21 yaş-39 yaş , evlenmeye engel mi?

Sen sana yol gosterene karşisin. O kadar yazdık anlattık anlamıyorsun ..git evlende gör dünya kaç bucak!çok ağlayacaksın cook

Engell canimm engel .. 18 yas ... Pardonda dedenle mi evleneceksin? Omrunun en guzel cagindasin, gez toz eğlen.. Hayatını yaşa..

Bu kadar tepki verecek birsey soyledigimi dusunmuyorum. Bazen insana gercekleri duymak zor gelebilir anliyorum. Herkes sizinle ayni fikirde olmak zorunda da degil. Siz de bunu kabul edin. Ben kendi fikrimi soyledim. Beni de annem 17 yasindayken dogurmus. Cok mu guzel birsey yani...Eski cahil kafalarin sonucu...

Cahil kafa senin reşit olmadan doguran annen olabilir! Benimki üniversite okuyup calisirken evlenmis ve o dönemde öyleymiş... Yakın geçmişte insanlar 20'lerinde evleniyor yuva kuruyordu.bunun cehaletle ilgisi yok, toplumsal alışkanlıklar zamanla değişiyor. O dönemde herkes o yaşta evleniyordu. Sen yine de annene cahil diyebilirsin herkesin icinde, senin bileceğin iş. Ama ben anneme laf söyletmem! Onu ve yaptıklarını,kendi dönemine göre düşünür anlayış gösteririm.

Bu demek degil ki 20'lerde evlenmek dogru,zaten dogru bulsam ben de öyle yapardım. Ya da konu sahibine yapma etme demezdim. Benim kasdettigim o yaşta insanın artık kafasının bunlara ve cinselliğe erebildigi... Ortada igrenc denecek bir çocuk istismarı durumu olmadığı...

Bence senin üslup-tarz sorunun var.
Söylediklerin ister doğru ister yanlış olsun, böyle saçma cümleler kurarak kendini ifade ettiğin sürece sadece tepki çekersin.

Valla bu konuda ben sana hak veriyorum.
Benim annemde 26 yaşında evlenmiş 29 yaşında beni doğurmuş,sağlıklı olan bu zaten.

Sayfa 33'u okuyun beni yormayin :) beni yanlış anlamışsınız,doğru olanı syf 33'teki cvbimda.

Adamın yaşı neredeyse babası yaşında olduğu içim bence şu an istismar a giriyor. Anneniz ile babanız arasında o dönemde bu derece uçurum bir yaş farklı olduğunu sanmıyorum. Örneğin üniversitede okurken ailelerinin onayı ile evlenen gencecik çiftler var yaşlar yakın olduğu sürece beni rahatsız etmiyor. Ama konu sahibinin durumu açıkçası benim de midemi bulandırdı. O yaştaki Kıza bakıp ilişki kurmayı düşünebilen 40 yaşındaki zihniyetteki adam beni çok korkuttu. Sapkınlık benim göZümde. Tabiki konu sahibi şu an bizlerin neden bu derece tepki verdiğimizi anlamıyor. Onu tanımıyorsunuz sapık değil o diyor. Açıkçası ben 39 yaşındayım 40 a merdiven dayadım. 21 yaşındaki bir çocuğa farklı bir gözle bakmam söz konusu bile olamaz. Bu sapkınlıktır. Neyse inanıyorum ki konu sahibi büyüdüğünde bu adama neden bu derece tepki verdiğimizi anlayacak.

Sen sana yol gosterene karşisin. O kadar yazdık anlattık anlamıyorsun ..git evlende gör dünya kaç bucak!çok ağlayacaksın cook
Yahu kaç defa "haklısınız evlenme düşüncesinden ben de uzaklaştım ama ilişkimi bitirmiycem" yazdım önceki mesajlarda. Ben kimsenin yol göstericiliğine karşı değilim, aksine bunun için burdayım. Siz bence üslubunuzu düzeltmeniz gerektiğini anlamıyosunuz

+1

Baya zeki olmalısın
Valla isterse millet taslasin...kendilerini ahlak polisi sansin, ben seni çok iyi anlıyorum. Yillar once ben 21 sevgilim 35 yaşındaydı. Ve ben çok olgundum yaşıma göre.o da epey küçük gosteriyordu,taş catlasa 25... Çok da yakisiyorduk,kimse anlamıyordu yaş farkını..

Çok iyi anlasiyorduk,hem ten uyumu hem kafa uyumu olmasa zaten 10 yıl surmezdi. Ama adam yaslandı,ben ise sadece büyüyüp güzelleştim
Evlilikten vazgeçtiğini dusunuyorum canım, o konuyu aştık degil mi? Orda bir mutabık kalalım..

bir diğer 2 tavsiyem ise,

1-sakın iliskini uzun sürdürme,gidebildiği yere kadar gidip kendisi bitecek zaten, sizinki ölü doğmus bir aşk...
Elbette ondan çok şey öğrenmis olacaksın,ama davul dengi dengine...birbirinize uygun olmadığınızı yas farkının sorun olacagini sen de biliyorsun.

2-bu adam yasitin olsaydı belki maazallah burda hiç konu açmadan direk evlenecektin.
Yukarda da anlattığım gibi tatlım,zaman degisti. 21 evlenmek için COK ERKEN ve yanlis bir yaş
Sadece okulunu bitir bir ise gir demiyorum. İşini gücünü maddi özgürlüğünü eline aldıktan sonra mümkünse bir süre bunun tadını çıkar. Ailene destek ol,arkadaşlarınla turlara çık,giyin gez,kurslara git,hobi ve zevk sahibi ol... İlerde zaten herşeyi eşin ve çocukların için yapıyor olacaksın. Bence kendin için ne yaparsan bu yaşta yaparsın.

Benden daha atarli yazdigin halde benim uslubuma laf etmwn de ilginc olmus :) Kardescagzim ben anneme cahil demedim. Onu o yasta evlendirene dedim. Istediginle evlen. Baban ya da deden yasindakiyle de evlen. Beni ilgilendirmez. Ben kendi fikrimi soylerim. Bu tahammulsuzluk neden? 21 yas ergenlikten yeni cikmis yastir. Bunu ben soylemiyorum. Bilimsel olan bir gercek. 30-49 yas olsa mesela bu kadar garip gelmez bana. Ama 21 yasinda hayat tecrubesi az bir kizi kandirmak cok kolaydir inan bana. Daha karakteri oturmamis bir yas. Hele de gunumuzde. Sartlar degisiyor diyorsunya. Gunumuzde insanlar cok daha gec olgunlasiyorlar. Bu da bir gercek. Neyse daha birsey demiyorum. Boyle tahammulsuzluk gormedim. Illa herkes sizle ayni dusuncede olacak, sizi onaylayacak...

Kimsenin kimseyi kandırdığı yok. İlişki dinamiğimizi bilmediğinizden böyle konuşmanızı anlayışla karşılıyorum ama böyle bi şey mümkün değil. Ergenlikten yeni çıkmış olmak demek saf salak olmak demek de değil. Ne yaptıgımın farkındayım, sadece yaş farkı sizin gözünüzde büyüdüğü kadar benim gözümde büyümüyor. Buda belki uzun vadeli düşünmeyi beceremediğim için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…