Görümcen bilinçli yapıyor, ama sorun eşin onunla oturup güzelce konuşman lazım , Benim isteklerimi aynı hızla yapmayıp kız kardeşi isteyince sorgulamadan alıyorsa olay çıkarırım, eşinle konuşmaktan başka çaren yok , senin görümcen anlamaz , bak yeni evliyken ben eve bir kilo bişey alsam eşim başka poşete doldurup her seferinde ailesine götürmek isterdi , ne olduğu farketmiyordu en basiti eve peynir alırdık onu bile derdi yarısını koy götüreyim, bak cnm görünüşte bişey yok ama bu iğrenç bir hal almaya başlayınca ve kendime , evime ne aldıysak eşimin ailesine de vermek zorunda olmak beni bıktırdı, bende eşimin evin bütün ihtiyaçlarını aldığı bir gün poşetin hepsini al bunları babanlara götür dedim ve sinirim yüzümden okunuyordu
( ailesinin evi arabası ve düzenli memur maaşı var bu arada) eşim şok oldu , dedim bundan sonra eve her getirdigin b..k u götüreceksen hic buraya getirmeden direk ailene götür, bu ne ya bıktım dedim eve bir kilo meyve veya kuruyemiş, peynir vb alamıycak miyiz, al dedim hepsini götür, daha da o oldu ve eşim bana asla böyle bir zorunluluk dayatmadi, şimdi de kendi gönlümle arada eş ailesine jest yaparım ama ayda yılda bir, öyle her alışverişte düzenli olarak değil, bunları evliligimin ilk yılı yaşadım, çok şükür eşimle baya yol katettik, şimdi asla öyle değil, burda sorun biseyler almak veya vermek değil, sorun bunu düzenli şekilde yapmaya zorlamak ve görümcen tam da bunu yapıyor, dur diyecek kişi sen değil eşin, bunu halletmez isen ilerde başın daha çok ağrıyacak...