• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. çocuk

kardeşlerimle genç kızken konuşurduk kaç çocuk istediğimizi, ayrıca onların eşleri maşaallah subhanallah eşlerine değer veriyorlar, tek maaş olmalarına rağmen 4. düşünüyoruz dediklerinde eşleri istemiyorum demiyor, ama be 2 senedir eşime söylememe rağmen beni dalgaya alıyor, ben ona eğer sen bir şeyi bu kadar çok isteseydin emin ol seni bu kadar söylettirmeden kabul ederdim diyorum, ki hep öyle oldu 11 yıllık evliliğimizde

Bu iyi bir şey mi saniyorsunuz. Tek maaş durumlari iyi değil 4 çocuğa nasil bakacaklar acaba. Hepsini iyi şartlarda okutabilecekler mi geleceklerine yatırım yapabilecekler mi? Şöyle bir bakin geri kalmış ülkelere bilinçsiz ailelere hep çok cocuk. Imkan ve olanak varsa çocuk yapılmalı. Öyle ay minnak bebek kalabalik aile çok seviyorum diye cocuk yapılmaz. O cocuklar büyüyecek yetiskin olacak. Eski zamanlarla da kıyaslamayın. Eşiniz çocuklarının geleceğini düşünüyordur.

eşiniz haklı çocuklarınız hala çok küçük gelin birde üniversite okurlarken bu masraflardan konuşalım bakalım o zaman bütçeniz yetiyormu?
Şu an bile çocukları onların isteklerine göre kurs,etkinlik vb.faaliyetlere götürseler hafta sonu eve giremezler inanın.Biz çocukları bolusuyoruz ben bebekle ilgileniyorum eşim büyük kızın faaliyetleri ile,anca yetişiyoruz

Sizi anlıyorum çünkü ben de kalabalık bir aile hayali kuruyorum,kardeşim olmadığı için midir bilemem ama çocukları seviyorum. 3 yaşında bir kızım ve 1.5 yaşında oğlum var,maddi manevi kendimi hazır hissediyorum ve seneye 3.yü düşünüyorum tabi Allah’ın izniyle. Size tavsiyem;eğer gerçekten her türlü kendinizi hazır hissediyorsanız yapın,unutmayın 3 çocuklu olmak yorgunluğun ve masrafların da üçe katlanması demek. Sizin için hayırlısı olsun.

Hanimefendi yasiniz ileri, zaten 2 cocugunuz var nedir 3.cocuk sevdasi?
Kaldi ki 2. cocugunuzun saglik problemleri var, ilginizi ona odaklasaniz olmuyor mu?
Dahasi da, 2.cocugunuzun saglik problemleri pekala genetik de olabilir, ya 3. cocugunuz da ayni problemlerle dogarsa? Yasiniz da goz onune alininca, gercekten maceraya hic gerek yok. bebek sevicem diye bencillik yapmayin.

Bazı cümleleri kurarken dikkat etseniz keşke.
Burda yıllarca bebeği olmayan insanlar okuyor konuları. Siz 2 çocuklu bş kadın olark kardeşlerimin çocuğunu severken üzülüyorum diyorsunuz.
Geçen günde 3 aydır ikinci çocuğum olmuyor diye feryat eden bi üye vardı.
Herkesin derdi kendine tabiki ama çocuğu olmayanlara küfür gibi oluyor bu sözler.

Baskalarin eslerine bakarak evliliginizi yürütemezsiniz. Ayrica bu esinize hakaraet. Adam elinden geleni yapiyor sizi rahat ettirmek icin. Siz halen baskalari ile kiyasliyorsunuz. Esiniz sizi baskalarla kiyaslarsa hosunuza gider mi? Maddiyat hersey degildir ama evin yükü de tasimak kolay degil. Herkes de ayni degildir.
evin yükünü çeken ikimiziziz, hatta ben bir tık daha öndeyim, çünkü evin tüm temizliği yemek bulaşık çamaşır işleri de bana ait, çalışan bayan olmama rağmen even bütün işlerini de ben yapıyorum, eşimden daha çok yorulduğuma emin olabilirsiniz, ben eve gelince hiç oturmuyorum, üstümü soyunup elimi yüzümü yıkayıp hemen mutfağa geçiyorum, yemek faslından sonra yine mutfak temizliği, 2 güne bir süpürge, wc temizliği vs, çoğu zaman 1 bardak çay içmeye fırsat bulamıyorum

Bazı cümleleri kurarken dikkat etseniz keşke.
Burda yıllarca bebeği olmayan insanlar okuyor konuları. Siz 2 çocuklu bş kadın olark kardeşlerimin çocuğunu severken üzülüyorum diyorsunuz.
Geçen günde 3 aydır ikinci çocuğum olmuyor diye feryat eden bi üye vardı.
Herkesin derdi kendine tabiki ama çocuğu olmayanlara küfür gibi oluyor bu sözler.
kardeşlerimin çocuklarını severken niye üzüleyim siz de okurken dikkatli okusanız keşke kardeşlerimin çocuklarını çok seviyorum gittiğimde kucağımdan düşürmüyorum neredeyse

eşiniz haklı çocuklarınız hala çok küçük gelin birde üniversite okurlarken bu masraflardan konuşalım bakalım o zaman bütçeniz yetiyormu?
benim babam 1 emekli öğretmen maaşıyla 6 çocuğunu okuttu, kardeşimle aynı anda ünv. okuduk, tutumlu olup ayağını yorganına göre uzatınca Allah bereketini veriyor emin olun

evin yükünü çeken ikimiziziz, hatta ben bir tık daha öndeyim, çünkü evin tüm temizliği yemek bulaşık çamaşır işleri de bana ait, çalışan bayan olmama rağmen even bütün işlerini de ben yapıyorum, eşimden daha çok yorulduğuma emin olabilirsiniz, ben eve gelince hiç oturmuyorum, üstümü soyunup elimi yüzümü yıkayıp hemen mutfağa geçiyorum, yemek faslından sonra yine mutfak temizliği, 2 güne bir süpürge, wc temizliği vs, çoğu zaman 1 bardak çay içmeye fırsat bulamıyorum

Bunu her calisan bayan yasiyor,saygi duyuyorum. Esinizde ev islerinde yardim edebilir. Bu ama yinede esinizi baska kocalarla kiyaslamanizi dogru kilmaz. Kac aileler var cocuklari siraliyor ve cocuklara maddi manevi yetmiyorlar. Ayrica bakimlarini günün büyük kismini baskalari yapiyor. Tüm yazdiginiz ben,ben,ben. Onun düsündükleri ve istedikleri bu konuda arka planda. Halbuki tipki sizin kadar o da söz hakkina sahip. Böyke devam ederseniz bir haftalik küslük bir kenara,yuvanizin huzurunu da tehlikeye atiyorsunuz. Buda dünyada olan iki cocugunuza en büyük haksizlik

Annem 39 yasinda hamile kaldı suan kardeşim 13 yasinda ve annem 52 inanirmisiniz arada uçurum kadar farklar var.Annemin ben çocukken benimle olan iletisimi kardesimle yok neden cunku yillarin birikimi artik kafasi kaldirmiyor.Bir durum olsa annem yanımıza bile gelemiyor onu emanet edip ..Annemde bi heves yaptı ama ..Buyuk çocuğunuzun bi durumu olduğunda yetişemiyorsunuz cunku ev de ilgilenmeniz gereken kucuk cocugunuz oluyor.

Enerjinize hayran kaldım valla. Kötü bir hamilelik, çocuğunuzun sağlık sorunları, zaten büyümüş iki çocuk, gurbette bir aile çekip çevirmek, hem de çalışıyorsunuz... Bu nasıl bir yaşam enerjisi... Bende neden yok... Gamlı baykuş muyum neyim Allahım mübarek gün...

Kim haklı kim haksız diye birşey mümkün olamaz bence bu konuda.
İkiniz de haklısınız.
İstemek kadar istememek de doğal.
Sizin içinizde uhde kalacaksa bu çok üzücü.
Ama adam istemiyor,zorla yapacaksa bu da üzücü.
Konuşun,küsmek yerine...
Artıları eksileri ayrıntılı konuşun.
Orta yol, ortak karar bulursunuz elbet.
Hayırlısı olsun.

Ben tek hamilelik yaşadım,ikiz gebelikti o da.
İnanılmaz zordu.
Öyle felaket bir hamilelik geçirdimki.
Ben de istiyorum mesela bazen,şöyle tatlış bir gebelik yaşasam,mutlu mutlu..
Ama göze alamıyorum,garantisi yok diye.
Allah isteyen herkese versin.
Size de hayırlısı olsun ;)

Eşiniz haklı adamı zorla ikna edemezsiniz böyle bir konuda.
O da haklı kendi hayatına bakmak istiyor artık belli bir yasa gelmiş.
Bu devirde 2 çocuk 4 çocuk demek bana göre her şey daha zor çünkü.
Zaten geniş bir ailesiniz.Sirf bebek özlemi iyi hamilelik geçireyim diye de 3.çocuk yapılmaz ki ?
Allah korusun bu hamileleginizde çok sıkıntılı geçti diyelim napicaksiniz 4.çocuğu mu yapacaksınız?

HErkes esinize hak vermis ama ben size hak verdim. Ben babasiz buyudum ve malesef annemi de cok erken kaybettim. Ailem olarak geride bir tek erkek kardesim kaldi. O kadar cok isterdim ki abim, ablam veya bir ya da iki kucuk kardesim daha olsun. İnsan ailesi olsun istiyor. Tamam evlenince de bir ailen oluyor. Ama ayni candan ayni kandan olduklarin bambaska. Ben de cocuklarim icin ilerisini dusunerek cok cocuk dogurmak istiyorum. Tabi onlara bakabilecek durumdaysam. Sen cok istiyorsan esini ikna etmelisinZ ama edemiyorsan bu tek basina verebilecegin bir karar degil.

Eşin de haklı sen de.. Ama en çok eşine hak verdim.

Bir de rahat güzel bir hamilelik geçirmek istiyorum diye yazmışsın. Nereden biliyorsun 3.hamileliğinin rahat geçeceğini? Üstelik yaşın 39 iken..
Bunun garantisi yok ki. Tut ki hamile kaldın Allah korusun ya başka problemler yaşarsan..

Eşine kırılıyorsun ama adamcağız kendinden de fedakarlık etmiş. Babaları edecek tabi ama yenisi için cesareti yokmuş ve dürüstçe söylemiş..

Ben eşime geçen gün sordum mesela "benim kafam karışık ilerisi için soruyorum 2.çocuğu hiç mi istemiyorsun yoksa bana mı bırakırsın?" diye..

Bazı şeyler bence net eşin için.. Senin hiç çocuğun olmasa kardeşlerine imren de 2 çocuk varken sanki imrenmek değil de aranızda sessiz bir yarış varmış gibi hissettim.
Biz de 6 kızkardeşiz ama hiç de sayı hesabı yapmıyoruz :KK14:

arkadaşlar yanlış anlaşılmış, kardeşlerimin çocuğunu ben severken içim gidiyor,içime sokasım geliyor onları,küçük bebekleri çok seviyorum anlamında yazdım,
İyi de yapacağınız bebek te iki üç seneye büyüyüp çocuk olacak.İki üç sene de bir çocuk mu yapacaksınız.Bebek özledim çocuk yapayım,hiç doğru bir mantık değil.
Ayrıca eşinizden çanta istemiyorunuz,ne demek dediğimi yapmıyor beni sevmiyor :) Bahsettiğiniz şey adamın ömür boyu hayatını etkileyecek bir şey , siz istiyorsunuz diye yapmak zorunda değil.
Ne güzel iki tane evladiniz var,buyutmussunuz,Allah uzun ömürler versin...Gezin,tozun tatillere çıkın bol bol mis gibi.

Ben ikinci hamileliğimi normal geçirdiğim ve böyle sıkıntılar yaşamadığım, artı evde olduğum halde , üçüncü çocuk fikri bana çok uzak geliyor.

Siz çalışıyorsunuz da,nasıl olacak 2 çocuk 1 bebek.

Eşiniz haklı.

kardeşlerimin çocuklarını severken niye üzüleyim siz de okurken dikkatli okusanız keşke kardeşlerimin çocuklarını çok seviyorum gittiğimde kucağımdan düşürmüyorum neredeyse
İçim gidiyor demişsiniz dha sonra düzeltme yapmışsınız parantez içinde :)
Doğrudur allah gönlünüze göre versin

Back