3 yıllık uzak mesafe sonrası evlilik planları

İlişkiye başladığında konu sahibi 19 yaşında imiş. O yaşta gelecekle ilgili ne konuşulur ki .
Hade konuştu diyelim o yaşta duygu ve düşünce ve hayallerin sürekli değiştiği bir yaş.

İlişkiye başladığında konu sahibi 19 yaşında imiş. O yaşta gelecekle ilgili ne konuşulur ki .
Hade konuştu diyelim o yaşta duygu ve düşünce ve hayallerin sürekli değiştiği bir yaş.
Kararları değişebilir haklısınız. Ama sanki bana konu sahibi sevgilisine evlilik konusunda umut vermiş gibi geliyor. Evlenme teklifini kabul etmek ve ailelerle tanıştırmak gibi aynı. Söylemleriyle de bence evleneceğini düşündürmüş. Sonradan kararı ve söylemleri değişince de bu şekilde sıkıntı yaşamışlar bence.

İlişkiye ilk başladığımız zamanlarda direkt evlilik şu tarihte olabilir gibisinden konuşmadık ama mezun olur olmaz hemen seninle evleneceğim gibisinden de bir söz vermedim. O konuda kararım da netti hatta ben her zaman birkaç sene çalışıp öyle evlenmek istediğimi söyledim çünkü çalışma hayatını da deneyimlemek istiyordum, insanı olgunlaştırdığını ve bazı konularda bakış açısını değiştirdiğini düşünüyorum.

Hayır tek korkum yüzüme onu vurmaları değil, ben harcamalarım gibi para gerektiren konularda her zaman karşı tarafta bağlı olmak istemiyorum. Örnek veriyorum bir cilt bakım ürünü beğendim 700 lira ve çoğu erkeğe bir cilt bakım ürününe o kadar para vermek saçma gelecek ama ben kendi ekonomik özgürlüğümü kazanırsam kimseye açıklama yapmak zorunda kalmadan istediğim şeyi istediğim zaman alabilirim ama eğer çalışmazsam bu özgürlüğüm olmaz

Dürüst olmak gerekirse son zamanlarda negatif anlamda değiştiğini düşünüyorum. Son 1 senedir farklı bir işte çalışıyor maaşı, statüsü baya arttı ve o iş yerinde çalışmaya başladıktan sonra ortamdan mı bilmiyorum ama değişti

Eğer şu an 3-4 yıldır çalışıyor olsaydım ve yaşlarımız aynı olsaydı sevgilimle nişanlanmıştık büyük ihtimalle, buna bu kadar karşı olacağımı düşünmüyorum tabi bu şekilde tehdit etmediği sürece

Siz şu an yabancı biri olarak ondan daha güzel bir üslupla açıklamış ve yorumlamışsınız, yorumunuz için teşekkür ederim. Hâlâ engelliyim iletişim dahi kuramıyorum konuşacak pek bir şey kaldı mı bilmiyorum ama keşke o da sizin gibi düşünebilse

Bakış açınız çok güzel. Bir kadının maddi özgürlüğünü eline alması çok önemli aşırı haklısınız. Sevgilinizi de anlamak açısından yazmıştım, acaba önceden mezun olur olmaz evlenelim gibi konuşma geçmiş midir diye düşünerek ama o kadar güzel açıklamışsınız ki kendinizi çok teşekkür ederim öncelikle.

Şu durumda fikrim değişti. Şöyle ki siz en baştan fikrinizi söylemişsiniz. İşinizi elinize alıp evlenmek istediğiniz belli yani. Bunu bilerek ilişkiye devam etmek kendi tercihiydi. O yüzden sizi suçlamamalı. Orta yolu bulabilirsiniz aslında güzelce konuşarak.

Bu değişme konusunda da belki cidden değişmiştir sevgiliniz, belki de uzak mesafe size o şekilde hissettiriyordur. Ben bir aydır ilişkimi sorgulayıp ayrılık düşünüyordum mesela. Dün buluştuk ve bütün soru işaretlerim gitti Uzak mesafeden dolayı da çok gerginlik yaşanabiliyor ve bir problem uzayıp uzayıp haftalarca çözülmez bir hal alıyor. Oysa yüz yüze olsanız bir iki saat konuşarak çözülecek bir şey yani. Siz de yüz yüze konuşmayı deneyebilirsiniz. Bu konuyu hiç yüz yüze konuşmuş muydunuz?
Bence yakın zamanda engeli kaldırıp yazacak gibi hissediyorum. Ani verilmiş bir karar çünkü. Sinirle kavga sonrası engellemiş. Düşünerek yapmış olduğu bir hamle olsaydı neyse de bu tarz ani çıkışların inişi de oluyor genelde. Ama engellemesi hiç hoş olmamış cidden. Siz kendinizi bize bile burada çok kibar, nahif ve anlaşılır ifade ediyorsunuz. O da en azından düzgünce ifade etseydi keşke kendini.

Yaşından dolayı konu sahibinin fikirlerinin değişmesi normal ama erkek arkadaşı konu sahibini düşünceleri değişmeden bir an önce kapatma derdine düşmüş ve acele ediyor. Bu da konu sahibini korkutmuş gibi görünüyor.

Ayrıca konu sahibinin onu umut verip caydığını düşünüyorum. Sadece erkek arkadaşının aksine yavaş ilerlemek istiyor. Buda 22 yaşındaki bir kadın için gayet normal bir durum.

Uzak mesafe baya sıkıntılı bir ilişki türü bunu yaşayarak öğrendim bende. Aynı şehirde yaşasan konuşarak 10-15 dk da çözülebilecek bir bir sorun bile dağ gibi büyüyebiliyor senin de yazdığın gibi. Şu an ben aile evinde olduğum için onun yaşadığı yere gitme şansım yok onun da gelebileceğini düşünmüyorum.

Engeli kaldırıp yazsa bile bu kadar saat benimle konuşmadan beni merak etmeden dayanabiliyorsa bazı şeylerin eskisi gibi olamayacağı sinyallerini veriyor aslında.

Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim karşımdaki insan bana nasıl yaklaşıyorsa aynı şekilde yaklaşmaya çalışıyorum

Daha 22 yaşındayleken neden böyle insanlarla muhattap oluyorsunuz anlamıyorum. 35 yaşlarında olursun karşındaki adam sana gelip der ki ben artık evlenmek istiyorum, senin evlilik gibi bir planın yoksa bu ilişkiyi bitirelim. Buna tamam. Bu adam resmen seni gencecik yaşında evlenmeye zorluyor. Ya benimle evlenirsin ya da biter diye tehdit ediyor. Kendine biraz saygın varsa bitirirsin bu ilişkiyi. Asssla bu yaşta evlilik nişan gibi şeylere girme çünkü daha sana saygı duyan bir insanı bile seçemeyecek birisin. Lütfen güzelce düşün işin olsun, kimseye muhtaç olma, o zaman düşünürsün <3

Son durum nedir? Orta yolu bulabildiniz mi?

Maalesef o tehditvari konuşması beni de çok rahatsız etti ama 3 senedir o kadar çok emek verdim ki ne yapacağımı bilmiyorum
Ne emeği Allah aşkına ya, bunlar sadece bizlerin olayı dramatize etmesi. Uzaktan ilişkide zaten yeterince tanıyamamışsındır. Bi de seni resmen tehdit etmiş, ne demek böyle olmazsa biter? Karakteri hakkında ne kadar çok bilgi veriyor bu davranış, farkında mısın? Ne hadsiz ne saygısız ne zorba bi yaklaşım.
Sizin sorununuz senin çalışıp çalışmaman değil, iyi düşün, lütfen yakma başını.

cinsel birliktelik oldu mu? Alttan alta bunu mu ailesine anlatacağını söylüyor? Eğer bununla tehdit ediyorsa güvenilir biri değil

Sürekli bu konuda tartışma çıkıyor şimdiden
Ben aynı durumda ayrilmistim. Ya evlenelim ya ayrılalım demişti üç senelik uzak mesafe bir senesi aynı şehir bir senesi gitmeli gelmeli bir senesi uzak mesafeydi. Biraz tehdit eder gibi konuşması rahatsız etti ayrıldım önce boşluk sonra rahatlama sonra özlem duydum. Hala ara ara acaba evlensek nasıl olurdu diyorum ama bu senede bir iki defa beş saniye sürüyor. Kendisi evlendi ayrılıktan sonra altı ay sonra birini buldu bir sene içinde onunla evlendi. Çok mutlu değil bildiğim kadarıyla standart bir hayatı standart bir evliliği var. Bense bu yıllarda çok değişik şeyler yaşadım daha çok asik olduğum biri oldu onun dışında daha çok cezbeden başka biri daha.. çok eğlendim yani iyi ki ayrilmisim hiç pişman olmadım. Üstelik seviyordum anlasiyordum

Mesela bundan bahsettiniz mi kendisine ne dedi ?

Evlendikten sonrada çalışabilirsin eğer tek maaşla geçinebilecekseniz yani nişan yapıp hemen evlenmenize gerek yok 1 yıl nişanlı kalın mesela o arada iş bakın.sadece onun maaşıyla ilk etapta geçinemeyecekseniz o zaman evlenmeyin tabi ama geçiniriz diyorsanız sizde iş bakacaksınız tabi buarada sorun olmaz gibi geldi bana ama bilemedim adama güvenmiyorsanız evlenmek istemiyorsanız şuan tabiki evlenmeyin yani 3 yıl zorla ilişkide tutmadınız onu herhalde kendi istefiği içinde sürdü.

11 sene birbirimizi bekledik(5 senesi uzak mesafe) nişanımız gereksiz uzadı buna rağmen ya ayrılırız ya evleniriz demedik daha birbirimize.
Gerçekten seven sabrederim birlikte bir an önce sana iş bulalım vs bir şeyler derdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…