30 Günlük Squat Programı!

bende dün başladım programa önceden de squat hareketleri yapıyordum ama popom acımıyordu diz kapağının öne geçmemesi gerektiğini de bilmiyodum :) bu sefer daha dikkatli yapayım dedim acayip bel ağrısı yaptı yükü bacaklardan alıp bele veriyorum sanki diz kapağı çok indirmemek için..ne yapsam ki?

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=692965&page=48

Canim bak burayi tikla, bi arkadas resim paylasti onu incele. Hangi bolgeler calisiyor, ne derece calisiyor, uygun pozisyon.
Walla bende yapmiyorum, uzun zaman oldu. Aynanin karsisinda hareketi dogru yapmaya cslisarak,
Seni rahatsiz etmeyecek bi pozisyon bulmaya calis istersen. Ayna cok yardimci olmustu bana.

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=692965&page=48

Canim bak burayi tikla, bi arkadas resim paylasti onu incele. Hangi bolgeler calisiyor, ne derece calisiyor, uygun pozisyon.
Walla bende yapmiyorum, uzun zaman oldu. Aynanin karsisinda hareketi dogru yapmaya cslisarak,
Seni rahatsiz etmeyecek bi pozisyon bulmaya calis istersen. Ayna cok yardimci olmustu bana.

teşekkür ederim baktım fotoğraflara bende hemen hemen böyle yaptım.genelde aynanın karşısında yapıyorum sporu zaten kendimi izlemeyi seviyorum :)

Bel agrisi hafif bende de oldu. Yarilayip birakmistim ben, jillianla birlikte zor oluyordu.
Squati yaparken dogrusu, dizleri kirdiginda, hizasi ayak parmaklarini gecmeyecek. Popoyu indiricez olabildigince.
Baska puf noktasi bilmiyorum.

bunlara ek olarak kalkarken kesinlikle bacaktan değil popodan destek alacaksın ve nefes alışverişi de önemli çömelirken nefes al kalkarken ver mutlaka başka da püf noktası ben bu şekil yapıyorum

80 squatsımı yaptım bu sabah
asla ama asla erimeyen basen resmen 2 cm gitmiş şok oldum
1 ay jillian yaptım bana mısın dememişti.. valla çok mutluyum :KK69:

slm canım yazalı kaç ay olmuş ama yeni gördüm bişey sorucam sen hangi çeşit squat yaptın da basenlerin inceldi çok merak ettim
çeşitlerini aşağıya yazayım ben

SQUAT ÇEŞİTLERİ

Tam Çömelme (Full Squat)
Ağırlık Önde Çömelme (Front Squat)
Yarım Çömelme (Half Squat)
Ayrık Çömelme (Split Squat)
Tek Bacakla Yarım ya da Tam Çömelme (One Leg Squat)
Ağırlık Arkada Çömelme (Hack Squat)
Bacaklar Açık Çömelme (Pile Squat)
Bacak Açıp Yanlara Çömelme (Side Split Squat)

slm canım yazalı kaç ay olmuş ama yeni gördüm bişey sorucam sen hangi çeşit squat yaptın da basenlerin inceldi çok merak ettim
çeşitlerini aşağıya yazayım ben

SQUAT ÇEŞİTLERİ

Tam Çömelme (Full Squat)
Ağırlık Önde Çömelme (Front Squat)
Yarım Çömelme (Half Squat)
Ayrık Çömelme (Split Squat)
Tek Bacakla Yarım ya da Tam Çömelme (One Leg Squat)
Ağırlık Arkada Çömelme (Hack Squat)
Bacaklar Açık Çömelme (Pile Squat)
Bacak Açıp Yanlara Çömelme (Side Split Squat)

tam çömelme ile yarım çömelme arası bişey yaptım ben sanırım :KK1:
keşke geri dönsem baya faydasını görümştüm ben çünkü şekillenmişti kalçalarım

Faydasi olur mu diyen arkadaslar arama motoruna squat no squat ya da squat after before yazip baksinlar. Yapisal olarak usengec bir milletiz. Denemeden once illaki emin olmak istiyoruz. Kanit olsun istiyoruz. Ben baktim. Ki ben baslamistim ve faydasini gormustum. Squat yaptim.bacaklarim sisicek gibi yanilgilara dusmeyin. Bacaklarinz sıkılasr ve daha guzel durur ozellikle cok inceyse kesinlikle yapin. Yalniz su var,popo kaldirmak isteyenler ya da buyusun diyenler hareketin dogrusundan emin olsun.yani hareketi yapinca sadece bacaklariniz agriyorsa uzgunum yanlis yapiyorsunuz. Popodaki kaslarin calismasi lazim ki ise yarasin. Biraz arastirma yapin. Ben de gunden gune yazarim vakit buldukca. Birde seluliti olanlar sac fircasiyla bacaklarini asagidan yukariya dogru tarasin. Bacaklarinizin guzellestigini goreceksiniz :KK66:

Ya benimde hep bacağım ağrıyordu o yüzden mi istediğim gibi olmadı :/

Daha da eğilmek lazım galiba ?

Egilmek lazim evet ama farkli cesitleri var. Ben en cok sumo squat yapiyorum. Dezavantaji fazla kas yapmasi ama kisa surede sonuc aliyorum gibi geliyor. Tabii ki tek harekette sinirlamayin farkli cesitlerini deneyip dogrusunu bulun. Video sitelerinde ilgili video bulabilirsiniz. İzleyip yapmak daha iyi. Hatta bu sitede paylastiklari bi link vardi bulursam atarim ama bu ara fazla bakmiyorum ne zaman atarim bilemem :KK43:

3 gün sonra ben de başlıyorum, arada yapıyordum ama hiç düzenli programlı denememıştım kalçalarım biraz kalksın istiyorum inşallah işe yararr

Kizlar ben 2 gundur yapiyorum bacaklarimin on kismi felaket agriyor merdiven inemiyorum o derece ama poda yada arka bacakta hic bisey yok nasil popoyu kaldircak anlamadim nerse yanlis yapiyorum acaba

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kizlar ben 2 gundur yapiyorum bacaklarimin on kismi felaket agriyor merdiven inemiyorum o derece ama poda yada arka bacakta hic bisey yok nasil popoyu kaldircak anlamadim nerse yanlis yapiyorum acaba

Ağırlığını çok mu öne veriyorsun acaba? Squat yaparken poponu karın kaslarını ve bacaklarını sıkmaya çalış bakalım o zaman nasıl bir sonuç alacaksın, ağrımıyorsa demek ki o kas çalışmamış demektir =(

Ya aynaya bakarak yapiyorum dogru yapiyorum gibi anlayamadim ya dizlerim parmak ucumu gecmiyor kalkarken nerd en guc aliyorsunuz peki.birde comelmede bekleyip baktigimda popom hiv yanmiyor biraz arlka bacak fazlasiyla on bacak yaniyor off off popomu squattan kalkarken mumkun oldugunca sikarak kalkiyorum ama olmuyor galiba

Ya aynaya bakarak yapiyorum dogru yapiyorum gibi anlayamadim ya dizlerim parmak ucumu gecmiyor kalkarken nerd en guc aliyorsunuz peki.birde comelmede bekleyip baktigimda popom hiv yanmiyor biraz arlka bacak fazlasiyla on bacak yaniyor off off popomu squattan kalkarken mumkun oldugunca sikarak kalkiyorum ama olmuyor galiba

Acaba dizlerin tam karşıyı göstermiyor mu çömeldiğinde? fazla içeriye mi dönük oluyor veya fazla dışarıya mı? Ayak tabanların yere basıyor değil mi? Acaba az mı çömeliyorsun, ben çömeldiğimde parmak ucumu geçiyor biraz da olsa , çömeldiğinde kalçanı da aşağıya indirmen lazım Yani dizinden kalçana kadar olan bölüm çömeldiğinde düz olmalı neredeyse :KK66:

Ben 14 yaşındayım bacaklarım ve bazenlerimi eritmek istiyorum bu çömelme hareketini tekrar etsem hergun kas olur mu bacaklarımda ? Roberto carlosa dönmeyin? Ayrıca erimez mi böyle iki haftada etkisini gosterirmi

Son düzenleme:
Merhabalar... Dün 50 tane yaparak başladım bu harekete. Ama yanlış yaptığım bir şeyler var galiba. Yaparken sırtım ve belim ağrıyor. Kaslarımda bir ağrı olmadı. Videoyu da izledim. Doğru yapıyor gibiyim ama var bir problem :KK43:

Bu arada Ramazanda 3 kilo aldım. Diyete başladım bugün 4. günüm. İftarla sahur arası bol su ve 2 bardak yeşil çay içiyorum. Avuç içi kadar pide yiyorum sadece. (Kilo almamın nedeni sıcak Ramazan pidesidir:) ) Twist almıştım.5-10 dakika twist yapıyorum.Yarım mekik çekiyorum. İlginç ama daha 3 günde eski kiloma döndüm. Hızlı kilo alıp veren bir yapım var biliyorum da bu ışık hızı hoşuma gitmedi. Aynada ben farkı göremiyorum ki :KK43:

Hatamı buldum :) Squat yaparken ayak parmaklarım karşıya bakarak yapıyordum. Biraz dışa dönük olacakmış ki 25 taneyi ancak yaptım nefes nefese kaldım. Sadece bacak kaslarım değil, ellerimde titriyor :KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:

Bende bugün 80 taneye geçtim. Ancak benimde sadece üst bacağımda ağrı yapıyor. Sanırım bazı şeyleri yanlış yapıyorum iyice inceleyip öyle devam edeceğim.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Arkadaslar bende bi kac gundur squat yapiyorum internette bi yerde bi kadinin ayaklarinin arkasina tümsek koyarak yaptigini gordum hemen denedim tabi.. on bacagim degilde kalcamin ve arka bacaklarimin yandigini hissettimm :eek: sizde bi dener misiniz umarim yanilmiyorumdur lutfen yanıt verin eger oyleyse superrrr

squat yaklasık 2 aydır duzenli olarak yapmaya calısıyorum set halinde yapıyorum uc set her biri 12 ser olmak uzere bir kerede 40-50 tane yapmak yanlıs diye biliyorum.. bende yıllardır spor yapan bir arkadasımdan duydum bunu genelde viodeolarda da en fazla 15 tane yapıyorlardı

Son düzenleme:
X