- 11 Ekim 2017
- 236
- 260
- 33
- 40
- Konu Sahibi mehlika nur
-
Tabiki insanlar pislik. Ama ben kac gundur cocuk tecavuz olaylarini okuyorum ve kendimden geciyorum. Kizimi gozumun onunden 1 sn ayirmiyorum. Tek cocukla bile bu kadar tedirgin ve zorlanirken 3 cocuk taktire şayan bir cesaret.dünya pislik değil insanlar pislik, bu dünyaya temiz güzel ahlaklı evlatlar yetiştirelimki dünya temizlensin
bir de arkadaşlar genel konuşacağım, çoğu arkadaşlar 39 yaşına gelmişsin zaten ne çocuğu otur oturduğun yerde tarzında konuşmuş, günümüzde 30-35 yaşında evlenildiğini baz aldığımızda 39 yaşı çocuk sahibi olmak için hiçte geç değil bence,
inşaallah, ikna olmuyor malesef, artık Rabbimin takdirine kaldı, eğer hayırlısı ise Rabbim nasib etsin,Ben sizi hakli buldum ilerde iyiki olmus dersiniz keşke eşiniz ikna olsa
ben de ilk çocuğumu 30 yaşında kucağıma aldım ve 3. çocuk için 39 yaşı benim için gayet normal, tabi arum oğlum 3,5-4 yaşında 3. bebeğimi kucağıma almaktı ma eşimi ikna edemediğim için bu zamana kaldı39 yas hic cocugu olmayan biri icin evet bormal bir yas cunku zaten gec evlenmis.
Ama zaten 2 cocugu olan biri icin gec bir yas.
sırf bebek sevme arzusu değil,ailemin büyümesi daha önce,2 çocuk bana çok az geliyor,hayalim 4 çocuğumun olmasıydıAllah bağışlasın, çocuklarınıza sağlık versin.
Adam geceli gündüzlü çalışıyor, yoruluyor.
ben hak verdim..
bebek sevme arzusuyla çocuk yapmak çok mantıklı gelmiyor bana..
sonuçta 1-2 yıl geçiyor büyüyorlar, o da büyüyecek sıradaki mi diyeceğiz?
biraz güzel olayları görmeye çalışın, sürekli böyle şeyleri okuyup izlemek insanın psikolojisini bozarTabiki insanlar pislik. Ama ben kac gundur cocuk tecavuz olaylarini okuyorum ve kendimden geciyorum. Kizimi gozumun onunden 1 sn ayirmiyorum. Tek cocukla bile bu kadar tedirgin ve zorlanirken 3 cocuk taktire şayan bir cesaret.
Malesef gozumu kapatamam birde hayatin gercekleri var.biraz güzel olayları görmeye çalışın, sürekli böyle şeyleri okuyup izlemek insanın psikolojisini bozar
tek maaş ama kendi işi,ekstra işlerde yapıyor, kazancı iyi demekki 4.ye bakabileceklerini düşünüyorlarEşin haklı.Çocuğun sorumluluğunu tek başına alacak halin yok ki buna zaten hakkın yok.Kimseyi çocuk sahibi olmaya zorlayamazsınız.Ayrıca da bu konu “ayy istediğimi yapmıyo bana değer vermiyo” konumuna indirgenecek türden basit bi konu değil.Bütün hayat boyu sorumluluk alınacak bir konu ve bence zorlayarak yanlış yapıyosunuz zira doğacak çocuk da kendisini istemeyen bir babayı hak etmez.
Ayrıca tek maaşla 4 çocuk yapan kardeşlerinizi örnek göstermeniz de ne kadar düşüncesiz ve sorumsuz olduğunuzu gösteriyor bence.İyi bişey mi yani yoklukta çocuk büyütmek.Ne kadar cahilce.Allah akıl fikir versin eşine de sabır.
hayatın gerçekleri onlardan ibaret değil,Malesef gozumu kapatamam birde hayatin gercekleri var.
tek çocuk çok zor,2. bir çocuk yaparsanız kızına en büyük iyiliği yapmış olursunuz, zamanımızda çocuklar dışarda arkadaşlarıyla oynayamıyorlar ama kardeş olunca evde çok güzel oyun kurup birlikte güzel vakit geçirebiliyorlar, size tavsiyem çok ara vermeden bir çocuk daha yapın, sizin gibi düşünen arkadaşlarım hep pişman oldular,keşke çok ara vermeden 2. yi yapsaydık diyorlar, arkadaşımın biri 39 yaşında 1 senedir uğraşıyor çocuğu olmuyor,oğlu 6,5 yaşında keşke bu kadar ara vermeseydim diyor,aynı şekilde bir kaç arkadaşım daha var1 kızım var sadece .Maddi olarak 3 çocuğa daha bakarım ama manevi olarak sevgi olarak ilgi olarak 2.çocuğa yetecek gücümüz yok karı koca.kendi zevkim için çevre isteği için aman kerdeşsiz olurmuymuş diyenler için 2. çocuk yapıp istedığım gibi bakamazsam asıl o zaman vicdan azabı çekerim
sene de 1-2 kez memleketime gidebiliyorum,işe eşim bırakıyor iki çocukla otobüsle gitmek hem zor hem de kızımı okula bırakıyor o yüzden,
bun da anlaşılmıcak ne var ben de onu anlamadım,
2 çocuk niçin lüks, çocuklarınızın her istediğini yapmanız mı gerekiyor, böyle düşünen ebeveynler yüzünden çocuklar tamamen tüketimci, şımarık,savurgan, bizim zamanımızda bir şeyimiz tamamen eskimeden diğeri alınmazdı, defterlerin bitmeyen kısımları diğer sene kullanılan kısmı bantlayıp kullanmaya devam ederdik, boya kalemleri vs yıllarca kullanılırdı,şimdi her sene hatta senede bir kaç kere boya kalemi alıyoruz,Adam hakli.
Burdan bakinca sanki hic cocugunuz yokmus da cocuk ozlemi cekiyormussunuz gibi ve de kardeslerinizle cocuk yapma yarisina girmissiniz gibi gorunuyorsunuz.
Bu devirde 2.cocuk bile luksken bilemiyorum.
Sahsen oglumun bi kardesi olmasini istiyor olsam da 2.cocugu dusunmuyorum.
yok şehir dışı, şehir dışı gurbet sayılmıyor mu yoksaGurbet dediğini yurtdışı sandık
gurbet olmuyoryok şehir dışı, şehir dışı gurbet sayılmıyor mu yoksa
biraz güzel olayları görmeye çalışın, sürekli böyle şeyleri okuyup izlemek insanın psikolojisini bozar
ben hayattan umudumu kaybetmedim ve o zorlukları göğüsleneceğime inanıyorum, 3 çocuk benim için zorluk değil bir nimet, sevinci zorluğundan çok olacağına inanıyorum, ayrıca kızım ve oğlum da bir kardeşlerinin olmasını çok istiyorlar ve dile getiriyorlar,Sanki hiç çocuğunuz yokmuş gibi konuşuyorsunuz iki tane evladınız var zaten neden kardeşinizin çocuklarını severken içiniz gidiyor anlamadım siz geniş aileydiniz diye eşine de bu baskıyı yapamazsın bencil davranamazsın. Allah evlatlarınızı size bağışlasın ama yorulan eşiniz sonuçta
ve 2. çocukta olan sağlık problemlerinin yaşınızın ileride olması sebebiyle 3. çocukta da olması muhtemel. Nereden eminsiniz hamileliğinizin güzel geçeceğinden. Hani tek çocuk olsa yine anlarım yalnız kalmasın dersin o da değil biraz etrafa bakıp alınan bir karar çalışan bir anne baba için 3 çocuk bence fazla eşiniz zorlayarak yapar sonra destek görmezseniz üzülürsünüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?