30 yaşındaki görümcemin bitmek bilmeyen 5 yaşındaki çözülmeyen davranışları.

İlgi mi seviyor acaba? Sürekli insanlar çevresinde pervane olsun falan.

Acaba eşinizle konuşurken "sen kardeşinin her istediğini alıyorsun. Bu sefer eşi kendini yetersiz görüp kötü hissedebilir. Durur durur sonra da kavgaya başlar ben sana yetmiyor muyum sürekli bişeyler istiyorsun abinden diye. Adamı kötü hissettirme. Ben abimden istesem sen demez misin benden neden istemiyorsun yetmiyor muyum diye"falan deseniz erkeklik gururundan vurmaya çalışsanız işe yarar mı

Eşin 10 isteğin 10 unu da yapmayacak kanarya. 11.sinde kendisi istemeden bir şey alacaksınız. Sen istediğinde değil biz istediğimizde alınır mesajı vereceksiniz.

Ama eşinin ya tamam bi dur bakarız şeklinde değil hayır alamam bağıracaksan konuşmuyorum artık evli barklı koca kadınsın kendine gel şeklinde isteklerinin önünü kesmesi lazım.

Bu görümce benim arkadaşım olabilir onlar da iki kardeş ve abisinden sürekli biseyler ister. Abisi evlendikten sonra bu istekleri arttı çünkü abisini paylaşamıyor. Sürekli ilgisi onun üstünde olsun istiyor. Eşine yemek yerken şunu da ye bunu da ye dediğini ağzını gözünü kısarak nefretle anlatıyor, kendisine öyle yapmıyormuş da gelin hemen daha kıymetli olmuş, kendisi kaç yıllık kardesiymis. Abisinin gözüne bakmış o da anlamış ve ona da ilgi göstermiş yesene demiş falan filan. Ben size bir görümcenin hikayesini anlattım muhtemelen sizin görümce de böyle düşünüyor. Bizimki de evli ve 30larinda eşiniz de almasın, duymazdan gelsin. Bu kıskançlık kolay kolay geçmez. Şımarıklık yapıp her istediğini yaptırır, yapmayınca da bizi unuttun hemen diye laf sokarlar. Allah yardımcınız olsun, cümlemizi kıskançlardan uzak tutsun

Bi de beni düşünün. Her bir şey istediğinde öff yeter demek istiyorum. Fakat kardeş arasına giren kötü gelin damgası yicem.
Bence siz gelirinizi ayırın eşiniz kendi cebinden versin artık kardeşine.Ben kendime harcarken kaç kez düşünüyorum ama kardeşinin ihtiyaçları bitmiyor diyin.Ne bileyim zaten ya ara bozucu olacaksınız ya da sinir hastası

Bende çok sinir oluyorum ama bana yapmıyor işte. Ben mesafeli olduğum için o çirkef hallerini bana yapamıyor eşime yapıyor ya da eşim üzerinden bana laf çarpıyor. Lokum getirmedin abi bana sende var getirsene diye. Biliyor ben izin vermedim.
Eşime neden almadın götürmedin diye bağırdığında “neden dövücekmişsin gibi bağırıyorsun ki biz karı koca gittik ne var bunda” diyebilirim. Kızla yüz göz olmamak içinde inanın istemiyorum. Onun içinde çocuğa hediye alınca aynı performansı ilerde bizde halasından bekliyoruz diyebilirim. Aklıma başka birşey gelmiyor.

Doğru söylüyorsunuz eşimin öyle salak saçma huyu var onada bunu öğretmem gerekiyor.

Çok merak ettim sözü :)))))

Demeniz gerekiyor.
Ben şahsen susma taraftarı değilim bu durumda..
Yani eşinize gittiğiniz bir yer için hesap soruyorsa ben eşimle baş başa olmak istedim karı koca bir şey yapıyoruz sizde yapabilirsiniz demeniz gerekir.
Siz sustukça bitmeyecektir.
Ayrıca eşinizle konuşun durumu, maddi olarak sizin nelerden feragat ettiğinizi ama feragat ettiklerinizin bu şekilde istismar edilmesinin sinirinizi bozduğunu ve bunun önünü alması gerektiğini söyleyin uygun bir dille.
Eğer görümcenizin maddi durumu yoksa bir yere kadar anlayabilirim bazı şeyleri ama maddi durumunuz aşağı yukarı aynıysa müsaade etmeyin ve durumu önce eşinizle çözün.
Kocası yok mu diyebilirsiniz en basitinden bir şey istediğinde..

Gerçekten sinir bozucu bir durum..

Ağzınıza sağlık be. Sinir küpüyüm pinhan. Bir yanım diyorki çatır çatır saydır bir yanım diyor ki ne hali varsa görsün. Yanımda yaptıkça düşün ruh halimi. Hani bilirsiniz ya kadın birşey diyince aile kıymete biner o noktaya girip haksız olmak istemiyorum. Böyle alışmışlar eşim bekarken görümcem çatır çatır yemiş evliyken parasını maaş alınca istemeler gelirken sürekli birşey aldırmalar bağırmalar hadisene demeler şimdide devam ettirmeye çalışıyor eşim yapmadıkça üsteliyor sabrımla oynuyor.
Mesela istiyor ya “ param yok olum” der eşim. Ya da işte cevap vermez almaz ne çileği bu mevsimde der. Takmaz çoğu zaman. Banada der kardeşim hamburger istedi de almadım 2 dir eşide almıyormuş diye üzülür abi yüreği. O yüzden bazende alır. Kıza bi kere dedim ki istediğimi alamadım sıkışığız akşamına abi çocuğa kıyafet alsana ne zamandır almıyorsun dedi. Hani böyle kan sıçrar ya beyne öyle hissettim. Ne dicem eşime ? Almicaksın koca kız mı ? Nasıl tepki vereyim? Sürekli almıyorum ki olabilir normal sizinkilerede alıyoruz derse ?

Görümcen bilinçli yapıyor, ama sorun eşin onunla oturup güzelce konuşman lazım , Benim isteklerimi aynı hızla yapmayıp kız kardeşi isteyince sorgulamadan alıyorsa olay çıkarırım, eşinle konuşmaktan başka çaren yok , senin görümcen anlamaz , bak yeni evliyken ben eve bir kilo bişey alsam eşim başka poşete doldurup her seferinde ailesine götürmek isterdi , ne olduğu farketmiyordu en basiti eve peynir alırdık onu bile derdi yarısını koy götüreyim, bak cnm görünüşte bişey yok ama bu iğrenç bir hal almaya başlayınca ve kendime , evime ne aldıysak eşimin ailesine de vermek zorunda olmak beni bıktırdı, bende eşimin evin bütün ihtiyaçlarını aldığı bir gün poşetin hepsini al bunları babanlara götür dedim ve sinirim yüzümden okunuyordu
( ailesinin evi arabası ve düzenli memur maaşı var bu arada) eşim şok oldu , dedim bundan sonra eve her getirdigin b..k u götüreceksen hic buraya getirmeden direk ailene götür, bu ne ya bıktım dedim eve bir kilo meyve veya kuruyemiş, peynir vb alamıycak miyiz, al dedim hepsini götür, daha da o oldu ve eşim bana asla böyle bir zorunluluk dayatmadi, şimdi de kendi gönlümle arada eş ailesine jest yaparım ama ayda yılda bir, öyle her alışverişte düzenli olarak değil, bunları evliligimin ilk yılı yaşadım, çok şükür eşimle baya yol katettik, şimdi asla öyle değil, burda sorun biseyler almak veya vermek değil, sorun bunu düzenli şekilde yapmaya zorlamak ve görümcen tam da bunu yapıyor, dur diyecek kişi sen değil eşin, bunu halletmez isen ilerde başın daha çok ağrıyacak...

Oyle yapiyor gibi duruyor zaten. Kayinpederim olmadik yere sacma sapam surekli kredi ceken birca giren biri. Esime hep dedim, darda kaldiklarinda annene para ver ama babana asla 5 kurus verme, sana guvenip borca girmeye baslar. Borclarina yardım edecegin izlenimine kapilmasin. Bi gun kayinpeder, 12 yasundaki gorumcemin telefonu bozulmus. Esime talimat verir gibi, şuna bi telefon bakin begenin biz anlamayız dedi. Bem hemen anladim, bakin begenin derken aslinda bize aldirmak niyeti. Hem o yaştaki cocuga elzem de degil. Esim kendisi 4 senedir ayni telefonu kullaniyo, onun talimatiyla telefon almak asiri sinirime dokunurdu gercekten. Esime dedim, sen kendine telefon al eskini kardesinever. Yok oyle bize talimatla telefon falan aldiramaz dedim. Almam zaten dedi. Almadik da,ilgilenmedik, gitti kendisi aldi.

Bunu yapamıyorum çünkü görümcemle iletişimim 0. Eşime desem kardeşine söylede gelirken tatlı alsınlar falan diye? Gerek yok ben alırım derse yoo onlar alıcak sürekli birşey istemek kolay ara söyle alsınlar diye terslerim. Gameking nasıl biliyormusun hesap soruyor ya benide abi diye “ bundan sonra biyere giderken senden icazet alırız canım “ diyesim geliyor. Kelimelerme hakim olamamktan korkuyorum. Hatta kendini kötü hissetsin diye görümcelik mi yapıyorsun sen kız yaşın büyük ama görümcelik yapmaya müsait değil diye aşağılamak istiyorum. Sonra kanarya yapma kötü olma bırsk diyorum. Yedi beynimi.

Bunu eşime nasıl anlatıcam peki? Kardeşidir savunmaya geçicek.

O zaman siz eşinizle ciddi ciddi konuşacaksınız 5 isteğinin 5 ini de geri çevirecek eşiniz. Gerektiği yerde de lafı yapıştıracak .
Siz bide ilk hallerini görün. “Bu neeğğğ abi sevdiğim pastadan değill az almışsın böreğiüi bidaha bana sor dondurma alırken bunu yemiyorum bennn” . Daha çok sinirlenmeyin diye anltmadın.

Onun yaptığını siz de ona yapın sürekli bişeyler isteyin bulustuğunuzda, hesabı ona ödetin bir yere gittiğinizde.

Eşine alma desen çekemeyen gelin olursun,kayinvalidene hiç bahsetme.

Alamam edemem derse aaa aşkolsun sen isteyince biz alıyorduk amaaa dersin nasıl oluyormuş anlasın.

Ayrıca mümkün mertebe az görüşmeye çalışın.

Bunu eşime nasıl anlatıcam peki? Kardeşidir savunmaya geçicek.
Ya, bence empati yapmasını sağlamanız gerekiyor. Aynı şeyi sizin kardeşiniz istese mesela, devamlı abla şunu istiyorum, bunu istiyorum dese eşiniz razı olur mu? Borcunuz varken ha bire ekstra masraf çıksa mesela? Bunu anlatmaya çalışsanız?
Ya ben biraz deliyimdir, öneri falan değil bu yazacaklarım. O kardeşine mi yediriyor, ben de ya kendim yerim ya da kardeşime ben de yediririm. Görümceye pasta mı alındı, tutar aynısından alır annemlere yollarım. Çifte standarta karşıyım, olacaksa aha böyle olsun derim. Ha batışı hızlandırır mı? Evet. Ama en azından kocamın aklı başına gelir bence. Gelmezse de o kocada iş yoktur zaten.

bu olaylar her oldugunda söylersen olmaz. genel olarak net bir çizgi çekmen lazım yoksa eşinle de yüz göz olursunuz. kardeşine benden para vs isteme kocandan iste diyebilmeli koca adam. diyemiyosa evlenmeseymiş keşke kardeşinin neyinden çekiniyor bir bağırır iki söylenir kapa çeneni dersin susar. iyi sabır var sende de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…