27 aylık kızımla sağlıksız iletişimimiz...

Çok teşekkür ederimmm bunlari son zamanlarda fazla yapmadığımı da farkettim

Ya aslinda çevre çok önemli inanın. Biz cevreden yani hala babanne amca bunlardan yana şanssızız bence biraz. Cahiller cünkü fazlasıyla. Sen abla olacaksın/oldun felan da demişlerdi daha önceden. Yanlış cümleler kuruyolar
Bugün kızımın kuzenleri gelmişti akşama kadar babannesinde durdu akşam geldi ben bebeği emziriyordum içerde . baktı ben yokum annem nerde dedi direk babasına :) sonra geldim sarıldı aa annem dedi defalarca öptü çok özlemişti ilk defa :), banyo yaptırdım saçlarını ördüm.. normalde asla elletmez saçına felan tabi babasının yanımızda olmasının da etkisi var... ilk defa süt içti beni ortaya aldi babasiyla sevgi yumağı oluşturdu ikimizi birbirimize sarıldırttı babacım annecim diyerek ,:)) tabi kardeşi uyuyordu belkide bu yüzden böyle yumuşaktı onu görmediği için bilmiyorum..bence herseye ragmen , korkmayin ben en kötü örneğim, yukarılarda arkadaşlar yazdı hiç böyle şeyler yaşamayanlar da var:)..

uzmanlarin iki cocuk arasinda en az 3 yaş olmali demelerinin bir sebebide bu
kiziniz 2 yaş sendromunu dibine kadar yaşarken birde kardeşi olmuş iç dünyasinda sendromdan dolayi cokta yolunda gitmeyen duygular iyice sarpa sarmiş sanirim kiskaniyor gibi geliyor bana yani soyle sizin kardesiyle daha cok ilgilendiginizi onu daha cok sevdiginizi dusunup kiskaniyor ve bence ayni yolla sizi vuruyor başkalarini kullaniyor

Ay çok teşekkür ederim ya dua ediyorum inşallah öyle olur. Mesela bu akşam çok iyiydik kızımla ama büyük ihtimal babası evdeydi diye.. tek olsak yada başkası olsa gene nefret edecekmiş gibi

O bile bana yeterli çok teşekkürler

Ay çok teşekkür ederim ya dua ediyorum inşallah öyle olur. Mesela bu akşam çok iyiydik kızımla ama büyük ihtimal babası evdeydi diye.. tek olsak yada başkası olsa gene nefret edecekmiş gibi
Nefret değil tepki .
İkisi farklı şeyler emin olun :)
İçinizi ferah tutun ve asla baskı yapmayın.

Size öfkeli cunku icin icin sizin kardes yaparak onu 2.plana atttiginizi dusunuyor...ters davranarak dikkatinizi cekmek istiyor..ilgiyi uzerine topluyor boylelikle...onunla daha cok.vakit gecirin..daraltmayın..ne yaparsa yapsin sevgiyle yaklasin sarilin hediyeler alin surprizler yapin en onemlisi onunla coook vakit gecirin. 2 yas sendromu da cabasi olmus tabi.

Kayınvalideniz döv zeynebi o kötü vs demiş olamaz değil mi ben ondan etkilendiğini düşündüm ama günahlarını da almak istemem

muhtemelen evde soyle bir söylem var."ah bu anen yok mu dovucem ben onu...soyle yaptı böyle yaptı kızımız uzdu" diye.vee o gece kayinvalidende ağlamıştır ama sana soylememislerdir sen üzülme diye.bazen de kv ler bilerek ay hiç seni aramadı diyerek insanı sınır edebiliyorlar.ben de yasiyorum.bebegim 30 aylık.ve 2.hamileyim.bakalim nasıl olacak?kızınla ortak vakit geçirmeye çalış.ve onla birlikte sadece onun için bir alışveriş yap.ona yeni kıyafet ya da sevdiği bi gıda.kiz çocukları bebeğin yeni kıyafetini bile kıskanır.onu çok sevdiğini de sık sık soyle.birlikte boya yapın.mutfakta vakit geçir.sen kek yap o lremayi sürsün.benim aslan kızım yaptı de.kiizm aynı annesi gibi süper bir ascı de.seninle ortak yönlerini fark edip senin ona nasıl kıymet verdiğini anlaşın.

4 aylık bebek bişeyden anlamaz henüz, onunla daha az vakit geçirin, büyük kızınızla bol bol vakit geçirin . Bebeği bırakıp kızınızı gezdirin. Babaanneye bebeği gönderin, onunla ilgilenin.kv ye de göndermeyin biraz.oğlum öyleydi benim ama çok fazla ilgilendim düzeldi şimdi babasına bakmıyor.

Geçici merak etmeyin.
Az daha büyüyünce kopamayacağı tek insan siz olcaksınız.
Sendromlar geçici sabır.

Kendi minicikken yeni bir bebek gelmiş ve kıskanıyor belli ki şaşırmadım bu yüzden ard arda bebek yapmasa keşke kimse diye düşünüyorum

Ne yargıladınız böyle be. Bir elinizde sopanız eksik. Hakli olduğunuz kısımlar olsada karşınızda ki kadına bu kadar çalım atmanıza gerek yok özellikle doğum yapmış kadın zaten yeterince kadar zorluk çekiyordur. Olan çocuğa olmuş kadına ne olmuş allaskina ne demek ya?
Birde sürekli yok 2. çocuğu niye yaptın yapmasaydin demeleriniz yok mu beni benden alıyor.

Benimki tam 28 aylik. Hemen hemen ayni davranislar.
Üst degistirme, kacmak, istemiyorum, onu giymem. Anne otur yok oturma git
Su ver, sonra icmiycemmmm
Yazdiklariniza sevindim bir tek bende var ssanmistim demek ki rutin normal gelisimleri bu donemde böyle.

İki yanağından öperim, seni cok seviyorum derim.
Çok sevmiyoooooonnn der gülerek.
Sonra tirnakladi suratimi. İsirma davranisi da var. Saldirir bazen. Hircinlasir.
Yerlere yatar.
Simdi neler yaptığımı anlatayim belki faydasi olur.
Kriz gelince degisik seyler sundum
Hep sabirli davrandim genelde dikkat dagitiyorum. Banyonun lavabosuna tipa ile kapatip altina tabure koyup su doldurup oynatiyorum.
Bulasik süngerine sivi sabun önüne legen
Dondurma ya da meyveli yoğurt ikrami cok seviyor.
parka cikariyorum.
Balkonu yıKıyoruz
Sulu boya da olur. O an gecince normal saglikli neseli haline dönüyor. O zaman anlatıyorum canimiz acir, aglariz filan diye. Ama sabir istiyor. Bazen ağlıyorum sinirden.
Bazende aglamak istiyorsa musade ediyorum.
Balik burcu.
Burc ozelliklerini okudum, aglamasini engellemeyin demisti.

Acaba kvniz mi etkiliyor onu aklıma bu geldi, tabi siz iyi tanırsınız aranızda ne var ne yok kv ile

O yaslarda aynısını yasadım
Babam dıyordu baska bırsey demıyordu
Hatta babası sen ona yapma etme dıyosun ondan senı sevmıyo demıstı bana
Cıdden o zamanlar bende uzuluyordum
Babaannesini halasını 2 kere gördüğü halde kımı sevıyosun dıye soruyodum halam dıyoduu
Hala babasına cok duşkun 8 yasında
Fakat suan benım bıldıgın kuyrugum oldu
Arada babama soyleme ama senı bıraz ama bıraz fazla sevıyorum dıyor

Ya işte dikkat çekmeye çalışıyor. Kardeşini kıskanıyor. Kardeşi karnında taşıyan, doğuran siz olduğunuz için tepkisi en çok size. Siz ona sarılmaya, yere düşünce koşmaya acıkınca, acıktın mı kuzum demeye yani onunla ilgilenmeyen devam edin bişey sorarsa mutlaka dönüp cevap verin. Onunla konuşurlen eğilip göz hızasına gelin. Bu çok önemliymiş çocuklar için.. zamanla geçecektir. Sakın kardeşi sevmiyorum en çok seni seviyorum falan demeyin çok yanlışmış. Ya da kardeşin uyut bak sen ablasın, kardeşin uyumuyor yoksa seninle ilgilenirdim bunlarda yanlış cümlelermiş. Siz arada küçüğü babaanneye bırakın siz büyükle kaliteli vakit geçirmeye bakın bir de.

Kardeş kıskançlığı var.
Bebeği fark ettiğinden beri değişmiş büyük ihtimalle ve sizi suçluyor bebek yüzünden.
Geçecektir.
Birlikte bebek için bir şeyler yapın.
Sık sık onu sevdiğinizi söyleyin.
Bir de o yaş 2 yaş sendromunun zirve zamanı...
Allah yardım etsin.
Bunun bi de 3 yaş sendromu var dillere destan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…