30 yaşındaki görümcemin bitmek bilmeyen 5 yaşındaki çözülmeyen davranışları.

Kocasına deyinki şakayla karışık sen birsey almıyormusun hep abisinden istiyor ? Kızımıza iyi bakmiyomusun deyiverin. Ya da onunda gorumcesi varsa ortam ayarlayıp arkadaş olun tedirgin edin

Ben olsam bende her seferinde gelirken canim şundan alın diye sipariş verirdim . Ciddi bir şekilde. Gülerek falan değil almazlarsa e biz hep alıyoruz siz neden almadınız derim. Eşiniz istemiyor belli. Eşine hediye alirken canim almak istiyorum ama tuzlu ortak alalım de sık yap.

Evet şımarık babasına da bağırır baba bune çay koysanaa ya neden almadın istediğimi diye. Kız dünyaya istemek için gelmiş.
Bu ne ya çok sinir oldum.' Neden bağırıyorsun karşında çocuk mu var' diye neden söylemiyorsunuz? Herkes susunca yaptığını normal görmeye başlamış.

İsteme konusunu da öncelikle eşinizle konuşun. Baktınız olmadı kendi isteklerinizden kısmayı bırakın. Eşiniz yetiştiremeyince ona almayı kesecektir.
En son çare olarak da sizde ondan olur olmadık şeyler istemeye başlayın. İşe yarayacaktır.

Ekstrem bir durum yoksa, bir öneri istenmiyorsa, ne yediğimizi, nereye gittiğimiz bilmez, ne eşimin kardeşleri ne benim kardeşlerim.
Gereksiz bir ilan etme durumunuz var o da başınızı ağrıtıyor yok yere. Kimseye birşey ispat etmek zorunda değilsiniz.
Gizlemek saklamak olarak bakmıyoruum ama her yediğimiz içtiğimizi, gezdigimizi birileriyle paylaşmak zorunda değiliz.
Görumce densiz o konu tamam ama her yapılanın, yenilenin bildirilmesine gerek yok bence.

Ay yok siz çok tatlısınız inat değilsiniz bence aşırı yapıcısınız. :) biliyormusun mesela eşimin “git kocanla alla alla, ne götürcem olum seni, senin paranı neden ben veriyorum, borcumuz var” dediğinide gördüm. İlk zamanlar aynılarını yapardı her yemekte çağırırdı her yere gelsinlermi derdi şimdi benim de dik olmamdan dolayı çekiniyor uzun zamandır o konu geçmemiştir 2 3 ayı geçmiştir yemek alıp gittiğimiz birlikte gezmeye en son kurbanda köyde gittik düşünün. Eşime yüklenmem o yüzden azaldı şu istek konusunu çözmem gerekiyor eşim her dediğine dönseydi etrafında çekerdim kenara durr derdim ama yüzünü görmelisiniz kardeşi tatlı istediğinde benden çekinip masum masum şey ya tatlı alalımmı yeriz çok canım çekti diyor bana diyemiyor kardeşim istiyor diye. Onunlada konuşabilirim bu isteklerden rahatsızım çok saçma ve anlayışsızca diye ben aslında görümceme “ 1 dakika ya kendine gel” bakışı atmak istiyorum :)

Zayıfsa daha iyi kilo takıntısı daha çok vardır onda.. Kilo mu alıyorsun sen? Yoğğğ son gördüğümden beri şişmissin mi vaktinde gıcık edecek her türlü şey ona etki eder potansiyeli görüyorum ben

Sizin evinize giren lokumdan da haberi olmasın o zaman.
Önce eşiniz kesecek fotoğraf atmayı, şunu aldık bunu yedik demeyi.
Eşinizle ilişkinizi bilmem ama ben bu sömürüye sessiz kalmaz söylerdim rahatsızlığımı. Çükü öncelikle ben ve benim evimin ihtiyaçları önemli.Evli ve çalışan görümcemin değil.

Eşim 10 istekten 8ini almaz demişsiniz.
Nasıl almaz mesela, geçiştirir mi?
Geçiştirmeyecek, tersleyip sert konuşacak.1 kere yapsa yeter.

Ayrıca kocası nasıl bu kadının? Araları nasıl? "Kocan alsın, çalışıyosun onu da kendin al" diye laf soksun.

Bilmiyorum, ben kötü gelin olarak damgalanmakta sakınca görmüyorum. Zaten aranız yokmuş ee varsın kötü desin, şimdi çok mu kıymetlisiniz?
Ha eşiniz suçlarsa ona da ayna tutun, olanların normal olmadığını anlayacaktır zaten.
Arada çocuğuna hediye almalar dışında kuruş para harcamaz harcatmazdım ben. Ay çok sinir oldum.

Siz onlara giderken sipariş mi veriyor abisine o zaman sizde ona sipariş vereceksiniz. Gezmeye giderken peşinize mi takılmak istiyor, kalabalık olmak istesem kendi ailemi çağırırdım diyeceksin. Hatta benim yengemin taktiğini vereyim abimin 5 TL parası bize geçerse yengem 10 TL lik sipariş verir bize

Şöyle söyliyim benim görümcem kart kullanmayı bilmez biyere gitmeyi bilmez sosyal fobili bi insan maaş kartı eşindedir ne kadar yattığınıda bilmez. Psikolojik sorunları var eşi hiç gezdirmez biyere gitmezler evdede yardım etmez. Görümcem 182 den randevu almasını bile bilmeyen biri. İlgi çekmek içinde böyle yapıyor. Kayınvalidem anlamaz gelin görümcesini kıskanıyor diye fişekler görümcem daha çok inadına yapar.

Sizinki çirkef değilmiş ben onu desem ne var kanarya abimde alsın alla alla diye bağırır.

Bi de bana sorun. Kız her birşey istediğinde tekrar nefret ediyorum. Bi gün gezmeye gidicekken elini abisinin omzuna koyup nereye he benide götürsene banada alsana dedi. Ne dicem ki ? Bakın kavga çıkar sabredemiyorum. Karı koca gidicez canım sen sonra gelirsin dediğimde bana ters yaparsa kötü olur. Sabrettikçe iyice azıtıyor.

Hahahah sana çok tatlişleri gelsin canım benimm

Lokum mevzusunda eşime dedim ki vermiceksin kardeşine lokum insan gibi istemeyi öğrenicek. Bana çocuklaşma dedi. Dayadım döşedim kim çocuk dedim herşeye atlayan herşeyi isteyen kardeşin dedim saydırdımda saydırdım. Çekemem ben 5 yaşındaki hallerini kendinize gelin dedim. Gitsin alsın kocası dedim. Koca kadın dedim. Dedim yani o yüzden eşim hani almasa laf yapsa bile kız yine istiyor bu seferde hesap soruyor verilen cevabı da kabul etmiyor. Eşim ciddi tepki koysa çözülücekte o da cevap vermiyor kardeşine takmıyormudur nedir anlamıyorum.

Ay bu da aklımda. “Abimden para istemem bana yanlış geliyor ayıp geliyor koca insanım kocam var ayıp” diye. Utanır belki.

Bence de eşinizden bir tepki göremediği için şımardıkça şımarıyor kadın.
Benim de erkek kardeşim var, lokum da lokum diye tuttursam, X başlatma lokumuna, git kendin al, hizmetçin mi var karşında der çıkar.
Nazını çekmeyi acilen bırakması gerekiyor eşinizin. Eğer karşılık bulamazsa bir süre sonra tutturmayı bırakacaktır.

O zaman siz eşinizle ciddi ciddi konuşacaksınız 5 isteğinin 5 ini de geri çevirecek eşiniz. Gerektiği yerde de lafı yapıştıracak .

Teşekkür ederim :)
Ben sadece kendimden yola çıkarak ben olsam nasıl çözerdim diye düşünüyorum ama tabii farazi oluyor. Eşim kardeşi istediğinde kendi istemiş gibi canım tatlı istedi alsak mı diye yüzüme baksa hayatım evde ben sana tatlının kralını yapacağım diye tatlı tatlı ona yanaşır eve götürürdüm. Artık bu kısmı size bırakıyorum Yani madem tabiri caizse benim bunu anlama kabiliyetim yetmeyecekmiş gibi davranılıyor o tatlının alınmaması için gerekirse evde tatlı yaparım ya da başka şeyler olur elimden geleni yaparım ama tatlı almam ve bunu öyle bağıra çağıra yapmayın. Zaten birkaç yerden sonra heralde eşim de anlar niyetimi. Açıkça soramaz ama çünkü sorsa kardeşi için istediği ortaya çıkar, ortaya çıkınca da gerekli açıklamayı sakince yapar geçerim.

Son dediğine gelecek olursam bu görümce ile aranız zaten iyi değil, sen ona kendine gel desen inadına yapar. Ki bence görümceyle konuşmak pek yerinde bir davranış olmaz çünkü kabahat görümcedeyse suç eşte. Suçun kimde olduğu kabahatin kimde olduğundan daha önemli bence :) O yüzden görümce seni birebir muhatap almadığı müddetçe senin de onu birebir muhatap almamanı öneririm.

Şimdi konuyu ilk okuduğumla bu alıntıladığım paragrafta okunanlar arasında sanki biraz fark var. Yeni bir olay olmuş da ona sinirlenmiş gibisin sanki. En son yaşadığın olay üç ay öncesine dayanıyorsa zaten sorun çözülmüş demektir. Yeni bir olay mı yaşadın?

Değil tam sopalık o da hanımefendiliğimi korumaya çalışıyorum. Hani seviyemi bozmak istemiyorum yoksa farkındayım eşim dese ki “ sürekli benden isticeğini kocandan istesene bizimde borcumuz var” sıkıntı olmicak. Yok anam demiyor cazgırlığından korkuyor herhalde. Sizi bilgilendiririm mutlaka yine isticektir eşimle konuşucam ya da eksiklerimiz var canım şuan ona para harcayamayız falan diye cevap vericem

Sizinki çirkef değilmiş ben onu desem ne var kanarya abimde alsın alla alla diye bağırır.
Eşine tepki koy ya bu ne böyle saçma bir insan gerçekten bence aradığında açmayın size telefonda bağırdığında yüzüne kapatın biraz umudu kesilsin. onun amacı tamamen şu; ' el kızı yemesin ben yiyim ohh o da çatlasın ' başka açıklaması olamaz.

Çilek gördüm döndüm tarihe baktım acaba hortlamış konu mu diye. Kış mevsiminde ne çileği hamile mi eşinizin kardeşi? Eğer hamile değilse şımarıklık bu, devamını okumadım bile.

Bu da aklımda bize geldiklernde bir şey istemek. Bakın bi kere abisinden gs maskesi istedi. Eşi dediki ben alırım sana. Sende al o da alsın ne karışıyorsun dedi eşine. Amaç farklı anlıyormusunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…