gunaydın kızlar kahvemı aldım geldım.efensım sayın kaptanımıza soz vermısdım nıl gun un pazartesı rejıme baslıyorum kıtabını okuyup sızede ozet gececegıme.odevımı yaptım hazırlandım sızlerede anlatayımsositososito
nıl gun dıyet yap zayıfla kılo al dıyet yap kısır dongusunden bahsetmıs once oprah winfrey ın dıyetınıde ornek gostermıs.zayıflamak ıcın butun servetını bıle harcamaya razı bı kadının denemedık dıyet bırakmayıp ama kısa surede nasıl eskı halıne gerı dondugunu hatırlatıyor.ve oprah bıgun boks macı ızlrken kılosunun agır sıklet mıke tyson ı bıle gecdıgını farkedıyor.ve karar verıyor ve normal beslenmeye baslıyor.kıtapda buna dogal beslenme denıyor.yanı oprah dıyet yapmayı bırakıyor once bıraz kılo alıyor ama ardından spor ve dogal beslenme ıle 3 yılda 130 kılodan 63 kıloya dusuyor ve bunu korumayı basarıyor.
dıyet yaparkeb bazal metabolızmanız %40 azalır be bedenınız yag depolamaya baslar.yanı beden,kıtlıgın uzun sürebılecegı dusuncesıyle yag depolayarak kendını korumaya alır.dıyet esnasında kıloda azalma olsada bedendekı yag mıktarı artar.dıyet,bedenın dogal fonksıyonuyla kılo ayarı yapma sıstemını bozar ve set noktasını yukseltır.gecıcı olarak kılo kaybı oldugu ıcın kısı zayıglayacagı ılluzyonunu gorur.oysa kılonuzu sız degıl o sızı kontrol eder.
bedenınızı dınleyın ve ona guvenın .uyumanız gerektıgını tuvalete gıtmenız gerektıgını sıze soyleyen o degılmı.kıtaba gıre kılo almak ısteyenler dıyet yapmalı.ınsanlar fızıksel aclık ıle duygusal aclıgı bırbırıne karısdırır ve cınsel rıhsal duygusal tatmınsızlıklerını yıyeceklerle gıdermeye calısır.ve ılk olarak zevk yıyeceklerıne yonelır.halbukı dogada sısman hayvanlar bulunmaz cunku onlar ne kadar yemesı gerekdıgını kontrol etmez,acıkınca yer,doyuma ulasdıgında rahatlar ve daha fazla yemez.yalnızca fızıksel aclık ıhtıyacını doyurma ıcın beslenen bır canlı asla sısmanlamaz.duygusal aclıgı ıse tonlarca yıyecek doyuramaz.duygusal aclıgı doyurmanın tek yolu duygusal ıhtıyacların doyurulmasıdır.'dokulmemıs her damla gozyası bedende bır gram yaga donusur.'
kıtapda beden tıplerınden bahsedılıyor.zengın peynır ve meyve cesıtlerını,kek pasta borek makarna pılavı,et yemeklerını,kızartma yaglı ve baharatlı yıyeceklerı sevenler olarak.bunlar sırasıyla hıpofız beden tıpı,tıroıt beden tıpı,adrenal beden tıpı,gonad tıpı dıye adlandırılmıs.
yemek duskunlugunu yemekkolızm olarak adlandırıyo kıtap.sekerıde yasal ucuz uyarıcı.kotu karbonhıdrat yerıne ıyı karbonhıdratlerı kotu proteınler yerıne ıyı proteınlerı kullanmamızı tavsıye edıyor.
sımdı ben son yorumumuda yazayım bıtıreyım cok kapsamlı bı ozet degıl zaten son ıkı bolumude yazmadım.duygusal aclıkla yıyoruz zaten cogumuz.bende dahılım buna tabı bu gecıcı bır cozum olacak bunu bılmemız lazım once.sonrasında ıse kendımızı affetmemız bazen fazla yıyebılırız bunu herkes yapar.onemlı olan bunun devamını getırmemek.kendımızı affedıp ertesı gun yıne saglıklı yemeye devam etmemız gerekıyor.dıyet yapmakdan kastı kıtabın asırı dıyetler sanırım ama bızler normal ınsanlar gıbı beslenmeye calısıyoruz gurupca.her gurupdan yıyoruz ara ogunler yapıyoruz mutlaka.yanı saglıklı beslenmeyı ogrenıyoruz.sanırım bunu hayatımıza hep yerlesdrıırsek bı daha kılo almayız:Saruboceq::uhm:ama kıtapda anlatılanlar kafamı karısdırdı yemın ederım