Çok teşekkür ederimmmkonunuza yorum yapmıştım ama aklıma bişey daha geldi bi akrabam pedagoga gidiyordu ve pedagog çocuk sinirlendiği zamanlarda onun hislerini düşüncelerini kendiniz şu şekilde söyleyin diyordu
sizin konunuzdan örnek verecek olursam"seni çok iyi anlıyorum şu an bana kızgınsın kardeşinle vakit geçirdiğim için seni sevmediğimi düşünüyorsun ama ben seni çok seviyorum"gibi ya da bi şey istedi ve izin vermediniz yine aynı cümleleri kuracaksınız"seni çok iyi anlıyorum şu an sana izin vermediğim için bana kızgınsın ama şu şu nedenden dolayı izin vermiyorum"gibi
kısacası çocuğunuzu anladığınızı,onun duygularını hissettiğinizi,onun size demek istediklerini siz onun dilinden kendiniz söylemelisiniz
önceden de dediğim gibi sürekli sarılın öpün koklayın sevdiğinizi söyleyin eminim ki bu süreci daha kolay atlatacaksınız
Ya aslinda çevre çok önemli inanın. Biz cevreden yani hala babanne amca bunlardan yana şanssızız bence biraz. Cahiller cünkü fazlasıyla. Sen abla olacaksın/oldun felan da demişlerdi daha önceden. Yanlış cümleler kuruyolarİkinciye hamileyim bende, ve doğumumda oğlum kızınızın yaşlarda olucak. Resmen gözlerim dolarak okudum yazdıklarınızı, ya bizde böyle olursak diye.. zaten bir sürü endişem var şimdiden. Sizinde umarım düzelir kızınız ve bağınız kuvvetlenir. Yorumları takipteyim bende
Ay çok teşekkür ederim ya dua ediyorum inşallah öyle olur. Mesela bu akşam çok iyiydik kızımla ama büyük ihtimal babası evdeydi diye.. tek olsak yada başkası olsa gene nefret edecekmiş gibiNormal gelmedi diye yazanlar için;
2.5 yaşında bir yeğenim var. Dünyalar tatlısı ve inanılmaz hareketli bir çocuk.
Dediğiniz şeylerin aynısını o da yapıyor ve biz pedagoga götürdüğümüz de bize 2 yaş sendromu dedi. 24 aydan sonra çok belirgin ortaya çıkarmış.
Yeğenim sizinkinden büyük. Anneme çok düşkündü ,şimdi tamamen annesine dönüş yaptı:)
Hepsi bir süreç emin olun.
O bile bana yeterli çok teşekkürlerAslında her iki konu da mevcut içeriklerde.
Denemediğim Yol Kalmadı adlı kitap karikatür çizimli,pratik,uygulanabilir tavsiyeler içeren çok güzel bir kitap.
Diğerlerini de elimden gelse tüm ebeveynlere okuturum.
Konu sahibinin çocuğunu gözlemlemeden, doğumdan itibaren kısa bir gelişim öyküsünü öğrenmeden uzaktan yorum yapmak istemedim çünkü bu sadece tahminden ibaret olacak.
Bir de bu hafta anaokulumuzda,oryantasyon süreci çok yoğun ve yorucu geçiyor,
yorum yapmaya mecalim kalmıyor
o nedenle direk kitapların görselini yükledim.
Nefret değil tepki .Ay çok teşekkür ederim ya dua ediyorum inşallah öyle olur. Mesela bu akşam çok iyiydik kızımla ama büyük ihtimal babası evdeydi diye.. tek olsak yada başkası olsa gene nefret edecekmiş gibi
Yani sadece örnek verdim herzaman söylenen şeyler değil dün oldu bu konu öyle severken söyledi misafirim vardı . Normal zamanda da ortada bişey yokken birini görünce anneyi dövün diye kendini parçalıyor hatta koluma vurdu gibi şeyler söylüyor vurmadığımız halde..
Ben de onu diyorum işte siz zaten sağlıklı bi iletişim kuramamışsınız görümcenizin hamileliği konu dışı yani. O kurabilmiş demek ki sizin kızınız daha zor bi çocuk da olabilir ama bunun suçlusu sorumlusu sizsiniz el kadar bebe değil. Olan da ona olmuş size değil. Aksini mantıklı bulmanız bile kızınıza kötülük.
Bu korunurken hamile kalmak da hep çocuklarıyla çeşitli sorunlar yaşayanların başına geliyor ne hikmetse. Mevcut çocukla sağlıklı anne çocuk ilişkisi kurulmadıysa eldeki tüm imkanlarla koruncaksınız o zaman. Ya da uzman desteği alacaksınız. Burada annesiyle ilişkisinden dert yanmak için konu açan bir sürü kadın var kızınızın da onlardan biri olmasını istemiyosanız bunları kabul edip bi çözüm arayın. 2 yaş sendromu kıskançlık vah vah olan da sana olmuş tarzı sözlerle içinizi rahatlatmayın yani.
Ya işte dikkat çekmeye çalışıyor. Kardeşini kıskanıyor. Kardeşi karnında taşıyan, doğuran siz olduğunuz için tepkisi en çok size. Siz ona sarılmaya, yere düşünce koşmaya acıkınca, acıktın mı kuzum demeye yani onunla ilgilenmeyen devam edin bişey sorarsa mutlaka dönüp cevap verin. Onunla konuşurlen eğilip göz hızasına gelin. Bu çok önemliymiş çocuklar için.. zamanla geçecektir. Sakın kardeşi sevmiyorum en çok seni seviyorum falan demeyin çok yanlışmış. Ya da kardeşin uyut bak sen ablasın, kardeşin uyumuyor yoksa seninle ilgilenirdim bunlarda yanlış cümlelermiş. Siz arada küçüğü babaanneye bırakın siz büyükle kaliteli vakit geçirmeye bakın bir de.Bende en cok bunu düşündüm çok sağolun yorumunuz için terapist en mantıklısı galiba
Yaa dimi aynı kızımda öyle bazen bakiyorum çok iyiyiz bazen çok kötü. Özellikle başkalarının yanında anneye vur demesi üzüyorbazen anne burama vurdu diyebiliyor,hatta geçen elini kapiya sıkıştırdı gözümün önünde,sonra geldi 'anne öp burayı baba yaptı vurdu dövdü' dedi. Bilmeyen biri olsa inanır