• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. çocuk

Yani kızkardeşimin birinin 4 aylık bir kızı diğer iki kızkardeşimin ise 1,5 yaşında oğulları var onları çok seviyorum,görünce içim kaynıyor, küçük bebek sevme özlemi var, 15 tatilde memleketime gittim,orda sevdim onları
küçük bebek sevme özlemi bendede var, benimde içim kaynıyo çocuğumda olmuyo. senin 2 evladın var

yarışa girmedim zaten evlenmeden öncede çok çocuk isteyen biriydim, eğer çevremdekilere bakarak karar veriyor olsaydım 1 çocukla kalmış olurdum,çünkü işyerimde 3 çocuğu olan çok az kişi var,yakın arkadaşlarımın hep 1 çocuğu var

Çevrenize bakmadığını söylüyorsun ama
Sürekli kardeşlerini örnek veriyorsun ??

Eşine zaman ver bence isterse olur istemezse de zorlama çünkü bu tişört almadı gönül koyayım gibi bir durum değil
Hakkında hayırlısı olsun..

İstanbul'da yaşayıp ev,araba sahibi olmak ne zordur.İkinizde kendinizden ,çocuklarınızın konforundan feragat etmiş sınızdir.Esinizin de hayatta gerçekleştirmek istediği hayalleri vardır ve sadece 3. Cocuk,4. Çocuk ile sınırlı değildir belki

Esiniz hakli kusmeye hakkiniz yok herseyde vardir bir hayir ne güzel 2 evladiniz var ve cocuk yetistirmek gerçekten cok zor bir is enerjinizi cocuklariniza verin bence

Çevrenize bakmadığını söylüyorsun ama
Sürekli kardeşlerini örnek veriyorsun ??

Eşine zaman ver bence isterse olur istemezse de zorlama çünkü bu tişört almadı gönül koyayım gibi bir durum değil
Hakkında hayırlısı olsun..
kardeşlerimle genç kızken konuşurduk kaç çocuk istediğimizi, ayrıca onların eşleri maşaallah subhanallah eşlerine değer veriyorlar, tek maaş olmalarına rağmen 4. düşünüyoruz dediklerinde eşleri istemiyorum demiyor, ama be 2 senedir eşime söylememe rağmen beni dalgaya alıyor, ben ona eğer sen bir şeyi bu kadar çok isteseydin emin ol seni bu kadar söylettirmeden kabul ederdim diyorum, ki hep öyle oldu 11 yıllık evliliğimizde

kardeşlerimle genç kızken konuşurduk kaç çocuk istediğimizi, ayrıca onların eşleri maşaallah subhanallah eşlerine değer veriyorlar, tek maaş olmalarına rağmen 4. düşünüyoruz dediklerinde eşleri istemiyorum demiyor, ama be 2 senedir eşime söylememe rağmen beni dalgaya alıyor, ben ona eğer sen bir şeyi bu kadar çok isteseydin emin ol seni bu kadar söylettirmeden kabul ederdim diyorum, ki hep öyle oldu 11 yıllık evliliğimizde

Canim seni anladım da bunun değer ile ilgisi yok ki..
Değer vermese 2 çocuk yapmaz sizinle ilgilenmez onca yolu o yorgunluk ile gidip gelmez.
Değerini bu şekilde ölçemezsin çünkü bu tek kişinin isteyip de yapacağı bir şey değil..
Belki esin gerçekten 3.e yetmeyeceğini 2 güzel evladinizi ıyi bir şekilde yetiştirmek istiyordur bunun için kabul etmiyordur
Lütfen değerini bununla ölçme çünkü bu ha deyince karar verilip tek kişinin ısrarı ile olacak bir şey değil..
Hadi kabul etti ama istemediği için çocuğa bakmayıp ilgilenmedi diyelim Oyle daha çok üzülmeyecek misin

Baskalarin eslerine bakarak evliliginizi yürütemezsiniz. Ayrica bu esinize hakaraet. Adam elinden geleni yapiyor sizi rahat ettirmek icin. Siz halen baskalari ile kiyasliyorsunuz. Esiniz sizi baskalarla kiyaslarsa hosunuza gider mi? Maddiyat hersey degildir ama evin yükü de tasimak kolay degil. Herkes de ayni degildir.

Yorumlarınızı okudum neden çocuğu eşinizden isterken araba ev takı toka istiyormuşsunuz gibi istediğinizi anlayamadım, çocuk bu. Bir insan, sizin oyuncağınız küçükken sevip büyüyünce bir yenisini yapabileceğiniz bir şey değil. Bunun farkındasınızdır umarım. Siz anne olacaksanız o da baba olacak ve sizin istediğiniz kadar onun da istememeye hakkı var. Size saygı gösterilmesini bekliyorsunuz ama siz onun düşüncelerine saygı göstermiyorsunuz. Şu dünyaya hakkını vererek bakabildiğiniz iki insan getirdiyseniz öpün başınıza koyun. Sırf güzel bir hamilelik yaşayamadım bir daha istiyorum diye çocuk yapmak, bilemedim. Daha kötü olmayacağı ne mağlum? 39 yaşındasınız, ölümün yaşı yokken, aranızda 39 yaş olacak başka bir çocuk daha dünyaya getirmek istiyorsunuz. Gerçekten bazı insanlara anlam veremiyorum.

Konunuzu saptırmak istemiyorum ama özellikle 2. Çocuğunuzu dışa dönük,kendini ifade edebilen birisi olarak yetiştirmeye çalışın; ilgi alanlarına göre kurs ve etkinliklere götürün.Benim büyük kızım yoğun bakım süreci dışında aynı süreçleri geçirdi.Asiri hassas, mükemmelliyetci,sosyal yönden kaygılı bir kisi olmaya egilimliydi kizim

Öyle bir yazmışsınız ki sanki hiç Çocuğunuz yokmuş ilk defa anne olacaksınız gibi .
Bence 2 çocuğun varken onlarla ilgilenmen daha guzel değil mi çocuk büyütmek kolay iş değil ilerleyen hayatta sorunları da artacak maddi manevi . Zor iş yani .
Öndmli olan çocuk yapmak değil ki ona bakabilmek yetiştirmek . Sırf güzel bir hamilelik geçirmiş olmak istediğiniz iöin çocuk yapmak Saçma olur .
Eşinize hak veriyorum ama yine de siz bilirsiniz .

biraz onlarla yarışıyorsunuz gibi geldi kusura bakmayın ama kıyaslama var hep onun eşi böyle yapıyor benimki yapmıyor fln..

benim bir oğlum var 2 yaşında. ben ikinciyi açıkcası düşünmüyorum eğer bir gün düşünürsemde daha ileride. yani dünyaya çocuk getirmek kolay ama onlara sahip çıkabilmek güzel bir gelecek verebilmek o kadar kolay değil. bende eşimde memuruz ama ben vicdani olarak ikinci çocuğu bile düşünmüyorum zaman zaman. ileride olursa kardeşi olsun birbirlerine destek versinler diye düşünürüm. kendim için değil.maddiyatı geç manevi olarakta yetmek kolay değil. çalışan bir bayansın. çocuklarla 4 dörtlük ilgilenmen çok zor. ben tam anlatamadım gerçi demek istedğimi ama eşin haklı bence. sen güzel bir hamilelik geçiresin, bebek sevesin, kardeşlerinle aynı olasın diye bebek dünyaya gelmez bu kadar basit bir düşünceyle

Ben de problemli bir hamilelik geciriyorum, ilk gebeligim, 2.yi bile dusunmuyoruz suan. Ayni stresleri sorunlari yasamak kolay mi? Esiniz de goze alamamakta hakli. Ayrica 2 cocuk da az degil ki.

Back