Ergenken ailenden nefret ettiğin zamanlar olmadı mı hiç bu da ona benzer bir şey işte. Geçecek içini ferah tut canımÇok teşekkür ederim ya gözlerim dolu dolu yazıyorum, evet demiş olabilirler zaten bilgili insanlar değiller 2 yaş sendromundan haberleri var mı bilmem, umarım en kısa zamanda geçer en büyük korkum böyle devam etmesi♥♥
Korunurken hamile kalan duymadnız sanırım illa bayıla bayıla yapmışımdır ikinciyi diye birşey yok . Buarada görümcem kızı 2 yaşındayken İkizlerinin doğumunu yaptı ama böyle şeyler yaşadığını duymadım hiç...Olan çocuğa olmuş ya konu sahibine olan ne var allahaşkına.
Ay öyle haklısın ki. Kızım 1.5 aylık herkes şimdiden diyor ki 2 yaşına gelince ikinciyi yaparsın. Nerdeyse şey dicektim ay siz tam karaf verin bildirin biz başlayalım hemen çalışmayaHep aynı seyı yazıyorum ama okuyan olur dıye yazıyorum
Bu kadar az arayla yapmayın annecım su 2.cocukları.
Mutlaka ılgınız sevgınız bolunuyor, dıgerlerıde cok kucuk duygusallıga gırmemek ıcın yazmıyorum ama kucugu bırılerıne bırakıp buyugu ıle ılgılenmeye bakın kesınlıkle
Ilk cocuklara yazık oluyor ben boyle dusunuyorumAy öyle haklısın ki. Kızım 1.5 aylık herkes şimdiden diyor ki 2 yaşına gelince ikinciyi yaparsın. Nerdeyse şey dicektim ay siz tam karaf verin bildirin biz başlayalım hemen çalışmayakızımın çocukluk ilklerini bi yaşayayım düşünürüm ikinciyi diyip savıyorum başımdan
Ben de onu diyorum işte siz zaten sağlıklı bi iletişim kuramamışsınız görümcenizin hamileliği konu dışı yani. O kurabilmiş demek ki sizin kızınız daha zor bi çocuk da olabilir ama bunun suçlusu sorumlusu sizsiniz el kadar bebe değil. Olan da ona olmuş size değil. Aksini mantıklı bulmanız bile kızınıza kötülük.Korunurken hamile kalan duymadnız sanırım illa bayıla bayıla yapmışımdır ikinciyi diye birşey yok . Buarada görümcem kızı 2 yaşındayken İkizlerinin doğumunu yaptı ama böyle şeyler yaşadığını duymadım hiç...
Ay kusura bakmayın haklı olabilirsiniz de kardeşi gelmeden öncede bu tarz hareketleri vardı ama konusmuyordu . Ne yani çocuğu agresif olan yada ne bileyim böyle sorunlu olan insanlar yokmu direk anne mi suclu bu durumda. Neyse bişey diyemiyorum ben zaten kabul ediyorum ki burada bu konuyu açıp fikir almak istedim amaan çocuktur diyip geçmiş gibi bi halim mi var? Ayrıca korunma yöntemide şuan konu dışı evet . İçimi rahatlatmakta isteyebilirim bunda bi sorun olduğunu sanmıyorum.Ben de onu diyorum işte siz zaten sağlıklı bi iletişim kuramamışsınız görümcenizin hamileliği konu dışı yani. O kurabilmiş demek ki sizin kızınız daha zor bi çocuk da olabilir ama bunun suçlusu sorumlusu sizsiniz el kadar bebe değil. Olan da ona olmuş size değil. Aksini mantıklı bulmanız bile kızınıza kötülük.
Bu korunurken hamile kalmak da hep çocuklarıyla çeşitli sorunlar yaşayanların başına geliyor ne hikmetse. Mevcut çocukla sağlıklı anne çocuk ilişkisi kurulmadıysa eldeki tüm imkanlarla koruncaksınız o zaman. Ya da uzman desteği alacaksınız. Burada annesiyle ilişkisinden dert yanmak için konu açan bir sürü kadın var kızınızın da onlardan biri olmasını istemiyosanız bunları kabul edip bi çözüm arayın. 2 yaş sendromu kıskançlık vah vah olan da sana olmuş tarzı sözlerle içinizi rahatlatmayın yani.
Kimse yokken iyiyiz,ama biri olduğu zaman özellikle eşimin ailesinden, iyi anımız yok diyebilirimBöyle arka arkaya yazınca kötü görünüyor ama çoğunu ben de yaşıyorum ve bu beni rahatsız etmiyor.
Çünkü bir yerden gelince veya ben geldiğimde yüzüme bakmaz ama başka bir an sarmaş dolaş oluruz.
Bir yere giderken gelme der ama gitsem mutlu olur.
Sizde iyi anılar az mı gerçekten?
Ben de onu diyorum işte siz zaten sağlıklı bi iletişim kuramamışsınız görümcenizin hamileliği konu dışı yani. O kurabilmiş demek ki sizin kızınız daha zor bi çocuk da olabilir ama bunun suçlusu sorumlusu sizsiniz el kadar bebe değil. Olan da ona olmuş size değil. Aksini mantıklı bulmanız bile kızınıza kötülük.
Bu korunurken hamile kalmak da hep çocuklarıyla çeşitli sorunlar yaşayanların başına geliyor ne hikmetse. Mevcut çocukla sağlıklı anne çocuk ilişkisi kurulmadıysa eldeki tüm imkanlarla koruncaksınız o zaman. Ya da uzman desteği alacaksınız. Burada annesiyle ilişkisinden dert yanmak için konu açan bir sürü kadın var kızınızın da onlardan biri olmasını istemiyosanız bunları kabul edip bi çözüm arayın. 2 yaş sendromu kıskançlık vah vah olan da sana olmuş tarzı sözlerle içinizi rahatlatmayın yani.
Görümcenin ikizlerle bide kızı ile ne sıkıntı yaşadığı SANA SÖLERLER Mi HİÇ...Korunurken hamile kalan duymadnız sanırım illa bayıla bayıla yapmışımdır ikinciyi diye birşey yok . Buarada görümcem kızı 2 yaşındayken İkizlerinin doğumunu yaptı ama böyle şeyler yaşadığını duymadım hiç...
Bence babanneye anne demesi en buyuk sorun. Bu şekilde alismasi iyi olmamis. Terapiste mutlaka gidinKimse yokken iyiyiz,ama biri olduğu zaman özellikle eşimin ailesinden, iyi anımız yok diyebilirim
2 yaş sendromundan herkes bahsetmiş zaten, belli başlı davranışlar ona yorulabilir. Zira çocuk kendini ifade etmeyi, hayır demeyi, karar vermeyi, o kararı başkalarına kabul ettirmeyi öğrenmek için ilk adımlarını atıyor bi yerde.Kızlar çok kötüyüm. Uzun zamandır aklımı kurcalayan bi konu. Kızım 27 aylık. 4 ay once doğum yaptım ve kızım zaten değişikti şimdi aşırı değişti. Özellikle konuşmaya başlayalı
Bikac örnek vereyim. Mesela konuşurken diyolar " baban benim babam da olsun muu? '
'Hayırrrr o benim babam, bitanem " gibi şeyler söylüyor.
Bana dönüp annen benim de annem olsun mu diyince, " evet olsun, döv anneyi, döv zeynebi" diyor vuruyor durup dururken. Gülüyor. Hoşuna gidiyor. Aaa yapma anne dövülmez neden böyle yapıyosun felan dedigimizde kendini yerlere atıyor 'hayır anne değilll' diyor. Biri zeynep senin annen dediğinde hayır değil diyor. Sonrada ay evet anneciim diyor. Birden dönüp vuruyor gene.
Tehlikeli bi iş yaptığında hayır yapma diyorum 'banane yapicam diyip yapmaya devam ediyor gözüme bakarak ve hiç bi şekilde dinlemiyor beni. Üstünü değiştiremiyorum, saçını tarayamıyorum..
Şunu yapiyim mi diyor kötü bişeyse yapma kızım diyorum yapiyim yapicam diyerek yapıyor.
Peynir yicem anne diyor ye kızım diyorum 'hayır yemiycem' diyip ağlıyor ben ye dediğim için. Yeme sakın dersem yiyor. Bazen de annecim der öper sarılır yüzümü sever.
Aşırı şekilde ağlama krizleri var . Eve biri gelse krize girer bende gidicem diye. Bide giderken bana dönüp 'sakın sen gelme orda otur zeynepp"gibi şeyler söyler sinirli sinirli. Babasını fazla göremiyor yoğun çalıştığı için. Düşkünlüğü öyle böyle değil.
Babannesi ve babasına çok düşkün. Kv, doğduğundan beri, Babannem diyerek sevdiği halde nadiren babanne der . Genelde anne, annecim der. Biyere gidip geldiğinde boynuna atlar annecimm diye. 24 saat onlarda olmak ister. Ve onlarla çok mutlu kahkaha seslerini mahalle dinler.
Birini görünce özellikle çok değişiyor.
Ben doğumdan geldiğimde bahcede oturuyordu ben arabadan indim ismiyle çağırdım döndü baktı kafasını çevirdi. Sandalyeden inmedi bile öptüm sarıldım yabancı gibi davrandı hicbişekilde tepki vermedi . O gece kv gilde kaldı ve hiç beni sormamış bilebenim yiğenim de 1 gün bizde kalmıştı annem diye agladı sabaha kadar
Velhasıl kızımın bana hiç düşkünlüğü yok. Beni takmıyor saymıyor.. ne yapıcam kızlar nolur akıl verin yol gösterin . Ben nerde yanlış yapıyorum. Öncedende biraz inat vardı ama şu 4 aydır aşırı değişti. Bu durum böyle mi gidecek?ben iyi bir anne değil miyim. Annesi olarak görmüyor gibi.
Babanne ve baba aşkı ise bambaşka. Her sözlerini dinler. Olsun tabi ama bana da olması gerekmez mi?
içim içimi yiyordaha çok örnek var ama uzatmayayım
Ay kusura bakmayın haklı olabilirsiniz de kardeşi gelmeden öncede bu tarz hareketleri vardı ama konusmuyordu . Ne yani çocuğu agresif olan yada ne bileyim böyle sorunlu olan insanlar yokmu direk anne mi suclu bu durumda. Neyse bişey diyemiyorum ben zaten kabul ediyorum ki burada bu konuyu açıp fikir almak istedim amaan çocuktur diyip geçmiş gibi bi halim mi var? Ayrıca korunma yöntemide şuan konu dışı evet . İçimi rahatlatmakta isteyebilirim bunda bi sorun olduğunu sanmıyorum.
Başkalarının yanında bizim iletişimimiz anca ağladığı zamanlarda.Kimse yokken iyiyiz,ama biri olduğu zaman özellikle eşimin ailesinden, iyi anımız yok diyebilirim
Son cümlelerinize hepten şaşırdımAnne suçlu değil de 27 aylık bebe mi suçlu peki? Çocuk dövmek diye bir kavramı nereden biliyor mesela çünkü muhtemelen biri canı acıdığında kim yaptı dövelim onu falan demiştir. Belli ki ilgi gördüğünü düşündüğü için de bunu kullanıyor kızınız. E kim suçlu kim yetiştiriyorsa o suçlu. O yüzden içiniz rahatlamadan çözüm arayacaksınız içiniz yanacak yani rahatlamayacak. İnsan yetiştiriyosunuz, sizi hiç tanımayan insanların avuntularına kulak asma lüksünüz yok yani.
Konuyu yok canım sen harika bi annesin tipik kıskançlık desinler diye açmışsınız resmen Dilerim biraz olsun durumun ciddiyetinin farkına varırsınız.