• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. çocuk

Dedim ya bu konuyu açtığımda daha yeni 39 yaşıma yeni girmiştim

birisi eğitimsizlikten cahillikten bahsetmişti ben de o yüzden Türkiyede okuyan çok diye yazdım, siz de yazdıklarınızla desteklemişsiniz, hatta tek cümleyle yazarken sizin yazdıklarınızı da aklımdan geçirdim ama konumuz o değildi diye yazmadım,
güya konuyu takip ediyorsunuz ama neyi neye binaen yazdığımı anlayamamışsınız,

Ben gayet güzel anladığımı düşünüyorum.
Evet size bir konuda katılıyorum Türkiyede okuyan çok.Peki sonra?O çocuklar hep üniversite sıralarında oturmuyor iş istiyor atanmak iş bulmak istiyor.Buna sebep yazdım.
Çünkü bana Turkiye'de okuyan çok yani kolayca iş bulunur diyorsunuz gibi gelmişti devamını yazsanız yazmazdım.
Kısaca sadece Türkiye konusu olduğu için yorum yaptim.Yoksa kimi 1 kimi 2 kimi 3 4 5 çocuk yapar.Kimse karışamaz.Sadece Türkiye gerçekleri bu eskiden memur olmak bugüne nazaran kolaydı şimdi öyle değil.Keza iş bulmak da zorlaştı.Gencler için üzülüyorum ama gerçekler bu.

şimdi 1 maşla 5 çocuk bırakın okumayı soymaz canım. keşke eskiyi örnek vermesen. biraz eski kafalısın herhalde. kervan yolda düzülür misali çağdaş insanlar gibi enine boyuna düşünüp tartıp yapmıyorsun bazı şeyleri herhalde.aklına estiği gibi davranıyormuşsun gibi geiyor.
aileye önem vermek, geniş bir aile olmak istemek,çocukları sevmek eski kafalılıksa evet eski kafalıyım, eskiyi örnek vermesiniz diyorsunuz da, babamı örnek vermem eski mi oluyor,2000 li yılların başında üniversite de okuyorduk ,babam emekli öğretmen bizi okutmak için kırtasiye açmıştı. bana göre çok eski bir geçmiş değil

Ben gayet güzel anladığımı düşünüyorum.
Evet size bir konuda katılıyorum Türkiyede okuyan çok.Peki sonra?O çocuklar hep üniversite sıralarında oturmuyor iş istiyor atanmak iş bulmak istiyor.Buna sebep yazdım.
Çünkü bana Turkiye'de okuyan çok yani kolayca iş bulunur diyorsunuz gibi gelmişti devamını yazsanız yazmazdım.
Kısaca sadece Türkiye konusu olduğu için yorum yaptim.Yoksa kimi 1 kimi 2 kimi 3 4 5 çocuk yapar.Kimse karışamaz.Sadece Türkiye gerçekleri bu eskiden memur olmak bugüne nazaran kolaydı şimdi öyle değil.Keza iş bulmak da zorlaştı.Gencler için üzülüyorum ama gerçekler bu.
Dedim ya konumuz bu değil, Türkiye tam anlamıyla gelişmiş bir ülke değil, köyden kente çok göç oldu,üretim azaldı,herkez okumaya ağırlık verdi ve çocuklar yetenlerine göre iş alanlarına yönlendirilmedi,yetenekleri köreldi, yeteneğine göre bir mesleğe yönelenler özel sektörde de çok rahat iş bulur,bir de atamanın çok olacağı bölümleri öngörüp ona göre ünv tercihi yapmak lazım,
kaynımdan örnek vereyim, tapu kadastro bölümünü açıktan okudu ve 75 puanla önlisans mezunu olarak tapu kadastroya atandı, hatta 72 puanla atananlar var,

Dedim ya konumuz bu değil, Türkiye tam anlamıyla gelişmiş bir ülke değil, köyden kente çok göç oldu,üretim azaldı,herkez okumaya ağırlık verdi ve çocuklar yetenlerine göre iş alanlarına yönlendirilmedi,yetenekleri köreldi, yeteneğine göre bir mesleğe yönelenler özel sektörde de çok rahat iş bulur,bir de atamanın çok olacağı bölümleri öngörüp ona göre ünv tercihi yapmak lazım,
kaynımdan örnek vereyim, tapu kadastro bölümünü açıktan okudu ve 75 puanla önlisans mezunu olarak tapu kadastroya atandı, hatta 72 puanla atananlar var,

Bu konuyu uzatmak istemiyorum ama pardon siz özelde mi çalışıyorsunuz?
Benim kardeşimin nişanlısı elektrik elektronik muhendisi (iyi bir üni)mezunu ve dediginiz gibi yetenegine gore secti.yüksek lisanslı almanca ve ingilizce ana dile yakın yurt dışından master var almanyadan ve zor iş buldu.
Piyasa eskisi gibi değil.Ozelde sürekli küçülme var.siz devlette çalıştığınız için ve çevreniz hep memur tarzı olduğu için ŞU AN özel sektör durumunu bildiğinizi düşünmüyorum.
Herkes yeteneğe göre yerleşse mi bunu gerçekten hayretle okudum.
Çoğu memur çok farklı düşüncede hayata bakıyor.
Herhalde iş garantisi olunca Türkiye'de özel sektör de öyle diye düşünülüyor.
Bu arada kayniniz şu an veya daha önceki şartlarda iş buldu bakalım gençlerimiz 20 yıl sonra hangi şartlara sahip olacak.
Ben 20 yıl sonrayı bugünden bile kötü öngörüyorum.

Bu konuyu uzatmak istemiyorum ama pardon siz özelde mi çalışıyorsunuz?
Benim kardeşimin nişanlısı elektrik elektronik muhendisi (iyi bir üni)mezunu ve dediginiz gibi yetenegine gore secti.yüksek lisanslı almanca ve ingilizce ana dile yakın yurt dışından master var almanyadan ve zor iş buldu.
Piyasa eskisi gibi değil.Ozelde sürekli küçülme var.siz devlette çalıştığınız için ve çevreniz hep memur tarzı olduğu için ŞU AN özel sektör durumunu bildiğinizi düşünmüyorum.
Herkes yeteneğe göre yerleşse mi bunu gerçekten hayretle okudum.
Çoğu memur çok farklı düşüncede hayata bakıyor.
Herhalde iş garantisi olunca Türkiye'de özel sektör de öyle diye düşünülüyor.
Bu arada kayniniz şu an veya daha önceki şartlarda iş buldu bakalım gençlerimiz 20 yıl sonra hangi şartlara sahip olacak.
Ben 20 yıl sonrayı bugünden bile kötü öngörüyorum.
Hayır ben kamuda çalışıyorum, eşim özelde çalışıyor
Sizin gibi düşünürsek bir çocuk bile yapmamak lazım,çünkü onun için de bu durumlar söz konusu,
ayrıca rızkı veren Allah hayırlı kapılar açar,sen yapman gerekeni yap yeterki,emekler zayi olmaz

ben de kardeşimin nişanlısından örnek vereyim, coğrafya mezunu, kardeşim sınıf öğretmenliğini bitirdi, ünide tanıştılar,üniversite okurken çıkmaya başladılar, bize bahsettiğinde hepimiz karşı çıktık, coğrafya mezunu atanamaz iş bulamaz falan diye, çocuk cbs kurslarına gidiyor, işe giriyor,bitireli 2 sene oldu, şimdi kardeşimin bulunduğu şehirde büro sorumlu, bizim tanıdıklardan da 2 kişiyi işe soktu,aynı zamanda yüksek lisans yapıyor,
kardeşim kpss ye ağırlık vermedi çalışmadı atanamadı,şimdi kardeşime de iş bulmuş ama biz kppss ye çalış atan diyoruz,

Hayır ben kamuda çalışıyorum, eşim özelde çalışıyor
Sizin gibi düşünürsek bir çocuk bile yapmamak lazım,çünkü onun için de bu durumlar söz konusu,
ayrıca rızkı veren Allah hayırlı kapılar açar,sen yapman gerekeni yap yeterki,emekler zayi olmaz

Ben çocuk yapmamak mi lazim dedim??
Kimse bu kadar kişi sizin konuya yazdı kimse çocuk yapılmasin demedi bende demedim.

ben de kardeşimin nişanlısından örnek vereyim, coğrafya mezunu, kardeşim sınıf öğretmenliğini bitirdi, ünide tanıştılar,üniversite okurken çıkmaya başladılar, bize bahsettiğinde hepimiz karşı çıktık, coğrafya mezunu atanamaz iş bulamaz falan diye, çocuk cbs kurslarına gidiyor, işe giriyor,bitireli 2 sene oldu, şimdi kardeşimin bulunduğu şehirde büro sorumlu, bizim tanıdıklardan da 2 kişiyi işe soktu,aynı zamanda yüksek lisans yapıyor,
kardeşim kpss ye ağırlık vermedi çalışmadı atanamadı,şimdi kardeşime de iş bulmuş ama biz kppss ye çalış atan diyoruz,

Okey özel sektördeki aile içi tanıdıkları kıyaslamaya hiç gerek yok.
Başarılı bir aileniz var.

Benim diyeceklerim bu kadar.
Herkesin fikirleri değerli ve biricik
Düşündüklerimi yazdım zaten kendimi ifade ettim.
Herkes kendi fikirleriyle mutlu olsun..
Iyi günler.

Son düzenleme:
:halay:
Arkadaşlar biz eşimle konuyu kapattık,siz de kapatırsanız iyi olur, bu konu artık zamanaşımına uğradı,konuyu açalı yaklaşık 1 sene oldu, sürpriz bir değişiklik olursa size haber veririm zaten,

Hımmmm baştan baya okudum sondan okudum
Buraya kadar geldim ve bu mesajı okudum
Hayırlısı olsun hakkınızda, bende sizinle aynı durumdayım 3. Yü çok istiyorum ama eşim istemiyor
15 yıl sonra belki diyor ( dalga geçtiğini düşünüyorum şuan 31 yaşındayım) ne desem onu ikna edemiyorum
Ben de tam konuyu kapatmıştım ki bu ay kaza oldu(:halay:onun yerine koyabileceğim başka kelime bulamadım ) bakalım tutacak mı
Ertesi gün hapı iç dedi içmem bütün hormonlarım bozuluyor dedim,bekliyoruz bakalım hayırlısı olsun inşallah
Adet olursam baklava dağıtacakmış :rapci::rapci::KK48:

Eşiniz haklı Rabbim olmayanlara versin ayrıca çocuğu iki tarafında istemesi şart sonuçta tek başınıza yetiştirmiceksiniz

görecek isteyecek diye bir şey yok,çocuğu nasıl alıştırırsan öyle gider,hep daha fazlasını ister,çocuk sürekli almayı değil imkanına göre almayı öğrenmeli, hatta kendi üretmeyi de öğrenmeli, biz kendi oyuncaklarımızı kendimiz üretiyordum,çocuğa her şeyi hazır sunarsan üretmeyi de öğrenemez
He he :)

39 yasindaki 3.gebeligin riskli oldugunu dusunuyorum lay lay lom gecmez ki..
Ayrica yipratici da olacaktir sizin icin...saglik sorununuz cok olmus hala cocuk cocuk.demeniz cesurca..

Back