Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

yahu arkidişler bu hafta hep kayboldunuz ortalıktan nerlerdesiniz..neyse ama bu hafta dinlenme haftamız olsun haftaya bir gazlayalım hem paylaşımı arttıralım hemde diyete sıkı sarılalım olur mu.. reyhan ablamın zenanımın eşininde iş saati düzene girer hem..

ben öğlen dışarı çıktım bir siparişim için evde kurdele bulamadım onu aldım sonra dönerken pazara uğradım salatalık malzeme aldım yine meyve aldım geldim.. gelirken kızlarla kendime simit ayran aldım onu yedim akşama tavuk nohut ve pilav var ama ben bol yeşil salatayla tavuk yerim haşlanmış bir kaç kaşıkta nohut alırım pilav yemeyi özledim ama başlayınca sapıtıyorum doymuyorum o yüzden yemeyeceğim..

önemli silinmesin!!!1​

Dr. Ender Saraç’ın kısırlık tedavisinde kullanılan HCG hormonunu karna enjekte ederek uyguladığı zayıflama yöntemi doktorlar arasında tartışma yarattı. Zerrin Özer, Armağan Çağlayan ve Pınar Eliçe’nin de başvurduğu bu yöntemin kansere neden olabileceği ve ciddi hastalıklara yol açtığı belirtiliyor. FDA ise iki ayrı raporunda HCG’nin zayıflama etkisinin olmadığını duyurdu

‘BİLİMSEL GERÇEKLER SAPTIRILIYOR’

Prof. Dr. Ziya Saylan, hormonun zayıflamada kullanılmasının tüm dünyada tartışılıdığını belirterek, şunları söylüyor: ‘1982’de Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi (FDA) hormonun zayıflamaya yardımcı olduğuna ilişkin ikna edici bir delil bulunmadığı ve bilimsel gerçeklerin saptırıldığına karar verdi. Bana göre de tamamen ‘placebo’ etkisi. Yani kişiyi psikolojik olarak etkiliyor. Bu hormonu içeren iğnenin eczanede satış fiyatı 26 YTL. Ender Bey bir kürden 2 bin dolar civarında para alıyor. Hormon check-up yaptırılmadan kesinlikle kullanılmamalı, çünkü hastada fark edilmemiş guatr ya da kanser varsa 10-15 kat hızla ilerlemesine neden olabiliyor. Kalp, böbrek hastalığı olanlar için de riskli. Tetkikler yapıldıktan sonra bile hormonun uygulanması etkili bir zayıflama yöntemi değil.’

Kilo vermek isteyenlerin başvurduğu yeni yöntem, kısırlık tedavisinde kullanılan Human Chorionic Gonadotropin (HCG) hormonu. Zayıflamak isteyenlere bu hormon yaklaşık bir ay süresince her gün karından enjekte ediliyor. Bu hormonla zayıflayanların başında çocuk sahibi olmak için kilolarından bir an önce kurtulmaya çalışan Zerrin Özer bulunuyor. Yaklaşık 20 kilo veren Özer, karın bölgesindeki depo yağlarından kurtulmak için HCG iğnesine başvurdu. Aynı yöntemi uygulayanlar arasında Armağan Çağlayan, Pınar Eliçe, Deniz Akkaya gibi isimler de var. ABD’de 1930’larda kısırlık tedavisinde etkili olduğu keşfedilen HCG hormonunun, bir zayıflama yöntemi olarak gündeme gelmesi 70’li yıllara denk geliyor. Aradan geçen zamana rağmen HCG hormonunun kilo vermede etkili bir yöntem olup olduğu ispatlanamasa da Türkiye’de her geçen gün yeni bir ünlü isim, Dr. Ender Saraç’ın uyguladığı bu yöntem sayesinde kilo verdiğini açıklıyor.

’ZARARINI GÖRMEDİK’

Saraç’a giderek yağlarından kurtulmak istediğini söyleyen televizyon yapımcısı Armağan Çağlayan’a da zayıflama programının bir parçası olarak HCG hormonu enjekte edilmiş. Çağlayan, uygulanan bu yöntemle 3.5 kilo verdiğini ve iğnenin herhangi bir olumsuz etkisini hissetmediğini belirtiyor. Yaklaşık 20 kilo verdikten sonra ‘karın bölgesindeki depo yağlarından kurtulmak’ için HCG iğnesine başvuran Zerrin Özer de uygulamanın bir yan etkisini görmediğini anlatıyor. Deniz Akkaya’nın da zayıflamak için HCG iğnesine başvuranlar arasında olduğu iddia ediliyor.

’TAM BİR REZALET’

Hormonun asıl kullanım alanı dışında, kilo verdirme amacıyla uygulanması uzmanları karşı karşıya getirdi. Dahiliye uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, hormonun genç yaşta-kilere verilmesinin uygun olmadığını belirterek, bu yöntemin zayıflama için kullanılmasını ‘Tam bir rezalet’ diye değerlendiriyor.

Beslenme ve diyet uzmanı Selahattin Dönmez ise konuyla ilgili şunları söylüyor: ‘HCG, dünyada beslenme biliminde şişmanlık tedavisi uygulanırken kullanılan ilaçların arasında kesinlikle yok. Bu hormon kısırlık tedavisinde kullanılır ama yağ kütlesini azaltmasıyla ilgili dünyada ciddi bir bilimsel yayına rastlamadım.’ Klinik Farmakoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Cankat Tulunay da henüz ispatlanamamış yöntemlerin reklamının yapılmasının zararlı olduğunu söylüyor. ESRA CENGİZ

‘OBEZİTE TEDAVİSİNDE ETKİLİ’

Ünlülerin iğne ile zayıflama yöntemini uygulatmak için sıraya girdiği Aile Hekimi Dr. Ender Saraç, HCG’nin ciddi riskler içermediğini söylüyor. Hastaları arasında VIP isimler olduğu için bu tür iddiaların ortaya atıldığını belirten Saraç, sorularımızı yanıtladı...

HCG zayıflamada etkili bir yöntem mi?

Kesinlikle etkili. 9 ayrı yöntemle birleştirerek pek çok kişinin fazla kilolarından kurtulmasını sağladık. Diyet, egzersiz ve metabolizmayı hızlandıran diğer tekniklerle birleştiğinde olumlu sonuçlar alıyoruz.

HCG hormonunu nasıl uyguluyorsunuz?

23 günlük bir kür. Her gün karından hormonu enjekte ediyoruz. Çok düşük dozda kullandığımızdan herhangi bir risk söz konusu değil. HCG depo edilmiş yağları eritme ve iştahı kesme özelliği taşıyor.

HCG’nin kansere yol açtığı belirtiliyor. FDA’nın da zayıflama üzerinde etkisi olmadığı yönünde kararı var...

FDA 1974 yılında, HCG tedavisinin obezite tedavisinde kullanılmasını önermediğini açıkladı. Daha sonra, yapılan diğer çift kör çalışmalarda, HCG tedavisinin obezite tedavisinde etkili olduğu sonucuna varıldı. Bu çalışmalarda, hastaların diyetlerine harfiyen uymaları sağlandı. Sonuçta HCG ile kişiler kendilerini tok hissederken; yüzdeki yağlar korunurken, depo yağlar denilen bel, kalça ve karındaki yağların eridiği izlendi. Ayrıca HCG diğer tedavilerde daha yüksek dozda enjekte edilirken, obezite tedavisinde çok daha az dozda uygulanıyor.

‘Üçüz veya dördüz doğumlara yol açabilir’

Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi (FDA), HCG hormonu enjeksiyonunun kilo vermede hiçbir etkisi olmadığını iki ayrı raporla duyurdu. Geçen mart ayındaki son raporunda da HCG’nin yağ dağılımını etkilemediğini ve iştahı azaltmadığını belirten FDA’nın uyarısına göre HCG uygulaması sırasında hamile kalanların üçüz-dördüz bebek dünyaya getirme oranı oldukça yüksek. Yine rapora göre, bu hormonun vücudun herhangi bir yerinde henüz fark edilememiş kanser tümörünü hızla büyütüyor, guatr veya tiroit bezi hastalıklarında şikayetleri artırıyor.

yahu biz yakın arkadaşız mehalim.kuzum ben hala olacağını basın yayın ve internet yoluyla mı öğrenecem.vay başıma gelen.
nasılsa gelcem oraya saçını purçağını yolmazssam.
hadi gözün aydın[/S:teytey:IZE]

benim diyetisyenim de yukarıdaki aile hekimiyle ilgili şarlatan olduğunu söyledi adını bile andırmadı bir daha
aman dikkat para için yapamayacakları yok bu adamların

Kallisim sen varya harikasın bacım.ben birde senin gibi bu site içinde araştırma yapmayı öğrensem süper olacak ben bir konu diyorum sen şakkadanak alnımın çatına ahanda adres diyosun .saol canım bacumm

amanin herkesçikler kaçak bu gün...

mehalim şimdi senin gtirip sunduğun sonradan bilgilerini bulduğumuz yöntem var ya bir de onun iğnesiz yapılan diyetini buldum fakattt getirip buraya kopyalamadım nedenine gelince bazen bir anlık duyguya kapılıp düşüncesizce hareket edebiliyoruz ve bu diyeti kopyalamama sebebim iğnesiz yapıldığında kasları eritiyormuş amanin amanin kimse görmesin kazayla yapılmasına sebep olmayalım didim...

hani bir konuya girdiğimizde sayfa açılıyor ve sağ üstte şöyle bir görüntü var.. sayfa1 sayfa 2-3-4-5-6-7- diye gidiyor ya mehalim işte o sağ üste iyice bak seçenekler filan var başka başka işte orada her konu için arama butonu var istediğin bir kelimeyi gir ve aramaya bas ister konu başlığı istersende tüm mesajları göstertebiliyorsun..

iyi aksamlar güzellerim. isten geldim yemek yedim bir saat yürüdüm dus aldim. bir yorgunluk cöktü ama yeni yünlerimi örmek icin model ariyacagim.
mehalim tebrikler canim hayirlisi ile alirsiniz insallah bebeginizi kucaginiza.
kallisim gecmis olsun güzelim. herkes hasta olunca evde cok kötü oluyor ya.
kadisim cok kasiyorsun kendini ablam. sen israr ettikce vücudun direniyor. bir süre ver kendine sadece kilo almamamaya calis. ama sporu birakma.
saskinim lafin gelisi dedim allahtan heryerimiz ayni anda incelip kalinlasiyor diye güzelim. göbek hepimizde var. ortak sorunumuz yani, baten düsünüyorum göbek olmasa hicde kilolu görünmiyecegiz diye. göbek gercekten tipimizi kaymis gösteriyor tabiri caizsedelikafadulden
gökcenk zenan ugramamislar bugün iyidirler insallah.
gülüm bebeginiz cikmis hastaneden sükür. allahim korusunya minicik sey hastanelerde oy oyy kiyamam.
honey gec geliyor belki karsilasiriz.
emelim bende iki üc kat yapip örmeyi düsündüm canim yünleri. ya aksamlari hic kimseler olmuyor galiba altin örgüde. yapayalniz dolasiyorum. kallisimdeki kahverengi modelin tarifi vardi bugün onu mutlaka yapacagim kismetse:1closedeyes:

diyetini bende buldum kallisim bu diyet aynı neye benziyor biliyomusun ben bir kere diyetmax almıştım diyetin içeriği aynen öyleydi canım protein ağırlık bir diye diyetmaxtada sakın ürünü kullanmadan diyeti uygulamayın diyordu. aman bizden uzak olsun bacım ben kullanacağımdan değildi gerçekten merak ediyorum nedir ne değildir diye sorulama anında cevap bulduğun içinde ben müteşşekirim şahsınıza:))
reyhan ablacım nasılsın çok saol güzel dileklerin için sen anneanne bende hala olacağız inşlh

insallah mehalim. hayirlisiyla insallah canim.
kizlar ben cikiyorum. kendinize cok iyi bakin. öpüyorum hepinizi

günaydınlar hepinize..
reyhan ablam ben o kahverengi hırkanın tarifine bu gün bakayım kızım için fırsat bulupta yapamadım ...akşama haber veririm inşallah..

günaydın kallistecim günün güzel geçsin emi

gunaydın kızlar.oncelıkle sızden ozur dılıyorum dun hıc paylasımda bulunamadım.bı ara gırdım ama bısey yazamadan cıkmak zorunda kaldım.cok ısım vardı cok.mutfak raflarını bosalttım yıkadım sıldım yerlesdırdım.buzdolabımı temızledım.vee asure pısırdım.bıde aksama yemeklı mısafırım vardı.yoruldum cok ama dıyetımın gayet ıyı durumda.asure henuz ıcmedım.cuma tartıldıkdan sonra ıns.kendıme seker koymadan once bıraz ayırdım.tatlandırıcı koyucam ıcıne.dun o telasda tatlandırıcıyı bulamadam cantamdaymıs meger sıvı olanda bıtmıs.dun yedıklerımıde yazayım gıdıp gecmıse bakayım.
sabah 1dılım tb ekmek koy peynırı ıkı zeytın bol yesıllık ara 1 elma
ogle haslanmıs brokolı lıght yogurt ara 3 kuru kayısı
aksam 3 kofte kadar et 2 kasık kestanelı pılav 2 kasık patates puresı salata ara 1 portakal

günaydın kızlarr nasılısnız bakalım

bende fark ettim
wsabah geliyorum öğleden bonra 1 de geliyorum birde 5 e doğru gelip okuyorum yazdıkalırnızı bazen o kaadr çok yazılıyo kii oku oku bitmiyo
sizin yüzünüüzden başka yerlere bakamıyorum yaaa
ama akşam az kaynatmışınız yaaaa

kadisim cok kasiyorsun kendini ablam. sen israr ettikce vücudun direniyor. bir süre ver kendine sadece kilo almamamaya calis. ama sporu birakma.
:

evet reyhan abla çok kasıyorum ama haksız değilm ya
dün tartıda 64 ü gördüm ya şişiyorum ben ya
dün de şaşkınm öyle bahsedince korktum bir an

tiroid testimi yaptırsam ya
akşamları karnım davul gibi şişyo bununla alakalı olablir mi
dün çokk güzel dikkat ettim
öğlen akşam lapa yedim yeşil çayımıda içtim ohhh
lahana suyumu da
ve bugün 62.7 olarak gördüm kendimi lapa evet o gün için verdiriyo ama sonası
ha birde yşu var bugün uyuşmamıştı elim sanırım tuzdan bu yaaa

günaydın kallistecim günün güzel geçsin emi

akrepcim bize günaydın yyok galiba
ama sana günaydın güzelim
hoş geldin

gökcenk canım ii temizlik yaptın yaa
yeter artık ben usandım dermişim
oyy aşure mi dedin oh oh
bende dün karnıbanhar kızarttım ama tadına bile bakmadım
lapa yaptım ya dün oyyyy nasıl dayadım ya
eski istikrarlı günlerim gibi
sabah ekmek yemedim
biraz peynr yumurtanın beyazından yedim 2 de zeytin
öğlene yayla çorbası icecem bir kase
akşamada patates salatası yapacam onadan yiyecem ama az 4 kaşık kadar
ve yarın sabah kilo vermiş olarak cıkacam karşınıza inşallah

kadisim gökçenkim hoş geldiniz canlarım günaydınlar..

kadisim paylaşım az diyoruz ama kimseyi de bunaltmayalım inan ben bile yazamıyorum çıkıcam şimdi kötüyüm çünkü boğazlarım parçalanıyor başımda yerinde değil keyifsizim yani..
bu hafta reyhan ablam işte zenanın eşi evde gökçenk ailesiyle beraber olacak temizlik yapıyor mehal desen yerinde durmadan geziyor :)) ya yok yok şaka tabiki ama haftaya daha toparlanmış daha özlemiş çok fazla paylaşım yapacak kapasiteye sahip olarak başlayacağımızı tahmin ediyorum..

ben dün kaçamak yapmak zorunda kaldım hemen itiraf edeyim... ama yediklerim çok gelince ben artık aşırı derecede rahatsız olmaya başladım , saatlerce midemden kıvrandım sodada yoktu evde..

ufak kızım minnoşum elmalı-portakallı tart yaptı inanmazsınız öyle güzel oldu ki babamız hazır aldık zannetti, bir de kalp şekli kalıpta yaptı akşama dek herkesten gizledi sürpriz olacak diye, bir ara ortanca olan ablası gördüm ben baktım dedi diye oturup bir saat gözyaşı döktü süprizimi nasıl bozarsın çok emek verdim ben sizin için diye:roflol:.. kıyamadım bir parça yedim o yüzden ama bu gün biraz daha fazla spor yapmaya kendime söz verdim..

kallıste kadıs gunaydın canım.kallıstecım gecmıs olsun canım ya zencefıllı cayı dene ıstersen bogazlara cok ıyı gelıyor.ıhlemur zencefıl karanfıl ve cubuk tarcını yarım ayvayla kaynatıyosun.lımon ve balla ıcıyosun.ıyı gelıcekdır mutlaka.canım kıyamam ya.kadıs canım banada bıkkınlık geldı temızlıkden evı kırkladım ama sebebı su kı benım annem acayıp tıtız ve ıs yapmadan duramaz.geldımı gordugu her ısı yapmaya kalkıyor.genelde yaptırmak ıstemem ve aramız gerılır.en son geldıgınde bos odada kullanmadıgım malz vardı.bunları bı yerlesdırıym ben dedı hayır dedım bende.ısım vardı bankaya gıttım 1 saatlıgıne eve bı geldım herseyı yapmıs bıle.ısde eve gelın dondurucuyu ceker mutfak dolablarının altındakı cıtaları cıkarır kı ben asla yapmam.oraları temızler benı cıldırtır yanı.bende hem ona kıyamıyorum hemde kırk yılın basında bır gelıyor dıye ıs yapmasını ıstemıyorum ama duramıyor ısde.oda bana kıyamıyor.o yuzden gozum dort donuyor bısey bulmasın dıye elımde bezle gezıyorum ya.bugun aksam gelcekler ıns.bı hafta bendeler cok sık yazamam belkı ama hergun ugrayıp ne yedıgımı yazmam lazım cunku buraya yazacagım ıcın kacmak yapamıyorum.ısım zor bu hafta yanı kısmet.reyhan ablacım ben yorgun olmanın dısında ıyıyım cok sukur.kararımızıda verdık ev alıcaz kısmetse.en kotu ıhtımalle odeyemezsekde denedık dıycez napalım.bende ıs bakıcam esıme destek olmak ıcın.mehalım gozun aydın.bende teyze olucam kardesımde gelıyor bu arada sogan kokusundan mıgdesı bulanıyomus napcaz bakalım.kucuk tupu doldurdum yemeklerı balkonda yapıcam mecburen cunku salonla mutfakk bırlesık bende.gul bebıs cıkmıs hastaneden gozunuz aydın canım allah sıfasını versın.emel canım evde yemek olmadımı benımde gozum dönuyo valla.temızlık yaptıgım gun bı kasık alıym dedım nutelladan ama kavanozun dıbını gordum yatmadan.bı daha almıycam eve ya.

5, takım cıtırları günaydın Şeniz

kallisim nasılsın gel bi öpim seni Şeniz
yalakalığı kenara bırakıp sadede geleyim kaydirigubbakcemile3
yarın 4 takımdan (kardiş takım yani) juju büyük ihtimalle yok
orda bildirim kim yapar bilmiyorum büyük ihtimal ben yaparım
takımada dedim yapan olmazsa merak etmeyin
bide yarın sonuc listeleri hazırlama sırası bizim takımda
velhasıl senden istediğim
4. ve 7. takımın listelerini onaylarmısın :1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…