- 4 Haziran 2007
- 9.099
- 17.645
- 448
- Konu Sahibi mehlika nur
dışa boşalmaNasıl korunuyorsunuz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
dışa boşalmaNasıl korunuyorsunuz
Vallahi haklisiniz. Devir degisiyor,cocuklarin da ailelerin de istekleri ve beklentileri artiyor. Ben bir de piyasalarin durumuna bakiyorum ic acici bir sey goremiyorum malesef. Temel ihtiyaclari bile karsilamak mesele olmusken,hic birimizin yarini garanti degilken cocuk ustune cocuk yapmak kocaman bir soru isareti benim icin. İnsanlarin nasil yasadigini bile aklim almiyor.Daha geçen hafta büyük kızıma spor malzemesi lazım oldu. Tam 1.750 tl ödedim. Derse değil sadece malzemeye. İnsanlar nasıl bir cesaretle 4-5 çocuk yapıyor gerçekten şaşırıyorum.
Gercekten hayretle izliyorum o tarz aileleri. 4 cocuk ne demek ya. Cocuk basina en azindan 2 bin lira ozel okul masrafi var,1000lira yemesi icmesi var. Tek maas olup en azindan 30bin lira kazanmak lazim 4 cocuga. Kabuslar evi gibi aboooov
+100000000Siz buraya neden konu açtınız?
Fikriniz çok sabit ve sayfalarca eşiniz haklı denmesine rağmen. Bebek seviyorum, istiyorum, ablalarım yapıyor bende yapacağım, eniştelerim daha iyi vs..
Fikirlere saygı duymayan birisi olduğunuz buradan da belli ki eşinize karşı da aynı tavırdasınız.
İnsan biraz elindekinin kıymetini bilip kanaatkar olmalı.. Kanaatkarlığı biz genelde maddi anlamda kullanıyoruz ama manevi, soyut ve somut şeylerde de aranmalı..
2 tane evladınız var ve hayat arkadaşınız yeni bir bebek istemiyorum diyor siz çocuk gibi küsüyorsunuz.. Yapmayın biraz olgun olun..
Benim tek cocugu bile kafam almiyor inanin. Maddi manevi ona yetebilmek buyuk bir mesele. Disari ciksam dert evde otursam dert. Calissam ayri dert. Afedersiniz totom koltuk yuzu gormuyor evdeyim dort donuyorum. Daha bunun bir de okul zamani var. Dusun dusun coktur isin hesabiÖzel okul mu? Ne gerek var okur işte biz nasıl okuduk derler..
Sanki geçmişteki sistemle şimdi aynı. Kreşte başlıyor yarış..
Konu sahibi o kadar sabit ki "çay içmeye vaktim yok her iş bende" diyor ama "3.ye bakacağım bir şekilde" diyor.
Yahu bunun kitap okuma saatleri, dersleri, oyun saatleri, etkinlikleri, gezdirmesi var. Bebekle uğraşıp bir taraftan yemek hazırlarken -temizliği saymıyorum bile- 1 ve 2 bekle ki annenin işi bitecek diye takılsınlar başbaşa..
Keza verdiğim tanıdık örneği de böyle. İnanır mısınız gün içinde hep bir koşturmaca. Dinlerken yoruluyorum. O kadın çalışmıyor arabası var. Eşi işe biraz geç gidiyor ama kadın kalkıp küçük bebekle evden çıkıp büyükleri okula bırakıyor adam evde uyuyor. Eve geliyor diğer işleri yapıyor. Şaka gibi bir düzen..
Yani diyorum ki insan kendi hayatını nasıl kendi eliyle bu kadar zorlaştırır? :)
Geri çekilme değil miydi o yadışa boşalma
ne farkeder, aynı şey değil mi?Geri çekilme değil miydi o ya
kim haklı kim haksız fikrinizi beyan etmeniz için,Siz buraya neden konu açtınız?
Fikriniz çok sabit ve sayfalarca eşiniz haklı denmesine rağmen. Bebek seviyorum, istiyorum, ablalarım yapıyor bende yapacağım, eniştelerim daha iyi vs..
Fikirlere saygı duymayan birisi olduğunuz buradan da belli ki eşinize karşı da aynı tavırdasınız.
İnsan biraz elindekinin kıymetini bilip kanaatkar olmalı.. Kanaatkarlığı biz genelde maddi anlamda kullanıyoruz ama manevi, soyut ve somut şeylerde de aranmalı..
2 tane evladınız var ve hayat arkadaşınız yeni bir bebek istemiyorum diyor siz çocuk gibi küsüyorsunuz.. Yapmayın biraz olgun olun..
Yani korunmuyorsunuz. Esiniz geri cekilmenin bir korunma yontemi olmadigini biliyor mu?ne farkeder, aynı şey değil mi?
Diğeri biraz kaba tabirne farkeder, aynı şey değil mi?
kalabalık aileleri seviyorum ve yaşım daha fazla ilerlemeden en azından 5 kişilik bir aile olmak istiyorum, bunun başkalarıyla da ilgisi yok tamamen kendi isteğimKüçük bebekleri sevmeyen yok canim herkes seviyor esinde seviyordur ki 2 çocuk olmuş ama seviyoruz diye habire hamile kalacağız anlamına gelmez ki..
bence kaba değil daha anlaşılır bir tabir,Diğeri biraz kaba tabir
Benim tek cocugu bile kafam almiyor inanin. Maddi manevi ona yetebilmek buyuk bir mesele. Disari ciksam dert evde otursam dert. Calissam ayri dert. Afedersiniz totom koltuk yuzu gormuyor evdeyim dort donuyorum. Daha bunun bir de okul zamani var. Dusun dusun coktur isin hesabi
O zaman hamile kalma ihtimaliniz var zaten.dışa boşalma
yıllardır bu şekilde korunuyoruz, bizce bir korunma yöntemiYani korunmuyorsunuz. Esiniz geri cekilmenin bir korunma yontemi olmadigini biliyor mu?
kalabalık aileleri seviyorum ve yaşım daha fazla ilerlemeden en azından 5 kişilik bir aile olmak istiyorum, bunun başkalarıyla da ilgisi yok tamamen kendi isteğim
Olabilir tabii,kim neyi neden istiyor anlayamayiz. Valla ben de ikinciyi dogursam kesin ölürüm,imkan yok katlanamam. Tam ise donecegim derken yeni bir bireyin aileye katilmasi kabus gibi bir seyEşimle bazen ikinci çocuk meselesi açılıyor "sen ikinci olursa iyice kafayı yersin" diye gülüyor bana. Tanıyor çünkü. İnanır mısınız gün gün fikrim değişiyor benim. Bazen "yok kardeşsiz olmaz" diyorum sonra "aman yok ne gerek var" diyorum.
Diyorum galiba ben başaramıyorum. Sonra bu konuları okuyunca yok bizler çok irdeleyip özeniyoruz diyorum..
Konu sahibinin anneliğine laf etmem görmediğim tanımadığım biri ama bence bazı şeyleri ince düşünmeden paldır küldür olsun bitsin istiyor. Galiba kafasındaki şeyin olması çok hayati bir şeymiş gibi. Sanki hayatında tek eksik oymuş gibi düşünüyor olabilir..