30 yaşındaki görümcemin bitmek bilmeyen 5 yaşındaki çözülmeyen davranışları.

Bu devirde bir de psikolojik destek almak için ödeyeceğiniz paraları düşünün. Bu arsıza haddini bildirmezseniz sık sık ziyaret etmek zorunda kalabilirsiniz çünkü. Ben okurken başıma ağrı girdi, kim bilir siz ne durumdasınız hakikaten çok üzüldüm sizin için. Benim iki görümcem de böyleydi, hem kendileri hem de çocukları için ayrı ayrı isteklerde bulunuyorlardı, tablet bile aldırdılar yani. En son bir tanesi epilasyon yaptırmak istiyorum parasını sen verirsin dedi eşime. Bardağı taşıran son damla oldu. Üstelik biz yeni evliyiz paçalarımızdan borç akıyordu. Yüzsüzlükte sınır tanımadılar, aramızı da bozmaya çalıştılar ve kapımızın dışında kaldılar. Çok mutluyuz bak şimdi.

Çok iyi yapmışsınız ama benim konum bambaşka. Bakın bi gün benim aldığım bir şey hakkında şımarıklık yaptı abisi üzerinden eşime dedim ki kardeşine cevap verirsem mevzu çıkar sustur şunu dedim. Eşim kes sesini dedi kardeşine ama konu direk banaydı şimdi abisinden istiyor bilerek yapıyor yani. Sana noluyor dicek ? Ay gereksiz muhabbetlere girilicek yanlış anlaşılacak çarpıtılcak diye korkuyorum. Eşim mesela kalkıpta döner alalım kardeşime gidelimmi derse ne yapayım? Bundan öncede yemek ısmarlamak istedi neymiş alamıyormuş kendini kötü hissediyormuş dedim zorunda değilsin alla alla kaç yaşında kızz. Öyle pasifte değilim.

Eşine alma desen çekemeyen gelin olursun,kayinvalidene hiç bahsetme.
Bi de böyle durum var çekemeyen gelin olmak. Peki eşim neden çekinerek söylüyor bana ? Korkuyor söylerken alırken yaptığı hatanın da farkında aslında kardeşinin şımarıklığınında ?

Iyi de bu anlattiklariniz tamamen eşinizin suçu. O alistirmis gibi gorunuyor. Hep abiden yemeye alıştığı icin de abiden tepki gorunce,sebep siz olmasaniz bile sizden biliyor. Ayrica siz niye bana dusmez, sonra kotu gelin olurum falan dusuncelerine giriyorsunuz ki? Tam olarak da size laf duser. Yüzüne demeye de hakkiniz var bence. Herkesin maddi manevi onceligi kendi cekirdek ailesi olmalidir. Anne babasi, kardeslerine zor durumda kaldiklarinda veya gonulden geldiginde verilecekse bile ekndi cekirdek ailesinden artirdigini verir insan, yetmiyorsa oncelik kendi karisina çocuğuna bakmaktir yani. Esinizin parasionun degil sizin hakkiniz. Her sozu soylemeye hakkiniz var. Alamayiz ekonominin hali ortada, kendimize ancak yetiyoruz diyin gecin.

Görümceniz abartmış ayıp etmiş ama siz de çetele tutarak onu seviyesine inmek zorunda mısınız? Eşinizle hesabınız ortak biliyorum o zaman baştan konuşun. Bak canım borçlar bu elimizde şu kadar var yarı yarıya alalım üstümüze deyin. O parayla gider dışarıda arkadaşlarıyla yemek de yer maça da gider kardeşinin isteklerine de kendince cevap verir. Ama parası biterse de sizden isteyemez. Bu arada benim yengem de bana ve ablama sürekli bir şey alır yapar ona rağmen arada takılırız abim şöyle yapardı şunu alırdı diye. Hiç birimiz demedik yani 100tl hediye aldık 50 lira verdi diye. Annem de biz de şehir dışına gittiğimizde hem abimin evine hem de yengemin annesi ve kardeşine alırız(abim iç güveysi ). Yeğenlerim babalarından çekindikleri şeyi benden isterler ama gayet de Hala bana bunu al diye hani alır mısın filan değil. Ben de param varsa alırım yoksa ertelerim. Yani özetle demek istediğim siz rahatsız olmakta kendinize göre haklısınız ama liste tutmak sizi yıpratır. Eşiniz de tek abi/kardeş sanırım bırakın cebinde kendine ayırdığı harçlık varsa alsın yoksa karışmayın.

Ahaha güzelim akşam anneme giderken tatlı alıcam daha batmak nedir görsün. Seninde kardeşin istiyor sürekli alıyorsun pastadır yetmiyor daha geçen döner istedi belki aynı şeyleri hissedersin dersem anlar evet. Kendimede çatır çatır harcıyorum. Ben harcadıkça daha çok istiyor görümcem. Kısır döngüye girdim anlıycağınız.

İş eşinde bitiyor taviz vermeyin eşiniz ne diyor bu duruma. Birde ona para gideceğine sen harca sen para iste lazım olmasa bile işte kenara koy kendi alsin hasbam bizim ailedede herşeyi babamdan ister amcam artık evde huzur falan bırakmıyorlar babamı uyara uyara biraz torpuledik ama biraz biraz devam ediyor

Benim de abim var asla böyle davranmam. Canı çeker abisidir 1-2 rica eder aldırır da bağırarak istemek ne? Küçük çocuk mu bu sürekli onu al bunu al diyor. Eşiniz tepki vermiyor mu?

Kuma gibi ya, tövbe tövbe.

Görümceniz abartmış ayıp etmiş ama siz de çetele tutarak onu seviyesine inmek zorunda mısınız
Valla bizde aynı seyi yaşıyoruz konu sahibiyle tek fark benim amcam yapıyor bu tipler sadece kendini düşünür hiç elinde varmı yanında para varmı diye sormuyorlar konu sahibi en iyisini yapmış cetelesini tutarak

Benim arkadaşım öyle olmicak şeyleri kıskanıyordu ki. Resmen abisi eşini sevdikçe o deliriyor. El ele story atmışlar onu gösteriyor, eşine hediye almış onu kıskanıyor, yanlarinda birbirlerine sarılıyorlarmış onu kıskanıyor, eşinin sözünden çıkmıyor evde yemek yapmazdı simdi eşine nasıl yardım ediyor diyor:)) inadına kendisi için biseyler yaptırıyor. Bunlara şahit olmasam ben de anlayamazdım başıma geldiğinde. Bahsettiğim insan evli, güzel bir işi var, üni mezunu falan yani öyle boş biri de değil. Geline karşı da iyi davranıyorlar ama arka plan bu. Ben kesinlikle kıskandığı için böyle şımarıklık yaptığını düşünüyorum. Siz farkında değilmiş gibi yapın. Bunların kıskançlığı alevlendikçe tehlikeli bir hal alıyor aman dikkat. Eşiniz de farkındadır kıskandığının o nedenle bak senle de ilgileniyorum, ihmal etmiyorum demek için her dediğini yapıyordur

Herkes diyor zaten iyi sabırlısın diye. O an yapmıyor banada çaktırmıyor biliyor musun ? Mesela döneri o an almıyor başka bi an diyorki üff şimdi döner alalımmı yiyelim sende uğraşma diye alttan alttan işliyor bana. Durun bakalım ben el atıcam bu olaya akşam anacığıma tatlı alayım.

İstediği bir şey olduğunda o an maddi durumunuzdan sebep feragat ettiğiniz (alamadığınız herhangi bir şey, yatıramadığınız ev temizliği vs. gibi) şeyi söyleyip öyle konuşun eşinizle..
Ben bunları yapmak istediğim halde ev bütçesini korumak adına kendimden feragat ediyorum ama sen bu şekilde davranarak bana haksızlık ediyorsun diye söyleyin.
Normal şartlarda ufak tefek içinizden gelerek yapacağınız/alacağınız şeylerde sorun olmadığını ama evli barklı kadının bunları eşinden istemesinin daha uygun olduğunu, sizi düşünmeden bencilce hareket etmesinin sizi üzdüğünü ve eşinizin tavizlerinin de doğru olmadığını güzelce anlatın.

Yakındım yakındım yakındıktan sonra bile abi çocuğa şunu alsana dedi. Öyle yüzsüz.

Hayır yok o yüzden çocuk çok masraf diye laf sokuyor. Çocuk olunca artık aldığımız herşeyikendi çocuğunada ister o zaman ne olur bilmiyorum. Kızlar sağolun ben cevap vericem cesaretimi toplamam lazım. İstediğinde şunu diyeceğim “ canım biliyorsun ekonomi kötü üstüne birde tadilat var biz kendi ihtiyaçlarımızı zor karşılıyoruz sen kocandan iste” tarzı konuşacağım. Umarım saç başa girmeyiz. :)

Ayyyy eşine gülerek “X sen birsey almıyor musun eşine ?” deyiverdi arada. İnsan taş olsa çatlar yahu
Seviyesizliğinden dolayı takmamaya çalışıyorum. Alanıma sokmuyorum planıma dahil etmiyorum çağırmıyorum sadece bu konuyu çözemedim. Çatlicam az kaldı ama o kırıntılarıda yediricek ona.

sımarık bırıymıs
aıle terbıyesı dedıgımız sey budur ne kocası ne annesı kızım her seferınde sureklı bırsey ısteyıp duruyorsun yeter demıyor
demek kı kulturlerı bu
sızde ondan ısteyın
arayın gelırken ekler alsana cılek alsana cocuguma oyuncak alsana halası dersınız bırkac kere
eger nıye ben alıyorum aa ne munasebet derse halası degılmısın benım kocam sureklı her ıstedıgınde alıyor aıleyız boyle kucuk seylerın hesabımı olur ne ayıp ettın de ver karsılıgını gorsun gununu

Peki eşin bunun farkında degilmi sırf kardeşi istedi diye veriyormu aliyormu herşeyi .bu arada böyle tipler gerçekten yıpratıyor Allah yardımcın olsun

Varsın kötü siz olun içinizde kalacağına! çocuk gibi herşeyi istiyorsun bizim bütçemiz belli isteme öyle her şeyi diyeceksin
Abimden istiyorum sen karışma sen neden karışıyorsun diye terslicek muhtemelen. Ellermde saçlarıyla size konu açarım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…