30 yaşındaki görümcemin bitmek bilmeyen 5 yaşındaki çözülmeyen davranışları.

Esinizin oyle ara sira hicalmamasi lazim. Ozellikle de istedigi seyi almamasi lazim. Hediye baskadir, birinin istedigi seyi almak baskadir. Annem kucuklukten beri bize hicbiseyi sakinmazdi ama biz isteyince almazdi, ertelerdi en azindan. Cok istemeye alismayin derdi. Ayni mantik. Ara sira hediye alinacaksa da ozellikle o istediginde ve ozellikle istedigi seyi asla almamaniz gerekiyor

Alışkanlık canım ya. Çocukları varmış masraf oluyormuş ev kredisi varmış. Dedim eee bizde kredi ödüyoruz ? Herkes ona göre hesap yapıcak o zaman.

Uyardım uyardım ilk zamanlar herşeyi atardı. İzin veriyormsun atıyımmı diyor şimdide bende laf mı sokuyorsun bana diye kızıyorum. Ya ne bileyim bende atarım abime bazen hani dedim kardeş muhabbetidir karışma kanarya ama abimle birbirimize afiyet olsun der geçeriz banada alıcaksın diye carlıyor.

benimkide ayni cozum bulursan banada yaz cocuklarin kaynak kitabi kiyafetleri ayakkabilari。。。meyveli kefirine kadar olan yeyip ictiklerini gectim bile ama benim kocada ben dayiyim alacam tabi diye atlayanlardan
Başlicam dayılıklarına ya. Herşeyin bir dozu var.

Bence eşiniz kardeşinizle ve eşi ile konuşması gerekiyor. İstesin bir insan isteyebilir karsılık vermek baska bırsey 100 tane sey istesin 100 tanesını yapmasın eşiniz 101i istemez.
İstiyor. Başka şeyler istiyor hesap soruyor bağırıyor alıcaksın neden almadın diye bağırıyor. Hani böyle mahalle karıları olur ya özür dileyerek benzetme yapıyorum ama aynı öyle bağırıyor.

Eşiniz biliyor kardeşinin isteyeceğini sonuçta değil mi?
Sizin sinir olup dert olduğunuz şeyi eşiniz keyif olsun, kardeşi istesin de bunun üzerinden muhabbet dönsün diye yapıyor.
Sizde yanında böyle sinir küpü olduğunuzla kalıyorsunuz.

İşte bunuda denemek istyorım ama bana kalkıpta derse abim isticem tabi sana noluyor ? Alıcak kardeşine alsın ? Çirkin muhabbete gidcek. Rahatsızlığımı bildikçe daha çok isticek bu seferde ego savaşına giricek. Ailecek böyleler kaynanam hep iğneler bir gelin eşinin kız kardeşine karışırsa olmaz o iş bilmem ne diye. Tıkandım kaldım.

Söylesene güzelim :) bilmiyorum abi ye o kadar bağırmak istemiyor herhalde. Ne de olsa kardeş.

Ama sadece bir kez değil birçok kez ailene bir şey alsan. Her gittiğiniz yere onları da götürsen.. Şöyle düşünüyorum şu durumu ben yaşasam evet görümceye çok sinir olurum ama muhattap almam direkt bana laf söylemezse. Görümcede 1 suç varsa eşinde iki katı suç var. Zaten asıl sorun eşte. Sınırı belirleyecek olan kişi görümce değil eşin. Dolayısıyla sorunu çözmen gereken kişi görümcen değil eşin. Eşle birkaç kez konuşulur baktım anlamıyor sonuna kadar ben de harcarım. Gittiğim her yere ailemi götürürüm, kendime dışarıdan her yemek siparişi verdiğimde onlara da verirdim. Sonunu düşünmezdim. Eninde sonunda biri pes edecek. Bu ben olmazdım ama. Ya da bütçeyi ayırırdım. Bu bütçe ayırma, kıyas yapma durumu hoş değil ama en son çare olarak baktım çözümüm yok bir şeyleri göze alıp bunları denerdim.
Edit: Bekarım ve aşırı inat biriyim. Bu öneriler daha zora sokabilir, evli olan arkadaşlar daha ılımlı yorum yapar belki :)

Bence görümcenizin psikolojik sorunları var ekler pastadan once bunları çözmesi gerekiyor. Kayınvalideniz ve eşinizle konuşabilirsiniz. Kv kızına yoku öğretmemiş.Ceremesini siz çekiyorsunuz. Kocası pasif mi parası mı yok.Esınızden ayrılması gerekıyor.

Aç gözlü görümcemde ben ne alsam insan bana da alır diyor hiç usanmıyor. Kendisi bana tek bi çöp almaz benden bekliyor. Ki giydiğim şeyleri de paylaşırım onunla ama ne giysem çok güzel bana neden almadın diyor eşim bişey alsa insan kardeşine de alır diyo bende dayanamadım artık sana kocan alsın onun çok parası var dedim aa aşk olsun dedi daha da yapmadı Eşimde güldü ne diyebilir ki hele bi desin hemen onu doldururum valla ben daralacağıma o daralsın bu ne arsızlık ya çekinme salağa bak hırsartık kız sok lafını çekinme kocana da ukala şekilde ' ne ' der gibi bakarsın hiç bişey diyemez.

İstemeye alışan insan yüzsüzlüge bu ve hiç çekilmez, karakterine işlemiş gördüğü her şeye atlamak normal geliyor belli ki. Siz inceden şakayla karışık laf sokun, ya da bir şey istediğinde gözlerinizi devirin, kusacak gibi hareketler yapın sdfsf başka türlü olmaz. Rahatsız olduğunuzu anlaması lazım. Ay itici şeyy ben buradan gerildim yeminle

İlk fırsatta yapmayı planlıyorum. Ama hiç benden de cevap almadı görümcem sizde borcumu var x farkındamısın ? Desem mi ? Erkeklerin genelde kafası basmıyor

Kanarya senin konunu okuyunca olmayan görümceme ve olmayan kayınvalideme sinirleniyorum Sen bu sorunları görümcenle, kayınvalidenle çözmeyeceksin ki eşinle çözmelisin. Kayınvalide ya da görümce sana şahsi olarak direkt laf söylerlerse o zaman onlarla çözersin.

Evet şımarık babasına da bağırır baba bune çay koysanaa ya neden almadın istediğimi diye. Kız dünyaya istemek için gelmiş.

Söylesene güzelim :) bilmiyorum abi ye o kadar bağırmak istemiyor herhalde. Ne de olsa kardeş.
Ya bağırması şart değil aslında. Sert ve ciddi bir konuşma gerekiyor zannımca. Çocuk değil sonuçta, onu isterim bu isterim diye tutturması çok abes. İlkokul yıllarında kalması gereken bir davranış şekli yani. 30 yaş için çooook çocuksu.

Canım benim doğumgünlerinde alıyoruz zaten. Hani arada gidince de alınırda istemesi doğru değil zaten. Erteler eşim o an almaz ama yine anlamıyor ki. Artık bilerek abisinin parasını yemek için yaptığını düşünücem.

İlk fırsatta yapmayı planlıyorum. Ama hiç benden de cevap almadı görümcem sizde borcumu var x farkındamısın ? Desem mi ? Erkeklerin genelde kafası basmıyor

Yok yok hiç deme
Yüz göz olmaya ne gerek var.
Anlamaz zaten pek yüzsüzmüş.
En azından eşinizin gözünde asilce durun.
O konuyu çözsün hele bakalım.
Tabi 3.şahıs örnekleri uydurabilirsiniz kafası bassın görümcenin diye

eşinle hallet sakın ona ya da kv ye bişey deme
eşine ben kısmaya çalışıyorum bir daha yeğenine aldığı özel gün hediyeleri hariç kardeşine bişey almayacaksın evli barklı kadın ben abime böyle yapsam abim bana sürekli para harcasa sen dururken hoş olur mu de olsun bitsin. kardeşi tuhaf da eşin çok mu normal sanki

Elbette ama saklanmakta çözüm değil ki. Alışmaları lazım. Ya şöyle güzel pizza yedik dediğimizde kızın eşide imalı bakıp laf ediyor pizza yediniz demek diye. Yemeğe gidiyoruz ya erkekler grubunda o da var mesela diyorki oo x görmesin diyor karısı için. Görsün yani görsün hesap mı vericem ? Manyaklar. Saklanamam laf etmesinler diye gizleyemem ben istiyorum ki göğsümü gere gere çıkayım. Abisinin evlendiğini göstereyim. Hani onuda takmıyorum ama sürekli yanımda istemesi batıyor bana. Mesajla istesin takılsın abi kardeş gülsünler yanımda yapmasın bana saygısızlık olarak algılıyorum artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…