- 24 Temmuz 2016
- 41
- 16
- 24
- Konu Sahibi enchanting25
Üniversite hayatı bile yaşayamadım ki zaten kaç sene pandemiden dolayı onlinedı onun dışında da stajlardan dolayı kafamı kaldıracak halim yoktu, sizin gibi dolu dolu geçiremedim.Ben 23 yaşında evlendim ama dolu dolu bı üni.hayati geçirdim. Erasmus yaptım kaç kez yurtdışına çıktım. Gezdim tozdum. 22 yaşında atanmistim. 23 erken gelmemişti evlenmek için. Bana da evlilik teklifi kabulü ve ailelerle tanışma zaten devamında bugünü getirecegi aşikar. Adamı oyalamayin, bir yıla en geç evlenecekseniz Nisan yapın yoksa herkes yoluna baksın. Evlenme motivasyonları farklılık gösterebilir. Düzenli bir hayatı olsun istiyor olabilir. Onun yaşı da bu anlamda uygun. Sizin maddi olarak hazır olmadığınızı kabulleniyorsa neden olmasın. Bence sizin tereddütleriniz var. Yoksa millet tamam deyince okurken bile evleniyor. Kaç çift biliyorum böyle okurken evlenen. Geneli doktor hatta :) siz önce dönüp emin miyim diye kendinize sorun. Sonra da ona göre yolunuza bakın.
Üstte de yazdığım gibi maddi olarak hazır değilim ailemin durumu da buna müsait değil, ilerde ailen bunları bunları yapmadı diye yüzüme vurursa verebileceğim bir cevap olmaz o yüzden çalışma hayatına atıldıktan sonra yapmak istememin kötü bir şey olmadığını düşünüyorum. Tabi sizin düşüncenize de saygı duyuyorum.
Tıpçılara gelirsek onların bizim gibi atanma derdi olmadığı için mezun olur olmaz iş hayatına atıldıkları için ve son sene eskiden cüzi bir miktar şimdi ise asgari ücret aldıkları için maddi açıdan rahat olduklarını düşünüyorum. Bunun da evlilik kararlarını etkilediğini düşünüyorum. Tıpçılar dışında da okurken evlenene pek denk gelmedim.