- 21 Eylül 2021
- 3.624
- 10.576
- 29
Alışkanlık canım ya. Çocukları varmış masraf oluyormuş ev kredisi varmış. Dedim eee bizde kredi ödüyoruz ? Herkes ona göre hesap yapıcak o zaman.Bu arada eşiniz görümcesinin eşinin ihtiyaçlarını karşılamıyor mu diye sorabilir aile içinde. Eşinin durumu kötü mü? Yoksa alım yapamıyor mu? Paraları yoksa gereğinden fazla harcamaması ve istememesi gerekiyor.
Uyardım uyardım ilk zamanlar herşeyi atardı. İzin veriyormsun atıyımmı diyor şimdide bende laf mı sokuyorsun bana diye kızıyorum. Ya ne bileyim bende atarım abime bazen hani dedim kardeş muhabbetidir karışma kanarya ama abimle birbirimize afiyet olsun der geçeriz banada alıcaksın diye carlıyor.Eşiniz kardeşinin huyunu bilmiyor mu? Neden lokum paylaşımı yapıyor telefonda?
Siz daha önce de yazmıştınız eşiniz için, kardeşini sinirlendirmek hoşuna gidiyor yaptığı, aldığı çoğu şeyi atıyor ona diye.
Görumceye birsey demek yerine ergen gibi davranan kocanızı uyarabilirsiniz. Görumce de normal değil ama birbirlerinden pek farkı yok abi kardeşin bence.
Başlicam dayılıklarına ya. Herşeyin bir dozu var.benimkide ayni cozum bulursan banada yaz cocuklarin kaynak kitabi kiyafetleri ayakkabilari。。。meyveli kefirine kadar olan yeyip ictiklerini gectim bile ama benim kocada ben dayiyim alacam tabi diye atlayanlardan
İstiyor. Başka şeyler istiyor hesap soruyor bağırıyor alıcaksın neden almadın diye bağırıyor. Hani böyle mahalle karıları olur ya özür dileyerek benzetme yapıyorum ama aynı öyle bağırıyor.Bence eşiniz kardeşinizle ve eşi ile konuşması gerekiyor. İstesin bir insan isteyebilir karsılık vermek baska bırsey 100 tane sey istesin 100 tanesını yapmasın eşiniz 101i istemez.
Eşiniz biliyor kardeşinin isteyeceğini sonuçta değil mi?Uyardım uyardım ilk zamanlar herşeyi atardı. İzin veriyormsun atıyımmı diyor şimdide bende laf mı sokuyorsun bana diye kızıyorum. Ya ne bileyim bende atarım abime bazen hani dedim kardeş muhabbetidir karışma kanarya ama abimle birbirimize afiyet olsun der geçeriz banada alıcaksın diye carlıyor.
İşte bunuda denemek istyorım ama bana kalkıpta derse abim isticem tabi sana noluyor ? Alıcak kardeşine alsın ? Çirkin muhabbete gidcek. Rahatsızlığımı bildikçe daha çok isticek bu seferde ego savaşına giricek. Ailecek böyleler kaynanam hep iğneler bir gelin eşinin kız kardeşine karışırsa olmaz o iş bilmem ne diye. Tıkandım kaldım.Hadi ufak tefek şeyler olur da yüzsüz gibi sürekli de istemez insan utanır.
Her birsey istediğinde tersleyin milletin içinde rezil edin. Sen de isteyicileri geçtin falan deyin , eşiniz de sizin paranız yok mu biraz da siz alın biz yiyelim, size mi çalışıyoruz falan desin. Siz de isteyin sürekli o zaman susar belki.
Söylesene güzelim :) bilmiyorum abi ye o kadar bağırmak istemiyor herhalde. Ne de olsa kardeş.Para yok dediğinde eşiniz, nasıl sinirleniyor anlamadım ben. Eşiniz sert bir dille, "X para yok diyorum, senin isteklerin yüzünden icralık mı olalım? Yoktan anlamaz mısın sen, yok diyoruz ulan yok!" gibisinden bir cinnet getirse bence iş çözülür.Canım babaannemin bir lafı vardı, ama çok ayıp kaçar söyleyemeyeceğim. Israrla isteyene onu derdi, aklıma geldi.
Ama sadece bir kez değil birçok kez ailene bir şey alsan. Her gittiğiniz yere onları da götürsen.. Şöyle düşünüyorum şu durumu ben yaşasam evet görümceye çok sinir olurum ama muhattap almam direkt bana laf söylemezse. Görümcede 1 suç varsa eşinde iki katı suç var. Zaten asıl sorun eşte. Sınırı belirleyecek olan kişi görümce değil eşin. Dolayısıyla sorunu çözmen gereken kişi görümcen değil eşin. Eşle birkaç kez konuşulur baktım anlamıyor sonuna kadar ben de harcarım. Gittiğim her yere ailemi götürürüm, kendime dışarıdan her yemek siparişi verdiğimde onlara da verirdim. Sonunu düşünmezdim. Eninde sonunda biri pes edecek. Bu ben olmazdım ama. Ya da bütçeyi ayırırdım. Bu bütçe ayırma, kıyas yapma durumu hoş değil ama en son çare olarak baktım çözümüm yok bir şeyleri göze alıp bunları denerdim.Bitanem uygulamaz olurmuyum. Annemi 75 km yere götürdük eşimle teyzem geldi şehir dışından. Giderken annem birşey aldırdı parasnı vereyim dedi almadım. Anneme hediye ihtiyacı olan birşey aldım. Eşim tek kelime etmedi edemez. Ama ben annelere saygı duyarım kaynanamdan da almam para markette uygun bişey görürüm al anne derim teşekkür eder kadıncağız ama kızına para verince bu ne bee ne alınır bunla diye bağırır. O yüzden istemiyorum bişey alınsın verilsin koca kadın. Ben burdaki her öneriyi uyguluyorum inanın.
Bak mutfağıma baharatlık alcaktım eşim dediki ay başını görelim tamam dedim sonra al al üzülme dedi ama almadım. Gidip çocuğa oyuncak almış görümcemin. Bana atınca da 150 lira vermenin sırasımıydı baharatlıkta laf yaptın dedim. İşte hayatım al dedim sana al sipariş ver bilmme ne. Akşam avm bulup almış hemen banada diyorki ben zaten sana almıştım. Yalan kızmamdan korkmuş almış. Hatasının farkında yani. Hadi bu neyse çocuktur alsın sevaptır ama görümcem teşekkür bile etmedi. Yetmiyor bana döner de al diyor. Kardeş arasına girmek istemiyorum ama inanın daral geldi.
Bence görümcenizin psikolojik sorunları var ekler pastadan once bunları çözmesi gerekiyor. Kayınvalideniz ve eşinizle konuşabilirsiniz. Kv kızına yoku öğretmemiş.Ceremesini siz çekiyorsunuz. Kocası pasif mi parası mı yok.Esınızden ayrılması gerekıyor.İstiyor. Başka şeyler istiyor hesap soruyor bağırıyor alıcaksın neden almadın diye bağırıyor. Hani böyle mahalle karıları olur ya özür dileyerek benzetme yapıyorum ama aynı öyle bağırıyor.
İlk fırsatta yapmayı planlıyorum. Ama hiç benden de cevap almadı görümcem sizde borcumu var x farkındamısın ? Desem mi ? Erkeklerin genelde kafası basmıyorHerkesin eşiyle iletişimi farklı ama ben olsam açıkça konuşurdum.
Görümcem öyle değil sağolsun ama bizde de bir kuzen vsr çok benzer. Şehrin bir ucundan bir ucuna taşıttırır. Eşim de kıyamaz soğuk işte şöyle böyle. Bir de 18 yaşında bizden epey küçük.
En son dedim ki o da sende aynı maaşı alıyorsun. Sen ev geçindiriyorsun, o bi kendine bakmakla yükümlü. Zaten aile evinde biriktirsin araba alsın o kadar önemliyse diye sinirlendim. Benzin olmuş bilmem kaç lira...
Var yani böyle yanındakileri sömürmeye seven tipler.
Önemli olan konuşmak, anlatmak, bazen erkeklerin kafası basmıyor.
Kanarya senin konunu okuyunca olmayan görümceme ve olmayan kayınvalideme sinirleniyorumİşte bunuda denemek istyorım ama bana kalkıpta derse abim isticem tabi sana noluyor ? Alıcak kardeşine alsın ? Çirkin muhabbete gidcek. Rahatsızlığımı bildikçe daha çok isticek bu seferde ego savaşına giricek. Ailecek böyleler kaynanam hep iğneler bir gelin eşinin kız kardeşine karışırsa olmaz o iş bilmem ne diye. Tıkandım kaldım.
Evet şımarık babasına da bağırır baba bune çay koysanaa ya neden almadın istediğimi diye. Kız dünyaya istemek için gelmiş.eşiniz ve kv niz çok yüz vermiş şımarık bir kız çocuğu gibi hayatını yaşıyor anlaşılan görümceniz allah sabır versin. bir arkadaşım sırf görümcesi yüzünden neredeyse boşanıyordu
Ya bağırması şart değil aslında. Sert ve ciddi bir konuşma gerekiyor zannımca. Çocuk değil sonuçta, onu isterim bu isterim diye tutturması çok abes. İlkokul yıllarında kalması gereken bir davranış şekli yani. 30 yaş için çooook çocuksu.Söylesene güzelim :) bilmiyorum abi ye o kadar bağırmak istemiyor herhalde. Ne de olsa kardeş.
Canım benim doğumgünlerinde alıyoruz zaten. Hani arada gidince de alınırda istemesi doğru değil zaten. Erteler eşim o an almaz ama yine anlamıyor ki. Artık bilerek abisinin parasını yemek için yaptığını düşünücem.Esinizin oyle ara sira hicalmamasi lazim. Ozellikle de istedigi seyi almamasi lazim. Hediye baskadir, birinin istedigi seyi almak baskadir. Annem kucuklukten beri bize hicbiseyi sakinmazdi ama biz isteyince almazdi, ertelerdi en azindan. Cok istemeye alismayin derdi. Ayni mantik. Ara sira hediye alinacaksa da ozellikle o istediginde ve ozellikle istedigi seyi asla almamaniz gerekiyor
İlk fırsatta yapmayı planlıyorum. Ama hiç benden de cevap almadı görümcem sizde borcumu var x farkındamısın ? Desem mi ? Erkeklerin genelde kafası basmıyor
Elbette ama saklanmakta çözüm değil ki. Alışmaları lazım. Ya şöyle güzel pizza yedik dediğimizde kızın eşide imalı bakıp laf ediyor pizza yediniz demek diye. Yemeğe gidiyoruz ya erkekler grubunda o da var mesela diyorki oo x görmesin diyor karısı için. Görsün yani görsün hesap mı vericem ? Manyaklar. Saklanamam laf etmesinler diye gizleyemem ben istiyorum ki göğsümü gere gere çıkayım. Abisinin evlendiğini göstereyim. Hani onuda takmıyorum ama sürekli yanımda istemesi batıyor bana. Mesajla istesin takılsın abi kardeş gülsünler yanımda yapmasın bana saygısızlık olarak algılıyorum artık.Eşiniz biliyor kardeşinin isteyeceğini sonuçta değil mi?
Sizin sinir olup dert olduğunuz şeyi eşiniz keyif olsun, kardeşi istesin de bunun üzerinden muhabbet dönsün diye yapıyor.
Sizde yanında böyle sinir küpü olduğunuzla kalıyorsunuz.