Hayatım boyunca çok insan tanıdım hem üni hem staj hem iş hem şuanki hastalarla ama böylesini görmedim. Hayretler içindeyim bende. Birden yemek yerken alakasız şekilde döner almıştıkya bi kere abi alıp gelde yiyelim diyor. Bakın eşimde suçlu ama kardeş ya almak istiyor. Abimde benim sevdiklerimi alır ama ben edebimle paran yoksa vereyim abi derim eşimin bunu anlaması gerekiyor.Bıraktım evli olup olmamayı , Es kaza kardeşime böyle bir hitap şekli ile bir şey istesem “sen ne diyorsun be der.” Ne garip insanlar var valla her gün bdv ti hayretler içerisinde okuyorum.
Aman kendine mukayet ol hakliyken haksız olmaAbimden istiyorum sen karışma sen neden karışıyorsun diye terslicek muhtemelen. Ellermde saçlarıyla size konu açarım :)
Senin eşin ciddi anlamda ailesine bağımlı sende "kötü" görülme korkusu inanılmaz yüksek bu kısır döngü biriniz vazgeçmedikçe bitmez kimsenin vazgeçeceğini sanmıyorum kanaryaHerkes diyor zaten iyi sabırlısın diye. O an yapmıyor banada çaktırmıyor biliyor musun ? Mesela döneri o an almıyor başka bi an diyorki üff şimdi döner alalımmı yiyelim sende uğraşma diye alttan alttan işliyor bana. Durun bakalım ben el atıcam bu olaya akşam anacığıma tatlı alayım.
Aaa nasıl cinnet ? Geçireyimmi eşime ne dersin ? Anlatsana kuzum.He bu arada benim küçük görümcede ota b.ka hediye isterdi kontör parası isterdi.Yahu yeni evlenmişim 500 tlyle geçinmeye çalışıyoruz öyle düşünün.Asalak gibi yapışmışlar 10 senedir yemişlerde yemişler benimkini.Ne ev sahibi yapmışlar ne bark sahibi.Bir değil iki değil vallahi bi cinnet geçirdim.Kp dünyanın parasını alır ama yine benimkinden gözlerdi o zamanlar.Birikim yapacağım beş kuruş verdiğini göreyim bak napıyorum diye konuşunca bıraktı bi daha da duymadım valla
Hahahah bitanem yok doymuyor inan şahit olmadım doymadığına tam gaz hızla devamn ediyorHerkes doydu bu senin görümce doymadı
Abin benim kocam bütcemiz ortak bana sen ne karışıyorsun deme haddini asıl sen nerden buluyorsun de sende bu kadar basit aslında :)Abimden istiyorum sen karışma sen neden karışıyorsun diye terslicek muhtemelen. Ellermde saçlarıyla size konu açarım :)
Kız neler diyesim geliyor bu yazdığın iltifat kalır. Salak mısın sen diye haykırmak istiyorum.. fakat kelimelerimi seçmem ve güçlü olmam lazım benim görümcem kavgacı bağıran sinirlenen bi tip. Övünüyor birini yolarmış sinirliymiş bilmem ne. Bana sesini yükselttiği an yerin dibine sokarım onu işlerin büyümesinden çekiniyorum.E sorsanıza güzelim sen hayırdır, nüfusumuza mı geçtin? Kocan yok mu vs vs
bence bunu yapmayın esınız kardesımın bogazından gecen senı rahatsız mı edıyor o benım kardesım aılem canım kanım der ondan sonra cık ısın ıcınden cıkabılırsenAaa nasıl cinnet ? Geçireyimmi eşime ne dersin ? Anlatsana kuzum.
Yaa nasıl yaptın ? Benim görümcemde spora yazdır paramı öde diyor. Az değil yani benimki daha fazla. Güçlü bi insanım başıma ağrıyor giriyor ama yaptıklarından çok ben ne yapacağımı bilmediğim için giriyor. Kapımın dışında zaten 5 dakkalıl yere abisinin evde ayda yılda 1 gelir artık ne acı ama yine akıllanmıyor.Bu devirde bir de psikolojik destek almak için ödeyeceğiniz paraları düşünün. Bu arsıza haddini bildirmezseniz sık sık ziyaret etmek zorunda kalabilirsiniz çünkü. Ben okurken başıma ağrı girdi, kim bilir siz ne durumdasınız hakikaten çok üzüldüm sizin için. Benim iki görümcem de böyleydi, hem kendileri hem de çocukları için ayrı ayrı isteklerde bulunuyorlardı, tablet bile aldırdılar yani. En son bir tanesi epilasyon yaptırmak istiyorum parasını sen verirsin dedi eşime. Bardağı taşıran son damla oldu. Üstelik biz yeni evliyiz paçalarımızdan borç akıyordu. Yüzsüzlükte sınır tanımadılar, aramızı da bozmaya çalıştılar ve kapımızın dışında kaldılar. Çok mutluyuz bak şimdi.
Valla benimki de öyle. Şimdi desem bana şunu al para ver de alayım derBıraktım evli olup olmamayı , Es kaza kardeşime böyle bir hitap şekli ile bir şey istesem “sen ne diyorsun be der.” Ne garip insanlar var valla her gün bdv ti hayretler içerisinde okuyorum.
Evet eşim alıştırmış canım. Baya alıştırmış. Mantıkende evlenince azalması normal değil mi ? Bunu kabullenmesi gerekiyor ? Aklı olan insan bilir. Bana laf sokaraktan abisine bağırıyor zaten alsana diye. Eşimde sağolsun azalttı zamanla ama kız durmuyor. Bilmiyorum kardeş arasına girmiyim dedim kötü olmıyım dedim ne hali varsa görsün dedim enerjisine girmiyim dedim ama düzelicek gibi değil.Iyi de bu anlattiklariniz tamamen eşinizin suçu. O alistirmis gibi gorunuyor. Hep abiden yemeye alıştığı icin de abiden tepki gorunce,sebep siz olmasaniz bile sizden biliyor. Ayrica siz niye bana dusmez, sonra kotu gelin olurum falan dusuncelerine giriyorsunuz ki? Tam olarak da size laf duser. Yüzüne demeye de hakkiniz var bence. Herkesin maddi manevi onceligi kendi cekirdek ailesi olmalidir. Anne babasi, kardeslerine zor durumda kaldiklarinda veya gonulden geldiginde verilecekse bile ekndi cekirdek ailesinden artirdigini verir insan, yetmiyorsa oncelik kendi karisina çocuğuna bakmaktir yani. Esinizin parasionun degil sizin hakkiniz. Her sozu soylemeye hakkiniz var. Alamayiz ekonominin hali ortada, kendimize ancak yetiyoruz diyin gecin.
Geçen hafta kardeşimin doğum günüydü. Bi halı atmış doğum günüm de geçti hani yazmış. Ölçüsünü yazmış teşekkür ederim yazmış.Valla benimki de öyle. Şimdi desem bana şunu al para ver de alayım der
Onlara göre var. Onlara göre kardeş böyle demekmiş değişmez inşallah oğlum evlenince diye kaynanan beynime işledi. görümcenin kocasıda rahat bişeyi takmaz iç güvey gibi ben eğrelti duruyorum.Tamam da neyi cekemeyen. Kardesin boyle bi hakki yok ki.
Tüm para bendedir ben vermem ama eşimdede para yoktur öyle harcamaz ya kendinden alır ya da kartla ama yine aynı evdeyiz bizden çıkıyoruz. Mesele çetelede değil nasıl bağırdı doğum gününde biliyormsuunz ? Buneeeğğğ abi hani hediye 500 liraya gram alsana diye. Nalet ettim verdiğim paraya terbiyesizliğine şımarıklığına. Eşim kat üstüne al zor topladık çok konuşma dedi. Mesela almak vermekte değil saygısızlık yapması. Yapmamalı.Görümceniz abartmış ayıp etmiş ama siz de çetele tutarak onu seviyesine inmek zorunda mısınız? Eşinizle hesabınız ortak biliyorum o zaman baştan konuşun. Bak canım borçlar bu elimizde şu kadar var yarı yarıya alalım üstümüze deyin. O parayla gider dışarıda arkadaşlarıyla yemek de yer maça da gider kardeşinin isteklerine de kendince cevap verir. Ama parası biterse de sizden isteyemez. Bu arada benim yengem de bana ve ablama sürekli bir şey alır yapar ona rağmen arada takılırız abim şöyle yapardı şunu alırdı diye. Hiç birimiz demedik yani 100tl hediye aldık 50 lira verdi diye. Annem de biz de şehir dışına gittiğimizde hem abimin evine hem de yengemin annesi ve kardeşine alırız(abim iç güveysi). Yeğenlerim babalarından çekindikleri şeyi benden isterler ama gayet de Hala bana bunu al diye hani alır mısın filan değil. Ben de param varsa alırım yoksa ertelerim. Yani özetle demek istediğim siz rahatsız olmakta kendinize göre haklısınız ama liste tutmak sizi yıpratır. Eşiniz de tek abi/kardeş sanırım bırakın cebinde kendine ayırdığı harçlık varsa alsın yoksa karışmayın.
Açık açık konuşmadım aslında eleştirp üstüne gidnce savunmaya geçiyor ama düzgünce söylediğimde anlar diye düşünüyorum.İş eşinde bitiyor taviz vermeyin eşiniz ne diyor bu duruma. Birde ona para gideceğine sen harca sen para iste lazım olmasa bile işte kenara koy kendi alsin hasbam bizim ailedede herşeyi babamdan ister amcam artık evde huzur falan bırakmıyorlar babamı uyara uyara biraz torpuledik ama biraz biraz devam ediyor
İşte orada beğenmedin mi ver ver ben bi eksiğimi görürüm diyip alıp parayı çıkmak var da işteee.....Tüm para bendedir ben vermem ama eşimdede para yoktur öyle harcamaz ya kendinden alır ya da kartla ama yine aynı evdeyiz bizden çıkıyoruz. Mesele çetelede değil nasıl bağırdı doğum gününde biliyormsuunz ? Buneeeğğğ abi hani hediye 500 liraya gram alsana diye. Nalet ettim verdiğim paraya terbiyesizliğine şımarıklığına. Eşim kat üstüne al zor topladık çok konuşma dedi. Mesela almak vermekte değil saygısızlık yapması. Yapmamalı.
Benimde abim var bende istemem. Eşim boşver huyu öyle diyor. Normaldede öyle zaten bağırarak konuşuyor aşırı itici bi kız sosyal ortamı yok. Herkes öyle kabullenmiş onu kuzeninden de istiyor herşeyi. Hani normal geliyor onlara eşim garipsemes yani.Benim de abim var asla böyle davranmam. Canı çeker abisidir 1-2 rica eder aldırır da bağırarak istemek ne? Küçük çocuk mu bu sürekli onu al bunu al diyor. Eşiniz tepki vermiyor mu?
Bizimkinin de geçen hafta doğum günüydü ahahahaha dedi ki 300 liralık hediye alacaksın. Dedim ben çalışmıyorum sen hayırdır ne ayak. 90'la kapattık şükürGeçen hafta kardeşimin doğum günüydü. Bi halı atmış doğum günüm de geçti hani yazmış. Ölçüsünü yazmış teşekkür ederim yazmış.
Ben de hesabımın ekran görüntüsünü attım 67 kuruş vardıAyy tamam vazgeçtim benden isteme de dedi öyle kapandı.