Çok iyi yapmışsınız ama benim konum bambaşka. Bakın bi gün benim aldığım bir şey hakkında şımarıklık yaptı abisi üzerinden eşime dedim ki kardeşine cevap verirsem mevzu çıkar sustur şunu dedim. Eşim kes sesini dedi kardeşine ama konu direk banaydı şimdi abisinden istiyor bilerek yapıyor yani. Sana noluyor dicek ? Ay gereksiz muhabbetlere girilicek yanlış anlaşılacak çarpıtılcak diye korkuyorum. Eşim mesela kalkıpta döner alalım kardeşime gidelimmi derse ne yapayım? Bundan öncede yemek ısmarlamak istedi neymiş alamıyormuş kendini kötü hissediyormuş dedim zorunda değilsin alla alla kaç yaşında kızz. Öyle pasifte değilim.Oyle yapiyor gibi duruyor zaten. Kayinpederim olmadik yere sacma sapam surekli kredi ceken birca giren biri. Esime hep dedim, darda kaldiklarinda annene para ver ama babana asla 5 kurus verme, sana guvenip borca girmeye baslar. Borclarina yardım edecegin izlenimine kapilmasin. Bi gun kayinpeder, 12 yasundaki gorumcemin telefonu bozulmus. Esime talimat verir gibi, şuna bi telefon bakin begenin biz anlamayız dedi. Bem hemen anladim, bakin begenin derken aslinda bize aldirmak niyeti. Hem o yaştaki cocuga elzem de degil. Esim kendisi 4 senedir ayni telefonu kullaniyo, onun talimatiyla telefon almak asiri sinirime dokunurdu gercekten. Esime dedim, sen kendine telefon al eskini kardesinever. Yok oyle bize talimatla telefon falan aldiramaz dedim. Almam zaten dedi. Almadik da,ilgilenmedik, gitti kendisi aldi.
Onun yaptığını siz de ona yapın sürekli bişeyler isteyin bulustuğunuzda, hesabı ona ödetin bir yere gittiğinizde.
Eşine alma desen çekemeyen gelin olursun,kayinvalidene hiç bahsetme.
Alamam edemem derse aaa aşkolsun sen isteyince biz alıyorduk amaaa dersin nasıl oluyormuş anlasın.
Ayrıca mümkün mertebe az görüşmeye çalışın.
Bi de böyle durum var çekemeyen gelin olmak. Peki eşim neden çekinerek söylüyor bana ? Korkuyor söylerken alırken yaptığı hatanın da farkında aslında kardeşinin şımarıklığınında ?Eşine alma desen çekemeyen gelin olursun,kayinvalidene hiç bahsetme.
Iyi de bu anlattiklariniz tamamen eşinizin suçu. O alistirmis gibi gorunuyor. Hep abiden yemeye alıştığı icin de abiden tepki gorunce,sebep siz olmasaniz bile sizden biliyor. Ayrica siz niye bana dusmez, sonra kotu gelin olurum falan dusuncelerine giriyorsunuz ki? Tam olarak da size laf duser. Yüzüne demeye de hakkiniz var bence. Herkesin maddi manevi onceligi kendi cekirdek ailesi olmalidir. Anne babasi, kardeslerine zor durumda kaldiklarinda veya gonulden geldiginde verilecekse bile ekndi cekirdek ailesinden artirdigini verir insan, yetmiyorsa oncelik kendi karisina çocuğuna bakmaktir yani. Esinizin parasionun degil sizin hakkiniz. Her sozu soylemeye hakkiniz var. Alamayiz ekonominin hali ortada, kendimize ancak yetiyoruz diyin gecin.Çok iyi yapmışsınız ama benim konum bambaşka. Bakın bi gün benim aldığım bir şey hakkında şımarıklık yaptı abisi üzerinden eşime dedim ki kardeşine cevap verirsem mevzu çıkar sustur şunu dedim. Eşim kes sesini dedi kardeşine ama konu direk banaydı şimdi abisinden istiyor bilerek yapıyor yani. Sana noluyor dicek ? Ay gereksiz muhabbetlere girilicek yanlış anlaşılacak çarpıtılcak diye korkuyorum. Eşim mesela kalkıpta döner alalım kardeşime gidelimmi derse ne yapayım? Bundan öncede yemek ısmarlamak istedi neymiş alamıyormuş kendini kötü hissediyormuş dedim zorunda değilsin alla alla kaç yaşında kızz. Öyle pasifte değilim.
Tamam da neyi cekemeyen. Kardesin boyle bi hakki yok ki.Bi de böyle durum var çekemeyen gelin olmak. Peki eşim neden çekinerek söylüyor bana ? Korkuyor söylerken alırken yaptığı hatanın da farkında aslında kardeşinin şımarıklığınında ?
Görümceniz abartmış ayıp etmiş ama siz de çetele tutarak onu seviyesine inmek zorunda mısınız? Eşinizle hesabınız ortak biliyorum o zaman baştan konuşun. Bak canım borçlar bu elimizde şu kadar var yarı yarıya alalım üstümüze deyin. O parayla gider dışarıda arkadaşlarıyla yemek de yer maça da gider kardeşinin isteklerine de kendince cevap verir. Ama parası biterse de sizden isteyemez. Bu arada benim yengem de bana ve ablama sürekli bir şey alır yapar ona rağmen arada takılırız abim şöyle yapardı şunu alırdı diye. Hiç birimiz demedik yani 100tl hediye aldık 50 lira verdi diye. Annem de biz de şehir dışına gittiğimizde hem abimin evine hem de yengemin annesi ve kardeşine alırız(abim iç güveysiGünaydın kızçelerim nasılsınız ? Burada sizinle birlikte çoğu sıkıntıma çözüm bulduk benzer durumlarıda konuştuk lakin çözülmeyen bir problem var Allah aşkına yok mu bunun çözümü sabrıma hakim olamaktan korkuyorum. Daha önce bu konu üzerinde konuştuk ama yok kız hala devam ediyor ve ben çok sinirleniyorum. Kayınvalidem çok şükür düzeldi planınız var mı diye sorar para konusunda da anlayışlıdır ve üzerime düşüyor ufak tefek klasik kaynana tripleri dışında. Mesafem de çok iyi eşimle de sorun yok lakin ben bu görümcemin saçma sapan isteklerinden sıkıldım.
Ben mi abartıyorum yoksa takmamam mı lazım ya da sessiz mi kalıyorum inanın bilmiyorum. Eleştirilere açığım sizide yormak istemem ama yok kızlar bitmiyor. Borcumuz var üstüne bir de tadilat borcu çıktı çok şükür sıkıntı yokta ben bu kızın boğazı için mi çalışıyorum ? Ayda 1 falandır birbirimize gelip gitme hatta daha fazla mesafeliyim ama tabikide konuşuyorum sonuçta eşimin kardeşi ama vıcık vıcıkta olamam. Kaynanam düzeldi mesela hiç sorun yapmıyorum çok iyi aramız bana saygı gösteriyor emir vermiyor laf sokmuyor bende tatlı tatlı konuşuyorum ama kızı yok sanki inadıma yapıyor.
Geçen akşam kaynanamda yemek yicektik kardeşi eşimi arayıp çilek al gelirken demiş. Bu kız evli çocuğu var ve çalışıyor. Evlendiğim ilk günden beri böyle. Yetmedi geçen akşamda dürüm alsana abi yiyelim alda gel bi gün diyor. Yok yetmiyor çocuğa oyuncak alsana diyor. Sinir geliyor bana ekonomi belli herkes birşeyler kısıyor bende dahil bu kız neyin derdinde ? Eşim 10 isteğin 2 sini alıyorsa 8 ini almıyor ama sürekli birşeyler istemi benim ekonomik dengemide bozuyor. Misafirliğe gidiyoruz ekler al diyor gitti 100 lira. Bize geliyor pasta aldırıyor abisine gitti 100 lira. Yahu sende al ? Yok almıyor. Doğum gününde eşimle birlikte 100 lira verdik diye kendini parçaladı bu ne az bu hediyede al diye kendisi eşime 50 lira verdi. İnanın sorun değil ama yahu bi teşekkür et dimi hem çırpınıp hem kendin daha beterini yapıyorsun.
Kızlar yok ben bunu çözemiyorum Allah aşkına söyleyin ne yapayım ? “Canım neden abinden istiyorsun kocandan istesene “ desem abisidir ister gelin kıskanıyor olucak. Eşime desem adamın suçu ne. Ben annesine desem evlatlarının öyle olmasına bayılır eşime kardeşinde kardeşin diye baskı yapar. Sadece birşey isteme de değil gezmeye gittiğimizde “ nereye abi benide götür, onu ku alcaksın banada kıyafet alsana bana neden almadın” . Ay kızlar o kadar sıkıldım ki sussun artık duymak istemiyorum. Seni maaşa bağlyayalım istersen diye laf sokasım var. Ne yapayım ? Eşimle açık konuşayım mı ? Yoksa o ne kadar harcıyorsa kat kat ailememi harcıyım? Bu bize o kadar zorki borç ödüyoruz zaten bu kızın isteklerinden daral geldi. Hani arada istersin de sürekli saçma değil mi ? Benden istemiyor ama biz aynı evde yaşıyoruz ona alınan her mevla benimde cebimden çıkıyor. Ben şuna 100 lira vermiyim diye kendimi sıkarken hanfendi çatır çatır abisinden istiyor.
Babam lokum almıştı onu bile istiyor. Abisi atmış çifte kavrulmuş diye abi kardeş muhabbeti işte. Ay tutturdu bu ne ben yokum diyemi çıkardınız banada alıyorsun diye. Lokummu kaçırıcam ben ? Yetmedi git lokum getir bana diye bağırıyor abisine. Yetmedi bu lokumdan abimde de var getirmiyor bana diyor. Ulan sanane benim babamın aldığı lokumdan git al ? Eve gelene zaten ikram ediyorum umreden gelmedi sonuçta cazgır cazgır istiyor sinir geliyor tepeme.
Sabaha kadar anlatırımda vaktinizi almak istemiyorum. Panik atak oldum yine bişey isticek diye nedir bunun çözümü ? Tartışmak kavga etmek istemiyorum seviyesine düşmek istemiyorum mahalle ağzıyla konuşuyor çünkü. Fakat susmamalımıyım ? Teşekkür ederim kızlar okuduğunuz için.
Ahaha güzelim akşam anneme giderken tatlı alıcam daha batmak nedir görsün. Seninde kardeşin istiyor sürekli alıyorsun pastadır yetmiyor daha geçen döner istedi belki aynı şeyleri hissedersin dersem anlar evet. Kendimede çatır çatır harcıyorum. Ben harcadıkça daha çok istiyor görümcem. Kısır döngüye girdim anlıycağınız.Ya, bence empati yapmasını sağlamanız gerekiyor. Aynı şeyi sizin kardeşiniz istese mesela, devamlı abla şunu istiyorum, bunu istiyorum dese eşiniz razı olur mu? Borcunuz varken ha bire ekstra masraf çıksa mesela? Bunu anlatmaya çalışsanız?
Ya ben biraz deliyimdir, öneri falan değil bu yazacaklarım. O kardeşine mi yediriyor, ben de ya kendim yerim ya da kardeşime ben de yediririm. Görümceye pasta mı alındı, tutar aynısından alır annemlere yollarım. Çifte standarta karşıyım, olacaksa aha böyle olsun derim. Ha batışı hızlandırır mı? Evet. Ama en azından kocamın aklı başına gelir bence. Gelmezse de o kocada iş yoktur zaten.
Benim de abim var asla böyle davranmam. Canı çeker abisidir 1-2 rica eder aldırır da bağırarak istemek ne? Küçük çocuk mu bu sürekli onu al bunu al diyor. Eşiniz tepki vermiyor mu?O kadar zayıfki. İstediklerini de yemiyor ki güzelim bilerek aldırıyor. Pastanın ucundan yer bu ne istediğimden değil der. Aldırdığı yemekleri de doğru düzgün yemez bi de lf yapar. Keşke yemek olsa sadece nereye diye hesap soruyor alsana banada götürsene benide diye bağırıyor. Ya karı kocam gezicem al kocanı git ne istiyorsun benden ?
Kuma gibi ya, tövbe tövbe.Ahaha güzelim akşam anneme giderken tatlı alıcam daha batmak nedir görsün. Seninde kardeşin istiyor sürekli alıyorsun pastadır yetmiyor daha geçen döner istedi belki aynı şeyleri hissedersin dersem anlar evet. Kendimede çatır çatır harcıyorum. Ben harcadıkça daha çok istiyor görümcem. Kısır döngüye girdim anlıycağınız.
Valla bizde aynı seyi yaşıyoruz konu sahibiyle tek fark benim amcam yapıyor bu tipler sadece kendini düşünür hiç elinde varmı yanında para varmı diye sormuyorlar konu sahibi en iyisini yapmış cetelesini tutarakGörümceniz abartmış ayıp etmiş ama siz de çetele tutarak onu seviyesine inmek zorunda mısınız
Benim arkadaşım öyle olmicak şeyleri kıskanıyordu ki. Resmen abisi eşini sevdikçe o deliriyor. El ele story atmışlar onu gösteriyor, eşine hediye almış onu kıskanıyor, yanlarinda birbirlerine sarılıyorlarmış onu kıskanıyor, eşinin sözünden çıkmıyor evde yemek yapmazdı simdi eşine nasıl yardım ediyor diyor:)) inadına kendisi için biseyler yaptırıyor. Bunlara şahit olmasam ben de anlayamazdım başıma geldiğinde. Bahsettiğim insan evli, güzel bir işi var, üni mezunu falan yani öyle boş biri de değil. Geline karşı da iyi davranıyorlar ama arka plan bu. Ben kesinlikle kıskandığı için böyle şımarıklık yaptığını düşünüyorum. Siz farkında değilmiş gibi yapın. Bunların kıskançlığı alevlendikçe tehlikeli bir hal alıyor aman dikkat. Eşiniz de farkındadır kıskandığının o nedenle bak senle de ilgileniyorum, ihmal etmiyorum demek için her dediğini yapıyordurMuhtemelen görümcemden bahsediyorsunuz bu kadar benzerlik olamaz. Evet lafta sokuyor beni götürmedin bana almadın bensiz gittin unuttn çağırmıyorsun bilmem ne diye. Eşimde düşkündür bana onların yanında yedirir al bu güzel yerini sen ye der beni över bundan mı yapıyor dersiniz ? Kıskançlık kötü bir duygu ama kaybeder. İlk evlendiğimizde eşim sen hamile olunca hiç iş yapmicaksın yatıcaksın bakıcam ben sana demişti görümcemde kızarak bana çay getir derdin tipe bak diye bağırdı eşime laf sokarak. Ah sesimi çıkarıpta “ kıskançlıkmı yapıyorsun banamı öyle geldi” diye yapıştırmadım lafı. Kız övünmek istemem ama dünya sakini bi insanımdır. Ben ne yaptım onlara ?
Herkes diyor zaten iyi sabırlısın diye. O an yapmıyor banada çaktırmıyor biliyor musun ? Mesela döneri o an almıyor başka bi an diyorki üff şimdi döner alalımmı yiyelim sende uğraşma diye alttan alttan işliyor bana. Durun bakalım ben el atıcam bu olaya akşam anacığıma tatlı alayım.bu olaylar her oldugunda söylersen olmaz. genel olarak net bir çizgi çekmen lazım yoksa eşinle de yüz göz olursunuz. kardeşine benden para vs isteme kocandan iste diyebilmeli koca adam. diyemiyosa evlenmeseymiş keşke kardeşinin neyinden çekiniyor bir bağırır iki söylenir kapa çeneni dersin susar. iyi sabır var sende de.
İstediği bir şey olduğunda o an maddi durumunuzdan sebep feragat ettiğiniz (alamadığınız herhangi bir şey, yatıramadığınız ev temizliği vs. gibi) şeyi söyleyip öyle konuşun eşinizle..Bazen diyorum ben mi abartıyorum ama yok bu kız benden yaşcada büyük yani aklı yokmu yaptığı yanlışı anlamıyor mu ? Evli en basitinden kocasına kendisine yapılsa rahatsız olmaz mı ? Çok doğru söylediniz eşimle o şekilde konuşacağım. Mesela istediği birşeyi aldığında mı yoksa durup dururken mi konuşayım ?
Yakındım yakındım yakındıktan sonra bile abi çocuğa şunu alsana dedi. Öyle yüzsüz.Ne kadar yüzsüz görgüsüz bir insan. Ben olsam onun bir şey istemesini beklemeden (sürekli istiyormuş gerçi ama) ikide bir maddi zorluktan yakınırım. Şu yok bu yok eve şunu alamadık ayı nasıl geçiricez bilmiyorum diye konuşup dururum. Yine fayda etmezse o bir şey istediği anda eşime hayati bir harcamadan bahsederim mesela “evde de bir gram yağ kalmadı onu da ekle listeye” gibi.
Hayır yok o yüzden çocuk çok masraf diye laf sokuyor. Çocuk olunca artık aldığımız herşeyikendi çocuğunada ister o zaman ne olur bilmiyorum. Kızlar sağolun ben cevap vericem cesaretimi toplamam lazım. İstediğinde şunu diyeceğim “ canım biliyorsun ekonomi kötü üstüne birde tadilat var biz kendi ihtiyaçlarımızı zor karşılıyoruz sen kocandan iste” tarzı konuşacağım. Umarım saç başa girmeyiz. :)Kocasi doyuramiyo demek ki. Ay yazik. Lutfen cevabini verin burdan da yazin tepkisi ne olcak cok merak ettim. Kocan sana cilek almiyo mu diyin pasta almiyo mu diyin. Lutfen utanmayin. Resmen enayi yerine koyuyor. Haftada 3 kere 100 tlden hesaplar. 1200 tl yapar. Konusurken deyin ekonomi pok gibi yag olmus kac para evde yemek pisirirken icim ciz ediyo falan. Yagi bile az kullaniyorum bi yagi 3 kere kullaniyorum diyin. Elinizin rahat olmadigini anlasin. Var mi cocugunuz? Valla cok sinir oldum. Yolarim boyle gorumceyi. Benimkid3 kac para maas aldigimi soruyodu bi duydum bidaha hiiiic konusmadim.
Seviyesizliğinden dolayı takmamaya çalışıyorum. Alanıma sokmuyorum planıma dahil etmiyorum çağırmıyorum sadece bu konuyu çözemedim. Çatlicam az kaldı ama o kırıntılarıda yediricek ona.Ayyyy eşine gülerek “X sen birsey almıyor musun eşine ?” deyiverdi arada. İnsan taş olsa çatlar yahu
Peki eşin bunun farkında degilmi sırf kardeşi istedi diye veriyormu aliyormu herşeyi .bu arada böyle tipler gerçekten yıpratıyor Allah yardımcın olsunBunu yapamıyorum çünkü görümcemle iletişimim 0. Eşime desem kardeşine söylede gelirken tatlı alsınlar falan diye? Gerek yok ben alırım derse yoo onlar alıcak sürekli birşey istemek kolay ara söyle alsınlar diye terslerim. Gameking nasıl biliyormusun hesap soruyor ya benide abi diye “ bundan sonra biyere giderken senden icazet alırız canım “ diyesim geliyor. Kelimelerme hakim olamamktan korkuyorum. Hatta kendini kötü hissetsin diye görümcelik mi yapıyorsun sen kız yaşın büyük ama görümcelik yapmaya müsait değil diye aşağılamak istiyorum. Sonra kanarya yapma kötü olma bırsk diyorum. Yedi beynimi.
Abimden istiyorum sen karışma sen neden karışıyorsun diye terslicek muhtemelen. Ellermde saçlarıyla size konu açarım :)Varsın kötü siz olun içinizde kalacağına! çocuk gibi herşeyi istiyorsun bizim bütçemiz belli isteme öyle her şeyi diyeceksin