3. çocuk

Burdaki yorumlari okudum da millet ne kadar saldirmis size cocuk nimettir ya maddi manevi yetebilecekseniz neden olmasin ins ikiz olurda dortlersiniz:)insanlarin cok cocuk olayina neden bu kadar uzak baktiginada anlam veremiorum tek cocuk ile kardesleri ile buyuyen cocugun arasinda bile uzmanlar ozellikle deginio kardesin faydali oldugu konusunda siz kimseyi takmayin en iyi anne karar verir bakip bakamayacagina yetip yetemeyecegine doktora danisirsiniz 3.bi cocukta risklerim neler die ona gore hareket edersiniz ins gonlunuze gore olur
Çocuk aslında daima risktir,bir veya beş diye birşey yok çünkü hayat bazen planlandığın gibi gitmeyebilir. Tek olsun veya iki olsun herşey onlara olsun sadece dersin ama gün gelir bırak özel okullarda okutmayı verecek ekmeği bile zor bulursun. Ben hep iyi imkanlarla büyüdüm kardeşim yok,arkadaş dost bir yere kadar fakat eşim tam tersi çok kardeşler yeri gelir birbirlerini yerler fakat iki sene önce kaynımın evladı vefat ettiğinde herkes herşeyi unutup birbirine kilitlendi,o anı görmek bile herşeye değerdi. Elbette hayırsız kardeşler de var fakat bazı insanlar vardır bire zor bakar,kimisi de vardır beş tanesini güzel yetiştirir bu tamamen anne ve babaya bağlı. Fakat eşlerden biri istemiyorsa işte o sıkıntı,her ikisi de hazır olmalı çünkü çocuk güzel olduğu kadar aynı zamanda zahmetlidir. Umarım herkesin gönlüne göre olur.

Allah evlatlarinizi size bagislasin.. oglunuzun hem hamileliginde hem bebekken o kadar zorluk cekmissiniz.. tekrar bunlari yasamayi goze aliyormusunuz?

Oglum 7 gun kuvezde kaldi, cok sukur ciddi bir seyi yoktu ama ben o yedi gunde 7 yil yaslandim..

Tabiki 3. Bebek saglikli dogabilir vs. Ama sizin de yasiniz 39.. her ihtimali dusunun derim..

En onemlisi ise esiniz istemiyorsa saygi duyun.. sonucta hayati bir karar...

Benimde 1 kizim 1 oglum var... 3uncuyu dusunemiyorum.. anneligi ve cocuklari cok seviyor.. hatta sizin bahsettiginiz gibi yegenlerime sevgim ayri.. ama bunlarin hic biri tekrar hamile kalmam icin neden degil. Anneligi 2 evladimda doya doya yasadim ve hala yasiyorum zaten...

Bence siz de tekrar dusunun tasinin.. zaten esiniz istemiyorsa olmamali...

işyerimin kreşi var, emzirme ve arada gidip görme konusunda sıkıntı yok çok şükür, ama eşime diyorum eğer getirip götürmede zorlanacaksan ücretsiz izne ayrılırım diyorum onu da kabul etmiyor

Ücretsiz izin dediğin 2 sene hadi 5 yılı aşkın memursan 1 sene daha alırsın etti 3 sene eee sonra ise döneceksin aynı terane

Kaldı ki 5 kişilik aile tek maaşla nasıl olacak gerçekten aklım almıyor yazdıklarını

Herkez eşinize hak vermiş ama aynı duyguları yaşıyan biri olarak bende size hak veriyorum. ( esinizle bu konu hakkında küsmenize degil tabiki:KK66: benimde 7 yaşında bi oğlum 14 aylıkta bi kızım var bende sizin gibi bebeklere aşığım ve 1 sene kadar sonra 3. Bebeği istiyorum ama malesef benimde eşim istemiyor benim 2 doğumumda sıkıntılı geçti ilk doğumda ölümden döndüm ikinci dogumdada masada kalma ihtimalim vardı eşim yine aynı şeyleri yaşarım diye korkuyor ama ben yinede çok istiyorum hakkımızda hayırlısı olsun insallah canım
Bismillahirrahmanirrahim...

Herkez eşinize hak vermiş ama aynı duyguları yaşıyan biri olarak bende size hak veriyorum. ( esinizle bu konu hakkında küsmenize degil tabiki:KK66: benimde 7 yaşında bi oğlum 14 aylıkta bi kızım var bende sizin gibi bebeklere aşığım ve 1 sene kadar sonra 3. Bebeği istiyorum ama malesef benimde eşim istemiyor benim 2 doğumumda sıkıntılı geçti ilk doğumda ölümden döndüm ikinci dogumdada masada kalma ihtimalim vardı eşim yine aynı şeyleri yaşarım diye korkuyor ama ben yinede çok istiyorum hakkımızda hayırlısı olsun insallah canım
3.de masa da kaldığınız da allah korusun diğer 2 çocuğunuza kim bakacak acaba
Siz bebek falan sevmiyorsunuz.
Sevseniz 2 çocuğunuzu düşünür masada kalma riskine rağmen 3.yü istemezdiniz.

bu nasıl sevgi
sabileri annesiz bırakmayı göze alıyorsun?

Keske bebeklere asik olmak yerine daha cok 2 evladiniza asik olsaniz da dogumda masada kalmaniz durumunda onlarin ne olacagini da dusunseniz.
Yaptiginiz bencillikten baska bir sey degil. Cocuk sevgisi bu degil.

Keske bebeklere asik olmak yerine daha cok 2 evladiniza asik olsaniz da dogumda masada kalmaniz durumunda onlarin ne olacagini da dusunseniz.

çok seven bi bebeği evlat edinebilir de.
kurumlar terk edilen bebek dolu
illa kendi doğuracak diye bişey yok...

Bu şekilde psikolojisi bozuk insanlar var. Okumustum bir yerlerde.
Kadin dogumdan 40 gun sonra yine hamile kalmak istiyor cunku icini boşalmış hissediyor!!
Kendini karnindaki bebekle tamam hissediyor vs vs.
Bir cesit delilik hali herhalde.
Alintiladigin arkadas da normal olamaz.
Buyuk ihtimalle hayattaki en buyuk üretiminin cocuk oldugunu falan saniyor, ölüm pahasina da olsa doğurup durayim istiyor.

Bu şekilde psikolojisi bozuk insanlar var. Okumustum bir yerlerde.
Kadin dogumdan 40 gun sonra yine hamile kalmak istiyor cunku icini boşalmış hissediyor!!
Kendini karnindaki bebekle tamam hissediyor vs vs.
Bir cesit delilik hali herhalde.
Alintiladigin arkadas da normal olamaz.
Buyuk ihtimalle hayattaki en buyuk üretiminin cocuk oldugunu falan saniyor, ölüm pahasina da olsa doğurup durayim istiyor.

Benim eltimde de var boyle bir psikoloji.
Ilk dogumunda rahim sarkmasi oldu ve bir daha doguramicak diye rahmini iceriye aldirmadi.
Uzerine 3 tane daha dogurdu :KK57:
Simdi rahmi iceriye aldiracakmis diger eltimin dedigine gore. Sasirdim. Cunku 5.yi dogurmasini bekliyordum.
Tabi bu evliligi cocuk dogurmak olarak goren, evlenince ilk 2 ay hamile kalamadi diye doktora giden, cocuk olmadan aile olunmadigini idda eden bir tip.
Allah herkese akil fikir ihsan eylesin.

Doğulu bir ailesiniz sanırım,durumunuz genetik. Bu nedenle bu duygunuzun önüne geçemiyorsunuz sanırım.
Tenkit değil bilimsel birşey bu,çünkü doğu insanı zor hayat şartlarında en çok hamile iken yaşadığı hormonal mutluluk yüzünden çok doğurmaya eğilimlidir.
Şu kirli dünyaya iki çocuk bile çok,hergün neler görüyoruz insan yaşamaktan bıkıyor.
Sizdeki bu duygu tatmin olmayacaktır üçüncü dördüncü bebeğide yapsanız.
Bence eşiniz haklı,bırakın içinizde tek uhte bu kalsın.

Back
X