• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. çocuk

dünya pislik değil insanlar pislik, bu dünyaya temiz güzel ahlaklı evlatlar yetiştirelimki dünya temizlensin
Tabiki insanlar pislik. Ama ben kac gundur cocuk tecavuz olaylarini okuyorum ve kendimden geciyorum. Kizimi gozumun onunden 1 sn ayirmiyorum. Tek cocukla bile bu kadar tedirgin ve zorlanirken 3 cocuk taktire şayan bir cesaret.

bir de arkadaşlar genel konuşacağım, çoğu arkadaşlar 39 yaşına gelmişsin zaten ne çocuğu otur oturduğun yerde tarzında konuşmuş, günümüzde 30-35 yaşında evlenildiğini baz aldığımızda 39 yaşı çocuk sahibi olmak için hiçte geç değil bence,

39 yas hic cocugu olmayan biri icin evet bormal bir yas cunku zaten gec evlenmis.
Ama zaten 2 cocugu olan biri icin gec bir yas.

Allah bağışlasın, çocuklarınıza sağlık versin.
Adam geceli gündüzlü çalışıyor, yoruluyor.
ben hak verdim..
bebek sevme arzusuyla çocuk yapmak çok mantıklı gelmiyor bana..
sonuçta 1-2 yıl geçiyor büyüyorlar, o da büyüyecek sıradaki mi diyeceğiz?

39 yas hic cocugu olmayan biri icin evet bormal bir yas cunku zaten gec evlenmis.
Ama zaten 2 cocugu olan biri icin gec bir yas.
ben de ilk çocuğumu 30 yaşında kucağıma aldım ve 3. çocuk için 39 yaşı benim için gayet normal, tabi arum oğlum 3,5-4 yaşında 3. bebeğimi kucağıma almaktı ma eşimi ikna edemediğim için bu zamana kaldı

Allah bağışlasın, çocuklarınıza sağlık versin.
Adam geceli gündüzlü çalışıyor, yoruluyor.
ben hak verdim..
bebek sevme arzusuyla çocuk yapmak çok mantıklı gelmiyor bana..
sonuçta 1-2 yıl geçiyor büyüyorlar, o da büyüyecek sıradaki mi diyeceğiz?
sırf bebek sevme arzusu değil,ailemin büyümesi daha önce,2 çocuk bana çok az geliyor,hayalim 4 çocuğumun olmasıydı

Tabiki insanlar pislik. Ama ben kac gundur cocuk tecavuz olaylarini okuyorum ve kendimden geciyorum. Kizimi gozumun onunden 1 sn ayirmiyorum. Tek cocukla bile bu kadar tedirgin ve zorlanirken 3 cocuk taktire şayan bir cesaret.
biraz güzel olayları görmeye çalışın, sürekli böyle şeyleri okuyup izlemek insanın psikolojisini bozar

Eşin haklı.Çocuğun sorumluluğunu tek başına alacak halin yok ki buna zaten hakkın yok.Kimseyi çocuk sahibi olmaya zorlayamazsınız.Ayrıca da bu konu “ayy istediğimi yapmıyo bana değer vermiyo” konumuna indirgenecek türden basit bi konu değil.Bütün hayat boyu sorumluluk alınacak bir konu ve bence zorlayarak yanlış yapıyosunuz zira doğacak çocuk da kendisini istemeyen bir babayı hak etmez.

Ayrıca tek maaşla 4 çocuk yapan kardeşlerinizi örnek göstermeniz de ne kadar düşüncesiz ve sorumsuz olduğunuzu gösteriyor bence.İyi bişey mi yani yoklukta çocuk büyütmek.Ne kadar cahilce.Allah akıl fikir versin eşine de sabır.
tek maaş ama kendi işi,ekstra işlerde yapıyor, kazancı iyi demekki 4.ye bakabileceklerini düşünüyorlar

1 kızım var sadece .Maddi olarak 3 çocuğa daha bakarım ama manevi olarak sevgi olarak ilgi olarak 2.çocuğa yetecek gücümüz yok karı koca.kendi zevkim için çevre isteği için aman kerdeşsiz olurmuymuş diyenler için 2. çocuk yapıp istedığım gibi bakamazsam asıl o zaman vicdan azabı çekerim
tek çocuk çok zor,2. bir çocuk yaparsanız kızına en büyük iyiliği yapmış olursunuz, zamanımızda çocuklar dışarda arkadaşlarıyla oynayamıyorlar ama kardeş olunca evde çok güzel oyun kurup birlikte güzel vakit geçirebiliyorlar, size tavsiyem çok ara vermeden bir çocuk daha yapın, sizin gibi düşünen arkadaşlarım hep pişman oldular,keşke çok ara vermeden 2. yi yapsaydık diyorlar, arkadaşımın biri 39 yaşında 1 senedir uğraşıyor çocuğu olmuyor,oğlu 6,5 yaşında keşke bu kadar ara vermeseydim diyor,aynı şekilde bir kaç arkadaşım daha var

2. hamilelikte ve çocukta bu kadar sorun yaşamışsın sanki garanti vermişler gibi o hamileliğimden tat alamadım 3. kez yaşamak istiyorum demişsin. Garantisi mi var acaba varsa bizde alalım o garantiden. 3. de belki daha kötü bir şey yaşanacak kim bilebilir? Ben olsam 2 çocuğumla mutlu olmaya bakardım. Biraz bencil geldiniz bana kusura bakmayın.

Sanki hiç çocuğunuz yokmuş gibi konuşuyorsunuz iki tane evladınız var zaten neden kardeşinizin çocuklarını severken içiniz gidiyor anlamadım siz geniş aileydiniz diye eşine de bu baskıyı yapamazsın bencil davranamazsın. Allah evlatlarınızı size bağışlasın ama yorulan eşiniz sonuçta

ve 2. çocukta olan sağlık problemlerinin yaşınızın ileride olması sebebiyle 3. çocukta da olması muhtemel. Nereden eminsiniz hamileliğinizin güzel geçeceğinden. Hani tek çocuk olsa yine anlarım yalnız kalmasın dersin o da değil biraz etrafa bakıp alınan bir karar çalışan bir anne baba için 3 çocuk bence fazla eşiniz zorlayarak yapar sonra destek görmezseniz üzülürsünüz

Adam hakli.
Burdan bakinca sanki hic cocugunuz yokmus da cocuk ozlemi cekiyormussunuz gibi ve de kardeslerinizle cocuk yapma yarisina girmissiniz gibi gorunuyorsunuz.
Bu devirde 2.cocuk bile luksken bilemiyorum.
Sahsen oglumun bi kardesi olmasini istiyor olsam da 2.cocugu dusunmuyorum.
2 çocuk niçin lüks, çocuklarınızın her istediğini yapmanız mı gerekiyor, böyle düşünen ebeveynler yüzünden çocuklar tamamen tüketimci, şımarık,savurgan, bizim zamanımızda bir şeyimiz tamamen eskimeden diğeri alınmazdı, defterlerin bitmeyen kısımları diğer sene kullanılan kısmı bantlayıp kullanmaya devam ederdik, boya kalemleri vs yıllarca kullanılırdı,şimdi her sene hatta senede bir kaç kere boya kalemi alıyoruz,
kendi oyuncağımızı kendimiz üretirdik şimdi evler oyuncaktan geçilmiyor çocuklar yine de sıkıntıdan telefona tablete tv ye sarılıyor bu işte bir terslik var,
bizim zamanımızda çok çocuktuk yokluk içindeydik ama mutluyduk, dışarı çıkmasak bile evde kardeşlerimizle oynardık,ne tv ne oyuncak vardı evimizde

biraz güzel olayları görmeye çalışın, sürekli böyle şeyleri okuyup izlemek insanın psikolojisini bozar

Nasıl görelim hanımefendi siz hayata pembe gözlüklerle bakıyorsunuz ama hayat artık öyle değil maalesef. Bir düğün yerinde içeriye uyuması için yatırılan bebeğe kaşla göz arasında tecavüz edilen, dersaneye okula giden çocukları kaçıran zihniyetler varken nasıl rahatsınız bu kadar Allah aşkına Nasıl gerçekler onlardan ibaret değil? hergün ama hergün bir cinsel istismar kaçırılma olayı varken nasıl değil?

bu kadar yazılmış size benim hayalim 4 çocuktu diyorsunuz o zaman en baştan eşinizle bunu konuşsaydınız çıkarken ben 4 çocuk istiyorum diye. Bu tek başınıza alacağınız bir karar değil özenerek geniş aile seviyorum diyerek yapılacak birşey de değil.

Birisi diyor ki tek çocuğum var maddi durumum 2. yi yapmaya yetmez iyi şartlar sunmak isterim diyor, siz yok tek çocuk olmaz aman çok pişman tek yapanlar yapı bir tane diyorsunuz sanki bollukla yaşıyor insanlar bence çok çocuktansa bir iki çocuk yapıp onlara iyi imkanlar sunmak önemli olan.

Sanki hiç çocuğunuz yokmuş gibi konuşuyorsunuz iki tane evladınız var zaten neden kardeşinizin çocuklarını severken içiniz gidiyor anlamadım siz geniş aileydiniz diye eşine de bu baskıyı yapamazsın bencil davranamazsın. Allah evlatlarınızı size bağışlasın ama yorulan eşiniz sonuçta

ve 2. çocukta olan sağlık problemlerinin yaşınızın ileride olması sebebiyle 3. çocukta da olması muhtemel. Nereden eminsiniz hamileliğinizin güzel geçeceğinden. Hani tek çocuk olsa yine anlarım yalnız kalmasın dersin o da değil biraz etrafa bakıp alınan bir karar çalışan bir anne baba için 3 çocuk bence fazla eşiniz zorlayarak yapar sonra destek görmezseniz üzülürsünüz
ben hayattan umudumu kaybetmedim ve o zorlukları göğüsleneceğime inanıyorum, 3 çocuk benim için zorluk değil bir nimet, sevinci zorluğundan çok olacağına inanıyorum, ayrıca kızım ve oğlum da bir kardeşlerinin olmasını çok istiyorlar ve dile getiriyorlar,
yorulan tek eşim değil bu arada, evde eşim oturur her işi ben yaparım,hiç sesim çıkmaz ben şunu yaptım sen de şunu yap diye, araba kullanmayı öğrenirsem ve kullanırsam eşimin hiçbir yorgunluğu kalmıcak

Back