27 aylık kızımla sağlıksız iletişimimiz...

Ergenken ailenden nefret ettiğin zamanlar olmadı mı hiç bu da ona benzer bir şey işte. Geçecek içini ferah tut canım

Kızınızla muhakkak özel vakit geçirin. Bebek ev işleri derken ikinci plana atmayın yada babaannesi var zaten diye rahatlık göstermeyin.

Neyle oynamayı seviyorsa birlikte oynayın, bebeğinizle o esnada babası ilgilensin, alın kızınız beraber parka çıkın. Sizinle güzel vakit geçirmesini sağlayın. Size kardeş kıskançlığından ötürü öfke duyuyor olabilir. Özel vakit ayırmanız çok önemli.

2 yaş sendromu dediğiniz durumda var gibi ama size olan tavırlarınızdan dolayı ben olsam bir pedagogla görüşürdüm sanırım.

Olan çocuğa olmuş ya konu sahibine olan ne var allahaşkına.
Korunurken hamile kalan duymadnız sanırım illa bayıla bayıla yapmışımdır ikinciyi diye birşey yok . Buarada görümcem kızı 2 yaşındayken İkizlerinin doğumunu yaptı ama böyle şeyler yaşadığını duymadım hiç...

Buarada babası yada başkası ona kızarsa onuda dövdürmek istiyor. Küsüp, bana kızdı döv'diyor.

Ay öyle haklısın ki. Kızım 1.5 aylık herkes şimdiden diyor ki 2 yaşına gelince ikinciyi yaparsın. Nerdeyse şey dicektim ay siz tam karaf verin bildirin biz başlayalım hemen çalışmaya kızımın çocukluk ilklerini bi yaşayayım düşünürüm ikinciyi diyip savıyorum başımdan

Benim 25 aylik kizim asiri kiskanc. Babasindan bile kıskanır beni yan yana oturamayiz. Hele bebek seveyim ciglik cigliga aglar. Butun ofkeside kini de banadir. Ve ben hamileyim..
Konusmadigi icin psikologa gittik. Kardes icinde bize yardimci olacagini soyledi. Ben suan kardes gelsinmi bebek alalimmi diyodum mesela oyle demeyin dedi. Yani dogru sandığımız cok yanlislar var.. terapiste gidin en guzeli bu

Ilk cocuklara yazık oluyor ben boyle dusunuyorum
Benım oglum 7.5 yasındaydı dogum yaptıgımda hep onunla ılgılendım bebek kendıne gelene kadar, ılgı ısteyene kadar acıkcası

Ben de onu diyorum işte siz zaten sağlıklı bi iletişim kuramamışsınız görümcenizin hamileliği konu dışı yani. O kurabilmiş demek ki sizin kızınız daha zor bi çocuk da olabilir ama bunun suçlusu sorumlusu sizsiniz el kadar bebe değil. Olan da ona olmuş size değil. Aksini mantıklı bulmanız bile kızınıza kötülük.

Bu korunurken hamile kalmak da hep çocuklarıyla çeşitli sorunlar yaşayanların başına geliyor ne hikmetse. Mevcut çocukla sağlıklı anne çocuk ilişkisi kurulmadıysa eldeki tüm imkanlarla koruncaksınız o zaman. Ya da uzman desteği alacaksınız. Burada annesiyle ilişkisinden dert yanmak için konu açan bir sürü kadın var kızınızın da onlardan biri olmasını istemiyosanız bunları kabul edip bi çözüm arayın. 2 yaş sendromu kıskançlık vah vah olan da sana olmuş tarzı sözlerle içinizi rahatlatmayın yani.

kardeşi sebebi ile yaptığını düşünüyorum kıskançlık bir pedagog ile görüşün bence

Böyle arka arkaya yazınca kötü görünüyor ama çoğunu ben de yaşıyorum ve bu beni rahatsız etmiyor.
Çünkü bir yerden gelince veya ben geldiğimde yüzüme bakmaz ama başka bir an sarmaş dolaş oluruz.
Bir yere giderken gelme der ama gitsem mutlu olur.
Sizde iyi anılar az mı gerçekten?

Ay kusura bakmayın haklı olabilirsiniz de kardeşi gelmeden öncede bu tarz hareketleri vardı ama konusmuyordu . Ne yani çocuğu agresif olan yada ne bileyim böyle sorunlu olan insanlar yokmu direk anne mi suclu bu durumda. Neyse bişey diyemiyorum ben zaten kabul ediyorum ki burada bu konuyu açıp fikir almak istedim amaan çocuktur diyip geçmiş gibi bi halim mi var? Ayrıca korunma yöntemide şuan konu dışı evet . İçimi rahatlatmakta isteyebilirim bunda bi sorun olduğunu sanmıyorum.

Kimse yokken iyiyiz,ama biri olduğu zaman özellikle eşimin ailesinden, iyi anımız yok diyebilirim

Ne kadar kolay yargilamak yaa alkışlıyorum sizi. Karşinizda bir anne var bir hemcinsiniz var bu kadar mi kolay bunlari yazmak, yargilamak. Olan olmuş 2. Bebegini aldirsaydi o zaman size gore. Herkes ayni sekilde dusunmek zorunda değil. Herkesin anneligi kendine kutsal.

Görümcenin ikizlerle bide kızı ile ne sıkıntı yaşadığı SANA SÖLERLER Mi HİÇ...
sölemez...
sadece iyiymiş gibi gösteriş bu.

bizimki kardeşi yok hemen hemen aynılari yaşıyorum özellikle çalıştığım için bide halasina aşırı bağlı bu durum inanilmaz rahatsiz ediyor.

2 yaş sendromundan herkes bahsetmiş zaten, belli başlı davranışlar ona yorulabilir. Zira çocuk kendini ifade etmeyi, hayır demeyi, karar vermeyi, o kararı başkalarına kabul ettirmeyi öğrenmek için ilk adımlarını atıyor bi yerde.

Ama bi yandan da babaannenin anne rolünü fazlaca üstlenmesi gibi bi durum söz konusu olabilir mi acaba? Yani bakımını ve ihtiyaçlarını ağırlıklı olarak kim karşılıyor, kim vakit ayırıp oyun oynuyor, kim dinliyor, kim bi şeyler anlatıyor mesela bu çocuğa?

Sanki zaten yabancılaşmıssınız, bi de üstüne yeni bebek gelince çocuk tamamen kopmuş gibi hissettim ben çünkü.

Neticede sizi hamileyken gördü, siz ona bak burada kardeşin var vs. vs. şirinlikler yaptınız. Özetle onun ilgisini ve zamanını çaldığına inandığı küçük şeyi eve siz getirdiniz şeklinde bi mantık işliyor olabilir arka planda. Herkes üstüne titrediği için de doğrudan bebeğe kızamıyor onun yerine size kızıyor sanki.

Sonra babaannenin ve babanın size karşı tutumu nasıl? Onların olumsuz davranışlarını kopyalayıp size yansıtıyor olabilir mi? "Zeynep'i döv." ilginç bi cümle mesela.

Ozetle zamanla geçer demeyip imkan varsa mutlaka onun dilinden anlayan bi uzmandan yardım istemek lazım.

Anne suçlu değil de 27 aylık bebe mi suçlu peki? Çocuk dövmek diye bir kavramı nereden biliyor mesela çünkü muhtemelen biri canı acıdığında kim yaptı dövelim onu falan demiştir. Belli ki ilgi gördüğünü düşündüğü için de bunu kullanıyor kızınız. E kim suçlu kim yetiştiriyorsa o suçlu. O yüzden içiniz rahatlamadan çözüm arayacaksınız içiniz yanacak yani rahatlamayacak. İnsan yetiştiriyosunuz, sizi hiç tanımayan insanların avuntularına kulak asma lüksünüz yok yani.
Konuyu yok canım sen harika bi annesin tipik kıskançlık desinler diye açmışsınız resmen Dilerim biraz olsun durumun ciddiyetinin farkına varırsınız.

Kimse yokken iyiyiz,ama biri olduğu zaman özellikle eşimin ailesinden, iyi anımız yok diyebilirim
Başkalarının yanında bizim iletişimimiz anca ağladığı zamanlarda.
Kayinvalidem çok babacı der mesela, çünkü benim yanıma uğradığı yok ihtiyaç harici.
Ama öyle değil evdeyken.
Başbaşayken daha iyiyseniz o zamanları daha iyi değerlendirin, daha çok yalnız kalın.
Oyunlar, kitaplar derken sorun kalmaz diye düşünüyorum.
Dediğim gibi çok da sorun varmış gibi gelmedi bana.

Son cümlelerinize hepten şaşırdım polemiğe girmeyeceğim ama nasil öyle bişey anladınız bi fikrim yok saygı duyuyorum herkes istediği gibi algılayabilir. sağolsun arkadaslar cok güzel yardımcı oluyor zaten. İçim yanacakmış. Yok ya çok rahatım ne yanması zaten çok mutluyum bu şekilde ondan konu açtım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…