27 aylık kızımla sağlıksız iletişimimiz...

Hem 2 yaş sendromu hemde eve yeni bir bebek gelmiş sizi artık bebeğin annesi olacak sadece gibi düşünuyo olabilir. Bebekle babaanne ilgilensin siz kızınızla özel vakit geçirin kurabiye yapin oyun oynayın. Bu nasıl mümkün olur bilmiyorum ama elinizden geldigi kadar bebekle onun yanında ilgilenmeyin. Duzelicektir zamanla merak etmeyin.

Kardeş kıskançlığı yok bence bildiğin klasik babacı kız çocuğu.Kazik kadar oldum ben hala babaciyim annemi sevmiyorum muyum?
Seviyorum tabiki ama kiz cocuklari için babaları ayri bi dunya olur.Kendinizi boşa uzmeyin duzelir ama siz yine de bir pedagola gorusun.Emin degilim ama Psikoloji de bunun bi adi bile var.

29 aylık kızım var. sizinkiyle çok yakın. uzmanda değilim. sadece anneyim.
siz sadece kızınızın size karşı yaptıklarını anlatmışsınız.
siz ona neler yapıyorsunuz?

27 aylık bir çocuk hayır yapma gibi sert kelimeler yerine ilgisini başka yere kaydırarak daha kolay iletişim kurabilirsiniz.
Mesela zıplamak mı istiyor, koltuktan atlamak mı istiyor? hayır yapma dediğinizde yine yapar.
Ama annecim bak atlarsan ayakların acır sen yine atla ama altına minder koyalım derseniz, hem onu güvene alırsınız hemde o ona saygınızı anlar.

bu bir örnek? babanneyi çok seviyor gibi gözükmesi tamamen iletişimden.
Mesela o daha çok mu oynuyor onunla? yeni şeyler keşfetmesine izin mi veriyor? siz herşeyine ters mi cevap veriyorsunuz sizi istemiyor? bir sürü soru sorulabilir.

bence kızınız sizden sadece ilgi bekliyor hemde kendi benliğini öne çıkarak şekilde. 4 aylık bebeği emzirip yerine koyduktan sonra annecim kardeşinin karnı doydu şimdi anne kız saati yapalım hadi deyip onun dünyasına girmeniz lazım. hatta birazdan uyanabilir ve ona bakmak zorunda kalabilirm onun için zamanımızı iyi değerlendirelim derseniz mesela yine kardeşinin yanına gideceğinizi anlar.

çok kritik yaşlar, benlik duygularının oluştuğu, güvenli bağlanmaya ihtiyacı olduğu onun için ona 4 aylıktan daha çok zaman ayırmalısınız.

hatta yaramazlık yapmasına izin vermelisiniz:)

sadece tavsiye :)

Kardeşini kıskanıyor.
yeğenim var dün 3 yaşına girdi, 1 yaşında da kardeşi var. biz asla kardeşini sevemeyiz kıskanacak diye. büyük olan da annesini saymaz varsa yoksa biziz. sanırım onlar küçükken 2. bebişler olduğu için böyle oluyorlar ve dikkat çekmeye çalışıyorlar. küçüğü biraz babannesine bırakıp kızınızla bolca vakit geçirseniz?

Teşekkür ediyorum yorumunuz için, hamileliğim zaten hep bu korkularla geçti ve korktuğum da başıma geldi
Gecer bu gunlerde uzulmeyin.siz sakin olun kiziniza herzaman sevginizi gosterin hersey yoluna girer.
Yas araliginin az olmasida iyi birsey.biraz buyuyunce cok guzel oynayacaklar.kimsenin kizinizla araniza girmesine izin vermeyin babasi haric:)

Aaa galiba sizi kardeşinden kıskanıyor ve sizi kıskandırmaya çalışıyor bu şekilde. Üzerine 2 yaş sendromu da eklenince çocuk üzüntüsünü bu şekilde yaşıyor olabilir. Pedagog desteği alın bence.

Konu sahibi ben sizin iyi bir anne olduğunuzu görebiliyorum.Eğer öyle olmasaydı bu durumu umursamazdınız bile.Ben yaşı yakın iki kardeşin olmasını olumsuz görmüyorum.En çok istediğim şey yaşları yakın iki kardeşi birlikte büyütmek, hem kardeş hem arkadaş olmalarını izleyebilmekti.İki çocuğumun arasında 21 ay var.Birbirlerini çok seviyorlar, evde birbirlerini bulamasalar bile fellik fellik aramaya başlıyorlar.

Çocuğunuz kız olduğu için sizi kıskanma ve babaya yönelme dönemine girmiş olabilir.Benim çocuklarımın hepside erkek.Aynen sizin kızınızın yaşlarındayken ki küçük hala üç buçuk yaşında aynı tavırları babalarına sergilediler biri hala sergiliyor.Büyüdükçe bu durumda geçip gidiyor.Eşimde bu duruma çok üzülüyordu ama şimdi geçeceğinin farkında.

Yalnız şöyle bir durum var ben bebeklerime hep kendim baktım, uzun süreli kimsenin bakmasına müsade etmedim.Hatta küçüğüm doğduğunda kv 40 gün büyük olanı vermedim, göndermedim diye bir sürü sorun çıkardı.Ama ben kardeşine ve yeni yaşamımıza adapte olmasını istediğim için böyle bir şeyi düşünmedim bile.Elinizden geldiğince uzun süreli bakımı başkasına devretmeyin.Ailenin parçası olduğunu anlasın kızınız.Çokta üzülmeyin, klasik dönemler bunlar siz ilginizi eksik etmezseniz geçer gider.

kızınızı gün içinde durup dururken ne kadar öpüp seviyorsunuz?belliki annem beni sevmiyor bebeği seviyor inancı var çocukta

size tavsiyem gün içinde sürekli ama sürekli onu öpün sarılın koklayın sürekli onu ne kadar sevdiğinizi söyleyin bunu yaparken isterse yemek yesin isterse tv izlesin en olmadık zamanlarda yapın bunu.

bebeğin size ihtiyacı olduğu için onunla daha çok ilgilenmek zorunda olduğunuzu ama onun yerinin ayrı olduğunu,onun ilk bebeğiniz olduğunu ve hep seveceğinizi söyleyin.

ben oğlumu sütten kesince aşırı bana düşkün oldu hiç iş yapamıyordum sürekli beni istiyordu sonra anladımki onu emzirmiyorum diye ondan uzaklaştığımı düşündü.ben de size verdiğim tavsiyeyi uyguladım hiç rahat bırakmadım onu.sürekli sevdim öptüm sarıldım ve bunu sadece bir gün boyunca yaptım ertesi gün oğlum düzeldi.

o şimdi sevgi açlığı hissediyor onu bıktıracak kadar çoook sevin göreceksiniz zamanla düzelecek

Öncelikle -Baba benim olsun mu ,anne benim olsun mu? tarzındaki soruları çocuk çocuğunuza sordurmayın..
kızınızın verdiği cevaplara çevredekiler gülüyorsa çocuk yaptığını iyi bir şey de zannedilebilir ve tekrarlayabilir davranisi pekiştirmelerini izin vermeyin..

bebeğinizin geldiği ilk gece kızınızın babaannede kalması da çok yanlış olmuş Bana kalırsa.. ama olan olmuş..

Pedagog desteği alın..bebeği babaanneye bırakıp bir saat de olsa küçükler kaliteli vakit geçirmeye çalışın yapıyorsunuzdur mutlaka ama, ilişkinize iyi geleceğini düşünüyorum..

pedagog ?
gıttınız degıl mı oncesınden de varmıs cunku sorunlar

Benim çocuklarım arasında da az yaş farkı vardı ama ben baktım ikisene de. Yaşamadım böyle şeyler ama ilk başlarda kardeşini kiskanmisti sonra baktı ki değişen birsey yok hala onu çok seviyoruz normale döndü. Ben oğlumu babasına bırakıp kızımla daha çok vakit geçirdim sadece. Birlikte daha çok şey yapın ve ne derse desin onu çok sevdiğinizi gösterin. Varsa imkanınız pedegog yardımı alın. Siz iyi bir annesiniz. Başarıyla atlatacaksiniz bu zamanlari

Bütünnn yorumları okuyorum tek tek yazamasam da her yorumunuz benim için çook değerli kızlar iyiki varsınız çok teşekkür ediyorum

Çocuğa kim bakıyor babaannemi?
Babanne bakmıyor, herşeyiyle banyosu yemesi vs ben ilgileniyorum . Ama babannesi bize gelince kızım elinden tutup hadi gidelim yaa anne diyor babannesine. Nereye gidicez diyince halaya, amcaya dedeye gidelimmm diyor. Mecbur götürmek zorunda kalıyor kv(üst katta) denk gelirse yemeğe yiyor onlarla

öncellikle kızınız babaanneye anne dediğinde ısrarla o anne degıl babanne dıye duzelttın.sebep su da olabilir çocuklar onlarla oyun oynayan her istediğini yapan hayır demeyen ebeveyni daha çok sever.belki de bundandır

okadar kucuk cocuga benim annem.olsun mu derseniz, surekli annen gitsin mi vs diye sorarsaniz olacagi bu.
ne o oyle ya...

Aynı yoldan geçmiş biri olarak söylüyorum ki,araya kimseyi sokmayın. Anneanne de olsa babaanne de olsa. Evet çok yardıma muhtaçsınız biliyorum. Kızınızın bakımını birilerinin üstlenmesi çok büyük kolaylık oluyor. Ama beraberinde bu yaşadıklarınız kaçınılmaz oluyor. Bana sorarsanız yakınlarınız olabildiğince geriden destek olsunlar ama Bi süre de sizden uzak dursunlar. Bağınız tekrar güçlenince de kızınızın tüm ihtiyaçlarını öncelikli olarak siz karşılayın. Çok zor durumda kalmadıkça bakımını ihtiyaçlarını başkasının gidermesine izin vermeyin

Benim anlamadığım kim vur diyor, kim anne baba benim olsun diyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…