3. çocuk

Bir de eşimin istediği bir şeyi ben bu kadar ısrar etmesine kalmadan ben kabul ederdim, eşimin benim bu kadar istediğim bir şeyi inatla kabul etmemesini bana değer vermiyor olarak değerlendiriyorum ve kendisine de defalarca sözledim demişsiniz ya bir çocugu dünyaya getirme diğer isteklerden oldukça farklı kusura bakmayın ama cok bencilce düşünüyorsunuz bu 2 tarafında rızasıyla olabilecek bir durum.

37 yaşında hamile kalmış bir kadının çocuğu olarak tavsiye etmiyorum 39 yaşı, her gece sekiz dokuz kere anneme bir şey olmuş mu diye uyanmak zorunda değil kimse, kusura bakmayın. Üstelik çocuklarınıza siz değil kreş bakıyor, arada bir gidip gelip sevmekten bahsediyorsunuz, diğer iki çocuğunuza yazık değil mi?

Altını çizdiğim yere cevap vermek istiyorum.
Çünkü bakamıyorlar, yani görüyoruz, çok çocuk yapıp bakamıyorlar, bu kadar aslında. Bakan yok mu derseniz elbette ki var, ama onlar da kendilerine bakamıyor, kendi zevklerinden hayallerinden vazgeçiyor. Elbette bunu severek isteyerek yapana yapma denmez. Ama konu sahibinin eşi istemiyor. Belki adam küçük bir on yaşına gelsin de türkiye turu yapalım diye düşünüyor, ama o zaman gelince de elinde 4 yaşında bir bebe daha olacak. Çocuklarımızı seviyoruz evet de başka hiç hayalimiz hayat gayemiz olmasın mı? Konu sahibinin yok onu anladık da eşinin var işte demek ki, bunu anlamamak asıl nasıl oluyor!

Bebek tek taraflı verilecek bir karar değildir,iki tarafın rızası gerekir,siz hazırsınız ama eşiniz değil,belkide evladınızın hasta dönemlerinde çok yıprandı gözü korktu aynı şeyleri yaşayacağını düşünüyor....

eşiniz istemiyor olabilir. olay imkanlar değil ki. sizden daha iyi imkanları olanlar bile bazen tek çocukla kalıyor. bence surat yapmayın küsmeyin. sizin isteme hakkınız varsa eşinizin de istememe hakkı var. birde siz 39 yaşındayım demişsiniz eşiniz da ala 40-45 arası muhtelemen. bir çocuğa daha babalık yapma koşturma enerjisini kendinde bulamıyor olabilir.
küsmeyin. hayatınızı yaşayın.

Gohacım bende şunu eklemek istiyorum
2 çocuğa sunulan imkanla 3 veya 4 çocuğa sunulan imkan tabiki farklı olur.
2 çocuğun eğitimini ,sosyal aktivitesini yemesi içmesi bunları da göz önünde bulundurmak lazım
Öncelikle var olan çocukların geleceğini teminat altına almak lazım bana göre

Eşiniz istemiyorsa ısrar etmeniz çok yanlış bir şey bana göre.
2 tane çocuğunuz varken bu yaşta üçüncüyü bu kadar ısrar etmenizi de anlayamadım.

Reactions: 000
kendisi de 39 yaşında hatta nüfus cüzdanına göre 37 yaşında

niye 8-9 kere uyanıyordunuz, her çocuk aynı değil,
çocuğum mesai saatlerimde kreşte kalıyor,diğer saatlerde ben bakıyorum tabiki

Eşiniz haklı. Çocuk tek tarafın verebileceği bi karar değil. Hele 3. çocuk hiç değil üzgünüm. Evlatlarınıza sarılın tüm ekonomik sosyal kültürel gücünüzü onlara harcayın naçizane tavsiyem. Kardeşleriniz 4.cüyü düşünüyo olabilir bu sizi 3.ye yöneltmesin. Allah sağlık versin evlatlarınıza.

Pardonda burada hak verenleri mi gösterecektiniz eşinize? 2 senedir adam ikna olmamış milletin hem de sosyal medyada hiç tanımadığı insanların dedikleriyle mi ikna olacak şaka gibisiniz. Niye eşinizin istemeyebileceğini böyle bir hakkının olduğunu sizin gibi bu işte gözükara olmadığını kabul etmiyorsunuz.

Tamam yapın rahatlayın da burada istemediğiniz cevaplar verilince de biraz gerçek dışı konuşmayın ne desek başka cevaplarınız var hayat pahalılığı, herşeyin kurs dersane özel hoca ile yürüdüğü okulların yetersiz olduğu bir ülkede size herşey çok kolay demek ki kaldı ki eşinize onun düşüncelerine saygınız yok siz sadece kendinizi düşünüyorsunuz bana cevap bile veremediniz ki eşim araba kullanmayı öğrenince sorumluluğu kalmayacak olay bu! tabii o çocuklar başka evde başkasının parasıyla büyüyecekler çünkü

Herkez eşinize hak vermiş ama aynı duyguları yaşıyan biri olarak bende size hak veriyorum. ( esinizle bu konu hakkında küsmenize degil tabiki benimde 7 yaşında bi oğlum 14 aylıkta bi kızım var bende sizin gibi bebeklere aşığım ve 1 sene kadar sonra 3. Bebeği istiyorum ama malesef benimde eşim istemiyor benim 2 doğumumda sıkıntılı geçti ilk doğumda ölümden döndüm ikinci dogumdada masada kalma ihtimalim vardı eşim yine aynı şeyleri yaşarım diye korkuyor ama ben yinede çok istiyorum hakkımızda hayırlısı olsun insallah canım

Tek cocugum ve keske bi kardesim olsaydi diyorum hep, bari bi tanecik
Oglum da tek suanda Allah omur versin. Ama bi cocugum daha olsun isterim, tamamen yalniz olmasindansa. Kismet tabi saglik olsun hayirlisi olsun, ilerde kardesler birbiriyle kesin iyi gecinicek diye bisi yok tabiki de.
Sizin 2 evladiniz var zaten illa 3ncu de olmali diye sartlanmaniza gerek yok ki.
Esinizle ortak verilmesi gereken bir karar bu.
Evlat harika bir sey en tatli en guzel sey ama zorluklari sorumluluklari da cok,hatta dunyadaki en buyuk sorumluluk saglikli, iyi egitim almis, gorgulu, ahlakli vs bir evlat yetistirmek ve onlari kotuluklerden kotu insanlardan korumak.
Esiniz bu kosusturma icinde 3ncu bir cocuga sicak bakmamakta hakli bnce.
Hakkimizda hayirlisi olsun insallah

istemekte haklısınız.
içinizde bir çocuga verebilecek sevgi mevcut oldugunu yazmışsınız.
eşiniz zaten 3 kişiye hizmet ediyorsa bir kişi daha agır gelmez diye düşünüyorum.
birde insanın olgun yaşında bir çocugu olmalı tadı bambaşka oluyorherkes büyümüş evde bir küçük veled sevgi manyagına dönüyor.
acayip birşey

Haklı haksız değilde
Bir tarafta istemiyorsa pek de zorlamayın başınıza kalkicakdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…