• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. çocuk

kardeşlerimle genç kızken konuşurduk kaç çocuk istediğimizi, ayrıca onların eşleri maşaallah subhanallah eşlerine değer veriyorlar, tek maaş olmalarına rağmen 4. düşünüyoruz dediklerinde eşleri istemiyorum demiyor, ama be 2 senedir eşime söylememe rağmen beni dalgaya alıyor, ben ona eğer sen bir şeyi bu kadar çok isteseydin emin ol seni bu kadar söylettirmeden kabul ederdim diyorum, ki hep öyle oldu 11 yıllık evliliğimizde

Tek maaşla 4 çocuk büyütmeye eyvallah demek önünü ardını, eğitimini düşünmeden bilinçsizce hareket etmek değer vermek mi?

Eşin eniştelerinden daha bilinçli ve daha fazla sorumluluk sahibi bana göre. Değer yargılarını biraz daha düşün derim.

Bir tanıdığımız var 4.bebeği doğurdu "nasıl cesaret ettin?" dediğimizde "eşim çocuk seviyor" demişti. Sandık ki adam bebeklere çok güzel bakıyor meğersem hiç sorumluluk almazmış. Severmişş.. :KK48:

Merhaba arkadaşlar, benim 8 yaşında bir kızım ve 4,5 yaşında bir oğlum var, oğluma hamileliğimde oğlumda sağlık problemleri çıktı, bebeğimin karnında su birikti,kordosentez yapıldı, testler temiz çıktı daha sonra kalbinde ritim bozukluğu olduğu anlaşıldı velhasılı hamileliğim kötü geçti, doğduktan sonra 2. ayında 2 kez ölümden döndü SVT atağı geçirdi,2 kez yoğun bakımda yattı, kalp sıkıntısı 1 yaşında düzeldi çok şükür,ama daha sonra alerji, astım, egzama çıktı, astım krizi ve zatüreden de 3 yaşında yoğun bakımda yattı, çok şükür şimdi iyi sadece egzaması var onunla boğuşuyoruz, Sağlık sorunlarını çok şükür atlattık,

Benim asıl sorunum 3. çocuğu çok istiyorum ama eşim istemiyor, eşimle bu yüzden çatışma halindeyiz, 2 seneye yakın ben ara ara söylesem de eşimin inadını kıramadım, 39 yaşındayım ve yaşım daha fazla ilerlemeden bir çocuğum daha olsun istiyorum, 2. hamileliğim kötü geçtiği için güzel bir hamilelik geçirmek istiyorum, bir kez daha hamile olmak ve o istisna duyguyu bir kez daha yaşamak istiyorum, ve geniş aileleri seviyor ayrıca çok imreniyorum, Biz 6 kardeşiz en büyük benim, benden küçük 2 kız kardeşimin 3 er tane çocukları var ve 4. yü düşünüyorlar,

Bir kamu kurumunda memurum, iki çocuğum çalıştığım kurumun kreşinde büyüdü, kreş ile işyerim aynı avluda emzirme döneminde rahatlıkla gidip emzirebildim, maddi imkanlarımız orta derecede, evimiz arabamız var çok şükür, yani 1 çocuğa hatta 2 çocuğa daha maddi yönden bakabilecek durumdayız elhamdülillah.

Eşimin istememe sebebi ise bizi işe kendisi götürüp getiriyor, işyeri Altunizadede ben ise okmeydanında çalışıyorum, 1 hafta gündüz bir hafta gece çalışıyor, gündüz çalıştığı zaman sıkıntı olmuyor evden hep birlikte çıkıyoruz bize işe bırakıp sonra kendi işe gidiyor, gece çalıştığı zaman onun için yorucu oluyor sabah isten çıkıp Altunizadeden Eyüp Alibeyköydeki evimize gelip bizi alıp şişli okmeydanına bırakıp geri eve gidip yatıyor ve akşam tekrar evden gelip bizi alıyor, yani 6,5 saat civarı uyumuş oluyor ve gündüz uykusu olunca dinlenemediğini ve yorulduğunu söylüyor,çocuklar büyüyünce bizi getirip götürmeyeceğini bir çocukla daha uğraşamayacağını söylüyor. Bir de iki çocuğun var onları yetiştir yeter, sanki hiç çocuğun yok mu diyor.(ehliyete yazılacam bu hafta kendim öğrenip kullanacam inşaallah)

Şimdi arkadaşlar biz gurbetteyiz,memleketimize senede 1 en fazla 2 kez gidebiliyoruz, bir çekirdek ailemiz var ve genişlemesini istiyorum,hangimiz haklıyız sizce, ben hakikaten çok istiyorum ve kardeşlerimin çocuklarını severken resmen içim gidiyor (onları çok seviyorum,küçük bebek sevme özlemi var) ve eşim de inatla istemiyor, eğer eşimi ikna edemezsem içimde bir uhde ve burukluk olarak her daim kalacak. Bir de eşimin istediği bir şeyi ben bu kadar ısrar etmesine kalmadan ben kabul ederdim, eşimin benim bu kadar istediğim bir şeyi inatla kabul etmemesini bana değer vermiyor olarak değerlendiriyorum ve kendisine de defalarca sözledim,

Eşimle bu yüzden 1 haftadır küsüz ve sizce hangimiz haklıyız?

Ben 3. Ye hamileyim allahin izni ile bi 4 5 6 ya kadar gider. Lakin benim maddi manevi hic bir sorunum yok calismiyorum evde cocuklarimlayim.. sizin durum biraz farkli ben sizi hakli buldum. Cunku siz kalabalik aileden gelmissiniz ve oyle bir Aile kurmayi istiyosunuz. Eger esiniz sizi getir gotur yapmasa 3. Cocuga tamam dermiydi? Kensisi yorulmasa yani bu konuda ne dusunurdu? Eger sadec yol ve is yuzunden istemiyosa( maddi manevi soruj yok sanirim)
Siz kendi duzeninizi degistirip evle is arasi kisa yere tasinin okulu eve yakin bulun . Ne biliyim kocanizada sizede hak verdim. Bende cok cocuk seven biriyim suan hamile olmama ragmen yeni bebek severken icim gidiyo sanki ay benimde olsun hemen moduna giriyorum sizi anladim cok net .
Rabbim tabiki olmayanada nasip etsin. Hani simariklik gibi algilanmasin cocugu olupta tekrar cocuk isteyenleri .

Hayret dogrusu, ben bi taneyi zor buyutuyorum bu buyusun tovbe bidaha diyorum gozum yemiyor enerjinizi takdr etmemek elde degil ama esiniz tabiki hakli.

Ehliyetiniz ya da şöförlüğünüz var mı bilmiyorum ama küçük bi araba alıp kendiniz gidip gelin işe eşiniz de yorulmamış olur çocuğu da o zaman yaparsınız...

Tek maaşla 4 çocuk büyütmeye eyvallah demek önünü ardını, eğitimini düşünmeden bilinçsizce hareket etmek değer vermek mi?

Eşin eniştelerinden daha bilinçli ve daha fazla sorumluluk sahibi bana göre. Değer yargılarını biraz daha düşün derim.

Bir tanıdığımız var 4.bebeği doğurdu "nasıl cesaret ettin?" dediğimizde "eşim çocuk seviyor" demişti. Sandık ki adam bebeklere çok güzel bakıyor meğersem hiç sorumluluk almazmış. Severmişş.. :KK48:
İnsanları tanımadan sadece iki cümleye göre değerlendirmeyin bence, iki eniştem de çocuklarına ve eşlerine çok değer veren kişiler, büyük eniştem tek kendi çalışmasına rağmen haftasonu bağ bahçe vs gibi ek işlerde çalışıyor, arıcılık yapıyor,haftanın 7 günü full çalışıyor, oğlunu koleje yazdıracak gerekirse arabamı satarım diyor, kızını etüt merkezine yazdırdı, iki cümleyle sorumluluk sahibi olmadıkları çıkarılmaz

evin yükünü çeken ikimiziziz, hatta ben bir tık daha öndeyim, çünkü evin tüm temizliği yemek bulaşık çamaşır işleri de bana ait, çalışan bayan olmama rağmen even bütün işlerini de ben yapıyorum, eşimden daha çok yorulduğuma emin olabilirsiniz, ben eve gelince hiç oturmuyorum, üstümü soyunup elimi yüzümü yıkayıp hemen mutfağa geçiyorum, yemek faslından sonra yine mutfak temizliği, 2 güne bir süpürge, wc temizliği vs, çoğu zaman 1 bardak çay içmeye fırsat bulamıyorum

Evde bir bardak çay icemezken,nasıl olacak 3.çocuk ?

Eşin inat yapmıyor. Mantıklı düşünüp mantıklı konusuyor. Herkes 3.yü dogurdum diye sende dogurmak zorunda değilsin. AblıyoruA çok istiyorsun ama evinde oturup çocuğuna bile bakmıcan çalıscan, ne gerek var. Eger çalısmayıp bakarsanız esinizle tekrartkonusın derim. Çok istiyorsanız da korunma yönteminiz neyse onu ortadan kaldır. Aaaa Allah işte hamile kalmışım diyin.

HErkes esinize hak vermis ama ben size hak verdim. Ben babasiz buyudum ve malesef annemi de cok erken kaybettim. Ailem olarak geride bir tek erkek kardesim kaldi. O kadar cok isterdim ki abim, ablam veya bir ya da iki kucuk kardesim daha olsun. İnsan ailesi olsun istiyor. Tamam evlenince de bir ailen oluyor. Ama ayni candan ayni kandan olduklarin bambaska. Ben de cocuklarim icin ilerisini dusunerek cok cocuk dogurmak istiyorum. Tabi onlara bakabilecek durumdaysam. Sen cok istiyorsan esini ikna etmelisinZ ama edemiyorsan bu tek basina verebilecegin bir karar degil.
hislerime tercüman olmuşsunuz keşke konu açarken belirtseydim, gurbetteyiz ve bir tek ailemiz var derken sizin anlattığınızı kasdetmiştim, 2,5 ay önce babamı kaybettim ve ailemden annemden başka tam anlamıyla bizi anlayan destek olan birbirimizden başkası yoktu,çok gelen giden oldu ama aynı duyguyu paylaştığın kardeşlerinle daha iyi dertleşiyorsun, ayrıca oğlum olursa babamın ismini koyacam,3. çocuğu biraz da bu yüzden istiyorum

eşiniz haklı bu zamanda çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor ben çoğu zaman 2 çocuğun bile fazla olduğunu düşünmüşümdür büyürken çok yokluk çektiğimiz için söylüyorum bunu hem kızınız hem oğlunuz var üstelik küçük olan ölümlerden dönmüş 3. çocuğu istemeniz doğrusu çok büyük cesaret ben isteyemezdim Allah elinizdekilere ömür versin bence hiç diretmeyin bunda küsecek bişey yok

İnsanları tanımadan sadece iki cümleye göre değerlendirmeyin bence, iki eniştem de çocuklarına ve eşlerine çok değer veren kişiler, büyük eniştem tek kendi çalışmasına rağmen haftasonu bağ bahçe vs gibi ek işlerde çalışıyor, arıcılık yapıyor,haftanın 7 günü full çalışıyor, oğlunu koleje yazdıracak gerekirse arabamı satarım diyor, kızını etüt merkezine yazdırdı, iki cümleyle sorumluluk sahibi olmadıkları çıkarılmaz

Siz buraya neden konu açtınız?

Fikriniz çok sabit ve sayfalarca eşiniz haklı denmesine rağmen. Bebek seviyorum, istiyorum, ablalarım yapıyor bende yapacağım, eniştelerim daha iyi vs..
Fikirlere saygı duymayan birisi olduğunuz buradan da belli ki eşinize karşı da aynı tavırdasınız.

İnsan biraz elindekinin kıymetini bilip kanaatkar olmalı.. Kanaatkarlığı biz genelde maddi anlamda kullanıyoruz ama manevi, soyut ve somut şeylerde de aranmalı..

2 tane evladınız var ve hayat arkadaşınız yeni bir bebek istemiyorum diyor siz çocuk gibi küsüyorsunuz.. Yapmayın biraz olgun olun..

Eşin inat yapmıyor. Mantıklı düşünüp mantıklı konusuyor. Herkes 3.yü dogurdum diye sende dogurmak zorunda değilsin. AblıyoruA çok istiyorsun ama evinde oturup çocuğuna bile bakmıcan çalıscan, ne gerek var. Eger çalısmayıp bakarsanız esinizle tekrartkonusın derim. Çok istiyorsanız da korunma yönteminiz neyse onu ortadan kaldır. Aaaa Allah işte hamile kalmışım diyin.
işyerimin kreşi var, emzirme ve arada gidip görme konusunda sıkıntı yok çok şükür, ama eşime diyorum eğer getirip götürmede zorlanacaksan ücretsiz izne ayrılırım diyorum onu da kabul etmiyor

Gercekten hayretle izliyorum o tarz aileleri. 4 cocuk ne demek ya. Cocuk basina en azindan 2 bin lira ozel okul masrafi var,1000lira yemesi icmesi var. Tek maas olup en azindan 30bin lira kazanmak lazim 4 cocuga. Kabuslar evi gibi aboooov

Ben 30 yaşındayım, bir tek çocuğa bakabilir miyim, bu ülkede iyi bir eğitim aldırıp(ki öğretmenim), layığınca koruyabilir miyim tereddütlerim var. Sanırım eşim kabul etse çocuksuz bir hayatı tercih ederim çünkü geleceğimize hiç güvenmiyorum. Sizin yazınıza bakınca farklı ülkelerde yaşıyormuşuz gibi hissettim.
Allah evlatlarınıza sağlık, sıhhat versin. Ben eşinizle aynı fikirdeyim sanırım. Mevcut imkanlarınızı çocuklarınıza sağlayın, saklayın derim. Eğitim o kadar rezil durumdaki ülkenin en iyi üniversitelerinden mezun olup işsiz gezenler var. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Ortalamanın üstünde gelirimiz var.. 2 evlada ancak yetebiliyoruz şu an. Eğer doyurabileceğiniz Boğaz sayısına bakarsak 10-20’yw kadar gider bu iş. Çocuk yetiştirmek hem zor hem de oldukça masraflı. Büyüdükçe masrafları da artıyor. Spor faaliyeti, kurs, üst baş derken ipin ucu kaçıyor. Maalesef türkiye’de durum farklı. Allah rızkını verir diyerek yapılmış bir sürü çocuk. İşte bu yüzden teknoloji alanında, spor vs alanında doğru düZgün başarımız yok. Nicelik dersen bol da, niteliği ara ki bulasın..

Allah kızda erkekte vermiş nedir bu 3.çocuk yarışı çevremde çok görüyorum moda oldu son zamanlar.Aklımızı başınıza alın evlatlarınızı sağlıkla büyütün

Gercekten hayretle izliyorum o tarz aileleri. 4 cocuk ne demek ya. Cocuk basina en azindan 2 bin lira ozel okul masrafi var,1000lira yemesi icmesi var. Tek maas olup en azindan 30bin lira kazanmak lazim 4 cocuga. Kabuslar evi gibi aboooov
Daha geçen hafta büyük kızıma spor malzemesi lazım oldu. Tam 1.750 tl ödedim. Derse değil sadece malzemeye. İnsanlar nasıl bir cesaretle 4-5 çocuk yapıyor gerçekten şaşırıyorum.

Siz buraya neden konu açtınız?

Fikriniz çok sabit ve sayfalarca eşiniz haklı denmesine rağmen. Bebek seviyorum, istiyorum, ablalarım yapıyor bende yapacağım, eniştelerim daha iyi vs..
Fikirlere saygı duymayan birisi olduğunuz buradan da belli ki eşinize karşı da aynı tavırdasınız.

İnsan biraz elindekinin kıymetini bilip kanaatkar olmalı.. Kanaatkarlığı biz genelde maddi anlamda kullanıyoruz ama manevi, soyut ve somut şeylerde de aranmalı..

2 tane evladınız var ve hayat arkadaşınız yeni bir bebek istemiyorum diyor siz çocuk gibi küsüyorsunuz.. Yapmayın biraz olgun olun..
küsen ben değilim, karşılıklı küstük, hatta çocuk fikrinden vazgeçmezsen barışmıcam diyor eşim

Back