tuzsuz salata, izgara biber, 2 dilim izgara patlican, 2 tane mangalda ici peynirli mantar, 1 lokma da pesto soslu tt ekmek
Sen daaha iyi bilirsin ama öğlen ve akşam menüsünün yeri değişse nasıl olur? Gerçi 19 geç bir saat değil ama yinede akşam hafif şeyler yemek daha iyi gibi geliyor

Öncelikle bu kadar ayrıntılı yorum yaptığın için çok teşekkür ederim. Şimdi şöyle eşim et ürünlerini yemiyor. Ben de öyle aman aman sevmiyorum. O yüzden evde yoktu. Protein ihtiyacını peynir süt yumurta gibi şeylerle kapatmaya çalışıyorum. Öğlen daha uykuya çok olduğundan istediğimi yiyebilirim diye düşündüm. Ama akşam daha dikkatli oluyorum genelde. Esasında bir diyet listem var. Ama katı diyet yapınca sürdürülebilir olmuyor. Ben yaşam tarzı haline getirmek istediğim için istediğimi abartmadan yemeye çalışıyorum. Ama güzel noktaya dikkat cemissin. Çok teşekkürler. Gün içinde sebzeye daha çok yer vereceğim bugün.
bak o zaman sana soyle bi tarif onerebilirim, belki biliyorsundur zaten. Patates haslama yerine mesela yogurtlu kabak sote yapabilirsin. Et porsiyonu dedigim sadece et degil aslinda et degisimlerine bakarsan listemdeki baklagillerde buna giriyor. Onemli olan dengeli beslenmek. Yoksa kas kaybedersin ve sonucunda yag vermedigin icin daha da cok kilo alabilirsin.
Mesela, kabak sandal yapabilirsin peynirli ben cok severim. Kahvaltida ben cok yaparim, kabakli omlet, pirasali omlet onu mesela oglen de tuketebilirsin. Boylece sebzeyi kolay sekilde ogunlerine eklemis olursun.
Sen daaha iyi bilirsin ama öğlen ve akşam menüsünün yeri değişse nasıl olur? Gerçi 19 geç bir saat değil ama yinede akşam hafif şeyler yemek daha iyi gibi geliyor
Canim aksam misafirim vardi. Bir de ben gece 12 den once yatmiyorum dun gecede 1.30 da yattim. Yani her turlu sindiriyorum o ogunu. Ben zaten diyetisyen listesi takip ediyorum. Bu hafta normalde detokstu ama misafirim oldugu icin detoks listesini saglilikli baska bir listemle birlestirerek yaptim.
Dedigin gibi surdurulebilirlik cok onemli, biz genelde esimle ancak aksam yemeklerinde birlikte yemek yiyebiliyoruz o yuzden aksamlari daha buyuk bir ogun gibi oluyor. Ama dedigim gibi bu benim yasam tarzima gore.

Bir de soyle bir genel yorum yapmak isterim. Yasam tarzi haline getirmek istedigim icin oglen istedigimden yiyebiliri mdiye dusundum demissin ya aslinda bu hem dogru hem yanlis bir yaklasim. Dogru evet beslenme aliskanligini degistirip surdurulebilir bir aliskanlik kazanman lazim bu surecte, yanlis cunku kilo verirken oncelikle bazi seyleri daha limitli tuketmemiz gerekir toplam kalori acigini yaratabilmek icin, korumaya gectigimizde o miktari artirip koruma surecinde kilo verirken yaptigimizdan daha cok yiyebiliriz.

Umarim yorumlarimin sana faydasi oluyordur :) burada hepimiz birbirimizden ogrenmek icin buradayiz. Afiyet olsun.

Bugünkü menüm:
gözüme sağlıksız göründü canım. sürekli bir karbonhidrat yüklemesi söz konusu
Menüm

Su 2 litre
vay çok hafif. acıkmıyorsan çok iyi
aaa ben menumu yazmamisim hemen yazayim :)

Bu aksam yemekte misafir vardi o yuzden detoksumu bugunluk bozdum ama diyeti bozmadim 😅

5 mart cumartesi
11.00 bi kahve

2 fincan kiraz sapi cayi

arada sekersiz cay

su 3lt
spor 42 dk leslie super burn (40 dk da 3 mil yaptiriyor)
toplam adim 11.771

bu arada tabiki kedilerimi yuruyuse cikardigimda saatim yine adimlarimi eksik saydi. yani 3.24 km yi 1800 adim ile yapmis olamam ama eksik sayima ragmen adim sayim bu 😅 bu hesaba gore bir adimim 2 metre uzunlugunda ne hikmetse ama boyum 165 🤣🤣

bu arada evet, ben hava guzel olunca kedilerimi onalra ozel bebek arabasi gibi aralarinda parka goturup hava aldiriyorum. Yani ozunde bana yuruyus aslinda onlarda bahanem oluyor yuruyus icin :)
15 e kadar bi şey yememen biraz sıkıntılı göründü gözüme🤔
Kizlar hepimize motivasyon olsun bunlar benim 1 subattan beri yaltigim sporlarin karsiligi adim sayilarim. Ortalamada gunluk 8 bini civari adim atmisim.

Eki Görüntüle 3020114 Eki Görüntüle 3020115
harikasın canım. spor inanılmaz etkili

gözüme sağlıksız göründü canım. sürekli bir karbonhidrat yüklemesi söz konusu

vay çok hafif. acıkmıyorsan çok iyi

15 e kadar bi şey yememen biraz sıkıntılı göründü gözüme🤔

harikasın canım. spor inanılmaz etkili
Canim ben aralikli oruc yapiyorum ama dun markete falan gitti o yuzden biraz gec saate kaldi baslamak. Normalde yeme araligim 12.30-20.30 gibi :)

X