27 aylık kızımla sağlıksız iletişimimiz...

Yoo değil. Ne demek kendine kutsal ya bütün doğuranlar aynı o zaman.
Toplumda birlikte yaşıyoruz, konu sahibinin evladı için demiyorum elbette ama o herkesin kendine mükemmel anne modunda yetiştirdiği çocuklarla hepimiz iletişim kuruyoruz bir şekilde. Yap bi çocuk birlikte büyürler birlikte oynarlar diye azıcık yaş aralı çocuk yapanlarla dolu ülke. Gayette kızıyorum yazık günah çünkü. Üstüne bi de el kadar bebekleri suçlayıp anneye ah vah yapıyoruz. Anneliği kolay olduğunu kimse söylemedi. Her yönüyle insan yetiştirmeyi göze alamayan doğurmasın . Üç beş tane çocuk doğurmak marifet değil düzgün çocuk yetiştirmek marifet. Bu korunup çocuk sahibi olma bahanesini de bizim kadae kullanan görmedim. O %1'lik ihtimal hep bizim ülkeyi vuruyor demek ki

Bunları konu sahibi özelinde söylemedim rica ederim üzerinize alınmayın sevgili konu sahibi. Genel bi çıkarım.

Ve bence madem oncesınde de vardı bu davranıslar o zaman aldırılabılırdı de. Bende aldırdım oglum cok kucukken hamıle kaldım ve aldırdım. Cunku aramıza bırının gırmesını ıstemedım , kımseyede soz hakkı vermedım. Dogru mu dıye sormuyorum benım kararımdı ve memnunum kararımdan. Neyse bu kısmın konusulması konu sahıbını ılgılendırmıyor suanda dogmus bebek cunku.

Ancak dedıgım gıbı bebek daha kendıne gelene kadar, ılgı gorene kadar kı oda baya bı yaklasmıs o aylarına . Sık sık emzırılıp bırakılabılır 2 saat bıraksa gunde, 2 saatı dolu dolu buyugu ıle ılgılense ev dısı veya ev ıcı ama sadece odak nokta buyuk cocuk (kucugu evde olmadan) cok guzel yol alınır dıye dusunuyorum.

İçim rahatlasın istiyorum ne var bunda diyen sizsiniz ben dediğinize yorum yaptım. Dediğim gibi dilerim toparlarsınız. Amacım sizi kırmak falan değil elime bi şey geçeceği de yok bunu yapıp. Ama gerçekten üzülüyorum çocuklar için. Eminim siz benden daha çok düşünüyorsunuzdur çocuğunuzu elbette ama insan işin içinde olunca dış dünyadan gelen pozitif cümlelere daha açık oluyor. Ki biz ülkecek bayılırız aman bi şeyi yok benimki de böyleydi falan diye çözüm arayan insanı geri bıraktırmaya dilerim siz bırakmaz ve çözersiniz.

Yani forumda da yazıyor yazıp rahatlamak fikir öneri almak istediğiniz konuları açabilirsiniz diye. Buraya yazmasam içim içimi yiyordu napmalıyım nasıl davranmalıyım bilmiyordum resmen. Ama gelen tavsiyeler önerileri dikkate alacağım bu yüzden içim biraz olsun daha rahat tabi ki daha bilinçli yaklaşacağım. Buna istinaden söyledim sizede teşekkür ederim genede.

Teşekkür ediyorum yorumunuz için, hamileliğim zaten hep bu korkularla geçti ve korktuğum da başıma geldi

Bence size tavir yapiyor. Sizi takmamak gibi gelmedi hareketleri. Aksine sizin ilginizi,sevginizi istiyor. Zor bir cocuk dogru ama sonucta anne sevgisi isteyen bir kuzucuk. Psikolog destegi almanizda fayda var. Yasi kucuk daha olumsuz davranslari yerlesmeden ilgilenilmeli.

çocuğu alın bi doktora götürün. eskiden de böyleymiş zaten. kusura bakmayın ama bana hiç normal gelmedi hareketleri.

2 yaş sendromu ve kardeş kıskançlığının birleşimi olmuş sanırım. Kızınızla bol bol kaliteli zaman geçirmeye özen gösterin, babanneyi de biraz ilişkinizin dışına çıkarın çünkü anne rolünü o üstlenmiş. Sevginizi ilginizi o istemiyor diye azaltmayın. Çok zorlanıyorsanız bir pedagogdan yardım alın. İnanın geçecek.

Burda az yaş aralıklı çocuk doğursaydınız! duyarı kasmanın şu an size ne faydası varda yazıyorlar onu da anlamadım. Her yerde bulunan bilmiş tipler burda da ahkam kesmelere devam ediyor. Kaldı ki sadece sizin çocuğunuz yaşamıyor bunları tek çocuk olup el bebek gül bebek büyüyen çocuklar da yaşıyor. Sizin sorununuz kardeşin erken gelmesi değil bu zamana kadar sağlıklı iletişim kuramamış olmak. Ama geç değil.

Kardeşi olmasa da bunlar olabilecek şeyler..
Kardeşle perçinlenmis bir de.
Kıskanıyor bariz, siz bol bol sevin.
Bol sabır, başka yapacak birşey yok ☺

çocuk sahibi değilim ama 2 yaş civarı çocuğu olan arkadaşlar kesinlikle inatlaşmadan, dikkatini farklı yöne çekerek çözüm bulabildiklerini söylüyor. bir de çocuğa niye annen benim annen olsun mu baban benim baban olsun mu gibi saçma sorular sorulmasına izin veriyorsunuz ki?

bir de kızınız dövmeyi nasıl biliyor? yakın bir arkadaşın çocuğuyla beraberdim daha yeni, 24 aylık. dövmenin ne olduğunu bilmiyor.

Konu sahibi, seninki gibi değil ama biraz değişiğini yaşadım, pedagog desteği aldım. Pedagog un dediği; senin kızında anne yok anne kavramı yok, sen onu bakıp büyütmüşsün,uyutup emzirmişsin ama o bunu bakıcı gibi ona hizmet eden biri olarak görmüş. Aile anne kavramı yok

kizim 3.5 yasinda bugun sinirden agladim.tatile gittik 20 gun kaldik ailelerimizin yaninda.tatil oncesi kizimla suanki kizimin arasinda daglar kadar fark var.hic bizi dinlemiyor umursamiyor hele yanimizda baskalari varsa ne desek asla takmiyor.sebebi ise tatilde herkesin onu simartmasi ve bizim kurallarimizi cigneyip onun dediklerini yapmasi.ben cozum olarak bi sure hic kimseyle gorusmeme karari aldim.kizim eski haline donene kadar boyle yapmayi dusunuyorum.size gelince cok takmayin kardesini kiskaniyor zamanla alisacak daha cok erken

Destek alın bence de babasıyla beraber gidin özellikle.
Sarılın öpün seni çok seviyorum deyin sürekli bunu yapın
babanne küçükle ilgilensin, siz büyükle biryerlere gidin sohbet edin onu çok sevdiğinizi, babanneyle bir yerlere gittiğinde çok özlediğinizi, anne gitsin vs dediğinde çok üzüldüğünüzü anlatın.

Benim oğlum da çok hırçınlaşıyor bazen ne yaparsam yapayım aşırı inatlaşma, söz dinlememe, kardeşini ağlatma..... Böyle olduğu zaman sukunetimi koruyup sıkıca sarılıyorum ben seni çok seviyorum sen benim canımsın diyorum ve işe yarıyor hemen yelkenler suya iniyor :)
Mesela biraz önce hastaneden geldim balkonda beni bekliyor, kaşlar çatık. Kapıyı kapattı açmadı keşke gelmeseydin vs. bir sürü şey sıraladı. Hiç tepki vermedim yine sıkı sıkı sarıldım " seni çok özledim oğlum biliyor musun" dedim hemen kaşları düzeltti "özledin mi annemm " dedi barıştık :)

Ama Bizim arada oluyor bu haller, ilgi istediği zaman en çok da. Sizin sürekli ise destek almanız çok faydalı olur.

Gecer gecer bu zamanlar.. biri gelince gidicem diye benimkilerde tutturuyolardi:) bunlarda gariplik var mi:) herseyi cok mu buyutuyoruz:))

Buarada benimkilerde babalarini kimseye vermezler beni verirler:)) hic tuhafima gitmemisti sahsen.. iletisimimizde kotu degil simdilik bence

3 yaş sendromundan selamlar

2 yaş sendromuna rahmet okutan şeyler yaşıyoruz biz..
He sizden farklı olarak oğlum sevgi gösterisinde bulunur. Fakat aşırı bir inatlaşma ve restleşme içinde.
Resmen tahammül testine tabi tutuluyoruz..

Yeğenim de tam o yaslardayken tam o aylarda kardeşi oldu. Aynı şekil annesine sinirli, kardeşini döven, babaannesine yani anneme anne diyen bi çocuktu. Sonra kardeşi büyüdü oyun oynamaya filan basladılar beraber. Çözüldü o durum zamanla. Umarım siz de bu zorlu süreci atlatırsınız

Kardeş kıskançlığı yaşıyor olabilir ama bilmiyorum çok mu fesat düşündüm babanesi kötülüyor olabilir mi acaba ona anne diyor demişsiniz hani senin annen benim o kaka tü falan gibi ?

doğumdan geldiğimde bahcede oturuyordu ben arabadan indim ismiyle çağırdım döndü baktı kafasını çevirdi. Sandalyeden inmedi bile
kardeşi var sanırım. kıskançlık krizi olmasın ? benim henüz çocuğum yok ama nasıl üzüldüğünü anlayabiliyorum. Bir uzmandan yardım mı alsanız ki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…