3 yıllık uzak mesafe sonrası evlilik planları

E sizin ne düşündüğünüzü ya da hissettiğinizi önemsemiyor çünkü. Tutturmuş illa ki her şey kendi istediği gibi olacak.

Orta yolu bulmak istemeyen adamdan eş olmaz. Burada çok tecrübeli hanımlar var, ben de 21 yaşında evlenmiş (hatta 21ime 2 aylık evliyken girdim), şimdi o yasin iki katı, 42sinde olan bir abla (yoksa teyze mi deniyordu bize ) olarak söylüyorum, yaşınız çok küçük. Ben de şimdiki aklım olsa hayatta küçük yaşta evlenmezdim.

Hele ki tehdit, anneme söyleyeceğim falan, aşırı falsolu hareketler bunlar. Kırmızı bayrakları açmış sallıyor beyefendi, başka anlam yüklemeyin yaptıklarına.

yaşın daha küçük bence bana kalırsa önce hayatını düzene sok seven insan buna destek olur köstek değil

Ay bu ne böyle "Seni anneme söyliyceeem" der gibi salak salak çocukluk tavırları. Siz bu adamın yetişkin olduğundan emin misiniz, bu nasıl bir saçmalık?
Yol yakınken bitirin bu işi.
İlerlerse, hayatınız boyunca her ufak tartışmanızı gidip anneciğine şikayet edecek. İmdat ya.

Sizi hazır olmadığınız bir şeye kimseye zorlayamaz.
Olmaz zaten ters tepiyor işte.
Tamam söyle ne yaparsan sen bilirsin bizde durumlar bu de.
Ayrılsın en temizi bu şuan.

Evet kendi istediği olmayınca sıkıntı çıkarıyor gördüğünüz üzere

Aileler dahil olunca Allah'ın emri olmuyor evlenmek. Boşanmak daha zor biliyorsunuz değil mi ? Ayriyetten yaşınız 22. 3 yıl olsa ne 5 yıl olsa ne...

27 yaşında adamın sevgilisiyle artık daha yakında olmak istemesi
yan yana olmak istemesi mantıksız değil
tehditvari konuşması kötü olmuş
güzellikle yapabilirdi bunu ama rest çekmiş her ne kadar üslubu kötü de olsa
ortada bir rest çekme durumu var
sen de kendine göre haklısın çok gençsin
ama evlenmek için kendince uygun yaşa ve duruma gelmene de daha 3 sene var desek
6 sene uzak mesafe mi olacak bu ilişki, çok saçma ve yürümez
zaten bu adamdan da olmaz yani ilişki böyle tehditlerle yaşanan bişey değil

Ben yaşadığı yerde çalışmayı düşünüyordum aslında uzak mesafe olmayacaktı

Şu an bir nişan yapmanın bir zararı yok seneye de düğün falan anca yetişir ama dediğim gibi sen emin değilsin bu çocuktan

Sen bu çocuğu seviyor musun aklına takılan başka huyları var sanki . Sonuçta o çalışmış belli süre artık hayatını kurmak istiyor onu da oyalamamak gerek farkındasın değil mi
Açıkçası ben baskıya gelemiyorum, sürekli bu şekilde her gün nişan konusu açıldığı ve beni asla dinlemediği için mutsuzum. Bu konu dışında genel olarak karakterini sevdiğim bir insan.

Ataması çok olan bölüm madem, ilk önceliğiniz atama olsun lütfen

Ataması çok olan bölüm madem, ilk önceliğiniz atama olsun lütfen
İşte atanınca da 3+1 yıl tayin hakkımız yok, kadroya süren dolunca geçiyorsun ama ben her şeyi göze almıştım, yaşadığı ilin ve çevre illerin ilçelerini bile araştırdım, yazacaktım ama kısmet değilmiş demek ki

Hayır bu huyu yeni çıktı
üniversitedeki oda arkadaşımın okula yeni başladığımızda 2 senelik ilişkisi vardı.
uzak mesafe falan değildi
kız okumak için başka bi şehre gelmişti
çocuk tutturdu evlenmek istiyorum söz yapalım nişan yapalım diye
baskı kurdu kızın üzerinde
kız da dedi ki daha kaç kere söylicem, ben okula yeni başladım daha okul bitecek, işe giricem vs evlilik zor yani yakın zaman için
ve ayrıldılar
yolları ayırmak gerekiyorsa ayıracaksın yapacak bişey yok
ben adama da hak veriyorum 27 yaşında yetişkin bir erkek artık sevgilisini yanında istiyordur
baskı kurması, bu konudaki tarzı çok yanlış ama
temelde istediği şey çok doğal

O gelsin yanınıza. Gelemiyorsa üzgünüm ama önce atanın. Yarın bir gün ayrılsanız, aranmadığınız her gün için pişman olursunuz. Bu devirde paradan daha değerli değil evlilik

O gelsin yanınıza. Gelemiyorsa üzgünüm ama önce atanın. Yarın bir gün ayrılsanız, aranmadığınız her gün için pişman olursunuz. Bu devirde paradan daha değerli değil evlilik
Onun gelme durumu yok özel sektör olduğu için, bu arada ona yakın şehirler dışında başka şehri de yazıp atanmamı istemiyor, ben açıkta kalmayı bile göze almıştım

İlişkiye başladığınız ilk zamanlarda evlilikle ilgili düşüncelerinizi onunla paylaşmış mıydınız? Ne zaman, ne şekilde evlilik isteyeceğini çiftler genelde konuşur ya, o şekilde bir konuşma olmuş muydu?

Ve diğer sorum da iş bulduktan sonra evlenmek istemenizin tek nedeni ileride hiç para harcamadılar diye yüzünüze vuracağından korkmanız mı sadece?
+1
Açıkçası ben baskıya gelemiyorum, sürekli bu şekilde her gün nişan konusu açıldığı ve beni asla dinlemediği için mutsuzum. Bu konu dışında genel olarak karakterini sevdiğim bir insan.
Baskı sizi daha da itiyor anladığım kadarıyla evlilik konusunda. Yukarıda biri de yazmıştı, ben sevgilinizle ilgili son dönemde tereddütleriniz oluştuğunu düşünüyorum. Ki aslında işe başlama durumu değil de şu an evlenmek istemiyorsunuz gibi. Şartlar çok iyi olsa, siz yaş olarak büyük olsanız iş bulsanız vs o zaman evlenmek ister miydiniz direkt?

Bütün konunuzu okudum. Kendim de uzak mesafe ilişkisi yaşıyorum. Ve şu an sevgilinizle empati yapacak bir konumda olduğum için söylüyorum bunları. Diğer üyeler kadar katı değilim ben de. Nişanlanmak istemesi ve bunu talep etmesinde sıkıntı yok. Ki 3 senelik ilişki zaten. Ayrıca siz evlenme teklifini kabul edip ailelerle tanıştırmışsınız ki bu da beklentisini artırmıştır ister istemez.

Söylemi doğru olmamış, tehdit olarak algılanmış ister istemez ama niyeti bence bu değildi. Sevgilinizle de empati yapmanızı istediğim için bunları yazıyorum. Evlilik için karşı tarafın isteksiz olması insanı değersiz hissettirebiliyor. Dahası uzak mesafe çok yorucu bir an önce birlikte olmak istiyorum ben de kendi adıma. Yalnız hissediyor da olabilir. Bulunduğu şehirde yalnız ve sizin yanında istemesi bana doğal geldi. Ailesinin de baskılarıyla ister istemez kendince rest çekip sizi ikna etmeye çalışmış sadece ama sizi daha da çok itmiş. Ayrıca bu durumda onun da sizi evlenmek için senelerce beklemesi kendi adına yanlış bir karar olur.

Sadece aileme söyleyeceğim kısmı ve engelleme kısmı benim de hoşuma gitmedi. Ve size söyleme tarzı yüzünden çok sert anlaşılmış ama güzelce sizi karşısına alıp açıklayıp ben eğer şu an sen ciddi düşünmüyorsan daha fazla beklemek istemiyorum. Senin fikrine göre ilişkiyi devam ettirip ettirmeyeceğimize karar verelim demesi yanlış değil bence. Tamam siz iş bulduktan sonra evlenmek istiyorsunuz ama o 2 3 sene beklemek istemiyor. Bu durumda ortayı bulmalısınız ya da daha fazla zorlamamalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…