- 4 Ağustos 2010
- 757
- 1.112
- 313
- Konu Sahibi mehlika nur
-
kötülükleri görüp tedbirimizi alacağız elbette, gözümüzü kapatalım demiyorum, ama iyilikleri de görelim,
Nasıl görelim hanımefendi siz hayata pembe gözlüklerle bakıyorsunuz ama hayat artık öyle değil maalesef. Bir düğün yerinde içeriye uyuması için yatırılan bebeğe kaşla göz arasında tecavüz edilen, dersaneye okula giden çocukları kaçıran zihniyetler varken nasıl rahatsınız bu kadar Allah aşkına Nasıl gerçekler onlardan ibaret değil? hergün ama hergün bir cinsel istismar kaçırılma olayı varken nasıl değil?
bu kadar yazılmış size benim hayalim 4 çocuktu diyorsunuz o zaman en baştan eşinizle bunu konuşsaydınız çıkarken ben 4 çocuk istiyorum diye. Bu tek başınıza alacağınız bir karar değil özenerek geniş aile seviyorum diyerek yapılacak birşey de değil.
Birisi diyor ki tek çocuğum var maddi durumum 2. yi yapmaya yetmez iyi şartlar sunmak isterim diyor, siz yok tek çocuk olmaz aman çok pişman tek yapanlar yapı bir tane diyorsunuz sanki bollukla yaşıyor insanlar bence çok çocuktansa bir iki çocuk yapıp onlara iyi imkanlar sunmak önemli olan.
ben hayattan umudumu kaybetmedim ve o zorlukları göğüsleneceğime inanıyorum, 3 çocuk benim için zorluk değil bir nimet, sevinci zorluğundan çok olacağına inanıyorum, ayrıca kızım ve oğlum da bir kardeşlerinin olmasını çok istiyorlar ve dile getiriyorlar,
yorulan tek eşim değil bu arada, evde eşim oturur her işi ben yaparım,hiç sesim çıkmaz ben şunu yaptım sen de şunu yap diye, araba kullanmayı öğrenirsem ve kullanırsam eşimin hiçbir yorgunluğu kalmıcak
öyle bir umudum var, bir hamileliğim kötü geçti diye tüm hamileliklerim kötü geçecek diye birşey yok, bir de bardağın bu tarafından bakın2. hamilelikte ve çocukta bu kadar sorun yaşamışsın sanki garanti vermişler gibi o hamileliğimden tat alamadım 3. kez yaşamak istiyorum demişsin. Garantisi mi var acaba varsa bizde alalım o garantiden. 3. de belki daha kötü bir şey yaşanacak kim bilebilir? Ben olsam 2 çocuğumla mutlu olmaya bakardım. Biraz bencil geldiniz bana kusura bakmayın.
Konu sahibi siz kararınızı vermişsin iz, buradaki insanlar da eşiniz gibi düşünüyor, siz bizleri ikna etmek yerine eşinizi ikna edin.
Sırf seviyorum istiyorum diye çocuk yapılmaz. Artık eski devirlerde yşamıyoruz. Bi dersane ücreti olmuş 15bin. Kreşler almış başını gitmiş. Hayat çok pahalı, çok zor.
2 çocuk niçin lüks, çocuklarınızın her istediğini yapmanız mı gerekiyor, böyle düşünen ebeveynler yüzünden çocuklar tamamen tüketimci, şımarık,savurgan, bizim zamanımızda bir şeyimiz tamamen eskimeden diğeri alınmazdı, defterlerin bitmeyen kısımları diğer sene kullanılan kısmı bantlayıp kullanmaya devam ederdik, boya kalemleri vs yıllarca kullanılırdı,şimdi her sene hatta senede bir kaç kere boya kalemi alıyoruz,
kendi oyuncağımızı kendimiz üretirdik şimdi evler oyuncaktan geçilmiyor çocuklar yine de sıkıntıdan telefona tablete tv ye sarılıyor bu işte bir terslik var,
bizim zamanımızda çok çocuktuk yokluk içindeydik ama mutluyduk, dışarı çıkmasak bile evde kardeşlerimizle oynardık,ne tv ne oyuncak vardı evimizde
İnşallah istediğiniz olur ama 2. çocuğunuzun çektiği eziyetleri yeni doğan çocuğunuzda yaşayabilir bunu göze alıyorsanız diyecek bir şey yok. Benim kızım 2 ay kuvözde yattı ve asla 2. bir çocuğum olmasını istemiyorum, çektiği çile gözümün önünden gitmiyor. Şimdi çok iyi sağlıklı mutlu bir çocuk ama ben o kadar pembe gözlüklerle bakmıyorum bu tür şeylere. Sizin yorumunuzu görmeden ana sayfada başka bir konuya yorum yaptım. İsterseniz dönün bir okuyun dünyanın halini tekrar, ki İstanbul'daymışsınız.öyle bir umudum var, bir hamileliğim kötü geçti diye tüm hamileliklerim kötü geçecek diye birşey yok, bir de bardağın bu tarafından bakın
ben sizin gibi düşünmüyorum, hayata ne kadar olumsuz bakıyorsunuz,Hala bencil şekilde düşünmeye devam ediyorsunuz size burada ne yazılsa boş eşinizin yorgunluğu sadece arabayla götürüp getirmekten mi ibaret o evde o da uğraşacak o bebekle hastalığı hastanesi, evin yükü artacak, maddi olarak yük artacak nasıl eşinizin yorgunluğu kalmayacak? zorla yaptırdığınız çocukla eşinizin ilgilenmezse tek başınıza idare edecek misiniz ya da o çocuğun tüm ihtiyaçlarını kendi maaşınızdan mı karşılayacaksınız yani?
eşiniz istemiyor hanımefendi farkındaysanız evlisiniz. Çocuk tabi ki kardeş ister ama uğraşacak olan sizsiniz hep herşeye olumlu bakıyorsunuz ama 39 yaşındasınız ve sağlık problemi olma olasılığı çok yüksek 2. çocukta olduysa daha da yüksek. Ben 35 yaşındayım tüp bebekle hamileyim bana da doktorum 2 li testte risk çıkma ihtimalimin olduğunu söyledi yani. Siz iyi olacağını umut ediyorsunuz ama umutla olmuyor.
Öyle konuşuyorsunuz ki sanki o 3. çocuğu sırf siz büyüteceksiniz eşiniz misafir olacak hiç sorumluluğu olmayacak. Siz zaten takıntı yapmışsınız mutlaka korunmayıp etmeyip çocuğu eşinize emri vaki yapacaksınız belli selametle..
hangi konuya yazdınız bir sürü konu varİnşallah istediğiniz olur ama 2. çocuğunuzun çektiği eziyetleri yeni doğan çocuğunuzda yaşayabilir bunu göze alıyorsanız diyecek bir şey yok. Benim kızım 2 ay kuvözde yattı ve asla 2. bir çocuğum olmasını istemiyorum, çektiği çile gözümün önünden gitmiyor. Şimdi çok iyi sağlıklı mutlu bir çocuk ama ben o kadar pembe gözlüklerle bakmıyorum bu tür şeylere. Sizin yorumunuzu görmeden ana sayfada başka bir konuya yorum yaptım. İsterseniz dönün bir okuyun dünyanın halini tekrar, ki İstanbul'daymışsınız.
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/yansin-cehennem-bu-ahlaksiz-zalimler-icin.1058434/hangi konuya yazdınız bir sürü konu var
pardon ne varmış benim durumumda, iyice moruk yaptınız ya, ben gencim güzelim bikeremEşimin hayali 4 çocuktu.
Benim hayalim 3 çocuktu.
Gerçekler: 2 çocuk...
hayaller hayal olarak kalsa daha güzel, daha tatlı oluyor. Hele ki, sizin durumunuzda..
Eşin çocuk istemiyor diye dedim. Morukluktan değil, gençsin biliyorumpardon ne varmış benim durumumda, iyice moruk yaptınız ya, ben gencim güzelim bikerem
Burdaki yorumlari okudum da millet ne kadar saldirmis size cocuk nimettir ya maddi manevi yetebilecekseniz neden olmasin ins ikiz olurda dortlersiniz:)insanlarin cok cocuk olayina neden bu kadar uzak baktiginada anlam veremiorum tek cocuk ile kardesleri ile buyuyen cocugun arasinda bile uzmanlar ozellikle deginio kardesin faydali oldugu konusunda siz kimseyi takmayin en iyi anne karar verir bakip bakamayacagina yetip yetemeyecegine doktora danisirsiniz 3.bi cocukta risklerim neler die ona gore hareket edersiniz ins gonlunuze gore olurben sizin gibi düşünmüyorum, hayata ne kadar olumsuz bakıyorsunuz,
ilk hamileliğim de çok güzel geçmişti,2.hamileliğimin kötü geçmesi de genetik değil, kordosentez yapıldı ve tüm testler temiz çıktı, bazı bebeklerde görülebilen ritim bozukluğu problemi, 1 yaşına kadar düzelir dediler öyle de oldu hamdolsun,
masrafları karşılayabileceğimizi düşünüyorum, bu sene sonunda borcumuz bitecek, büyük oranda rahatlıcaz inşaallah,
siz niçin sinirleniyorsunuz ki onu anlamadım, zorla yapacak olsam 2 senedir yapardım,tek taraflı olmuyor işte,2 senedir ikna çabasındayım, belki burda bana hak verirler de eşimi ikna için söylerim diye bu konuyu açtım zatenBoşver canım o takmış bir kere yapacak illa ki yapsın. Hayatın şartları, pahalılığı, çok çocuk yerine olanlara daha iyi imkanlar sağlamanın daha önemli olduğunu, bunun kararını ancak iki kişinin verebileceğini, eşinin hayatını düşünmediği zaten belli birşey anlatmazsın burada her diyene bir cevabı var zaten yapsın 4-5 tane ben kocasının yerinde olsam hiç ilgilenmem sen istedin bak derim yanii bir de bunlar evlenmeden önce konuşulur madem evlenmeden önce hayaliyse ama eşinin düşüncelerine saygı duymadığı için emrivaki hamile kalıp eşini de mutsuz edecek evliliğini de
çok teşekkür ederim ya, beni anlayan birileri de çıkıyor aradaBurdaki yorumlari okudum da millet ne kadar saldirmis size cocuk nimettir ya maddi manevi yetebilecekseniz neden olmasin ins ikiz olurda dortlersiniz:)insanlarin cok cocuk olayina neden bu kadar uzak baktiginada anlam veremiorum tek cocuk ile kardesleri ile buyuyen cocugun arasinda bile uzmanlar ozellikle deginio kardesin faydali oldugu konusunda siz kimseyi takmayin en iyi anne karar verir bakip bakamayacagina yetip yetemeyecegine doktora danisirsiniz 3.bi cocukta risklerim neler die ona gore hareket edersiniz ins gonlunuze gore olur
mesele sadece sevmek değil ki, kalabalık aileleri seviyorum, bu dünyada başka kimimiz var ki eşimiz ve çocuklarımızdan başka, dost denecek insan çok az, kardeş gibisi evlat gibisi var mı?Sanki ilk çocuğunuz olucak gibi davranıyorsunuz 2 tane gayet küçük çocuğunuz var onları sevin ilgilenin çok sevmek istiyorsanız eşiniz gayet aklı başında bir insan taktir ettim
Bilmem çocuğum yok ve düşünmüyorummesele sadece sevmek değil ki, kalabalık aileleri seviyorum, bu dünyada başka kimimiz var ki eşimiz ve çocuklarımızdan başka, dost denecek insan çok az, kardeş gibisi evlat gibisi var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?