3. çocuk

Merhaba arkadaşlar, benim 8 yaşında bir kızım ve 4,5 yaşında bir oğlum var, oğluma hamileliğimde oğlumda sağlık problemleri çıktı, bebeğimin karnında su birikti,kordosentez yapıldı, testler temiz çıktı daha sonra kalbinde ritim bozukluğu olduğu anlaşıldı velhasılı hamileliğim kötü geçti, doğduktan sonra 2. ayında 2 kez ölümden döndü SVT atağı geçirdi,2 kez yoğun bakımda yattı, kalp sıkıntısı 1 yaşında düzeldi çok şükür,ama daha sonra alerji, astım, egzama çıktı, astım krizi ve zatüreden de 3 yaşında yoğun bakımda yattı, çok şükür şimdi iyi sadece egzaması var onunla boğuşuyoruz, Sağlık sorunlarını çok şükür atlattık,

Benim asıl sorunum 3. çocuğu çok istiyorum ama eşim istemiyor, eşimle bu yüzden çatışma halindeyiz, 2 seneye yakın ben ara ara söylesem de eşimin inadını kıramadım, 39 yaşındayım ve yaşım daha fazla ilerlemeden bir çocuğum daha olsun istiyorum, 2. hamileliğim kötü geçtiği için güzel bir hamilelik geçirmek istiyorum, bir kez daha hamile olmak ve o istisna duyguyu bir kez daha yaşamak istiyorum, ve geniş aileleri seviyor ayrıca çok imreniyorum, Biz 6 kardeşiz en büyük benim, benden küçük 2 kız kardeşimin 3 er tane çocukları var ve 4. yü düşünüyorlar,

Bir kamu kurumunda memurum, iki çocuğum çalıştığım kurumun kreşinde büyüdü, kreş ile işyerim aynı avluda emzirme döneminde rahatlıkla gidip emzirebildim, maddi imkanlarımız orta derecede, evimiz arabamız var çok şükür, yani 1 çocuğa hatta 2 çocuğa daha maddi yönden bakabilecek durumdayız elhamdülillah.

Eşimin istememe sebebi ise bizi işe kendisi götürüp getiriyor, işyeri Altunizadede ben ise okmeydanında çalışıyorum, 1 hafta gündüz bir hafta gece çalışıyor, gündüz çalıştığı zaman sıkıntı olmuyor evden hep birlikte çıkıyoruz bize işe bırakıp sonra kendi işe gidiyor, gece çalıştığı zaman onun için yorucu oluyor sabah isten çıkıp Altunizadeden Eyüp Alibeyköydeki evimize gelip bizi alıp şişli okmeydanına bırakıp geri eve gidip yatıyor ve akşam tekrar evden gelip bizi alıyor, yani 6,5 saat civarı uyumuş oluyor ve gündüz uykusu olunca dinlenemediğini ve yorulduğunu söylüyor,çocuklar büyüyünce bizi getirip götürmeyeceğini bir çocukla daha uğraşamayacağını söylüyor. Bir de iki çocuğun var onları yetiştir yeter, sanki hiç çocuğun yok mu diyor.(ehliyete yazılacam bu hafta kendim öğrenip kullanacam inşaallah)

Şimdi arkadaşlar biz gurbetteyiz,memleketimize senede 1 en fazla 2 kez gidebiliyoruz, bir çekirdek ailemiz var ve genişlemesini istiyorum,hangimiz haklıyız sizce, ben hakikaten çok istiyorum ve kardeşlerimin çocuklarını severken resmen içim gidiyor (onları çok seviyorum,küçük bebek sevme özlemi var) ve eşim de inatla istemiyor, eğer eşimi ikna edemezsem içimde bir uhde ve burukluk olarak her daim kalacak. Bir de eşimin istediği bir şeyi ben bu kadar ısrar etmesine kalmadan ben kabul ederdim, eşimin benim bu kadar istediğim bir şeyi inatla kabul etmemesini bana değer vermiyor olarak değerlendiriyorum ve kendisine de defalarca sözledim,

Eşimle bu yüzden 1 haftadır küsüz ve sizce hangimiz haklıyız?
Bir de eşimin istediği bir şeyi ben bu kadar ısrar etmesine kalmadan ben kabul ederdim, eşimin benim bu kadar istediğim bir şeyi inatla kabul etmemesini bana değer vermiyor olarak değerlendiriyorum ve kendisine de defalarca sözledim demişsiniz ya bir çocugu dünyaya getirme diğer isteklerden oldukça farklı kusura bakmayın ama cok bencilce düşünüyorsunuz bu 2 tarafında rızasıyla olabilecek bir durum.

bir de arkadaşlar genel konuşacağım, çoğu arkadaşlar 39 yaşına gelmişsin zaten ne çocuğu otur oturduğun yerde tarzında konuşmuş, günümüzde 30-35 yaşında evlenildiğini baz aldığımızda 39 yaşı çocuk sahibi olmak için hiçte geç değil bence,

37 yaşında hamile kalmış bir kadının çocuğu olarak tavsiye etmiyorum 39 yaşı, her gece sekiz dokuz kere anneme bir şey olmuş mu diye uyanmak zorunda değil kimse, kusura bakmayın. Üstelik çocuklarınıza siz değil kreş bakıyor, arada bir gidip gelip sevmekten bahsediyorsunuz, diğer iki çocuğunuza yazık değil mi?

Burdaki yorumlari okudum da millet ne kadar saldirmis size cocuk nimettir ya maddi manevi yetebilecekseniz neden olmasin ins ikiz olurda dortlersiniz:)insanlarin cok cocuk olayina neden bu kadar uzak baktiginada anlam veremiorum tek cocuk ile kardesleri ile buyuyen cocugun arasinda bile uzmanlar ozellikle deginio kardesin faydali oldugu konusunda siz kimseyi takmayin en iyi anne karar verir bakip bakamayacagina yetip yetemeyecegine doktora danisirsiniz 3.bi cocukta risklerim neler die ona gore hareket edersiniz ins gonlunuze gore olur

Altını çizdiğim yere cevap vermek istiyorum.
Çünkü bakamıyorlar, yani görüyoruz, çok çocuk yapıp bakamıyorlar, bu kadar aslında. Bakan yok mu derseniz elbette ki var, ama onlar da kendilerine bakamıyor, kendi zevklerinden hayallerinden vazgeçiyor. Elbette bunu severek isteyerek yapana yapma denmez. Ama konu sahibinin eşi istemiyor. Belki adam küçük bir on yaşına gelsin de türkiye turu yapalım diye düşünüyor, ama o zaman gelince de elinde 4 yaşında bir bebe daha olacak. Çocuklarımızı seviyoruz evet de başka hiç hayalimiz hayat gayemiz olmasın mı? Konu sahibinin yok onu anladık da eşinin var işte demek ki, bunu anlamamak asıl nasıl oluyor!

Bebek tek taraflı verilecek bir karar değildir,iki tarafın rızası gerekir,siz hazırsınız ama eşiniz değil,belkide evladınızın hasta dönemlerinde çok yıprandı gözü korktu aynı şeyleri yaşayacağını düşünüyor....

eşiniz istemiyor olabilir. olay imkanlar değil ki. sizden daha iyi imkanları olanlar bile bazen tek çocukla kalıyor. bence surat yapmayın küsmeyin. sizin isteme hakkınız varsa eşinizin de istememe hakkı var. birde siz 39 yaşındayım demişsiniz eşiniz da ala 40-45 arası muhtelemen. bir çocuğa daha babalık yapma koşturma enerjisini kendinde bulamıyor olabilir.
küsmeyin. hayatınızı yaşayın.

Altını çizdiğim yere cevap vermek istiyorum.
Çünkü bakamıyorlar, yani görüyoruz, çok çocuk yapıp bakamıyorlar, bu kadar aslında. Bakan yok mu derseniz elbette ki var, ama onlar da kendilerine bakamıyor, kendi zevklerinden hayallerinden vazgeçiyor. Elbette bunu severek isteyerek yapana yapma denmez. Ama konu sahibinin eşi istemiyor. Belki adam küçük bir on yaşına gelsin de türkiye turu yapalım diye düşünüyor, ama o zaman gelince de elinde 4 yaşında bir bebe daha olacak. Çocuklarımızı seviyoruz evet de başka hiç hayalimiz hayat gayemiz olmasın mı? Konu sahibinin yok onu anladık da eşinin var işte demek ki, bunu anlamamak asıl nasıl oluyor!
Gohacım bende şunu eklemek istiyorum
2 çocuğa sunulan imkanla 3 veya 4 çocuğa sunulan imkan tabiki farklı olur.
2 çocuğun eğitimini ,sosyal aktivitesini yemesi içmesi bunları da göz önünde bulundurmak lazım
Öncelikle var olan çocukların geleceğini teminat altına almak lazım bana göre ;)

Eşiniz istemiyorsa ısrar etmeniz çok yanlış bir şey bana göre.
2 tane çocuğunuz varken bu yaşta üçüncüyü bu kadar ısrar etmenizi de anlayamadım.:110:

• Beğen
Reactions: 000
eşiniz istemiyor olabilir. olay imkanlar değil ki. sizden daha iyi imkanları olanlar bile bazen tek çocukla kalıyor. bence surat yapmayın küsmeyin. sizin isteme hakkınız varsa eşinizin de istememe hakkı var. birde siz 39 yaşındayım demişsiniz eşiniz da ala 40-45 arası muhtelemen. bir çocuğa daha babalık yapma koşturma enerjisini kendinde bulamıyor olabilir.
küsmeyin. hayatınızı yaşayın.
kendisi de 39 yaşında hatta nüfus cüzdanına göre 37 yaşında

37 yaşında hamile kalmış bir kadının çocuğu olarak tavsiye etmiyorum 39 yaşı, her gece sekiz dokuz kere anneme bir şey olmuş mu diye uyanmak zorunda değil kimse, kusura bakmayın. Üstelik çocuklarınıza siz değil kreş bakıyor, arada bir gidip gelip sevmekten bahsediyorsunuz, diğer iki çocuğunuza yazık değil mi?
niye 8-9 kere uyanıyordunuz, her çocuk aynı değil,
çocuğum mesai saatlerimde kreşte kalıyor,diğer saatlerde ben bakıyorum tabiki

Eşiniz haklı. Çocuk tek tarafın verebileceği bi karar değil. Hele 3. çocuk hiç değil üzgünüm. Evlatlarınıza sarılın tüm ekonomik sosyal kültürel gücünüzü onlara harcayın naçizane tavsiyem. Kardeşleriniz 4.cüyü düşünüyo olabilir bu sizi 3.ye yöneltmesin. Allah sağlık versin evlatlarınıza.

siz niçin sinirleniyorsunuz ki onu anlamadım, zorla yapacak olsam 2 senedir yapardım,tek taraflı olmuyor işte,2 senedir ikna çabasındayım, belki burda bana hak verirler de eşimi ikna için söylerim diye bu konuyu açtım zaten

Pardonda burada hak verenleri mi gösterecektiniz eşinize? 2 senedir adam ikna olmamış milletin hem de sosyal medyada hiç tanımadığı insanların dedikleriyle mi ikna olacak şaka gibisiniz. Niye eşinizin istemeyebileceğini böyle bir hakkının olduğunu sizin gibi bu işte gözükara olmadığını kabul etmiyorsunuz.

Tamam yapın rahatlayın da burada istemediğiniz cevaplar verilince de biraz gerçek dışı konuşmayın ne desek başka cevaplarınız var hayat pahalılığı, herşeyin kurs dersane özel hoca ile yürüdüğü okulların yetersiz olduğu bir ülkede size herşey çok kolay demek ki kaldı ki eşinize onun düşüncelerine saygınız yok siz sadece kendinizi düşünüyorsunuz bana cevap bile veremediniz ki eşim araba kullanmayı öğrenince sorumluluğu kalmayacak olay bu! tabii o çocuklar başka evde başkasının parasıyla büyüyecekler çünkü

Herkez eşinize hak vermiş ama aynı duyguları yaşıyan biri olarak bende size hak veriyorum. ( esinizle bu konu hakkında küsmenize degil tabiki;) benimde 7 yaşında bi oğlum 14 aylıkta bi kızım var bende sizin gibi bebeklere aşığım ve 1 sene kadar sonra 3. Bebeği istiyorum ama malesef benimde eşim istemiyor benim 2 doğumumda sıkıntılı geçti ilk doğumda ölümden döndüm ikinci dogumdada masada kalma ihtimalim vardı eşim yine aynı şeyleri yaşarım diye korkuyor ama ben yinede çok istiyorum hakkımızda hayırlısı olsun insallah canım

Tek cocugum ve keske bi kardesim olsaydi diyorum hep, bari bi tanecik:KK16:
Oglum da tek suanda Allah omur versin. Ama bi cocugum daha olsun isterim, tamamen yalniz olmasindansa. Kismet tabi saglik olsun hayirlisi olsun, ilerde kardesler birbiriyle kesin iyi gecinicek diye bisi yok tabiki de.
Sizin 2 evladiniz var zaten illa 3ncu de olmali diye sartlanmaniza gerek yok ki.
Esinizle ortak verilmesi gereken bir karar bu.
Evlat harika bir sey en tatli en guzel sey ama zorluklari sorumluluklari da cok,hatta dunyadaki en buyuk sorumluluk saglikli, iyi egitim almis, gorgulu, ahlakli vs bir evlat yetistirmek ve onlari kotuluklerden kotu insanlardan korumak.
Esiniz bu kosusturma icinde 3ncu bir cocuga sicak bakmamakta hakli bnce.
Hakkimizda hayirlisi olsun insallah

istemekte haklısınız.
içinizde bir çocuga verebilecek sevgi mevcut oldugunu yazmışsınız.
eşiniz zaten 3 kişiye hizmet ediyorsa bir kişi daha agır gelmez diye düşünüyorum.
birde insanın olgun yaşında bir çocugu olmalı tadı bambaşka oluyorherkes büyümüş evde bir küçük veled sevgi manyagına dönüyor.
acayip birşey

Merhaba arkadaşlar, benim 8 yaşında bir kızım ve 4,5 yaşında bir oğlum var, oğluma hamileliğimde oğlumda sağlık problemleri çıktı, bebeğimin karnında su birikti,kordosentez yapıldı, testler temiz çıktı daha sonra kalbinde ritim bozukluğu olduğu anlaşıldı velhasılı hamileliğim kötü geçti, doğduktan sonra 2. ayında 2 kez ölümden döndü SVT atağı geçirdi,2 kez yoğun bakımda yattı, kalp sıkıntısı 1 yaşında düzeldi çok şükür,ama daha sonra alerji, astım, egzama çıktı, astım krizi ve zatüreden de 3 yaşında yoğun bakımda yattı, çok şükür şimdi iyi sadece egzaması var onunla boğuşuyoruz, Sağlık sorunlarını çok şükür atlattık,

Benim asıl sorunum 3. çocuğu çok istiyorum ama eşim istemiyor, eşimle bu yüzden çatışma halindeyiz, 2 seneye yakın ben ara ara söylesem de eşimin inadını kıramadım, 39 yaşındayım ve yaşım daha fazla ilerlemeden bir çocuğum daha olsun istiyorum, 2. hamileliğim kötü geçtiği için güzel bir hamilelik geçirmek istiyorum, bir kez daha hamile olmak ve o istisna duyguyu bir kez daha yaşamak istiyorum, ve geniş aileleri seviyor ayrıca çok imreniyorum, Biz 6 kardeşiz en büyük benim, benden küçük 2 kız kardeşimin 3 er tane çocukları var ve 4. yü düşünüyorlar,

Bir kamu kurumunda memurum, iki çocuğum çalıştığım kurumun kreşinde büyüdü, kreş ile işyerim aynı avluda emzirme döneminde rahatlıkla gidip emzirebildim, maddi imkanlarımız orta derecede, evimiz arabamız var çok şükür, yani 1 çocuğa hatta 2 çocuğa daha maddi yönden bakabilecek durumdayız elhamdülillah.

Eşimin istememe sebebi ise bizi işe kendisi götürüp getiriyor, işyeri Altunizadede ben ise okmeydanında çalışıyorum, 1 hafta gündüz bir hafta gece çalışıyor, gündüz çalıştığı zaman sıkıntı olmuyor evden hep birlikte çıkıyoruz bize işe bırakıp sonra kendi işe gidiyor, gece çalıştığı zaman onun için yorucu oluyor sabah isten çıkıp Altunizadeden Eyüp Alibeyköydeki evimize gelip bizi alıp şişli okmeydanına bırakıp geri eve gidip yatıyor ve akşam tekrar evden gelip bizi alıyor, yani 6,5 saat civarı uyumuş oluyor ve gündüz uykusu olunca dinlenemediğini ve yorulduğunu söylüyor,çocuklar büyüyünce bizi getirip götürmeyeceğini bir çocukla daha uğraşamayacağını söylüyor. Bir de iki çocuğun var onları yetiştir yeter, sanki hiç çocuğun yok mu diyor.(ehliyete yazılacam bu hafta kendim öğrenip kullanacam inşaallah)

Şimdi arkadaşlar biz gurbetteyiz,memleketimize senede 1 en fazla 2 kez gidebiliyoruz, bir çekirdek ailemiz var ve genişlemesini istiyorum,hangimiz haklıyız sizce, ben hakikaten çok istiyorum ve kardeşlerimin çocuklarını severken resmen içim gidiyor (onları çok seviyorum,küçük bebek sevme özlemi var) ve eşim de inatla istemiyor, eğer eşimi ikna edemezsem içimde bir uhde ve burukluk olarak her daim kalacak. Bir de eşimin istediği bir şeyi ben bu kadar ısrar etmesine kalmadan ben kabul ederdim, eşimin benim bu kadar istediğim bir şeyi inatla kabul etmemesini bana değer vermiyor olarak değerlendiriyorum ve kendisine de defalarca sözledim,

Eşimle bu yüzden 1 haftadır küsüz ve sizce hangimiz haklıyız?
Haklı haksız değilde
Bir tarafta istemiyorsa pek de zorlamayın başınıza kalkicakdir

Back
X