- 20 Ekim 2016
- 6.442
- 30.252
Yoo değil. Ne demek kendine kutsal ya bütün doğuranlar aynı o zaman.Ne kadar kolay yargilamak yaa alkışlıyorum sizi. Karşinizda bir anne var bir hemcinsiniz var bu kadar mi kolay bunlari yazmak, yargilamak. Olan olmuş 2. Bebegini aldirsaydi o zaman size gore. Herkes ayni sekilde dusunmek zorunda değil. Herkesin anneligi kendine kutsal.
İçim rahatlasın istiyorum ne var bunda diyen sizsiniz ben dediğinize yorum yaptım. Dediğim gibi dilerim toparlarsınız. Amacım sizi kırmak falan değil elime bi şey geçeceği de yok bunu yapıp. Ama gerçekten üzülüyorum çocuklar için. Eminim siz benden daha çok düşünüyorsunuzdur çocuğunuzu elbette ama insan işin içinde olunca dış dünyadan gelen pozitif cümlelere daha açık oluyor. Ki biz ülkecek bayılırız aman bi şeyi yok benimki de böyleydi falan diye çözüm arayan insanı geri bıraktırmaya dilerim siz bırakmaz ve çözersiniz.Son cümlelerinize hepten şaşırdımpolemiğe girmeyeceğim ama nasil öyle bişey anladınız bi fikrim yok saygı duyuyorum herkes istediği gibi algılayabilir. sağolsun arkadaslar cok güzel yardımcı oluyor zaten. İçim yanacakmış. Yok ya çok rahatım ne yanması zaten çok mutluyum bu şekilde ondan konu açtım.
Yani forumda da yazıyor yazıp rahatlamak fikir öneri almak istediğiniz konuları açabilirsiniz diye. Buraya yazmasam içim içimi yiyordu napmalıyım nasıl davranmalıyım bilmiyordum resmen. Ama gelen tavsiyeler önerileri dikkate alacağım bu yüzden içim biraz olsun daha rahat tabi ki daha bilinçli yaklaşacağım. Buna istinaden söyledim sizede teşekkür ederim genede.İçim rahatlasın istiyorum ne var bunda diyen sizsiniz ben dediğinize yorum yaptım. Dediğim gibi dilerim toparlarsınız. Amacım sizi kırmak falan değil elime bi şey geçeceği de yok bunu yapıp. Ama gerçekten üzülüyorum çocuklar için. Eminim siz benden daha çok düşünüyorsunuzdur çocuğunuzu elbette ama insan işin içinde olunca dış dünyadan gelen pozitif cümlelere daha açık oluyor. Ki biz ülkecek bayılırız aman bi şeyi yok benimki de böyleydi falan diye çözüm arayan insanı geri bıraktırmaya dilerim siz bırakmaz ve çözersiniz.
Teşekkür ediyorum yorumunuz için, hamileliğim zaten hep bu korkularla geçti ve korktuğum da başıma geldiVe bence madem oncesınde de vardı bu davranıslar o zaman aldırılabılırdı de. Bende aldırdım oglum cok kucukken hamıle kaldım ve aldırdım. Cunku aramıza bırının gırmesını ıstemedım , kımseyede soz hakkı vermedım. Dogru mu dıye sormuyorum benım kararımdı ve memnunum kararımdan. Neyse bu kısmın konusulması konu sahıbını ılgılendırmıyor suanda dogmus bebek cunku.
Ancak dedıgım gıbı bebek daha kendıne gelene kadar, ılgı gorene kadar kı oda baya bı yaklasmıs o aylarına . Sık sık emzırılıp bırakılabılır 2 saat bıraksa gunde, 2 saatı dolu dolu buyugu ıle ılgılense ev dısı veya ev ıcı ama sadece odak nokta buyuk cocuk (kucugu evde olmadan) cok guzel yol alınır dıye dusunuyorum.
Bence size tavir yapiyor. Sizi takmamak gibi gelmedi hareketleri. Aksine sizin ilginizi,sevginizi istiyor. Zor bir cocuk dogru ama sonucta anne sevgisi isteyen bir kuzucuk. Psikolog destegi almanizda fayda var. Yasi kucuk daha olumsuz davranslari yerlesmeden ilgilenilmeli.Kızlar çok kötüyüm. Uzun zamandır aklımı kurcalayan bi konu. Kızım 27 aylık. 4 ay once doğum yaptım ve kızım zaten değişikti şimdi aşırı değişti. Özellikle konuşmaya başlayalı
Bikac örnek vereyim. Mesela konuşurken diyolar " baban benim babam da olsun muu? '
'Hayırrrr o benim babam, bitanem " gibi şeyler söylüyor.
Bana dönüp annen benim de annem olsun mu diyince, " evet olsun, döv anneyi, döv zeynebi" diyor vuruyor durup dururken. Gülüyor. Hoşuna gidiyor. Aaa yapma anne dövülmez neden böyle yapıyosun felan dedigimizde kendini yerlere atıyor 'hayır anne değilll' diyor. Biri zeynep senin annen dediğinde hayır değil diyor. Sonrada ay evet anneciim diyor. Birden dönüp vuruyor gene.
Tehlikeli bi iş yaptığında hayır yapma diyorum 'banane yapicam diyip yapmaya devam ediyor gözüme bakarak ve hiç bi şekilde dinlemiyor beni. Üstünü değiştiremiyorum, saçını tarayamıyorum..
Şunu yapiyim mi diyor kötü bişeyse yapma kızım diyorum yapiyim yapicam diyerek yapıyor.
Peynir yicem anne diyor ye kızım diyorum 'hayır yemiycem' diyip ağlıyor ben ye dediğim için. Yeme sakın dersem yiyor. Bazen de annecim der öper sarılır yüzümü sever.
Aşırı şekilde ağlama krizleri var . Eve biri gelse krize girer bende gidicem diye. Bide giderken bana dönüp 'sakın sen gelme orda otur zeynepp"gibi şeyler söyler sinirli sinirli. Babasını fazla göremiyor yoğun çalıştığı için. Düşkünlüğü öyle böyle değil.
Babannesi ve babasına çok düşkün. Kv, doğduğundan beri, Babannem diyerek sevdiği halde nadiren babanne der . Genelde anne, annecim der. Biyere gidip geldiğinde boynuna atlar annecimm diye. 24 saat onlarda olmak ister. Ve onlarla çok mutlu kahkaha seslerini mahalle dinler.
Birini görünce özellikle çok değişiyor.
Ben doğumdan geldiğimde bahcede oturuyordu ben arabadan indim ismiyle çağırdım döndü baktı kafasını çevirdi. Sandalyeden inmedi bile öptüm sarıldım yabancı gibi davrandı hicbişekilde tepki vermedi . O gece kv gilde kaldı ve hiç beni sormamış bilebenim yiğenim de 1 gün bizde kalmıştı annem diye agladı sabaha kadar
Velhasıl kızımın bana hiç düşkünlüğü yok. Beni takmıyor saymıyor.. ne yapıcam kızlar nolur akıl verin yol gösterin . Ben nerde yanlış yapıyorum. Öncedende biraz inat vardı ama şu 4 aydır aşırı değişti. Bu durum böyle mi gidecek?ben iyi bir anne değil miyim. Annesi olarak görmüyor gibi.
Babanne ve baba aşkı ise bambaşka. Her sözlerini dinler. Olsun tabi ama bana da olması gerekmez mi?
içim içimi yiyordaha çok örnek var ama uzatmayayım
Yeğenim de tam o yaslardayken tam o aylarda kardeşi oldu. Aynı şekil annesine sinirli, kardeşini döven, babaannesine yani anneme anne diyen bi çocuktu. Sonra kardeşi büyüdü oyun oynamaya filan basladılar beraber. Çözüldü o durum zamanla. Umarım siz de bu zorlu süreci atlatırsınızKızlar çok kötüyüm. Uzun zamandır aklımı kurcalayan bi konu. Kızım 27 aylık. 4 ay once doğum yaptım ve kızım zaten değişikti şimdi aşırı değişti. Özellikle konuşmaya başlayalı
Bikac örnek vereyim. Mesela konuşurken diyolar " baban benim babam da olsun muu? '
'Hayırrrr o benim babam, bitanem " gibi şeyler söylüyor.
Bana dönüp annen benim de annem olsun mu diyince, " evet olsun, döv anneyi, döv zeynebi" diyor vuruyor durup dururken. Gülüyor. Hoşuna gidiyor. Aaa yapma anne dövülmez neden böyle yapıyosun felan dedigimizde kendini yerlere atıyor 'hayır anne değilll' diyor. Biri zeynep senin annen dediğinde hayır değil diyor. Sonrada ay evet anneciim diyor. Birden dönüp vuruyor gene.
Tehlikeli bi iş yaptığında hayır yapma diyorum 'banane yapicam diyip yapmaya devam ediyor gözüme bakarak ve hiç bi şekilde dinlemiyor beni. Üstünü değiştiremiyorum, saçını tarayamıyorum..
Şunu yapiyim mi diyor kötü bişeyse yapma kızım diyorum yapiyim yapicam diyerek yapıyor.
Peynir yicem anne diyor ye kızım diyorum 'hayır yemiycem' diyip ağlıyor ben ye dediğim için. Yeme sakın dersem yiyor. Bazen de annecim der öper sarılır yüzümü sever.
Aşırı şekilde ağlama krizleri var . Eve biri gelse krize girer bende gidicem diye. Bide giderken bana dönüp 'sakın sen gelme orda otur zeynepp"gibi şeyler söyler sinirli sinirli. Babasını fazla göremiyor yoğun çalıştığı için. Düşkünlüğü öyle böyle değil.
Babannesi ve babasına çok düşkün. Kv, doğduğundan beri, Babannem diyerek sevdiği halde nadiren babanne der . Genelde anne, annecim der. Biyere gidip geldiğinde boynuna atlar annecimm diye. 24 saat onlarda olmak ister. Ve onlarla çok mutlu kahkaha seslerini mahalle dinler.
Birini görünce özellikle çok değişiyor.
Ben doğumdan geldiğimde bahcede oturuyordu ben arabadan indim ismiyle çağırdım döndü baktı kafasını çevirdi. Sandalyeden inmedi bile öptüm sarıldım yabancı gibi davrandı hicbişekilde tepki vermedi . O gece kv gilde kaldı ve hiç beni sormamış bilebenim yiğenim de 1 gün bizde kalmıştı annem diye agladı sabaha kadar
Velhasıl kızımın bana hiç düşkünlüğü yok. Beni takmıyor saymıyor.. ne yapıcam kızlar nolur akıl verin yol gösterin . Ben nerde yanlış yapıyorum. Öncedende biraz inat vardı ama şu 4 aydır aşırı değişti. Bu durum böyle mi gidecek?ben iyi bir anne değil miyim. Annesi olarak görmüyor gibi.
Babanne ve baba aşkı ise bambaşka. Her sözlerini dinler. Olsun tabi ama bana da olması gerekmez mi?
içim içimi yiyordaha çok örnek var ama uzatmayayım
kardeşi var sanırım. kıskançlık krizi olmasın ? benim henüz çocuğum yok ama nasıl üzüldüğünü anlayabiliyorum. Bir uzmandan yardım mı alsanız ki ?doğumdan geldiğimde bahcede oturuyordu ben arabadan indim ismiyle çağırdım döndü baktı kafasını çevirdi. Sandalyeden inmedi bile