Nazlıcım canım sen şu senin lahana diyetini yaptıktan sonra Pınara olduğu gibi ani açlıklar ve aşırı iştah kabarması yaşadın mı ona göre bende yapıcam. Birde sana zahmet en iyi sonucu sen aldın bana bir tarifi versen kaç gün yapayım ve gün içinde neler yiyeyim zahmet olcek ama canım napim sen başardın belki bende başarırım.
canım bende lahanadan sonra öyle çok iştah kabarması olmadı. acıktığım anlarda meyve havuç salatalık falan yedim o tuttu beni. bide daha önce yaptığım hatayı yapmadım. önceden şok diyetlerden sonra tekrar yemeye başlardım ama bu sefer çok dikkat ettim.
ben aşağıdaki tarife göre yaptım çorbamı. sadece karabiberle tatlandırdım
kırmızı et sevmediğim için o günlerde tavuk eti yedim. listeye birebir uydum hiç atlamadım. çiğ sebze olarakta salatalık havuç göbek salata yedim.
LAHANA ÇORBASI DİYETİ
Fazla kilolu hastalarına Ameliyat öncesi bu zayıflama diyetini uygulamaktadır.
Yağ Eritici Çorba
İçindekiler:
büyük yeşil soğan (6 tane)
domates ( 1 - 2) tane
1 büyük lahana
yeşil biber ( 2 tane)
Kereviz Sapı (1 demet)
1 paket hazır çorba karışımı
biber, tuz, maydanoz, köri
et Suyu veya tavuk suyu tableti ( 1 adet)
arzu edilirse acı sos eklenebilir.
Hazırlanışı:
Sebzeleri orta yada küçük boy doğrayın. Tencereye koyduktan sonra üstünü örtecek kadar Su ilave edin.
Hızlı yüksek ateşte 10 Dakika kaynadıktan sonra ateşi kısarak sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin
Bu çorbanın kalori değeri düşük olduğu için kendinizi aç hissettiğiniz her zaman ve istediğiniz kadar içebilirsiniz.
::: Birinci Gün:
Muz hariç bütün meyveleri yiyebilirsiniz. Karpuz ve Kavunun kalorisi diğer meyvelere göre daha düşüktür. Bugün sadece çorba içip meyve yiyebilirsiniz. Çayı şekersiz için. Su içmeyi unutmayın.
::: İkinci Gün:
Bütün sebzelerden istediğiniz kadar yemek serbesttir. Yeşil sebzeleri tercih edin. Mısır Kuru fasulye ve bezelyeden uzak durun. Gün boyunca acıktıkça çorba için. Bu akşam kendinizi tereyağlı Kumpir ile ödüllendirin. Meyve yemeyin.
::: Üçüncü Gün:
İstediğiniz kadar çorba için. Meyve ve sebze yiyin. Patates yemeyin.Üç gün boyunca hile yapmadıysanız 3-4 kilo verdiğinizi göreceksiniz.
::: Dördüncü Gün:
Yağsız süt ve Muz: En fazla üç muz yiyebilirsiniz. Yağsız sütün yanında bolca çorba için.
::: Beşinci Gün:
Domates ve Sığır eti: Gün boyunca 310-620 gr sığır eti ve altı adet Domates yiyebilirsiniz. Gün boyunca 6-8 bardak su içmeyi ihmal etmeyin. Çorba içmeye devam edin.
::: Altıncı Gün:
Et ve sebzeler: Bugün 3 veya 4 adet biftek ve sebze yiyebilirsiniz. Yeşil lifli sebzeleri tercih edin. Patates yemeyin. Çorbadan en az bir tabak için.
::: Yedinci Gün:
Kahverengi pirinç, sebze ve meyve suları ile tekrar doyurun kendinizi. Acıktıkça çorba için.