27 aylık kızımla sağlıksız iletişimimiz...

Kızlar çok kötüyüm. Uzun zamandır aklımı kurcalayan bi konu. Kızım 27 aylık. 4 ay once doğum yaptım ve kızım zaten değişikti şimdi aşırı değişti. Özellikle konuşmaya başlayalı :KK43:

Bikac örnek vereyim. Mesela konuşurken diyolar " baban benim babam da olsun muu? '
'Hayırrrr o benim babam, bitanem " gibi şeyler söylüyor.

Bana dönüp annen benim de annem olsun mu diyince, " evet olsun, döv anneyi, döv zeynebi" diyor vuruyor durup dururken. Gülüyor. Hoşuna gidiyor. Aaa yapma anne dövülmez neden böyle yapıyosun felan dedigimizde kendini yerlere atıyor 'hayır anne değilll' diyor. Biri zeynep senin annen dediğinde hayır değil diyor. Sonrada ay evet anneciim diyor. Birden dönüp vuruyor gene.

Tehlikeli bi iş yaptığında hayır yapma diyorum 'banane yapicam diyip yapmaya devam ediyor gözüme bakarak ve hiç bi şekilde dinlemiyor beni. Üstünü değiştiremiyorum, saçını tarayamıyorum..
Şunu yapiyim mi diyor kötü bişeyse yapma kızım diyorum yapiyim yapicam diyerek yapıyor.
Peynir yicem anne diyor ye kızım diyorum 'hayır yemiycem' diyip ağlıyor ben ye dediğim için. Yeme sakın dersem yiyor. Bazen de annecim der öper sarılır yüzümü sever.

Aşırı şekilde ağlama krizleri var . Eve biri gelse krize girer bende gidicem diye. Bide giderken bana dönüp 'sakın sen gelme orda otur zeynepp"gibi şeyler söyler sinirli sinirli. Babasını fazla göremiyor yoğun çalıştığı için. Düşkünlüğü öyle böyle değil.

Babannesi ve babasına çok düşkün. Kv, doğduğundan beri, Babannem diyerek sevdiği halde nadiren babanne der . Genelde anne, annecim der. Biyere gidip geldiğinde boynuna atlar annecimm diye. 24 saat onlarda olmak ister. Ve onlarla çok mutlu kahkaha seslerini mahalle dinler.

Birini görünce özellikle çok değişiyor.

Ben doğumdan geldiğimde bahcede oturuyordu ben arabadan indim ismiyle çağırdım döndü baktı kafasını çevirdi. Sandalyeden inmedi bile öptüm sarıldım yabancı gibi davrandı hicbişekilde tepki vermedi . O gece kv gilde kaldı ve hiç beni sormamış bile :KK43: benim yiğenim de 1 gün bizde kalmıştı annem diye agladı sabaha kadar :KK43:

Velhasıl kızımın bana hiç düşkünlüğü yok. Beni takmıyor saymıyor.. ne yapıcam kızlar nolur akıl verin yol gösterin . Ben nerde yanlış yapıyorum. Öncedende biraz inat vardı ama şu 4 aydır aşırı değişti. Bu durum böyle mi gidecek? :KK43: ben iyi bir anne değil miyim. Annesi olarak görmüyor gibi.
Babanne ve baba aşkı ise bambaşka. Her sözlerini dinler. Olsun tabi ama bana da olması gerekmez mi?
içim içimi yiyor :KK43: daha çok örnek var ama uzatmayayım :KK43:
Bir pedagog doktoramı danışsanız acaba çok kötü bir durum sahiden 😞

Aynı şeyleri yaşadım kızımla.4 yaşına kadar sürdü nerdeyse.Bizde babaannesi de bu durumu körüklüyordu.Hatta hoşuna gidiyordu.Orda burda annesinden çok seviyor beni diyormuş
Huysuz,devamlı ağlayan,yemek yemeyen,banyo bile yapmak istemeyen bir kızım vardı.Aşırı üzdü beni.Benimle fotoğraf bile çektirmek istemiyordu :)
Zamanla düzeldi.Kreşe başladı önce, diğer anneler ve çocuklarıyla daha çok vakit geçirmek de iyi geldi.Annesi ve babasının bir tane olduğunu anladı yavaş yavaş.
Ben hep sakin kalmaya çalıştım.Babaannesinden de uzaklaştırmadım.Ters etki yapar diye.
Kızım şimdi 8 yaşında; çocuğu çıkarlarına göre kullanan babaannesini mi çok seviyor tabiki hayır; o beni seviyor.Onun için herşeyin en iyisini isteyen çıkarsız hatta senelerce karşılıksız seven annesini.

kardeş ve 2 yaş sendromu birleşmiş. kendi içinde zor zamanlar yaşıyor. bence sizi sevmiyor değil aksine çok seviyor ama sizin sevginizden emin olmak istiyor. Bir nevi sizi sınıyor diyebiliriz. Her şartta koşulsuz olarak onu sevdiğinizi söyleyin bunu ona hissettirin. bir de destek almanızı tavsiye ederim. çok iyi gelecektir.

Ben burda tek hatayı baban babam olsunmu annen annem olsunmu diye soranlarda buluyorum.Şu an geçiş döneminde üstelik yenide kardeşi olmuş hoş karşılamalısınız.ki bu kadar hassas düşündüğünüze göre siz harika bir annesiniz ❤

Sizin en büyük probleminiz kızınızın babannesi bence eski konularınızı da okudum
Annesi yanında olan annesi tarafından bakılan hiçbir çocuk anne ile babanneyi karıştırmaz
Sanki çocuğu etkiliyorlar gibi hissettim ben eski konunuzdan da yola çıkarak
Çocuğunuzla başbaşa zaman geçirin
Mesela babası geldikten sonra her gün parka götürün yürüyüş yapın sohbet edin gelin bebeği Bırakarak

Benim oglum da 27 aylik kizim 3 aylik. Oglum da soylediginiz bazi hareketleri yapiyor mesela birseye evet dersek yapmiyor hayir dersek yapiyor. Biz bunu biraz oyuna cevirdik mesela babasi ise giderken huysuzlaninca ben baba is hayir diyince anne baba is hi hi diyor. Yada bebek mama hayir deyince anne bebek acikmis diyor. Bence sizi bebekten cok kiskanmis. Biz o sorunu yasamadik cunku hamileligim boyunca anlattim kardesin olacak diye arada bir kardesin yolladi diye hediye verdik. Hastanede yanimizdaydi cunku kardesim geldigi icin beni biraktilar gibi bir algi olusmasin kafasinda diye. Dogum yaptigim gun ben yataktan kalkana kadar beni opmedi hicbirsey yemedi ki birsuru sevdigi kisi oradaydi. Ben kalkip elime corbayi aldigimda bana simsiki sarildi sonra yedi yemegini. Genelde onunla oynuyorum bize karsi bi tepkisi yok ama tabi 2 yas sendromunu da unutmayalim cocuklari bazen ufak capli canavara donusturuyor. Birlikte oyun oynamak vakit gecirmek sakinlesmeleri acisindan cok ise yariyor

Bir defa kesinlikle kendinize vurdurtmayın kesinlikle kabul etmiyorum doğurduğum bana vuramaz kimse de müsade edemez çanak tutamaz sessiz kalamaz izleyemez tepki veriyormuş gibi görünüp kızımı kanatları altına alamaz ne eşime ne de kv ye müsade etmem ortalığı ayağa kaldırırım ben böyle bir muameleye maruz kalıyor isem evladım tarafından babası babanesi izliyorsa herkesin canını yakarım huzur bırakmam ne demek anneyi dövmek ibret olsun diye canını yakarım hemde öyle böyle değil dört çocuğum var hemde haslı üveyli asla değil vurmak saygısızlık edemezler ne bana ne babalarına ne de atasına ama en çok kabahat o çanak tutanlarda o senin annen anneye vurulmaz bak baban bana vuruyor mu babanesi yüz vermese çocuk yapamaz

Ben hep oğluma bir insanı en çok annesi sever düşüncesini asiliyorum çünkü öyle. Beni en çok bu hayatta annem sever, babanı en çok Babaannen sever, seni de en çok ben seviyorum derim.

Acaba siz de kayinvalideniz ya da çevre çocuğu size karşı kiskirtiyor olabilir mi? Ben bu sözleri kayinvalidemin yanında dediğim de o da hemen evet herkesi en çok annesi sever diyor. Bana biraz dışarıdan etki altında kalıyor gibi geldi. Çok fazla kalmalı gondermeyin sizle mutlu olacağı şeyler yapın

Çocuk işte yani ben farklı birşey görmedim kardeşi geldiği siz onunla ilgilendiğiniz içinde size düşman olmuş :KK68: çok akıllı ve uyanıklar maşallah miniklere ve sağlıkla büyütün

Ne yargıladınız böyle be. Bir elinizde sopanız eksik. Hakli olduğunuz kısımlar olsada karşınızda ki kadına bu kadar çalım atmanıza gerek yok özellikle doğum yapmış kadın zaten yeterince kadar zorluk çekiyordur. Olan çocuğa olmuş kadına ne olmuş allaskina ne demek ya?
Birde sürekli yok 2. çocuğu niye yaptın yapmasaydin demeleriniz yok mu beni benden alıyor.
Biz konu sahibiyle konuyu güzelce kapattık. Ama sizin için bi kez daha tekrar edeyim, annelik kolay değil herkesin 3 5 tane doğurması gerekmiyor. Koskoca kadınlar bi şekilde kendi istekleriyle çocuk sahibi oluyorlarsa tutup ben o anneye ah vah edemeyeceğim. Yetemeyeceğini düşünen doğurmasın bu kadar basit. Çocuk aldırmaya gelince günah günah diye ortalık ayağa kalkıyor ama el kadar bebenin günahına girmeyi düşünen yok. Hemen anne düşünülüyor aman birlikte büyürler aradan çıkar diyerek. Bunun günahını da görebilsek keşke. Bunlar anlaşılır mı bilmem ama konuşucaz ister kendinizden geçin ister sinirlenin.Kimse kimsenin iyi yetiştiremediği çocuklarla uğraşmak zorunda değil toplumca zararı bizi buluyor dönüp dolaşıp.

Bunu konu sahibine yönelik söylemiyorum belirteyim onu da. Direkt size yönelik söylüyorum. Sevgiler

ufaklık hasta da olsa
kv yardımcı olmak istiyor ise sizin evde olsun
doğumla eve çocuk getiriyorsunuz evdekini babaanneye gönderiyorsunuz
eskiler çoğunlukla cahil oluyor çocuklara oyun yaptığını zannederek
artık küçük geldi seninle ilgilenemez
seni çok sevemez artık küçüğü daha çok sevecek gibi şeyler söyleyebiliyorlar

yardımcı olmak isteyen size evinizde yardımcı olsun

Biz konu sahibiyle konuyu güzelce kapattık. Ama sizin için bi kez daha tekrar edeyim, annelik kolay değil herkesin 3 5 tane doğurması gerekmiyor. Koskoca kadınlar bi şekilde kendi istekleriyle çocuk sahibi oluyorlarsa tutup ben o anneye ah vah edemeyeceğim. Yetemeyeceğini düşünen doğurmasın bu kadar basit. Çocuk aldırmaya gelince günah günah diye ortalık ayağa kalkıyor ama el kadar bebenin günahına girmeyi düşünen yok. Hemen anne düşünülüyor aman birlikte büyürler aradan çıkar diyerek. Bunun günahını da görebilsek keşke. Bunlar anlaşılır mı bilmem ama konuşucaz ister kendinizden geçin ister sinirlenin.Kimse kimsenin iyi yetiştiremediği çocuklarla uğraşmak zorunda değil toplumca zararı bizi buluyor dönüp dolaşıp.

Bunu konu sahibine yönelik söylemiyorum belirteyim onu da. Direkt size yönelik söylüyorum. Sevgiler

İşte tamda bahsettiğim şeyi bana yapmışsınız.Ben attığım mesajda hic çocuk aldırmaktan, yapılan çocuk sayısından dem vurmuş muyum kısacası sizin bahsettiğiniz şeylerin hiçbirine ters bir şey demiş miyim? Nereden çıkarttınız benim çocuk aldırmak günahtır yahut anne doğursun anneyle beraber büyürler dediğimi?Aksine haklı olduğunuz noktalar var demişim. Biri ,birine karşı çıktığı zaman bu illa düşünce ayrılığı olacak diye bir şey yok düşüncelerin işleniş şeklide önemlidir.
Belliki sizin bu konu hakkında oldukça bilginiz ve insanları bilinclendirme isteğiniz var ne güzel takdir ederim umarım bunu güzel bir şekilde yaparsiniz.
Konudan sapıp rahatsızlık vermek istemem sevgilerle..

X