- 15 Şubat 2021
- 484
- 1.886
- 28
Çok teşekkürler hepimizin gönlüne göre olsun inşallahingilizce biliyordum ama kullanmaya kullanmaya unuttum. Ben fizik öğretmeniydim uzunca yaptım sonra kalite yöneticiliği yaptım laboratuvarda kızımı doğurduktan sonrada ev hanımı oldum fotoğrafla ilgilenmeye başladım o dönem bayağı ilerlettim vs çok kitap okurum normalde iki üç aydır odaklanamıyorum elimde okuycağım çok kitap var psikolji üzerine genelde. Farkettim ne güzel dil öğrenmekle meşgul olmak harika. 32 de hamile kalmıştım ben de kızım ingilizce ve ispanyolca görüyor arada bana da öğret desemde oralı olmuyorum
Çok memnun oldummerhabacicekcikkk hanım :)
benim de bir kızım var, 35 yaşındayım, ekonomistim.
kızımın doğumundan sonra 6 ay evde kaldım fakat hiç bırakmadım iş hayatını, evde asla duramıyorum ben.
bir de evdeyken yemeye çok sarıyorum maalesef, eşimde çok seviyor yemeyi, içmeyi sağolsun
şu an ben de ispanyolca dersi alıyorum, kızınız nerden merak saldı ispanyolcaya?
ya da okulun verdiği bir eğitim mi?
benim kızım sadece ingilizce eğitim alıyor şimdilik, ileriye yönelik ne ister bilmiyorum.
43 yaşında menopoza mı girdiniz o kısmı anlamadım, yaşınız bunun için çok genç değil mi?
ben ocak-şubat aylarında çok izin kullanmıştım o sürede evde sürekli tatlıya sarıyordum,
sonra 62 kiloyu tartıda görünce, noluyo dedim.
şimdi 55-56 kilo arasında bir yerdeyim. en son 55.7 kilo cıktım. boyum 166cm.
ama ben 52 kilo olmak istiyorum
Canım ah neler içmedim kiBaşa bela bu hormonlar, her bir şeyimizde onlarla çalışıyor, arabada benzin bizde hormon
Ah işte bu uyku çok önemli amaaSeninde desteğinle belki biraz yoluna koyarız, koymalıyız. Günlükte sanırım en düzenli yatanımız Saricivcivcikcik balımdır
Gece 9-10 arası uykusu gelmeye başlar, genelde en geç 11 de uyuyordur. Sabah da 4-5-6-7 aralığında bir yerlerde uyanır
Canım, leptinin önemini biliyordum da direncini bilmiyordum, unutmuşta olabilirim. Benim son bir kaç ayım çok düzensiz ve az uykuyla geçti maalesef. Birde evimi yeni taşıdım haliyle, bu direncin belirtileri sanki bana uyuyor. Mesela güzel uyudum, kendim uyandım ama dinç değilim, tam ayılamadım. Steroid ve kortizol hormonları vaktinde devreye girmiyor gibi. Nasıl kırılıyormuş bu leptin direnci, düzenli uyumak dışında tavsiyelerin var mı canım?
Birde benim sana uyku için tavsiyem melatonin takviyesi almanda. En düşük miktarlarla denersin, uyumadan yarım saat önce içersin, kısa süre içinde uyku ve yorgunluk hali çöker. Gece de 2-3lerde falan uyanmazsın sanırım. Seninde o dengen bozulmuş olabilir. Fakat bu uyku bana yetiyor çok enerjik oluyorum gün içinde diyorsan uykunu almıştır vücudun, yoksa bir sorun var gibi. Normalde gözümüz gün ışığını algılayınca vücudu yeni gün için uyandıracak hormonları salgılar. Onun için karanlıkta uyuruz. Güneş batarken ışık azaldıkça vücudumuz ona göre kendini ayarlar, bizde ağırlaşır uyku moduna gireriz yavaş yavaş, güneş doğarken de vücudumuz uyarılır, uyandırılır, dinçleşir
Işıklı ortamda uyumak, uyumadan önce telefon ekranındaki mavi ışık vs bu düzeni bozar deniyor. Bu bilgileri ittire kaktıra hepimizin uygulaması lazım canım, mecburuzzz
Hep öyle uyanıyorum ödemliyim zaten uyanınca susamış oluyorum wc den sonra da en az yarım litre su içiyorum doğal olarak tarıfan kaçıyorumCumartesi canım.
Gece 3 de ödem ve şiş olur vücut.
Uyandıktan uzun bir süre sonra aç karnına WC den sonra daha eksi görürsün
Çok memnun oldumallah bağışlasın sizinde kuzunuzu kızım okuldan alıyor eğitimini İngilizce normalde eğitimleri 4. Sınıftan sonra ikinci yabancı dil tercihleri vardı rusça istemişti ama ispanyolcaya ikna ettim benim doğumdan sonra aslında bir yıl çalışmayıp geri dönecektim ama çalıştığım işyeri kapanmıştı o ara iş bulamadım annem de ben bakamam dedi bakıcı bulmam konusunda da karşı çıktı herkes vs evlilik kötü gidiyordu zaten boşanma durumları olunca kızımda bana acayip düşkündü çalışmadım ben de
Fotoğrafı profesyonelliğe taşıdım uzunca düğün fotoğrafları çektim ama sıkıldım ondan sonra sanatsal birşeyler yapmaya başladım son beş yıldır sanatla ilgili çalışmalar yapıyorum kişisel sergilerim oldu karma oldu yurtiçi yurtdışı bir sürü projeye davet edildimçok keyifli zamanım fotoğrafla geçiyordu ve sporla eve kapanınca dediğiniz gibi yemek yeme tatlı yeme kısır döngüsü hormonlarım da çanak tuttu sağolsun menapoza girmedim ama girişindeyim de bana bir yılda sürebilir girmen beş yılda sürebilir ama sürecin başlamış dedi keza ateş basmaları gibi duran metabolizma gibi çok şeyi yaşıyorum.
Ahhh keşkee yaa ben de öyle kilo sorunum hiç olmadı çok yediğim zamanlar olurdu elbette ama sonra kendiliğinden iştahım kapanırdı hep bir aralıkta olurdum şimdide aslında o aralıktan çıkmadım ama bile isteye verememek veremedikçe kafaya takmak kendimle savaş halindeyim hem 54-55 lere dönmek istiyorum ruh halim bir anda koyveriyor tokta olsam amman diyor yiyor bu ne perhiz bu ne lahana kendimle derdim ne kibizimkide o zamana gelince kesinlikle ispanyolca seçsin isterdim, kendi bilir :)
bakıcı olayı sıkıntılı, benim doktor bir arkadaşım çok çekti çok sorunlar yaşadı,
4-5 bakıcı değiştirmiştir bu zamana kadar.
benim kayınvalidem bakıyor kızıma, yoksa kimbilir nasıl güvenirdim, zor.
resimle mi ilgileniyorsunuz? kızımın sınıf arkadaşının annesi ve babası ressam, sanat galerisi var,
bende istedim fakat iş saatlerim hiç uymadı.
uzun zamandır da virüs sebebiyle her şeyimiz iptal oldu
evet o döngü bitmiyor ben de yaşadım.
bende tatlı düşkünlüğü var. gözüm döner zaman zaman.
stresli olduğum, heyecanlı olduğum zamanlarda hep yemeye veririm ben kendimi.
kahvaltımı bile trileçe ile yapan insanım.
neyse ki hiçbir zaman çok yüksek kilolara çıkmadım, en fazla 63 kiloya ulaşmıştım.
ama ben hiç sevmiyorum kilo, beni çok rahatsız ediyor.
maalesef ki yapım da elverişli, hayatım boyunca dikkat ederek yaşamam gerekiyor,
keşke yiyip yiyip kilo almasaydık
Ahhh keşkee yaa ben de öyle kilo sorunum hiç olmadı çok yediğim zamanlar olurdu elbette ama sonra kendiliğinden iştahım kapanırdı hep bir aralıkta olurdum şimdide aslında o aralıktan çıkmadım ama bile isteye verememek veremedikçe kafaya takmak kendimle savaş halindeyim hem 54-55 lere dönmek istiyorum ruh halim bir anda koyveriyor tokta olsam amman diyor yiyor bu ne perhiz bu ne lahana kendimle derdim ne kişimdide şişman değilim elbette ama kontrolü elime alamamak asabımı bozuyor hiçbirşey ilgimi çekmiyor fotoğrafla bile ilgilenmiyorum ki bilg başına otursam tonla fotoğrafım var üretip yeni şeyler yaratabileceğim.
Evet fotoğraf sanatçısıyım ben
Ah ne güzel dedin öyle aşkk ehuehue corona günlerinde aşkpeki şu an kaç kilosunuz?
bazen insanın her şeyi saldığı dönemler oluyor,
kilo versem ne olacak ya da spor yapsam ne olacak, aman sanki ne değişecek vs vs. gibi düşünceler.
sadece kilo da değil yani her şey olabilir bu.
aslında o halimizden mutsuz olduğumuz ama bundan kurtulmak için de çaba sarfetmeyen halimiz :) hepimize oluyor.
işte o kırılma noktası ne olur onu bulabilmek kilidin açılması demek sanırım :)
işyerimden yakın bir arkadaşım bana: aşık olursam fazlalık 5 kilomu anında veririm blonde demişti
mesela bu bir örnek, aşk olabilir, tatile gitmek olabilir, ki tatil öncesi çok defa haftada 3 kilo vermişliğim vardır
herkesin hayatında çok farklı bir sebep olabilir bu kırılma noktası :)
Ah ne güzel dedin öyle aşkk ehuehue corona günlerinde aşkşu anda sabah tartıldım 61,5 tum ki üç dört günde oldu 60 tım enteresan inişler çıkışlar oluyorken tabi tek başına kabahatli ödem değil yiyorum ama iki hafta özen gösteriyorum diyelim atlan deve oynamıyor o zaman işte delleniyorum eeeh diyip yer fıstıklarına saldırıyorum mesela dünden beri nutellaya ki evde hep vardır kızım için hiç aklıma gelmez azıcık bile almam sağlıklı beslenmeyi hayatıma o kadar sokmuştum ki aile sülaleden herkes korkar benden hala da merak etme zeytinyağlı yaptık yok bunda pirinç yok şunu kullandık yiyebilirsin glutensiz karbonhidratsız gibi gibi ne olduysa bir yıldır kendime inatlaşıp her daim değil tabi de normalde yemediğim içmediğim şeyleri inatla zorla yiyor hale geldim bir başkaldırı var bilincin altında üstünde yanında dört bir köşesinde ki perimenapoz bence ilk suçlu sonra da uyuz corona pandemi kısıtlı hayatlarımız
Corona öncesi üç dört ayda bir tek başıma giderdim hep fotoğraflar çeker gezer tozar kendimden geçerdim malum yurtdışı yasakları poff ama sizlerle iletişime geçmem bile çok iyi geldi hepinize ayrı ayrı teşekkürlerbağ kurmak insan için ne kadar önemli varlığımızı ancak bir başkası üzerinden görebiliyoruz böyle güzel sıcak kucak açtığınız için ayrıca çok teşekkürler
Ayy ne güzel aşkk böcüğüaşk her zaman olmalı bence
hep karnımız değil, ruhumuz ve kalbimiz de doysun
tam bir aşk böceğiyim
ben göçmenim, sizin gibi çok inatçıyımdır, kendimle de fena inatlaşırım.
corona konusunda haklısınız, öyle çok özledim ki gezmeyi, tatillerimizi, haftasonları sahile inmeyi, sevdiğimiz mekanlarda yemekler yemeyi, kahve içmeyi, gittiğimiz konserleri, akşam gezmelerini..
her şeyimiz kısıtlı artık, evden-işe, işten-eve.
markete bile korka korka gider olduk. ne zaman biter, ne olur bilmiyorum ki.
ayrıca kilonuz çok değilmiş. ben 2 ayda 6-7 kilo verdim.
şimdi kendime inat edip 3 kilo daha verme peşindeyim ki, hem esneme payı olsun
biz istersek neden olmasın ki?
belki zor olur belki sabır gerektirir ama olur mu olur
Canim afiyet olsun öncelikle. Bence saat 10 daki hem peynirli kek hem pankek fazla olmus ikisi bi arada. Gun icinde de tekrar yemissin. Tatli kacamagini söylemiyorum farkindasin zaten5 nisan menü
07:20 çorba bir kase, bir yumurta bir tanenin de beyazı, 3 çilek
10:00 iki küçük 10cm çaplı pankek, 1 dilim yulaflı peynirli atmasyon kek
12:00 karalahana çorbası bir kase, üç dilim peynirli yulafkepekli kek
13:00 burda tatlı kaçamağı yaptım
Akşam yok
2 fincan yeşil çay
3 lt su
1 filtre kahve
3 türk kahvesi
1 kafeinsiz espresso
17.000 adım
Evet canım sadece cumartesiTartı günümüz cumartesi mi sadecesudem34
Geç mi yattın bende biraz geç yatmistim da kahvechloe inan çok yorucu, hareketler çok sert. belki sonraki aşamada olur, çok haklısın.
deneyimleyip fayda gören canlı bir örneksin demek ki yapılmalı.
peki hangi videosu, youtube da çok karışık videolar.
eğer yakışırsa ve istiyorsan dene tabi :)
benim solgun göstermiyor, biraz ten renginin tonu ile alakalıdır canım, ben de hiç makyaj yapan biri değilimdir özel günler harici.
sadece saçlarımı maşa yapmayı severim, maşam kalp ben bihter ziyagil gibiyim
iyi derslerrr :) ben hala ayılamadım ikinci kahvemi içiyorum :)
hiç çalışasım da yok bugün hala adapte olamadım işe
Afiyetle yiyin@Felicio görsel senin için :)
balkabağı+soğan+sarımsak,
salça+limon suyu+sirke+zeytinyağı+karabiber+pulbiber+zencefil ile hazırlanan su.
fırında kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz. (ben biraz kızarmış severim)
işte sinkonta'mız hazır
Eki Görüntüle 2817675
Menapoz geciktirici şeyler yapıyor sunuzdur diye düşünüyorumÇok memnun oldumallah bağışlasın sizinde kuzunuzu kızım okuldan alıyor eğitimini İngilizce normalde eğitimleri 4. Sınıftan sonra ikinci yabancı dil tercihleri vardı rusça istemişti ama ispanyolcaya ikna ettim benim doğumdan sonra aslında bir yıl çalışmayıp geri dönecektim ama çalıştığım işyeri kapanmıştı o ara iş bulamadım annem de ben bakamam dedi bakıcı bulmam konusunda da karşı çıktı herkes vs evlilik kötü gidiyordu zaten boşanma durumları olunca kızımda bana acayip düşkündü çalışmadım ben de
Fotoğrafı profesyonelliğe taşıdım uzunca düğün fotoğrafları çektim ama sıkıldım ondan sonra sanatsal birşeyler yapmaya başladım son beş yıldır sanatla ilgili çalışmalar yapıyorum kişisel sergilerim oldu karma oldu yurtiçi yurtdışı bir sürü projeye davet edildimçok keyifli zamanım fotoğrafla geçiyordu ve sporla eve kapanınca dediğiniz gibi yemek yeme tatlı yeme kısır döngüsü hormonlarım da çanak tuttu sağolsun menapoza girmedim ama girişindeyim de bana bir yılda sürebilir girmen beş yılda sürebilir ama sürecin başlamış dedi keza ateş basmaları gibi duran metabolizma gibi çok şeyi yaşıyorum.
Ayy ben bir dönem hep 3-4 de uyuyordum.Hep öyle uyanıyorum ödemliyim zaten uyanınca susamış oluyorum wc den sonra da en az yarım litre su içiyorum doğal olarak tarıfan kaçıyorumnadiren hasta olduğumda azıcık fazla uyuyum süzülmeye başlıyorum daha fazla kalori yakıyorum
Bakalım inşallah ama bugün iyi başladım ikindiye doğru acayip açlık krizim tuttu güzelce yedim vallaEvet canım sadece cumartesi
İstersen günlük menü ,spor ,su paylaşimi da yapabilirsin
Geç mi yattın bende biraz geç yatmistim da kahveiçince acaip mutlu oluyorum bütün yorgunluğum gidiyor
Afiyetle yiyin
Menapoz geciktirici şeyler yapıyor sunuzdur diye düşünüyorumönlemini alın ihmal etmeyin mutlaka çok gençsiniz daha.
Ayy ben bir dönem hep 3-4 de uyuyordum.
O saatte uyanmak zor olmalı.
Tamam canım kendini hazır hissedince paylaş menunu.Bakalım inşallah ama bugün iyi başladım ikindiye doğru acayip açlık krizim tuttu güzelce yedim valla
Cnm 76dan 62ye sırf leslieyle geldim diyebilirim harikateşekkür ederim canım, iç çamaşırı toparlıyor aslında, belki o yüzdendir
21 temmuz
koruma-verme gibi evet olabilirhem daha yeni 55i gördüm anında alırım valla aman aman
ya leslie gerçekten faydalı mıSaricivcivcikcik ?
sen çok yapıyorsun deneyimliyorsun ama bende sendeki sistem yok, chloe ting başlamıştım sonunu getirememiştim mesela.
chloe epey yorucu oluyordu o yüzden bırakmıştım.
aç kal desen kalırım ama spor noooo
saçlarım açık kumral, aralarda ışıltı yapıyor kuaförüm.
sağlıklı durmasının sebebi gür ve kalın telli olması canım genetik yani özel bir şey yapmıyorum şampuan ve krem harici.
profil fotoğrafındaki sensen, seninde iyi görünüyorlar.
bakır, tarçın vs. tonlarını sevmiyorum, çok iddialı, benim gözler de renkli bana asla gitmez zaten,
ama bir ara koyu kumral olmuştu, eşim beni böyle sarışın seviyor
Ayy nefis görünüyo@Felicio görsel senin için :)
balkabağı+soğan+sarımsak,
salça+limon suyu+sirke+zeytinyağı+karabiber+pulbiber+zencefil ile hazırlanan su.
fırında kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz. (ben biraz kızarmış severim)
işte sinkonta'mız hazır
Eki Görüntüle 2817675
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?