30 yaşındaki görümcemin bitmek bilmeyen 5 yaşındaki çözülmeyen davranışları.

Ne kadar yüzsüz görgüsüz bir insan. Ben olsam onun bir şey istemesini beklemeden (sürekli istiyormuş gerçi ama) ikide bir maddi zorluktan yakınırım. Şu yok bu yok eve şunu alamadık ayı nasıl geçiricez bilmiyorum diye konuşup dururum. Yine fayda etmezse o bir şey istediği anda eşime hayati bir harcamadan bahsederim mesela “evde de bir gram yağ kalmadı onu da ekle listeye” gibi.

Teşekkür ederim :)
Ben sadece kendimden yola çıkarak ben olsam nasıl çözerdim diye düşünüyorum ama tabii farazi oluyor. Eşim kardeşi istediğinde kendi istemiş gibi canım tatlı istedi alsak mı diye yüzüme baksa hayatım evde ben sana tatlının kralını yapacağım diye tatlı tatlı ona yanaşır eve götürürdüm. Artık bu kısmı size bırakıyorum :oops::KK8:Yani madem tabiri caizse benim bunu anlama kabiliyetim yetmeyecekmiş gibi davranılıyor o tatlının alınmaması için gerekirse evde tatlı yaparım ya da başka şeyler olur elimden geleni yaparım ama tatlı almam ve bunu öyle bağıra çağıra yapmayın. Zaten birkaç yerden sonra heralde eşim de anlar niyetimi. Açıkça soramaz ama çünkü sorsa kardeşi için istediği ortaya çıkar, ortaya çıkınca da gerekli açıklamayı sakince yapar geçerim.

Son dediğine gelecek olursam bu görümce ile aranız zaten iyi değil, sen ona kendine gel desen inadına yapar. Ki bence görümceyle konuşmak pek yerinde bir davranış olmaz çünkü kabahat görümcedeyse suç eşte. Suçun kimde olduğu kabahatin kimde olduğundan daha önemli bence :) O yüzden görümce seni birebir muhatap almadığı müddetçe senin de onu birebir muhatap almamanı öneririm.

Şimdi konuyu ilk okuduğumla bu alıntıladığım paragrafta okunanlar arasında sanki biraz fark var. Yeni bir olay olmuş da ona sinirlenmiş gibisin sanki. En son yaşadığın olay üç ay öncesine dayanıyorsa zaten sorun çözülmüş demektir. Yeni bir olay mı yaşadın?
1 hafta içinde 3 kere istedi güzelim. Çilek oyuncak döner alda gel yiyelim diyor. Biz niye sizi doyuruyoruz ki ?
Dediğinizi yaptım bu arada :) bize geliceklerinde eşim dediki pasta alalımmı sen birşey yapma. Dedim hayatımm ben sarma sarayım şunu yapayımm sen boşver pastayı :))) üsteleyemedide. Fakat kız o kadar çok istiyor ki belli bi noktadan sonra tıkanıyorum. Görümcemle muhattap olmasamda ortamda karıştığında birşey istediğinde diyebilcek hiçbir şeyim yok mu ? Hani ne bileyim biraz utanır insan.

Çilek gördüm döndüm tarihe baktım acaba hortlamış konu mu diye. Kış mevsiminde ne çileği hamile mi eşinizin kardeşi? Eğer hamile değilse şımarıklık bu, devamını okumadım bile.
Şımarıklık bende inanamadım eşime diyorki çilek al dedim sana neden almadın. Eşimde “ ne çileği olum bu mevsimde “ dedi geçti uğramadık bakmadık bile. Hamileyken görün erik al şunu al bunu al diye yerdi eşimi. Çözemiyorum kızçelerim çözülmüyor.

İlgi mi seviyor acaba? Sürekli insanlar çevresinde pervane olsun falan.
İnanın insanları küçümsemek değil derdim ama evet ilgili seviyor. Çünkü vasıfsız. Yaşadığı yerin yanındaki ilçeyi bilmez biyere gidemez alamaz kart kullanamaz korkar asosyal bi kız. Tek başarısı insanlra birşey aldırmak. Tek aktivitesi annesine gelmek ve akrabalara gitmek.

Acaba eşinizle konuşurken "sen kardeşinin her istediğini alıyorsun. Bu sefer eşi kendini yetersiz görüp kötü hissedebilir. Durur durur sonra da kavgaya başlar ben sana yetmiyor muyum sürekli bişeyler istiyorsun abinden diye. Adamı kötü hissettirme. Ben abimden istesem sen demez misin benden neden istemiyorsun yetmiyor muyum diye"falan deseniz erkeklik gururundan vurmaya çalışsanız işe yarar mı 😆
Yaramaz kuzum erkek adam ne alaka falan der o da alıyor der. Bunlara sopa lazım 🤣

Eşin 10 isteğin 10 unu da yapmayacak kanarya. 11.sinde kendisi istemeden bir şey alacaksınız. Sen istediğinde değil biz istediğimizde alınır mesajı vereceksiniz.

Ama eşinin ya tamam bi dur bakarız şeklinde değil hayır alamam bağıracaksan konuşmuyorum artık evli barklı koca kadınsın kendine gel şeklinde isteklerinin önünü kesmesi lazım.
Ah bitanem kesmesi lazım zaten söylemesi lazım farkındayım ama bunu eşime çocuğa öğretir gibi nasıl öğreticem ? Koca adama şunu de mi dicem ? Aklı yok mu ya yapmasın deli oluyorum. Kaç gündür evde diyorum ki para ver bana az bu baya ver. Şunu da alsana. Dur bi ay sonu gelsin diyor yok diyorum sende para çok alırsın. Üzülüyor sonra neden böyle imalı davranıyorsun diye. Onun söyleyemediğini ben söylicem yani. Kız o kadar tiksindirdi de çöp bile alasım gelmiyor. Ya ben birine misafirliğe elim boş gitmem zaten kıza yok içimden gelmiyor.

Kocasi doyuramiyo demek ki. Ay yazik. Lutfen cevabini verin burdan da yazin tepkisi ne olcak cok merak ettim. Kocan sana cilek almiyo mu diyin pasta almiyo mu diyin. Lutfen utanmayin. Resmen enayi yerine koyuyor. Haftada 3 kere 100 tlden hesaplar. 1200 tl yapar. Konusurken deyin ekonomi pok gibi yag olmus kac para evde yemek pisirirken icim ciz ediyo falan. Yagi bile az kullaniyorum bi yagi 3 kere kullaniyorum diyin. Elinizin rahat olmadigini anlasin. Var mi cocugunuz? Valla cok sinir oldum. Yolarim boyle gorumceyi. Benimkid3 kac para maas aldigimi soruyodu bi duydum bidaha hiiiic konusmadim.

Bu görümce benim arkadaşım olabilir 😂 onlar da iki kardeş ve abisinden sürekli biseyler ister. Abisi evlendikten sonra bu istekleri arttı çünkü abisini paylaşamıyor. Sürekli ilgisi onun üstünde olsun istiyor. Eşine yemek yerken şunu da ye bunu da ye dediğini ağzını gözünü kısarak nefretle anlatıyor, kendisine öyle yapmıyormuş da gelin hemen daha kıymetli olmuş, kendisi kaç yıllık kardesiymis. Abisinin gözüne bakmış o da anlamış ve ona da ilgi göstermiş yesene demiş falan filan. Ben size bir görümcenin hikayesini anlattım muhtemelen sizin görümce de böyle düşünüyor. Bizimki de evli ve 30larinda 😁 eşiniz de almasın, duymazdan gelsin. Bu kıskançlık kolay kolay geçmez. Şımarıklık yapıp her istediğini yaptırır, yapmayınca da bizi unuttun hemen diye laf sokarlar. Allah yardımcınız olsun, cümlemizi kıskançlardan uzak tutsun 😁
Muhtemelen görümcemden bahsediyorsunuz bu kadar benzerlik olamaz. Evet lafta sokuyor beni götürmedin bana almadın bensiz gittin unuttn çağırmıyorsun bilmem ne diye. Eşimde düşkündür bana onların yanında yedirir al bu güzel yerini sen ye der beni över bundan mı yapıyor dersiniz ? Kıskançlık kötü bir duygu ama kaybeder. İlk evlendiğimizde eşim sen hamile olunca hiç iş yapmicaksın yatıcaksın bakıcam ben sana demişti görümcemde kızarak bana çay getir derdin tipe bak diye bağırdı eşime laf sokarak. Ah sesimi çıkarıpta “ kıskançlıkmı yapıyorsun banamı öyle geldi” diye yapıştırmadım lafı. Kız övünmek istemem ama dünya sakini bi insanımdır. Ben ne yaptım onlara ?

Bence siz gelirinizi ayırın eşiniz kendi cebinden versin artık kardeşine.Ben kendime harcarken kaç kez düşünüyorum ama kardeşinin ihtiyaçları bitmiyor diyin.Ne bileyim zaten ya ara bozucu olacaksınız ya da sinir hastası 😒
Bunu da yaptığımda daha çok harcamasından korkuyorum. Senin paran değil karışma moduna girebilir. Şimdi en aazından pra ortak dikkat et diyebiliyorum.

Siz bide ilk hallerini görün. “Bu neeğğğ abi sevdiğim pastadan değill az almışsın böreğiüi bidaha bana sor dondurma alırken bunu yemiyorum bennn” . Daha çok sinirlenmeyin diye anltmadın.
Ayyyy eşine gülerek “X sen birsey almıyor musun eşine ?” deyiverdi arada. İnsan taş olsa çatlar yahu

Bıraktım evli olup olmamayı , Es kaza kardeşime böyle bir hitap şekli ile bir şey istesem “sen ne diyorsun be der.” Ne garip insanlar var valla her gün bdv ti hayretler içerisinde okuyorum.

He bu arada benim küçük görümcede ota b.ka hediye isterdi kontör parası isterdi.Yahu yeni evlenmişim 500 tlyle geçinmeye çalışıyoruz öyle düşünün.Asalak gibi yapışmışlar 10 senedir yemişlerde yemişler benimkini.Ne ev sahibi yapmışlar ne bark sahibi.Bir değil iki değil vallahi bi cinnet geçirdim.Kp dünyanın parasını alır ama yine benimkinden gözlerdi o zamanlar.Birikim yapacağım beş kuruş verdiğini göreyim bak napıyorum diye konuşunca bıraktı bi daha da duymadım valla

Demeniz gerekiyor.
Ben şahsen susma taraftarı değilim bu durumda..
Yani eşinize gittiğiniz bir yer için hesap soruyorsa ben eşimle baş başa olmak istedim karı koca bir şey yapıyoruz sizde yapabilirsiniz demeniz gerekir.
Siz sustukça bitmeyecektir.
Ayrıca eşinizle konuşun durumu, maddi olarak sizin nelerden feragat ettiğinizi ama feragat ettiklerinizin bu şekilde istismar edilmesinin sinirinizi bozduğunu ve bunun önünü alması gerektiğini söyleyin uygun bir dille.
Eğer görümcenizin maddi durumu yoksa bir yere kadar anlayabilirim bazı şeyleri ama maddi durumunuz aşağı yukarı aynıysa müsaade etmeyin ve durumu önce eşinizle çözün.
Kocası yok mu diyebilirsiniz en basitinden bir şey istediğinde..

Gerçekten sinir bozucu bir durum..
Bazen diyorum ben mi abartıyorum ama yok bu kız benden yaşcada büyük yani aklı yokmu yaptığı yanlışı anlamıyor mu ? Evli en basitinden kocasına kendisine yapılsa rahatsız olmaz mı ? Çok doğru söylediniz eşimle o şekilde konuşacağım. Mesela istediği birşeyi aldığında mı yoksa durup dururken mi konuşayım ?

Görümcen bilinçli yapıyor, ama sorun eşin onunla oturup güzelce konuşman lazım , Benim isteklerimi aynı hızla yapmayıp kız kardeşi isteyince sorgulamadan alıyorsa olay çıkarırım, eşinle konuşmaktan başka çaren yok , senin görümcen anlamaz , bak yeni evliyken ben eve bir kilo bişey alsam eşim başka poşete doldurup her seferinde ailesine götürmek isterdi , ne olduğu farketmiyordu en basiti eve peynir alırdık onu bile derdi yarısını koy götüreyim, bak cnm görünüşte bişey yok ama bu iğrenç bir hal almaya başlayınca ve kendime , evime ne aldıysak eşimin ailesine de vermek zorunda olmak beni bıktırdı, bende eşimin evin bütün ihtiyaçlarını aldığı bir gün poşetin hepsini al bunları babanlara götür dedim ve sinirim yüzümden okunuyordu
( ailesinin evi arabası ve düzenli memur maaşı var bu arada) eşim şok oldu , dedim bundan sonra eve her getirdigin b..k u götüreceksen hic buraya getirmeden direk ailene götür, bu ne ya bıktım dedim eve bir kilo meyve veya kuruyemiş, peynir vb alamıycak miyiz, al dedim hepsini götür, daha da o oldu ve eşim bana asla böyle bir zorunluluk dayatmadi, şimdi de kendi gönlümle arada eş ailesine jest yaparım ama ayda yılda bir, öyle her alışverişte düzenli olarak değil, bunları evliligimin ilk yılı yaşadım, çok şükür eşimle baya yol katettik, şimdi asla öyle değil, burda sorun biseyler almak veya vermek değil, sorun bunu düzenli şekilde yapmaya zorlamak ve görümcen tam da bunu yapıyor, dur diyecek kişi sen değil eşin, bunu halletmez isen ilerde başın daha çok ağrıyacak... 😑🤷‍♀️
Adım yemek sakınıyora çıkıcak 🤣🤣

Evet şımarık babasına da bağırır baba bune çay koysanaa ya neden almadın istediğimi diye. Kız dünyaya istemek için gelmiş.
ailesinin terbiye edemediğyle siz hiç uğraşmayın çünkü sizde edemezsiniz o yaşa gelmiş insanı. eşinize söylesin her istediğini köle gibi ayağına götürmesin

X