- 24 Temmuz 2016
- 41
- 16
- 24
-
- Konu Sahibi enchanting25
Üniversite hayatı bile yaşayamadım ki zaten kaç sene pandemiden dolayı onlinedı onun dışında da stajlardan dolayı kafamı kaldıracak halim yoktu, sizin gibi dolu dolu geçiremedim.Ben 23 yaşında evlendim ama dolu dolu bı üni.hayati geçirdim. Erasmus yaptım kaç kez yurtdışına çıktım. Gezdim tozdum. 22 yaşında atanmistim. 23 erken gelmemişti evlenmek için. Bana da evlilik teklifi kabulü ve ailelerle tanışma zaten devamında bugünü getirecegi aşikar. Adamı oyalamayin, bir yıla en geç evlenecekseniz Nisan yapın yoksa herkes yoluna baksın. Evlenme motivasyonları farklılık gösterebilir. Düzenli bir hayatı olsun istiyor olabilir. Onun yaşı da bu anlamda uygun. Sizin maddi olarak hazır olmadığınızı kabulleniyorsa neden olmasın. Bence sizin tereddütleriniz var. Yoksa millet tamam deyince okurken bile evleniyor. Kaç çift biliyorum böyle okurken evlenen. Geneli doktor hatta :) siz önce dönüp emin miyim diye kendinize sorun. Sonra da ona göre yolunuza bakın.
Allah aşkına ne emeği? Evlat mı yetiştirdiniz, bir hastayı mı baktınız, ağaç mı büyüttünüz? Kendisi böyle şartlamayın. Emek verdim diyerek geleceğinizi yakmayın. 2023 yılı için 22 yaş evlilik yaşı değil. Önce iş sahibi olun. Paranızı kendiniz harcayın. Bi 25 leri görün hatta. Dünyayı, iş hayatını, ev geçindirmeyi tanıyın. Sizi kendisi ile tehdit eden adama da güvenmeyin. Eğer ataması olan bir alansa önce atanın. Bekarken atanmak 1 ise Evlenip atanmak 5 oluyor.Maalesef o tehditvari konuşması beni de çok rahatsız etti ama 3 senedir o kadar çok emek verdim ki ne yapacağımı bilmiyorum
Haklısınız ben de ekonomik özgürlüğüm olsun diyorum, bunun için çabalıyorum 1 aydır mezunum sürekli iş bakıyorum ama bulamadım daha. Ataması gayet iyi olan bir bölümdeyim ama bu sene tekrar alım yapıp yapmayacakları açıklanmadı daha.Allah aşkına ne emeği? Evlat mı yetiştirdiniz, bir hastayı mı baktınız, ağaç mı büyüttünüz? Kendisi böyle şartlamayın. Emek verdim diyerek geleceğinizi yakmayın. 2023 yılı için 22 yaş evlilik yaşı değil. Önce iş sahibi olun. Paranızı kendiniz harcayın. Bi 25 leri görün hatta. Dünyayı, iş hayatını, ev geçindirmeyi tanıyın. Sizi kendisi ile tehdit eden adama da güvenmeyin. Eğer ataması olan bir alansa önce atanın. Bekarken atanmak 1 ise Evlenip atanmak 5 oluyor.
Ayrıca bugün bir markanın reklamında gördüm, sadece nevresim, çarşaf gibi bir çeyiz paketi 14.000 diyor. Tencere vs işine girince kadının çeyizi en az 60.000. Beyfendi bunları alıp bide mobilya ve beyaz eşyayı ödeyip düğün yapacaksa buyursun. Ben şu an 300.000 gider diyorum en az. 3 yıldır çalışan biri de o parayı hemen çıkaramaz. Muhtemelen hem evlenelim deyip hem de her şeyden kısmanızı bekleyecek.
Nerde yaşayacağınız belli mi . Yani açıkçası karşınızdakinden emin değilsiniz .çok da fark etmiyor 1 yıl önce veya sonra evlenmek .Haklısınız ben de ekonomik özgürlüğüm olsun diyorum, bunun için çabalıyorum 1 aydır mezunum sürekli iş bakıyorum ama bulamadım daha. Ataması gayet iyi olan bir bölümdeyim ama bu sene tekrar alım yapıp yapmayacakları açıklanmadı daha.
Yapılan yorumlara baktığımda çoğunluk aynı şeyi düşünüyor, demek ki benim de böyle düşünmem yanlış değil
Şimdi telefonda konuştuk kaç senedir beni oyalıyorsun, bu sene nişan olmasın diye zemin hazırlıyorsun her şeyi gidip aileme anlatacağım dedi. Belki de yazdıklarınızda çok haklısınız bu arada 1 ay önce bana evlenme teklifi etti ve ben de onun ailesiyle tanıştım o da benim ailemle tanıştı. Aileler de durumu bildiği için ne yapıp yapmamam gerektiği konusunda tereddütteyim
İyi kabul et, istediğin her şeyde benzer tehditler duyduğun bir hayatın olsun..mesela 'otuz yaşına gelmek üzereyim,çocuğum bana dede mi desin,ne bencilsin' desin, hemen doğur,hazır olmadan. 'kucucuk bebeğin var hala iş derdindesin' desin,is aramayı Birak. Böyle üstten üstten konuşup yapmazsan gidecek gibi davransin, sen de sana uymasa bile kabul et hemen. Üç sene çok kiymetli çünkü,üç sene ziyan olmasin diye ömrün ziyan olsunMaalesef o tehditvari konuşması beni de çok rahatsız etti ama 3 senedir o kadar çok emek verdim ki ne yapacağımı bilmiyorum
Onun tayin gibi bir durumu olmadığı için ben ona uyum sağlayacaktım, yaşadığı şehri tercihlerimde yazmayı düşünüyordumNerde yaşayacağınız belli mi . Yani açıkçası karşınızdakinden emin değilsiniz .çok da fark etmiyor 1 yıl önce veya sonra evlenmek .
Talep etmekte kesinlikle sıkıntı olduğunu düşünmüyorum ama bence karşı tarafın da bu konuda düşüncesi önemli. Tehditvari konuşmasıyla kabul ettirmeye çalışmasını doğru bulmuyorum, güzel bir üslupla söylese orta noktayı bulalım dese ama demiyor işte. Nişan süresini de uzatmak istemiyor işte sıkıntı ordaBen diğerleri kadar katı düşünmüyorum bu konuda. Nişanlanmak ilişkiyi ciddiye taşıma birbirinin çevresini daha iyi tanıma yolunda bir adım. 3 yıllık ilişkide bunu talep etmek ve karşı tarafın gönlü yoksa hayatından çıkmak en doğrusu. Eğer birlikte bir gelecek görüyorsanız nişanlanın evlilik için gerekli şartlar oluşana kadar nişanlı kalın. Görmüyorsanız da uzatmadan ayrılın bence de en doğrusu bu
Neden beklesin ki kadınlara bekleme önüne bak diyoruz, belki iş hayatına atılınca vazgeçeceksiniz . Keşke teklifi kabul etmeseydinizBekleyeceğini düşünmüyorum çok net bir şekilde söyledi
Ama benim okuduğumu bile bile benimle ilişkiye başladı. Bizim 1-2 yılda evlenemeyeceğimiz çok barizdi bunu kabul etmeyecekse hiç bu yola girmeyecekti. Evlenme teklifini kabul ettiğim yıl hemen evleneceğiz diye bir durum olduğunu da düşünmüyorum sonuçta aşama aşama ilerleniyor.Neden beklesin ki kadınlara bekleme önüne bak diyoruz, belki iş hayatına atılınca vazgeçeceksiniz . Keşke teklifi kabul etmeseydiniz
O zaman oturup konuşun bunları anların hayır diyorsa ayrılın o da kendi yoluna baksın . Ailesinden vs baskı yiyordur mutlaka evlen artık diye , uzaktan ilişki zaten aşırı zor hayırlısı hakkınızda.Ama benim okuduğumu bile bile benimle ilişkiye başladı. Bizim 1-2 yılda evlenemeyeceğimiz çok barizdi bunu kabul etmeyecekse hiç bu yola girmeyecekti. Evlenme teklifini kabul ettiğim yıl hemen evleneceğiz diye bir durum olduğunu da düşünmüyorum sonuçta aşama aşama ilerleniyor.
Ortak noktada buluşma gibi bir amacı yok ki, yazdığınız gibi hakkımızda hayırlısıO zaman oturup konuşun bunları anların hayır diyorsa ayrılın o da kendi yoluna baksın . Ailesinden vs baskı yiyordur mutlaka evlen artık diye , uzaktan ilişki zaten aşırı zor hayırlısı hakkınızda.
Valla bilmiyorum şu zamana kadar şiddete meyilli olduğunu gösterecek bir hareket yapmadı ama tehditler canımı sıkıyorAllah hakkınızda hayırlısını versin ancak bence nereden tutsan elinde kalıyor adam sizi tehdit ediyor yok ayrılırım yok anneme söyleyeceğim söyle söyle bi de iki şekerli kahve söyle, neymiş ailesi baskı yapıyormuş evlensin evde yemeği olsunmus o zaman sizi de eve hizmetçi olarak istiyorlar çok isterlerse biri ile anlaşsınlar haftada 1 veya 2 gelsin çok kıymetli oğluşlarına baksın, durumları yoksa da annesi gelsin baksın bu kadar kafasına takıyorsa.
Tehditleri için de yarın öbür gün evlendiniz ben bilmem nereye gitmek istemiyorum deyince tehdit mi edecek sizi veya bugün birlikte olmak istemiyorum dediğinizde siz ne olacak bence dozu arttıracak tehditleri hakaretlere ve fiziksel şiddete dönüşecek
Normalde tehdit etmez yani genel olarak anlaşabiliyorduk ama bu son zamanlar çevresindeki ilişkilere bakınca çoğunun evlendiğini ve kendisinin geri kaldığını düşünüyor bence ama her ilişkinin dinamiğinin aynı olmadığını anlatamadım.Normalde de böyle mi ilişkinizde istemediği durumlarda hep tehdit mi eder?
Yani anlaşabiliyor muydunuz?
Açıkcası ilişki süreniz bakımından bir nişan olabilirmiş eğer iyi giden bir ilişkiyse.
Ama sizin yaşınız, yeni mezun olmanız, bir iş arayışında olmanız en önemlisi ailenizin şuan buna ayıracak maddi manevi gücünün olmamasından dolayı kesinlikle anlayışlı olması gerekirdi.
İnsanlar ev derdine düşmüş depremden çıkmışlar hiç zamanı değilmiş böyle bir baskının.
Konuşmaları çok itici yok aileme söylerim ee söylesin kulağını mı çekecekler senin.
Yok yani insanın evleneceği varsa da evlenmez böyle biriyle.