- 27 Eylül 2017
- 2.026
- 2.493
- 83
- Konu Sahibi Bayannhhickimse
-
Biz bayadır birbirimizi tanıyoruz aslında ama 2 aya yakın zamandır birlikteyiz
Ne kadar uğraşıp yazmışsınız sarılasım geldiAşk-ı Memnu'yu izlemedin mi bacım sen? :)
Şaka bir yana, çok benzer bir örneğe şahit oldum. Başlıyorum:
Çocukluk arkadaşım üniversitedeyken bildiğin aşık olup prof. hocasıyla evlenmişti. Evlendiklerinde arkadaşım 20, adam 40 yaşındaydı. (Hata 1)
2 sene sonra engelli bir çocukları oldu. (Hata 2) Alt üst oldular ama bir kaç yıl sonra da sağlıklı bir çocukları oldu. (Hata 3)
Her neyse, şu an arkadaşım 37 yaşında, öğretim görevlisi, yaptığı evlilikten çok pişman, eşi boşanmıyor, arkadaşım da hem çocuklara bakan var diye hem akademik camia ile uğraşmamak için boşanmada ısrarcı olmuyor. İş bahanesiyle tek başına dünyayı geziyor, kendi çapında ufak tefek aşkları ve ilişkileri oluyo ve kendine ait ikinci dünyasında mutlu. Yani eve girene kadar. Eşi muhtemelen 3 maymunu oynuyor çocuklar için, çünkü aptal bir adam değil. O da salmış. Muhtemelen ona laf anlatacak ne enerjisi, ne de isteği var. Değişik bir evlilik yaşıyorlar yani.
Diyeceğim o ki; daha 20 yaşındayken bahsettiğim arkadaşıma da aynı şeyi söylemiştim.
Çok gençsin. Dünya değişti, dağ köyünde okumadan büyümüş, gün yüzü görmemiş bir kız değilsin. Daha görüp yaşayacak çok şeyin var. 30'larına gelince anlayacaksın aslında nasıl bir adamla ömür geçirebileceğini. Kendi karakterin ancak o zaman yerli yerine oturacak, tam kıvamında o zaman olacaksın yani. İçinde bir şey kalmayacak geriye baktığında. O zaman evlenmelisin işte.
20'ler bir şeyleri tecrübe etmeye başlama yaşı. Deneme yanılma ve kendine bir şeyler katma yaşı. Kendi paranı kazanıp, arabanı alıp gezip tozma yaşı.
Bu yaşlarda evlenmek riskliyken bir de üzerine 40'ına gelmiş adamı seçersen hayatının hatasını yaparsın. O hayattan elini eteğini çekerken sen kadınlığının en güzel çağında olacaksın. O çökerken sen ışıldayacaksın. Ama o yine de seni yanında taşımayı sevecek tabii ki "bakın nasıl erkeğim, genç hatun tavlamışım" yürüyüşüyle. Senin ışıltın başkalarının dikkatini çekecek, karşına yine kafana uygun üstelik akranın genç bir adam çıkacak, hep çıkacak ve keşke diyeceksin.
Aşk zaten kimyasal bir süreç, zaten bitecek. Evlilikte daha hızlı bitecek. 40 yaşındaki adamla jet hızında bitecek. Para düşkünü vasıfsız kadınları geçiyorum. Hiçbir yaşlanmış erkek, genç bir kadını gerçekten elinde tutamaz. Hiçbir genç kadın da babası yaşındaki adamla sürekli mutlu kalamaz. Psikolojin, mantığın, hormonların bir gün mutlaka kendine denk bir adama yönlendirecek seni. O yüzden yapma guzum, yapma yavrum. Üşenmedim yazdım bak. Takıl, sev, sevil, geç. :)
Bu yorumlar bitmiyo ya hiçAdam sapık mı ya çocuğu yaşında kızla ne paylaşacak? Sen o adamla ne paylaşacaksın?
Sorun da tam olarak çelişkili olmam zaten:) Kafamın içinde bi taraf öyle bi taraf böylesence de biraz çelişkili değil mi?
Evet o zaman da tuhaf ama aslında hoşuma giden bi durumun içinde oldugumun farkındaydım ve insanlar ne düşünüyo merak ettim. Bir çoğu benden daha tecrübeli.daha önce açmıştın konunu sayfalarca yorum yapılmıştı... Neyse bir şey demiyorum.
Alaycı cevaplar mı... Sevdiğim ve değer verdiğim bi insana "sapık" , "sübyancı" diyen insanlara karşılık olarak hakaret etmek yerine onları alaya alıyorum evet. Asıl olgun davranış bu bence. Hadsizlere haddini bildirmek gerek, kim kimi tanıyor da sapık diyor?İşte bu da konu sahibinin yaşayacaklarının simülasyonu. Bizi dinlemeyip alaycı cevaplar veriyor ama yaşayandan duyması başka.
Alaycı cevaplar mı... Sevdiğim ve değer verdiğim bi insana "sapık" , "sübyancı" diyen insanlara karşılık olarak hakaret etmek yerine onları alaya alıyorum evet. Asıl olgun davranış bu bence. Hadsizlere haddini bildirmek gerek, kim kimi tanıyor da sapık diyor?
Ayrıca üst mesajlarımı okursanız benim karşıt düşüncemde olup bunu güzel bi şekilde ifade eden herkese ben de güzel bi şekilde cevap verdim
Yahu mesajlarımı okumuyo musunuz cidden? Düzgün yoruma düzgün cevap veriyorum. Edepsiz yorumları da tiye alıyorum. Hakaret etsem daha mı iyi...Çok akıllısın, Neden fikir soruyosun öyleyse? Konu açıyorsan gelen yorumlara da bi zahmet düzgün cevap ver. Kimse senin kötülüğün için bişey demiyor. Yaşa gör öyleyse baban yaşında ki adamla. Hep 21 yaşında kalmayacaksın. Çok uzağa gitme 5 sene sonrasını düşünmen yeterli, tam hayatı yaşama kendi yaşıtlarınla eğlenme zamanında ihtiyar adamla ömür geçirmek için heba et ömrünü.
asıl ben senin kafanı anlamıyorum tatlımm açmışsın daha önce önce sormuşsun ilişkide yaş farkı çok mu önemli diye, neden bir daha sorarsın kii, işte maalesef benim beynim hatırlıyor, görünce ayy bu daha önce vardı diye, bu da bana sorun oluyorrEvet o zaman da tuhaf ama aslında hoşuma giden bi durumun içinde oldugumun farkındaydım ve insanlar ne düşünüyo merak ettim. Bir çoğu benden daha tecrübeli.
Yani eğer gereksiz oldugunu düşünüyosanız yorum yapmayın bu kafayı da anlamıyorum hiç:) Sizin vaktiniz kıymetli değil mi?
Niye size sorun oluyo:) Yazmayın o zaman istemiyosanız,gereksiz geliyosa. Lafı uzatmak ve üste çıkmak için saçma sapan şeyler yazıyosunuzasıl ben senin kafanı anlamıyorum tatlımm açmışsın daha önce önce sormuşsun ilişkide yaş farkı çok mu önemli diye, neden bir daha sorarsın kii, işte maalesef benim beynim hatırlıyor, görünce ayy bu daha önce vardı diye, bu da bana sorun oluyorr
anlatabildim mi?
Sacma sapan derken tatlım? senin yaptigin sacma olmuyor da benim ' bunu sormustun sayfalarca yazmistik hatirliyorum ' mu sacma oluyor? Hic sevmem bu arada lafı uzatmayi, uzatan kim oluyor bir dusun istersen.. hay Allah.Niye size sorun oluyo:) Yazmayın o zaman istemiyosanız,gereksiz geliyosa. Lafı uzatmak ve üste çıkmak için saçma sapan şeyler yazıyosunuz
Siz kendinizi kandırın.biyolojik yaş diye bi şey var.evlenin ya hasta bakıcılıgı yaparsınız beş yıl sonraHayır evlenmedi, ve gerçekten 39 da göstermiyor. Ben ilk tanıştıgımızda 31-32 sanmıştım, çok şaşırdım yaşını öğrenince
Bu benim fikrim. Beni de babasi yasinda insanlarla takilanlar rahatsiz ediyor. Bulunmaz hint kumasi oldugumdan degil. Kendinden o kadar kucuk kiza o gozle bakan biri bana normal gelmiyor. 21 yas dedigin ergenlikten yeni cikmis bir yas. Tam yetiskin bile degil benim gozumde. Onun tecrubesizliginden yararlanmak olarak goruyorum bunu uzgunum. Ve evet gercekten fiziksel olarak midemi bulandiriyor.Midem kaldırıyosa? Yaş farkından dolayı midem bulanıyo kusucam falan diyenler kendini bulunmaz hint kumaşı falan sanıyor heralde. Bi ilişki yaşıyoruz zaten ortada midenin kaldırmayacağı bi şey yok. Olaya böyle bi pencereden bakmayın, rahatsız edici oluyor
:)Sacma sapan derken tatlım? senin yaptigin sacma olmuyor da benim ' bunu sormustun sayfalarca yazmistik hatirliyorum ' mu sacma oluyor? Hic sevmem bu arada lafı uzatmayi, uzatan kim oluyor bir dusun istersen.. hay Allah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?