- 15 Haziran 2023
- 210
- 810
-
- Konu Sahibi enchanting25
E sizin ne düşündüğünüzü ya da hissettiğinizi önemsemiyor çünkü. Tutturmuş illa ki her şey kendi istediği gibi olacak.Talep etmekte kesinlikle sıkıntı olduğunu düşünmüyorum ama bence karşı tarafın da bu konuda düşüncesi önemli. Tehditvari konuşmasıyla kabul ettirmeye çalışmasını doğru bulmuyorum, güzel bir üslupla söylese orta noktayı bulalım dese ama demiyor işte. Nişan süresini de uzatmak istemiyor işte sıkıntı orda
yaşın daha küçük bence bana kalırsa önce hayatını düzene sok seven insan buna destek olur köstek değilArkadaşlar merhaba, 3 yıldır uzak mesafe ilişkisi yaşıyorum. Ben daha bu sene mezun oldum ve çalışma hayatına katılmadan evlenmek istemediğimi açık bir şekilde belirttim fakat erkek arkadaşım 3 yıldır yeterince beklediğini, evlendikten sonra da çalışma hayatına katılabileceğimi ve eğer bu sene nişan gibi ciddi bir şey yapmazsak ilişkimizin biteceğini söylüyor. Evet uzak mesafe ikimizi de çok yıprattı ama ben daha 22 yaşındayım ve acele etmememiz gerektiğini düşünüyorum. Kendisi 3-4 yıldır çalışıyor, yeterli birikimi vb şeyleri var. Kendini benim yerime koymadığını ve benim bakış açımla bakmadığını düşünüyorum. Ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum...
Ay bu ne böyle "Seni anneme söyliyceeem" der gibi salak salak çocukluk tavırları. Siz bu adamın yetişkin olduğundan emin misiniz, bu nasıl bir saçmalık?Şimdi telefonda konuştuk kaç senedir beni oyalıyorsun, bu sene nişan olmasın diye zemin hazırlıyorsun her şeyi gidip aileme anlatacağım dedi. Belki de yazdıklarınızda çok haklısınız bu arada 1 ay önce bana evlenme teklifi etti ve ben de onun ailesiyle tanıştım o da benim ailemle tanıştı. Aileler de durumu bildiği için ne yapıp yapmamam gerektiği konusunda tereddütteyim
Sizi hazır olmadığınız bir şeye kimseye zorlayamaz.Normalde tehdit etmez yani genel olarak anlaşabiliyorduk ama bu son zamanlar çevresindeki ilişkilere bakınca çoğunun evlendiğini ve kendisinin geri kaldığını düşünüyor bence ama her ilişkinin dinamiğinin aynı olmadığını anlatamadım.
Beni annesine söylemekle tehdit etmesinin sebebi de bana göz dağı vermesi artık bak onlara söylüyorum onların da haberi var yaptıklarından demek istiyor sanki ne yaptıysam, özgürce düşündüğümü ifade ediyorum
Evet kendi istediği olmayınca sıkıntı çıkarıyor gördüğünüz üzereE sizin ne düşündüğünüzü ya da hissettiğinizi önemsemiyor çünkü. Tutturmuş illa ki her şey kendi istediği gibi olacak.
Orta yolu bulmak istemeyen adamdan eş olmaz. Burada çok tecrübeli hanımlar var, ben de 21 yaşında evlenmiş (hatta 21ime 2 aylık evliyken girdim), şimdi o yasin iki katı, 42sinde olan bir abla (yoksa teyze mi deniyordu bize) olarak söylüyorum, yaşınız çok küçük. Ben de şimdiki aklım olsa hayatta küçük yaşta evlenmezdim.
Hele ki tehdit, anneme söyleyeceğim falan, aşırı falsolu hareketler bunlar. Kırmızı bayrakları açmış sallıyor beyefendi, başka anlam yüklemeyin yaptıklarına.
Aileler dahil olunca Allah'ın emri olmuyor evlenmek. Boşanmak daha zor biliyorsunuz değil mi ? Ayriyetten yaşınız 22. 3 yıl olsa ne 5 yıl olsa ne...Yani ailemin bu şekilde borç altına gireceğini düşünmemiştim, ileriyi öngöremediğim için. Son zamanlarda bu şekilde tehditvari konuşmaya başladı daha öncede bu tarz bir üslupla konuşmuyordu ki, böyle konuşacağını bilseydim asla aileleri dahil etmezdim zaten.
Ben yaşadığı yerde çalışmayı düşünüyordum aslında uzak mesafe olmayacaktı27 yaşında adamın sevgilisiyle artık daha yakında olmak istemesi
yan yana olmak istemesi mantıksız değil
tehditvari konuşması kötü olmuş
güzellikle yapabilirdi bunu ama rest çekmiş her ne kadar üslubu kötü de olsa
ortada bir rest çekme durumu var
sen de kendine göre haklısın çok gençsin
ama evlenmek için kendince uygun yaşa ve duruma gelmene de daha 3 sene var desek
6 sene uzak mesafe mi olacak bu ilişki, çok saçma ve yürümez
zaten bu adamdan da olmaz yani ilişki böyle tehditlerle yaşanan bişey değil
Sen bu çocuğu seviyor musun aklına takılan başka huyları var sanki . Sonuçta o çalışmış belli süre artık hayatını kurmak istiyor onu da oyalamamak gerek farkındasın değil miBen yaşadığı yerde çalışmayı düşünüyordum aslında uzak mesafe olmayacaktı
normalde de istediği olmayınca tehdit eder mi böyleBen yaşadığı yerde çalışmayı düşünüyordum aslında uzak mesafe olmayacaktı
Açıkçası ben baskıya gelemiyorum, sürekli bu şekilde her gün nişan konusu açıldığı ve beni asla dinlemediği için mutsuzum. Bu konu dışında genel olarak karakterini sevdiğim bir insan.Sen bu çocuğu seviyor musun aklına takılan başka huyları var sanki . Sonuçta o çalışmış belli süre artık hayatını kurmak istiyor onu da oyalamamak gerek farkındasın değil mi
Ataması çok olan bölüm madem, ilk önceliğiniz atama olsun lütfenHaklısınız ben de ekonomik özgürlüğüm olsun diyorum, bunun için çabalıyorum 1 aydır mezunum sürekli iş bakıyorum ama bulamadım daha. Ataması gayet iyi olan bir bölümdeyim ama bu sene tekrar alım yapıp yapmayacakları açıklanmadı daha.
Yapılan yorumlara baktığımda çoğunluk aynı şeyi düşünüyor, demek ki benim de böyle düşünmem yanlış değil
Hayır bu huyu yeni çıktınormalde de istediği olmayınca tehdit eder mi böyle
İşte atanınca da 3+1 yıl tayin hakkımız yok, kadroya süren dolunca geçiyorsun ama ben her şeyi göze almıştım, yaşadığı ilin ve çevre illerin ilçelerini bile araştırdım, yazacaktım ama kısmet değilmiş demek kiAtaması çok olan bölüm madem, ilk önceliğiniz atama olsun lütfen
üniversitedeki oda arkadaşımın okula yeni başladığımızda 2 senelik ilişkisi vardı.Hayır bu huyu yeni çıktı
O gelsin yanınıza. Gelemiyorsa üzgünüm ama önce atanın. Yarın bir gün ayrılsanız, aranmadığınız her gün için pişman olursunuz. Bu devirde paradan daha değerli değil evlilikİşte atanınca da 3+1 yıl tayin hakkımız yok, kadroya süren dolunca geçiyorsun ama ben her şeyi göze almıştım, yaşadığı ilin ve çevre illerin ilçelerini bile araştırdım, yazacaktım ama kısmet değilmiş demek ki
Onun gelme durumu yok özel sektör olduğu için, bu arada ona yakın şehirler dışında başka şehri de yazıp atanmamı istemiyor, ben açıkta kalmayı bile göze almıştımO gelsin yanınıza. Gelemiyorsa üzgünüm ama önce atanın. Yarın bir gün ayrılsanız, aranmadığınız her gün için pişman olursunuz. Bu devirde paradan daha değerli değil evlilik
İlişkiye başladığınız ilk zamanlarda evlilikle ilgili düşüncelerinizi onunla paylaşmış mıydınız? Ne zaman, ne şekilde evlilik isteyeceğini çiftler genelde konuşur ya, o şekilde bir konuşma olmuş muydu?Üniversite hayatı bile yaşayamadım ki zaten kaç sene pandemiden dolayı onlinedı onun dışında da stajlardan dolayı kafamı kaldıracak halim yoktu, sizin gibi dolu dolu geçiremedim.
Üstte de yazdığım gibi maddi olarak hazır değilim ailemin durumu da buna müsait değil, ilerde ailen bunları bunları yapmadı diye yüzüme vurursa verebileceğim bir cevap olmaz o yüzden çalışma hayatına atıldıktan sonra yapmak istememin kötü bir şey olmadığını düşünüyorum. Tabi sizin düşüncenize de saygı duyuyorum.
Tıpçılara gelirsek onların bizim gibi atanma derdi olmadığı için mezun olur olmaz iş hayatına atıldıkları için ve son sene eskiden cüzi bir miktar şimdi ise asgari ücret aldıkları için maddi açıdan rahat olduklarını düşünüyorum. Bunun da evlilik kararlarını etkilediğini düşünüyorum. Tıpçılar dışında da okurken evlenene pek denk gelmedim.
+1Ben diğerleri kadar katı düşünmüyorum bu konuda. Nişanlanmak ilişkiyi ciddiye taşıma birbirinin çevresini daha iyi tanıma yolunda bir adım. 3 yıllık ilişkide bunu talep etmek ve karşı tarafın gönlü yoksa hayatından çıkmak en doğrusu. Eğer birlikte bir gelecek görüyorsanız nişanlanın evlilik için gerekli şartlar oluşana kadar nişanlı kalın. Görmüyorsanız da uzatmadan ayrılın bence de en doğrusu bu
Baskı sizi daha da itiyor anladığım kadarıyla evlilik konusunda. Yukarıda biri de yazmıştı, ben sevgilinizle ilgili son dönemde tereddütleriniz oluştuğunu düşünüyorum. Ki aslında işe başlama durumu değil de şu an evlenmek istemiyorsunuz gibi. Şartlar çok iyi olsa, siz yaş olarak büyük olsanız iş bulsanız vs o zaman evlenmek ister miydiniz direkt?Açıkçası ben baskıya gelemiyorum, sürekli bu şekilde her gün nişan konusu açıldığı ve beni asla dinlemediği için mutsuzum. Bu konu dışında genel olarak karakterini sevdiğim bir insan.