Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

kadisim tahliline sevindim şkerim... amannn sıkıntımız rahatsızlığımız bitmiyorvallahi..

gülcüm ben ne desem boş canım ya eleştirsemde yenişsin artık yapacak bir şey yok afiyet olsun ama ceza olarak hareket yap bari fazladan...

kocama gelince cidden çok üzülüyordu ben de dır dır edip duruyordum tabi kendime söleniyodum kimseye laf sölemem ben canıma tak etmedikçe... köpeği her dışarı çıkarttımda ama bu tabiki sık sık oluyor dönüşte kapıda leğen sabunlu su artık hayvancağızda alıştıydı biliyormusunuz ahh görmeniz gerek.. kapıdan içeri girer ve hemen kapı arkasında durur önce arka patilerini kaldırır sırayla sonra diğerleri.. bu değişmez manzaramız olmuştu ama bazen öyle hallerde oluyorum ki tam mutfaktayım veya başka bir işteyim haydi bırakta su sabun köpüş üçlüsüne git canım sıkılıyordu tamam şimdide siliyoruz silmeden içeri girmeyiz patileri ama bileklerine kadar çamura batmışı temizlemek başka tozlanmışı temizlemek başka...bahçemizde sadece köpeğin gezdiği alan öyle oldu, onun giremediği arka bahçemde var oraya ufak tefek sebze ekiyorum yazları ama tabiki tatile gidiyoruz 15 gün olmuyoruz geldiğimzide hepsi kurumuş oluyor ve şimdiye dek hiç bir şey yiyemedik maydanoz ve patatesin haricinde :))) bir de köstebeğim var bahçede ve yıllardır ikimizde inatlaşıp duruyoruz ben ne eksem o yiyor o ne kadar yese ben ekmekte inat ediyorum :))

gidip kendime yağsız bir tost yaptım ama yatamadım, kızlar da daha uyuyorlar yedim tekrar geldim bakmaya..

haklısın kalisimm evt yürüyom şimdi işyerinde dün yediklerimi eritmek için özür diliyorum takımımm kaçamak yaptığım için

selam arkadaşlar naılsınız ben geldim kahvaltımı yaptım bir bardak greyfurt portakal suyu sonra bir katı yumurta dün baya hareket ettim .bugün yine yürüyüşüme çıkıcam
kallisim çok geçmiş olsun teyzemler ne yapacaklarını bilmiyor şu durumda hem durumu kabul edemiyorlar hemde çocuklarını kaybetmek istemiyorlar arada kaldılar yani.
ha gülcüm dün nette okudum ertesi gün diyeti diye bişey genelde kilo koruma için kullanılıyomuş mesela dün çok kaçırdınya ertesi gün daha protein ağırlıklı beslenmek gerekiyormuş dur yazıyı bulumda kopyalayım

kadisim tahliline sevindim şkerim... amannn sıkıntımız rahatsızlığımız bitmiyorvallahi..

onun giremediği arka bahçemde var oraya ufak tefek sebze ekiyorum yazları ama tabiki tatile gidiyoruz 15 gün olmuyoruz geldiğimzide hepsi kurumuş oluyor ve şimdiye dek hiç bir şey yiyemedik maydanoz ve patatesin haricinde :))) bir de köstebeğim var bahçede ve yıllardır ikimizde inatlaşıp duruyoruz ben ne eksem o yiyor o ne kadar yese ben ekmekte inat ediyorum :))

gidip kendime yağsız bir tost yaptım ama yatamadım, kızlar da daha uyuyorlar yedim tekrar geldim bakmaya..
canım seninde mi bahçen var
bir ziraat mühendisi olarak sorularınızı cevaplayabilirim
ama köstülerle uğraşmak zor canım
ilaç yapıp hepsini katledebilirsin
:jeyyar:

patates de yetiştirmişsin ne güzel
canım bahceden yemek gibisi yok ama değil mi
benim bahçemde soğan sarımsak marul ıspanak maydanoz var ama soğuktan pek büyümediler ya

çeyrekden az ekmek arasına peynir koydum durağa kadar yedimcokacimcoook
dürüm köfte yedim:mymeka:
sucuklu yumurta yapmışlar yicekler bendeee :tomato: yine yarımdan az ekmeğin arasına koydum yedim:mymeka: sonaaaaa
bitmedi halam aşure yapmısss 1 kase yedim
oy
gül naptın ya
ben sana istikrarlısın dedim sen gittin yedim yaaa aaaa nazar değdirdim sana yaaa

aaaaaa
kızarım ama haaaa
bak bir günle kalsın yoksa kaçar ipin ucu haaaa
canım bebiş neden hastanedeydi kaçırmışım ben yaaa
önemli bişe yoktur innşallah
ama yarım ekmek oyyyy
ben kaçırdım dediğim günlerde bile kahvalıt harici oda en fazla 2 dilimdir ekmek yamam bakkkk ekmeği kaçırma bi daha okk
ya aslında tamamen kısmakta yanlış
diyet osnunda aç kurda dönşüyoriz yaaa:CüvCüv:

ben sabah bişe yemedim can sıkıntısına yeşil cayımı içtim
az önce yarım elma yedim
sabahtan beri 1 litre su içtim yaa
annem lahana kaynatmış öğlen onu içerim
lapa yaptım yarım kase onu yiyecem
bu kilollaı vermeliyim
acayip gazlı durumdayım şu annnn

Aşırı yediğimiz günlerin sonrası için bir "ertesi gün formülü" veriyorsunuz...

Bu uygulama kilo vermek için değil, almamak için. Çünkü bir koruma programı. Kiloyu korumanın sırrı, protein ve karbonhidrat dengesinde yatar. Kısacası bu yöntemle kilonuzu korumak mümkün. Vücutta, alınan enerjinin yağa dönüşmesi 24 saat alır. Yediklerimizin yağa dönüşmesi için vücut, eşit miktarda karbonhidrat-protein birlikteliğine ihtiyaç duyar. Eğer aldığınız fazla enerjiyi vücuttan atabilmek için ertesi gün suyu ve proteini artırıp karbonhidratı yarıya indirirseniz, yediklerinizin yağa dönüşmesini önlemiş olursunuz.

Proteini artırmanın etkisi ne?

Alınan su ve protein miktarını 1,5 katına çıkarmak gerekiyor. Artan protein, suyla birlikte metabolizmayı hızlandırır. Ve yediklerimizin yağa dönüşmeden vücuttan atılmasını sağlar.

Bu formülü uygulayabilmek için neler yiyip içmeliyiz?

Kişi öğle yemeğinde et, tavuk, balık ağırlıklı beslenir, akşam da et ve tavuk ağırlıklı yemiş olursa, o gün içinde karbonhidrata dair sadece meyve ağırlıklı bir şey yerse proteini artırmış, karbonhidratı aşağıya çekmiş ve bu dengeyi sağlamış olur.

Kızlar hani ben hep greyfurt suyu içiyorumya bakın onun fadasıda neymiş

Greyfurt meyvesi ve suyu kilo vermek isteyenler için de yararlı. ABD’de yapılan bir çalışmada diyetleri ile greyfurt meyvesi ve suyu verilen gönüllülerde kilo kaybının belirgin bir şekilde arttığı görülmüş. Kilo vermek isteyen 100 obez gönüllüye üç ay süresince normal beslenme programlarına ilaveten bir gruba her yemekten önce yarım greyfurt meyvesi, diğer bir gruba ise bir bardak greyfurt suyu verilmiş. Üçüncü grup ise greyfurt hariç aynı diyet programını uygulamış. Süre sonunda meyve yiyenlerin 1.5 ile 4.5 kilogram, meyve suyu içenlerin ise 1.5 kilogram civarında kilo verdikleri, buna karşılık sadece diyet programı uygulayanların 250 gram gibi çok düşük bir ağırlık kaybı sağlayabildikleri görülmüş. Muhtemel etki şekli olarak bu greyfurtun insülin hormonunu baskılaması ileri sürülüyor. İnsülin baskılanınca kişi kendini tok hissediyor, daha az yemek yemek ihtiyacı duyuyor.

mehalim günaydın cicim.. alışma süresi olur şimdi ama kabullenmek zorundalar yoksa onlar istedi diye teyzenin oğlu ve eşi yaptıklarından geri dönecek değillerdir değil mi...

kadisim naptın yahu köstübüğümü sefiyom ben :)) asla zarar verecek bişi yapmam yesin durdun ben ekerim zaten yemek için diil ekmenin zevki için uğraşıyorum zebzelerle çiçeklerle...

kızlarrrrrr hala oluyorum halaaaaa çok mutluyum gelinimizle az önce konuştum bebek bekliyorlarmış allahım ne güzel ama bizden çok uzaktalar azerbaycandalar:KK43:

ohh yaşasın mehalim hala olmakta zevklidir ama uzakmış yaa işte o kötü.. göremeyince zevki çıkmıyor.. ben hala olmayı anlayamadım çünkü benim büyük kızımdan 6 ay ufak yeğenim aynı anda tattığımız için yaşayamadım farkına varamadım.. allah sağlıkla dünyaya gelip büyümesini nasip etsin...

amin inşallah kallisim varya birde kız olursa hele birde elimize geçrese tepemizden indirmeyiz artık ailede tek benim çocuk var oda ee 11 yaşına geldi bebek özlemi çok başkada torun çocuk yok allahım çok sevindim yaa çocuğu ordan kaçırım buryamı geitrsek nee:))

ayy mehalimm gözün aydın cnm inşallah sağ salim alırsınız kucaıza.çook sevindim kardeş çocu acayip seviliyor.
verdiğin bilgi için saol. kadiscim bebişimiz bronşit oldu ondan yatı.şimdi iyimiş

kızımın biraz işi varmış pc veriyorum bende işlerimi halledeyim canlar haydi hoşkalın..

hala olmadım olamıycamda ama teyzelik süpermiş halalıkda okadar güzeldir sonuçda kardeş çocuğu..

arkadaşlar nette gezerken HCG ile zayıflayın diye bir şey buldum burda hormanel bişeyden bahsediliyor kısa bir alıntı size bilginiz ve deneyiminiz varsa paylaşın.(bu arada zenan nerelerde yafff)
Etki mekanizması:
HCG;
* yağlı dokuda metabolizmayı artırır, bunu lipogenezis yolu ile yapar
* yağ depolarının yıkımını artırır
* perifer dokuda yağ tüketimini artırır

Yetişkinlerde tek doz hCG ile serbest yağ asidinde artış meydana gelir.(p < 0.05)
Kısaca:
* HCG tedavisi( kurallara uyulduğu takdirde)
* 23 günde kilonun % 10&#8217; unu verdiren,
* 4. günden itibaren çoğu hastada iştahı dengeleyen,
* Protein ve su kaybı olmadan, büyük oranda yağdan kaybettiren,
* Protein ağırlıklı, yağsız özel 23 günlük bir diyetin uygulandığı,
* Tedaviye hasta uyumunun çok iyi olduğu,
* Güvenli ve kolay uygulanabilen,
* Yaş ve cinsiyet ayırmadan, belirgin bir yan etkisi ve
* Kontrendikasyonu olmadan uygulanabilen, bir metoddur.

herkese tünaydın. bugün yine çalışıyorum uğramadan gitmeyeyim dedim.

.kilomu kontrol edebilirsem regl dede sorun olmuyor ayrıcada polikistik overim .ooo yani anlatmakla bitmez işte.bu arada ameliyattan sonrada hiç bir ilaç tedavisi görmedim[/B][/COLOR]
mehalcim bende polikistik overim. soğan kürü diye birşey duydum,onu uygulamaya başlamayı düşünüyorum.
şöyle dürüm döner vs ben bunlara hiç dayanmam etcilim biraz ama bu tür işte ızgara olacak döner olacak kebap olacak amanin... görünce asla dayanamıyorum... ufaklık bu günlerde gezmek istiyor gerçi aybaşına dek adım atamayız bir yere ama çıkarsak ta karnımı iyice doyurmalıyım evdeyken sonra dayanammazlık edip sokakta n bulursam yemeyeyim..

hiç gece atıştırmam olmadığı için bir çözüm öneremeyeceğim... örgü ördelikafadulden ben öyle yapıyorum :nazar: iki meyveyi bile zor yerim böyle olunca...
canım zaten evdeyken olmuyor. nöbetteyken psikolojikmi nedir ne buluyorsam götürüyorum. nöbette örgü örme şansım pek olmuyor.
Günaydın hepinize.. sonunda ben de hasta oldum kızlar gibi.. faranjit ... boğazlarım çok berbat... kızların ilaçlarından alsam ne olur ki şimdi doktora gitmek çok zor geliyor ama korktum onlar öyle kötü geçiriyorlar ki alev ateş yandı hepsi öksürük off yaa...
çok geçmiş olsun canım. adaçayıyla gargara yap iyi gelir.

oyy canım 6.5 sene dile kolay geçer inşallah sayalı gün nasılsa
ama bak senin yaşıtın meslektaşına rakdaşyların var asnırım şehirdesinde
ben bir köydeyim yaşıtım yok
hepsi 50lil yaşlarda ve sonucta hiç bir aktiviteleri olamyan insanlar
diziler ve köyün dedikodusu dışıda
bak arakdaşların var de miii

birde 40 mesaj okumayı sormuşsun kontrol panelinden profil ayarlaır var oraya girip altlara doğru mesaj görünümü mü ne diyodu ordan 40 ı seçebilirsin canım
aklımda bu kadar kalmış kaptanım doğrumudur

kallisim örgü ör demişşş
ay bende mi başlasam ya
ama ben arıtk meyv dışı akşam bişe yemiyorum ya çok mutluyum ama kilo niyeee arıtyo yaaaa
canım yeşillik ye bol bol
birde tok tutan bişeler bulmalısın
sigaarada varıd demi sende
oda acıktırır seni sigara altlığı sürekli çünkü

sana önerim soğuk etkisi
duşa girince önce soğuk su tutup sonra duş alıp ardından sonra yine soğuk su
bunu her yerimize jygulayabiliriz canım
spor olarakta
ellerini yukarı kaldır kollarını gögüslerinin önünde birleştir açıp açıp kapa
tam anlatamadı ya
en iyisi sen netten araştır çok daha güzel hareketler bulacaksındır
birde mekik gisbi hareketler var bunlarda işe yaarra göbüşün için canım
evet burda arkadaşlarım var ama herkes stresli. çünkü burası erzurumun memurlerı sürgüne gönderdiği yer. ben ne bileyim atamalar başlayınca çok eleman istiyor diye eşim burayı tercih etmişti. oda laborant. nöbetlerlerimiz denk gelmiyodu ama bugün denk gelmiş beraber nöbetçiyiz.
geçenlerde sigarayı bırakıyorum demiştim ama başarılı olamadım tabi...
nöbette yeşillik yemek cazip gelmiyor ama :1no2: meyve yemek olabilir tabii.
soğuk duşu görünce ürperdim birden. bu soğuk memlekette bunu yapmak biraz zor ama yapabilirim tabi. teyzem hep öyle yapardı şimdi kaç yaşında maşallah onunkiler benimkinden şekilli.

yok canım ya pazar günü başladı
ve enteresandır ki ben 2 gündür şişiyorum ya
yeşil çaya başladım suyumu çok içerim evet
ki bu günlerde dahada arttırdım
aman bilmiyorum ama
sorma kahvaltı yapasım gelmedi benim
öğlene lapamı yapsam ya
şu lapadan nefret ediyorum ama
ne bileyim bu zor zamanlarımda mlapa geliyo hemen aklıma
en azzından motivemi düzeltiyo iden kilo lar yaaa
fazla tuz tüketmiyorsun dimi?

buarada kismeler yok burdaa ama yazim yinede okursunuz gelince..
dün ne yaramaslıklar yaptım benn:çok üzgünüm: dövün beni:eek:klava: ah edin bana..
dün hava güsel diye dolmuşla gittim işlerimi halletmeye tabi öğlene buraya yemek getiremedim. sabah dan başlim hemen ayaküstü çeyrekden az ekmek arasına peynir koydum durağa kadar yedimcokacimcoook
ooooo afiyet olsun kilo olmasın inşallah. gülcüm yapmışşın yapacağını.

kızlarrrrrr hala oluyorum halaaaaa çok mutluyum gelinimizle az önce konuştum bebek bekliyorlarmış allahım ne güzel ama bizden çok uzaktalar azerbaycandalar:KK43:
tebrik ederim. hayırlı ugurlu gelsin bebecik.

emelcim takip ettiğim kadarıyla herşey güzel gidiyor. allahım bozmasın

SELAMLAR TAKIMCIM DÜN AKŞAM BEN DE DAĞITTIM
BURDA O KADAR SABRETTİM AMA EVE GİDİNCE DAHA DOĞRUSU ANNEM HALAMDAYMIŞ ORAYA ÇAĞIRdılar (capslock açık kalmış) orada da sadece yeresel bir çorba ve muhallebili kadayıf varmış sonra saat10 gibi eve gittik e tabi açlıktan ölüyorum ben tekrar çorba içtim hafif olsun diye sözde yine doymadım sonra çikolatalı fındık kreması kasesi duruyormuş masada ve olan oldu ne yapıyım açlıktan ölüyordum sebze de yoktu evde hazırda

ama gece 1:30 a kadar ev temizleyip yerleştirdik salondaki halıyı kaldırıp altını silip başka bir halı açtık kanepeler filan derken epey spor oldu bana yani

bugün öğle yemeğinde kesinlikle yavuk dürüm söyliycem ama sadece bir parça lavaşından ve etini yiycem gerisini dolaba koycam yemiycem inşallah

umutum çok geçmiş olsun canım çabucak iyileşir inşallah bebişin efe de 2 aylıktı sünnet olduğunda ne olduğunu anlamamıştık bile geçti gitti ama ameliyat kolay olmıyacak korkarım hareketli çocuk sonuçta sabit tutmak yatırmak zor olsa gerek
ama yine de gözün çok korkmasın 2-3 ay evvel patronumun 2 yaşındaki yeğeninin apandisiti patladı açık bağırsak ameliyatı oldu ama kısa zamanda kalktı ayağa Allah yardım ediyor yani merak etme

mehalim Allah sağlıkla kavuştursun yeğenine şimdiden çok sevindim

matemcim depresyon kötü bir hastalık sakın kendini kaptırma sana huzur verecek şeyler yap herşeyi kafana takma özellikle eşini yani ancak o zaman kurtulursun bu sıkıntıdan bu adamları önemsedikçe tepene çıkıyorlar malesef

reyhan ablacım altın örgüde çok güzel bebek kıyafetleri var ince iple tığla yapabilirsin ya da iki kat yapıp şişle örebilirsin

kadisim metabolizmanla oynadın oynadın şimdi ipler onun elinde gördün mü çok kıssanda kilon artıyor bu durumda düzenli yemek yemelisin
yani sabırlı olup saatini ve miktarını şaşmadan uzun zaman sürdürürsen dengeye oturacaktır ilk başlarda kilo alıyor gibi görünsen de sonrasında kazanan sen olursun canım

şaşkınım kronik tiroidit demek bu hastalık bir mucize olmadığı sürece ölene kadar seninle kalacak demek canım
ilaçlarla ilgili tavsiyelerime dikkat edersen herşey daha kolay olacaktır canım
bir de depresyona yatkınlık yaptığı bir gerçek ama bunu aşacak olan da sensizn bunu unutma kendini koyverme sakın uyku saatlerine yemek saatlerine daha dikkat et hayatını düzene koy sana zevk verecek hobilerle uğraş
hatta canının en sıkkın olduğu kendini eve kapattığın günlerde yürüyerek gidebileceğin en uzak parka markete bir yerlere yürü 30 dk yürüyüşten sonra seratonin salıgısı artıyor beyinde çok faydasını görürsün hem bedenen hem de ruhen canım

kaçıyorum ben sonra devam ederim işim çıktı

off canım sıkılıyor güya kız kardeşimle dışarı çıkacaktık hanfendi hala uyanmadı bu tatillerde sinir ediyor beni insan 2-3 kadar yatmazki canım.
ben sabahtan bu yana kahvaltıdan beri bir ayva yedim dahada canım bişi istemiyor ya ama kilomda gr oynama yok aksine 64 çıkıyorum sürekli sinirim bozuldu ya dikkat ediyorum ee spor yapıyorum ( vucutta haklı görmediki bu kadar spor) bakalım ne oalcak cumaya

Mehalim gözünaydın Allah sağlıcakla dünyaya gelmeyi nasip etsin. Zor ihtimal ama darısı başıma inş bigün bende hala olurum :Saruboceq:
Kaliscim sanada çook geçmiş olsun canım. Biran önce atlatırsın sende inş.:Saruboceq:

Son düzenleme:
kadisim metabolizmanla oynadın oynadın şimdi ipler onun elinde gördün mü çok kıssanda kilon artıyor bu durumda düzenli yemek yemelisin
yani sabırlı olup saatini ve miktarını şaşmadan uzun zaman sürdürürsen dengeye oturacaktır ilk başlarda kilo alıyor gibi görünsen de sonrasında kazanan sen olursun canım
canım sen haklıçıktın
arıtk ne dersen onu yapcam
saatli mi beslenemm lazım
peki günlük beslenem düzeni uygulayacam ve hep o aormda gidecem
kaçamaksız saatli
ya ben geri vermek istiyorum ya
61 de dengelemek vede

o
ben sabahtan bu yana kahvaltıdan beri bir ayva yedim dahada canım bişi istemiyor ya ama kilomda gr oynama yok aksine 64 çıkıyorum sürekli sinirim bozuldu ya dikkat ediyorum ee spor yapıyorum ( vucutta haklı görmediki bu kadar spor) bakalım ne oalcak cumaya
canım sen veremiyosun bense alıyormu yaaa
şişitim yaaa

Kızlar hani ben hep greyfurt suyu içiyorumya bakın onun fadasıda neymiş

[/COLOR]
komşunun bahçesinde var gidip toplıyayım hemen
yiyen yok yerlerde geziy o burda yaa.

kadisim naptın yahu köstübüğümü sefiyom ben :)) asla zarar verecek bişi yapmam yesin durdun ben ekerim zaten yemek için diil ekmenin zevki için uğraşıyorum zebzelerle çiçeklerle...
ii canım ne güzel bir uğraşşş
insan rahatlıyo değil mi
saksıda yetiştiriyo millet ya
ne çok seviniyorum

Aşırı yediğimiz günlerin sonrası için bir "ertesi gün formülü" veriyorsunuz...
.

Bu formülü uygulayabilmek için neler yiyip içmeliyiz?

Kişi öğle yemeğinde et, tavuk, balık ağırlıklı beslenir, akşam da et ve tavuk ağırlıklı yemiş olursa, o gün içinde karbonhidrata dair sadece meyve ağırlıklı bir şey yerse proteini artırmış, karbonhidratı aşağıya çekmiş ve bu dengeyi sağlamış olur.

enterasan ya saol bilgi için ama sağlam kafayla okumam lazım çok iş var yaaa
araştırrmak lazım bunu kaçırmışım nasıl olur

ya ıkzlar öğlen lapa yaptım yedim arada meyva
kendimi tutuyorum valla
canım istiyo bişeler ama yok arıtk yemek
yeşil çaıyım içtim lahana suyumu içtim
var ım benim gibi azimli olan hadeee bakalım
azim var ama sonuç yok yaaaa
63 görünüyo tartı çıldırcam yaaa
yarın sabah sonuç ne olca merak edıyorum
:teytey:

X