Eşime de söyledim dedim oo eksik vermişler olmuyor böyle diye neden susayım ki ? Madem öyle teşekkür edicek cırlamıcak ? Çok sıkıntılı durumlar çözemezsem ilerisinden korkuyorum.Valla bizde aynı seyi yaşıyoruz konu sahibiyle tek fark benim amcam yapıyor bu tipler sadece kendini düşünür hiç elinde varmı yanında para varmı diye sormuyorlar konu sahibi en iyisini yapmış cetelesini tutarak
Ay aynısı canım aynısı. Eşim beni sevdiğinde hayırdır abi ölcekmi der gülerdi. Bekarken donunu kaldırmıyordun diye bağırır. Nasıl şımarıklıklar anlat anlat bitmez. Bir yandan da annesi saldırırdı neler çektim. Eşim evde servis yaptığında onda yapmadığında bağırıyordu. Bilmiyorum garip geliyor bana madem çok kıskanıyor iyi geçinsin bu kız açık açık yapıyor benden uzaklaştığını farketmez mi ?Benim arkadaşım öyle olmicak şeyleri kıskanıyordu ki. Resmen abisi eşini sevdikçe o deliriyor. El ele story atmışlar onu gösteriyor, eşine hediye almış onu kıskanıyor, yanlarinda birbirlerine sarılıyorlarmış onu kıskanıyor, eşinin sözünden çıkmıyor evde yemek yapmazdı simdi eşine nasıl yardım ediyor diyor:)) inadına kendisi için biseyler yaptırıyor. Bunlara şahit olmasam ben de anlayamazdım başıma geldiğinde. Bahsettiğim insan evli, güzel bir işi var, üni mezunu falan yani öyle boş biri de değil. Geline karşı da iyi davranıyorlar ama arka plan bu. Ben kesinlikle kıskandığı için böyle şımarıklık yaptığını düşünüyorum. Siz farkında değilmiş gibi yapın. Bunların kıskançlığı alevlendikçe tehlikeli bir hal alıyor aman dikkat. Eşiniz de farkındadır kıskandığının o nedenle bak senle de ilgileniyorum, ihmal etmiyorum demek için her dediğini yapıyordur
Teşekkür ederim deneyeceğim. Bunu söylemek eşimin beni anlamasını sağlar ama görümcemi durdurmaz. Yokmu onu durdurmanın bir yolu ?İstediği bir şey olduğunda o an maddi durumunuzdan sebep feragat ettiğiniz (alamadığınız herhangi bir şey, yatıramadığınız ev temizliği vs. gibi) şeyi söyleyip öyle konuşun eşinizle..
Ben bunları yapmak istediğim halde ev bütçesini korumak adına kendimden feragat ediyorum ama sen bu şekilde davranarak bana haksızlık ediyorsun diye söyleyin.
Normal şartlarda ufak tefek içinizden gelerek yapacağınız/alacağınız şeylerde sorun olmadığını ama evli barklı kadının bunları eşinden istemesinin daha uygun olduğunu, sizi düşünmeden bencilce hareket etmesinin sizi üzdüğünü ve eşinizin tavizlerinin de doğru olmadığını güzelce anlatın.
Çekiniyorum utanıyorum biliyormusunuz ? Kendime yakıştıramıyorum yoksa anladıkları dil bu.sımarık bırıymıs
aıle terbıyesı dedıgımız sey budur ne kocası ne annesı kızım her seferınde sureklı bırsey ısteyıp duruyorsun yeter demıyor
demek kı kulturlerı bu
sızde ondan ısteyın
arayın gelırken ekler alsana cılek alsana cocuguma oyuncak alsana halası dersınız bırkac kere
eger nıye ben alıyorum aa ne munasebet derse halası degılmısın benım kocam sureklı her ıstedıgınde alıyor aıleyız boyle kucuk seylerın hesabımı olur ne ayıp ettın dever karsılıgını gorsun gununu
Sürekli yapmıyor. Ne çileği aldı ne de döneri şuan mesela ama ilerde alırmı bilmiyorum. Çoğu şeyi almaz ama almak istediğine eminim benden çekiniyor.Peki eşin bunun farkında degilmi sırf kardeşi istedi diye veriyormu aliyormu herşeyi .bu arada böyle tipler gerçekten yıpratıyor Allah yardımcın olsun
Onun için sabrediyorum yoksa asla susmam. Öyle bir an durum olmalıki kendisi utanmalı benim içinde kız haklı demeliler.Aman kendine mukayet ol hakliyken haksız olma
Bende ki bu korku daha yüksekteydi bu inmiş hali kız :)Senin eşin ciddi anlamda ailesine bağımlı sende "kötü" görülme korkusu inanılmaz yüksek bu kısır döngü biriniz vazgeçmedikçe bitmez kimsenin vazgeçeceğini sanmıyorum kanarya
evet, sarma konusu benim favorim konularımdan biriydi:) sarmalar ona kısmet olmadıya, çok sevindimGorumceniz de amelden gidecek maazallah
Mavistez in gorumcesiyle kapisır sizinkisi valla. Onunki de kendi anne babasının getirdiği meyveleri toplayıp götürüyordu,sardığı sarmalari istiyordu ya ay varoş sbdkdhskshsj
Onu ancak eşinizin bu konuda koyacağı net tavır durdurabilir.Teşekkür ederim deneyeceğim. Bunu söylemek eşimin beni anlamasını sağlar ama görümcemi durdurmaz. Yokmu onu durdurmanın bir yolu ?
Hemde nasıl ağzı pişkin cazgır bilemezsin. İşin acı tarafıda o böyle yaptığında anne babası da komik bişey varmış gibi gülüyor. Hani ben uyarırıım ama abim sanane sana noluyor alla alla isterim sen ne karışıyorsun derse bana iş çıkar çığrından.Senin görümce laftan cazgırlıktan falan anlamaz. Onun istediği o zaten. Yani sen onu terslesen onun hoşuna gidecek ve pişkin pişkin o pis ağzıyla üste çıkmaya çalışacak. Eşinle aran bozulacak onun istediği olacak.
Eşini tekrar yapmaya çalışırsa uyar. Güzel konuş baktın ama kardeşim cart curt muhabbetine giriyor yık geç ya.
Yaparsan kardeşini ben bozarım sizin şımarttığınız büyütemediğiniz kızın hallerini ben çekemem de. Ben kendime 1 kat kıyafet almak için 40 kere düşünürken sen hem kocası hem kendisi çalışan doyumsuz kardeşinin isteklerini çatır çatır yerine getiremezsin de.
Ya bak ben bunu yaparım ama sana yap diyemem. Atıyorum ona giderken pasta aldınız açtı ve eşine bu ne benim sevmediğim mi dedi. Alır pastayı dönerim evime geri istediğini kocan alsın ben yerim derim. Misafir ağırlamaya öğren önce koca kadın olmuşsun der çıkarım evden.
Ooooo bak bu çok iyiydi helal olsun :)Abin benim kocam bütcemiz ortak bana sen ne karışıyorsun deme haddini asıl sen nerden buluyorsun de sende bu kadar basit aslında :)
Yaaa kuzum hahahaha ben her akşam konuşuyorum bir de beni düşünAy kanarya başım ağrıdı şu an karşımda görümcen varmış gibi konuşuyorum kendi kendime. Böyle devam ederse psikolog paramı senden alırım ona göre
Harcıyorum eşimde farkında zaten sesini çıkaramıyorAllah affetsin güldüm çünkü karikatür gibi bir yüzsüzlük. Eşinizle konuşun bence. Bir iki terslesin yüzsüzlüğü marifet saymış arkanızdan da dalga geçiyor muhtemelen. Eşiniz de yok mok karışma derse ister direkt vadeliye koyun ister ailenize harcayın ama bence kendinize alışveriş yapın. Bi laf ederse de yüzüne vurun.
Kocası çok rahat bi adam. İstedikçede gülüyor hatta o da istiyor. Bende diyorum x sizde bize cips alında yiyelim. Banada sinir olmuş durumdalar. Eşimle ara ara bu tarz şeylerden tartıştığımız için sık sık yapmıyor benim sinirimi bozan kızın istemeye devam etmesi. Duymak istemiyorum artık sesini.Aşırı yüzsüzlük. Eşi nasıl bu kadar okey bu duruma? Hani herkesten geçmiş durum da artık bir noktada eşinin "isteme ailenden, abinden bir şey" demesi lazım. Biz de benim ailem sürekli bir şey verdiği zaman eşim çok şey veriyorlar diyor, mahcup hissediyor ki ortada isteme talep falan yok kimse tarafından.
Valla garip. Bence eşinizle konuşun. Gorumceniz bir şey istediğinde ciddi şekilde sürekli veremeyiz, alamayız derseniz o da bırakır bir süre sonra.
Güzelim terslediğm zamanlarda oldu. Zorundamıyız dediğim zamanlrda. Kardeşin istiyor bilmiyormuyum git al bana ne soruyorsun diye bağırdığımda kocası alsın dediğimde. Ama bunlar dönemsel çözüm yani kız yine istiyorum sürekli istiyor dengeler bozuluyor arada alınmasada istediği olmasada. Eşim şimdi biz ne istersek alırız onlara ne der. Ben kızın isteme cümlelerine tahammül edemiyorum artık. Kardeş arasına giren kıskanç olmakta istemiyorum çünkü sorun görümcemde.Yerinizde olsam terslerdim sanırım.
Tamam abi kardeş bunlar,birbirlerine nazları geçsin,geçebilir bazen ama sürekli nufusunuza geçirmişsiniz gibi şunu al,bunu getir,benide götür vs çok itici.
Kimse hooop demeyince duracağı yeri de bilmiyor haliyle.
Yoldasınız tatli mı istiyor,eşiniz ne istediğini biliyor ama size demiyor kardeşim istedi diye,canım istedi diyor mesela,inadına o tatlıyı aldırmam ben,ekler mi istedi diyelim,gel baklava alalım bu sefer benim canım baklava istedi diye tutturup,aldırirım baklavayi. Gidince yine bağıracak ben bunu istemedim diye,sizde ben bunu uygun gördüm ,sen başka tatlı istiyorsan evde yapabilirsin yada satın alabilirsin,hatta şu an bile sipariş verebilirsin telefonundan arayıp istemene gerek yok diyip geçeceksiniz. Arabada da dönerken eşinize hani senin canın istemişti tatlıyı,kardeşin talimat vermiş,bunun doğru olmadığını bildiğin için sakladın benden,sende farkındasın değil mi kardeşinin yaptıkları normal değil diyebilirsiniz mesela.
Tabikide eşimin suçu ben asla eşimi savumuyorum. Biliyormusun bende merhaba merhabayım. O yüzen de yapıyor olabilirler. Ne yapabilirim ama görüyorsunuz ya bu kız ben uğramadım diye abisine şikayet etmiş insan neden muhabbet edeyim ki ? Ki bayılırım sosyalleimeye içim almıyor kızı.Bu tarz olayların tek sorumlusu kocalardir.
Benim görümcem uzakta.
Bayramdan bayrama görüyorum.
Whutsupta yazar bazı zamanlar aşırı resmi cevab veriyorum çünkü o kaynanamin kızı çok farklı değil birkaç kere konustum.
Gelin kaynana ile yasamali kalabalık aileye gelin geldin der gibi tuhaf düşünceleri var.
Hatta yazın evine giderken esim çağırdı gitmeden uğra bize diye acikcasi hoşgeldin dedim kahvaltı zamanıydı yedi içti biraz sohbet ettim gittiler.
Benim esimin ailesi aşırı yuzgoz insanlar.
Baş etmek zor.
Ben o yüzden mecbur kalmadıkça gitmiyorum.
Hatta esim birkeresinde kardeşime dilinin ucuyla hoşgeldin dedin dedi hiç samimiyet gostermiyorsun dedi
Sana öyle gelmiş dedim.
Ben bazı insanların sınırların ötesinde yaşadığını gördüğümden beri yani evlendigim günden beri o aileye karşı merhaba ötesine geçmeyeceğim.
Normalde sohbeti seven biriyim ama bunlar ileri geri konuşmayı seviyorlar benim tarzım değil.
O yüzden susmayı tercih ediyorum.
Esimin kardeşi para konusunda istekleri olmuştu ama normal şeyler onlar gözüme batmadi.
Surekli aylık harcamalarımizin üstüne cikmamissa ses etmem.
Sizinki abartı durumda.