• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. çocuk

cocuk sadece kadinin alacagi bir karar degildir hanfendi. siz istiyorsunuz diye esiniz de isteyecek diyer birsey yok. iki taraf da istekli olursa, Allah da nasip ederse olur cocuk. esiniz istemedigi surece cocuk icin baski yapmaniz son derece yanlis.

Olabilir tabii,kim neyi neden istiyor anlayamayiz. Valla ben de ikinciyi dogursam kesin ölürüm,imkan yok katlanamam. Tam ise donecegim derken yeni bir bireyin aileye katilmasi kabus gibi bir sey :KK66:

Sürpriz bir şekilde olursa başımın üstüne ama olmasın diye önlemi elden bırakmıyoruz tabi..

kardeşlerimle genç kızken konuşurduk kaç çocuk istediğimizi, ayrıca onların eşleri maşaallah subhanallah eşlerine değer veriyorlar, tek maaş olmalarına rağmen 4. düşünüyoruz dediklerinde eşleri istemiyorum demiyor, ama be 2 senedir eşime söylememe rağmen beni dalgaya alıyor, ben ona eğer sen bir şeyi bu kadar çok isteseydin emin ol seni bu kadar söylettirmeden kabul ederdim diyorum, ki hep öyle oldu 11 yıllık evliliğimizde
Değer veriyor mu diye soruyorsanız onca yolu, yorgunluğu sizin rahatınız için çekmesini hesaba katabilirsiniz.

Ayrıca eşinize ben de hak verdim anlattıklarınızı göz önünde bulundurarak. Elbette çocuk isteyebilirsiniz ama ben de arkadaşlara katılıyorum, yazdıklarınızdan kardeşlerinizle kıyasa girdiğinizi ve işi inada bindirdiğinizi düşündüm.

Bana eşinizin tavri normal geldi.
Bende ikinci çocuğa hep pozitif bakardım 2.5 sene önce,dile getirmedim,eşim dile getirdiğinde de erteledim. Sonra eşim rahatsızlandı aniden ameliyat oldu 9 gün hastanede yattı,uzun bir tedavi süreci de geçirdik ve ben çocuk fikrinden baya baya uzaklaştım cünkü çok korktum çok yıprandım o süreçte.
Kızımı aileme bırakıp hastanede geçirdiğimiz o süreç çok zordu benim için. Kızımda etkilendi zaten fazlasıyla.
Uzaktım yani hep erteledim ,hamile kaldım sonra deli gibi sevinemedim bile,daha yeni kabullendim durumu.
Sizde hastalık süreci yaşamışsınız belki eşiniz korkuyordur aynı şeyleri tekrar yaşama ihtimalinden.
Ayrıca hem kız hemde erkek evlat duygusunu tatmışsınız neden yeğenlerinizi severken iciniz gidiyor anlamadım?
Çocuğunuz olmasa anlarım ama iki tane var.
Bence siz ailenizden etkileniyorsunuz.

Kardeslerle bi cocuk yarisina girmissiniz. 39 yasinda bir kadin icin fazla cocukca. Esiniz size deger vermese uykusuz uykusuz sizi getirip goturmez. Basinizin caresine bakmanizi beklerdi. Bence deger vermeyen biri varsa o da sizsiniz. Resmen kardes gazina gelip adami bunaltiyosunuz. Ayrica guzel bir hamilelik gecireceginizi nerden biliyosunuz ki? Belki cok daha kotu seyler yasayacaksiniz. Neticede yasiniz kritik donemde. Bence 2 tane saglikli evladiniz var diye sukredin. Elinizdeki cocuklari severken iciniz gitsin. Yegenlerinizi severken niye iciniz gidiyo onu da anlamadim. Cocuk dogurmak icin doguranlardansiniz sanirim.

Sürpriz bir şekilde olursa başımın üstüne ama olmasın diye önlemi elden bırakmıyoruz tabi..
Kesinlikle, once bilincli sekilde korunmak lazim. Ama buna ragmen bir hamilelik olursa da artik kismet demek lazim ;)
Disari bosalma deyince aklima su geldi:

Eklentiler

• 34D4A2DC-97A0-4A4C-82F7-C945FCCD1CC9.jpeg
    34D4A2DC-97A0-4A4C-82F7-C945FCCD1CC9.jpeg
    67,3 KB · Görüntüleme: 164
kardeşlerimle genç kızken konuşurduk kaç çocuk istediğimizi, ayrıca onların eşleri maşaallah subhanallah eşlerine değer veriyorlar, tek maaş olmalarına rağmen 4. düşünüyoruz dediklerinde eşleri istemiyorum demiyor, ama be 2 senedir eşime söylememe rağmen beni dalgaya alıyor, ben ona eğer sen bir şeyi bu kadar çok isteseydin emin ol seni bu kadar söylettirmeden kabul ederdim diyorum, ki hep öyle oldu 11 yıllık evliliğimizde
Bunun eşe değer vermekle ilgisi yok. 4. Çocuğu istemek,yapmak kıstas olamaz.
Hem neden kıyasliyorsunuz ki kendinizi.
Bunun için cocuk yapılır mı?
Tabiki iki tarafta ister amenna ama eşiniz istemiyorsa halihazırda iki çocuğunuz varken bunu bana değer vermiyor'a baglamak inanın saçma.
İlk mesajımda da söylediğim gibi siz ailenizden etkileniyorsunuz.

kalabalık aileleri seviyorum ve yaşım daha fazla ilerlemeden en azından 5 kişilik bir aile olmak istiyorum, bunun başkalarıyla da ilgisi yok tamamen kendi isteğim

Siz bu karari tek basiniza veremezsiniz.
Bu sizin isteginiz olabilir ama adamin istegi bu yonde degil.
Ben ben demekle olmuyor bu is..

bu konuda haklı yada haksız yok ki.
tamamen beklentilerle , düşüncelerle alakalı.
8 ve 5 yaşlarında iki oğlum var.tıpkı eşiniz gibi düşünüyorum.
bunlar büyüsün sağlıkla, tam ikiside hazır buyumusken tekrar başa dönmek felan hiç gözüm yemiyor.
ayrıca benim ikinci hamileligimde çok sorunlu geçti ve sizin kadar olmasada zor dönemler atlattık.
hamilelik çok güzel bir dönem evet ama geçici bir dönem.
sonrası tekrar bir insan yetiştirmekle başlıyor ve hiç bitmiyor.en kolay dönemi hamilelik aslında ne kadar zor gecsede.
bu arada eşime çok değer veririm.
tam tersi ısrarla çocuk istese bana değer vermediğini düşünmediğini sadece çocuk istediğini düşünürüm.
umarım orta yolu bulursunuz ama bunu değerle felan kiyaslayip haksızlık etmeniz tuhaf.

Bunun eşe değer vermekle ilgisi yok. 4. Çocuğu istemek,yapmak kıstas olamaz.
Hem neden kıyasliyorsunuz ki kendinizi.
Bunun için cocuk yapılır mı?
Tabiki iki tarafta ister amenna ama eşiniz istemiyorsa halihazırda iki çocuğunuz varken bunu bana değer vermiyor'a baglamak inanın saçma.
İlk mesajımda da söylediğim gibi siz ailenizden etkileniyorsunuz.
ben başkaları için çocuk yapmıyorum,çocuğu yapıp atmıcam da,39 yaşındayım ve sorumluluğumun bilincindeyim, tek amacım geniş bir aile olmak ve çocuklarımın hayatta yoldaş olması ,mesela kızımın hayatında derdini paylaşacak bir kız kardeşi olmucak, veya oğlumun bir derdi olduğunda acısını hafifletecek bir kardeşi olmucak, benim 1 tane erkek kardeşim var ve babam vefat ettiğinde keşke bir erkek kardeşim olsaydı da onun yanında ağlasaydım dedi, kardeşim dışarı çıkıp çıkıp merdivende ağlıyormuş bizim yanımızda güçlü durmak için,

Beyan ettik ne karar verdiniz?
bir süre daha beklicem, ben büyük bir aile olmayı gerçekten çok istiyorum,olmazsa da içimde bir uhde olarak kalacak ve 39 yıldır büyük geniş bir aile olma isteğim değişmedi ama eşime boyun eğmek zorunda kalacam sadece

ben başkaları için çocuk yapmıyorum,çocuğu yapıp atmıcam da,39 yaşındayım ve sorumluluğumun bilincindeyim, tek amacım geniş bir aile olmak ve çocuklarımın hayatta yoldaş olması ,mesela kızımın hayatında derdini paylaşacak bir kız kardeşi olmucak, veya oğlumun bir derdi olduğunda acısını hafifletecek bir kardeşi olmucak, benim 1 tane erkek kardeşim var ve babam vefat ettiğinde keşke bir erkek kardeşim olsaydı da onun yanında ağlasaydım dedi, kardeşim dışarı çıkıp çıkıp merdivende ağlıyormuş bizim yanımızda güçlü durmak için,
Çok sabit fikirlisiniz.
Kusura bakmayın ama bu böyle.
Bakın sizi tanımıyoruz. Ne yazıyorsanız ona yorum yapıyoruz. Sürekli kardeşlerim de kardeşlerim derseniz bizde böyle düşünürüz doğal olarak.
Kaldı ki iki kardeşler ,cinsiyetten bağımsız olarak birbirlerine destek olurlar. Hadi yaptınız kız oldu,kızınıza yoldaş oldu sizin mantığınızla,bu kez oğlum tek kaldı birde oğlan yapalım,oğluma yoldaş olsun diye tutturabilirsiniz.
Evet sokağa atmıyorsunuz.
Ama çocuk büyütmek yatacak yer,yiyecek yemekle sınırlı değil.

Back