bende dün başladım programa önceden de squat hareketleri yapıyordum ama popom acımıyordu diz kapağının öne geçmemesi gerektiğini de bilmiyodum :) bu sefer daha dikkatli yapayım dedim acayip bel ağrısı yaptı yükü bacaklardan alıp bele veriyorum sanki diz kapağı çok indirmemek için..ne yapsam ki?
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=692965&page=48
Canim bak burayi tikla, bi arkadas resim paylasti onu incele. Hangi bolgeler calisiyor, ne derece calisiyor, uygun pozisyon.
Walla bende yapmiyorum, uzun zaman oldu. Aynanin karsisinda hareketi dogru yapmaya cslisarak,
Seni rahatsiz etmeyecek bi pozisyon bulmaya calis istersen. Ayna cok yardimci olmustu bana.
Bel agrisi hafif bende de oldu. Yarilayip birakmistim ben, jillianla birlikte zor oluyordu.
Squati yaparken dogrusu, dizleri kirdiginda, hizasi ayak parmaklarini gecmeyecek. Popoyu indiricez olabildigince.
Baska puf noktasi bilmiyorum.
80 squatsımı yaptım bu sabah
asla ama asla erimeyen basen resmen 2 cm gitmiş şok oldum
1 ay jillian yaptım bana mısın dememişti.. valla çok mutluyum
slm canım yazalı kaç ay olmuş ama yeni gördüm bişey sorucam sen hangi çeşit squat yaptın da basenlerin inceldi çok merak ettim
çeşitlerini aşağıya yazayım ben
SQUAT ÇEŞİTLERİ
Tam Çömelme (Full Squat)
Ağırlık Önde Çömelme (Front Squat)
Yarım Çömelme (Half Squat)
Ayrık Çömelme (Split Squat)
Tek Bacakla Yarım ya da Tam Çömelme (One Leg Squat)
Ağırlık Arkada Çömelme (Hack Squat)
Bacaklar Açık Çömelme (Pile Squat)
Bacak Açıp Yanlara Çömelme (Side Split Squat)
Faydasi olur mu diyen arkadaslar arama motoruna squat no squat ya da squat after before yazip baksinlar. Yapisal olarak usengec bir milletiz. Denemeden once illaki emin olmak istiyoruz. Kanit olsun istiyoruz. Ben baktim. Ki ben baslamistim ve faydasini gormustum. Squat yaptim.bacaklarim sisicek gibi yanilgilara dusmeyin. Bacaklarinz sıkılasr ve daha guzel durur ozellikle cok inceyse kesinlikle yapin. Yalniz su var,popo kaldirmak isteyenler ya da buyusun diyenler hareketin dogrusundan emin olsun.yani hareketi yapinca sadece bacaklariniz agriyorsa uzgunum yanlis yapiyorsunuz. Popodaki kaslarin calismasi lazim ki ise yarasin. Biraz arastirma yapin. Ben de gunden gune yazarim vakit buldukca. Birde seluliti olanlar sac fircasiyla bacaklarini asagidan yukariya dogru tarasin. Bacaklarinizin guzellestigini goreceksiniz
Kizlar ben 2 gundur yapiyorum bacaklarimin on kismi felaket agriyor merdiven inemiyorum o derece ama poda yada arka bacakta hic bisey yok nasil popoyu kaldircak anlamadim nerse yanlis yapiyorum acaba
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ya aynaya bakarak yapiyorum dogru yapiyorum gibi anlayamadim ya dizlerim parmak ucumu gecmiyor kalkarken nerd en guc aliyorsunuz peki.birde comelmede bekleyip baktigimda popom hiv yanmiyor biraz arlka bacak fazlasiyla on bacak yaniyor off off popomu squattan kalkarken mumkun oldugunca sikarak kalkiyorum ama olmuyor galiba
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.