- 12 Ekim 2017
- 5.270
- 17.389
- 248
- Konu Sahibi Bayannhhickimse
-
Bunu beyan etmene gerek yok, biz anladık zaten.Ben yaşlı amcalardan hoşlanıyorum diye yazıp konuya kilit vurmak vardı şurda
Bilemiyorum bazı arkadaşlara öyle yapmışsın da.Niye dalga geçeyim yahu
Sen sana yol gosterene karşisin. O kadar yazdık anlattık anlamıyorsun ..git evlende gör dünya kaç bucak!çok ağlayacaksın cookBakın, istediğiniz her türlü olumsuz yorumu yapın ama karakterini bilmediğiniz bi insan hakkında yok şöyledir yok adam değildir demeyin. Bu gerçekten hoş olmuyor. Ben kimseye bu insan nasıl bi insandır diye sormadım
Bu kadar tepki verecek birsey soyledigimi dusunmuyorum. Bazen insana gercekleri duymak zor gelebilir anliyorum. Herkes sizinle ayni fikirde olmak zorunda da degil. Siz de bunu kabul edin. Ben kendi fikrimi soyledim. Beni de annem 17 yasindayken dogurmus. Cok mu guzel birsey yani...Eski cahil kafalarin sonucu...Siz nasıl bir insansınız?? Burada genç bir arkadaşımızı,yanlıştan alıkoymak için,doğru önermelerle yonlendirmeye çalışıyoruz. O da bir yanlış yaptığının içten içe farkında ki, gelmiş burada akıl danisiyor büyüklerine soruyir.
Yargılamak size mi kalmis???
21 yaşınızda siz çocuk olabilirsiniz ama konu sahibi arkadaşım gibi ben de o yaşlarda asiktim. Daha otesi,21 yaş annemin beni doğurduğu yaş.
Haddinizi bilin lütfen!! Eleştirecekseniz de yapıcı eleştirin, düzgün cümlelerle yönlendirin. İgrenc olan sizin mahalledeki dedikoducu kadınlar gibi verdiginiz tü kaka tepkisi!!!
Cahil kafa senin reşit olmadan doguran annen olabilir! Benimki üniversite okuyup calisirken evlenmis ve o dönemde öyleymiş... Yakın geçmişte insanlar 20'lerinde evleniyor yuva kuruyordu.bunun cehaletle ilgisi yok, toplumsal alışkanlıklar zamanla değişiyor. O dönemde herkes o yaşta evleniyordu. Sen yine de annene cahil diyebilirsin herkesin icinde, senin bileceğin iş. Ama ben anneme laf söyletmem! Onu ve yaptıklarını,kendi dönemine göre düşünür anlayış gösteririm.Bu kadar tepki verecek birsey soyledigimi dusunmuyorum. Bazen insana gercekleri duymak zor gelebilir anliyorum. Herkes sizinle ayni fikirde olmak zorunda da degil. Siz de bunu kabul edin. Ben kendi fikrimi soyledim. Beni de annem 17 yasindayken dogurmus. Cok mu guzel birsey yani...Eski cahil kafalarin sonucu...
Valla bu konuda ben sana hak veriyorum.Cahil kafa senin reşit olmadan doguran annen olabilir! Benimki üniversite okuyup calisirken evlenmis ve o dönemde öyleymiş... Yakın geçmişte insanlar 20'lerinde evleniyor yuva kuruyordu.bunun cehaletle ilgisi yok, toplumsal alışkanlıklar zamanla değişiyor. O dönemde herkes o yaşta evleniyordu. Sen yine de annene cahil diyebilirsin herkesin icinde, senin bileceğin iş. Ama ben anneme laf söyletmem! Onu ve yaptıklarını,kendi dönemine göre düşünür anlayış gösteririm.
Bu demek degil ki 20'lerde evlenmek dogru,zaten dogru bulsam ben de öyle yapardım. Ya da konu sahibine yapma etme demezdim. Benim kasdettigim o yaşta insanın artık kafasının bunlara ve cinselliğe erebildigi... Ortada igrenc denecek bir çocuk istismarı durumu olmadığı...
Bence senin üslup-tarz sorunun var.
Söylediklerin ister doğru ister yanlış olsun, böyle saçma cümleler kurarak kendini ifade ettiğin sürece sadece tepki çekersin.
Sayfa 33'u okuyun beni yormayin :) beni yanlış anlamışsınız,doğru olanı syf 33'teki cvbimda.Anneniz 21 yaşında sizi doğurmuş olabilir ama artık bu çağda bu yaş çok erken bu tip şeyler için. Kimse sizin annemizle ilgili hakaret falan etmiyor ama şu an 2018 yalındayız. Anneniz yaklaşık 20 yıl önceki dönemde sizi doğurmuş sanırım belki 30 yıl. O dönemlerde normal bir yaş. Ama bu dönemde değil. Ayrıca babanız kaç yaşındaydı anneniz 21 yaşında Doğum yaparken? Emin’im 40 yaşında değildi
Adamın yaşı neredeyse babası yaşında olduğu içim bence şu an istismar a giriyor. Anneniz ile babanız arasında o dönemde bu derece uçurum bir yaş farklı olduğunu sanmıyorum. Örneğin üniversitede okurken ailelerinin onayı ile evlenen gencecik çiftler var yaşlar yakın olduğu sürece beni rahatsız etmiyor. Ama konu sahibinin durumu açıkçası benim de midemi bulandırdı. O yaştaki Kıza bakıp ilişki kurmayı düşünebilen 40 yaşındaki zihniyetteki adam beni çok korkuttu. Sapkınlık benim göZümde. Tabiki konu sahibi şu an bizlerin neden bu derece tepki verdiğimizi anlamıyor. Onu tanımıyorsunuz sapık değil o diyor. Açıkçası ben 39 yaşındayım 40 a merdiven dayadım. 21 yaşındaki bir çocuğa farklı bir gözle bakmam söz konusu bile olamaz. Bu sapkınlıktır. Neyse inanıyorum ki konu sahibi büyüdüğünde bu adama neden bu derece tepki verdiğimizi anlayacak.Cahil kafa senin reşit olmadan doguran annen olabilir! Benimki üniversite okuyup calisirken evlenmis ve o dönemde öyleymiş... Yakın geçmişte insanlar 20'lerinde evleniyor yuva kuruyordu.bunun cehaletle ilgisi yok, toplumsal alışkanlıklar zamanla değişiyor. O dönemde herkes o yaşta evleniyordu. Sen yine de annene cahil diyebilirsin herkesin icinde, senin bileceğin iş. Ama ben anneme laf söyletmem! Onu ve yaptıklarını,kendi dönemine göre düşünür anlayış gösteririm.
Bu demek degil ki 20'lerde evlenmek dogru,zaten dogru bulsam ben de öyle yapardım. Ya da konu sahibine yapma etme demezdim. Benim kasdettigim o yaşta insanın artık kafasının bunlara ve cinselliğe erebildigi... Ortada igrenc denecek bir çocuk istismarı durumu olmadığı...
Söylediklerin ister doğru ister yanlış olsun, böyle saçma cümleler kurarak kendini ifade ettiğin sürece sadece tepki çekersin.
O arkadaşların hangi arkadaşlar olduguna ve nasıl bi üslup kullandıgına bakınBilemiyorum bazı arkadaşlara öyle yapmışsın da.
Yahu kaç defa "haklısınız evlenme düşüncesinden ben de uzaklaştım ama ilişkimi bitirmiycem" yazdım önceki mesajlarda. Ben kimsenin yol göstericiliğine karşı değilim, aksine bunun için burdayım. Siz bence üslubunuzu düzeltmeniz gerektiğini anlamıyosunuzSen sana yol gosterene karşisin. O kadar yazdık anlattık anlamıyorsun ..git evlende gör dünya kaç bucak!çok ağlayacaksın cook
Baya zeki olmalısınBunu beyan etmene gerek yok, biz anladık zaten.
+1Cahil kafa senin reşit olmadan doguran annen olabilir! Benimki üniversite okuyup calisirken evlenmis ve o dönemde öyleymiş... Yakın geçmişte insanlar 20'lerinde evleniyor yuva kuruyordu.bunun cehaletle ilgisi yok, toplumsal alışkanlıklar zamanla değişiyor. O dönemde herkes o yaşta evleniyordu. Sen yine de annene cahil diyebilirsin herkesin icinde, senin bileceğin iş. Ama ben anneme laf söyletmem! Onu ve yaptıklarını,kendi dönemine göre düşünür anlayış gösteririm.
Valla isterse millet taslasin...kendilerini ahlak polisi sansin, ben seni çok iyi anlıyorum. Yillar once ben 21 sevgilim 35 yaşındaydı. Ve ben çok olgundum yaşıma göre.o da epey küçük gosteriyordu,taş catlasa 25... Çok da yakisiyorduk,kimse anlamıyordu yaş farkını..Baya zeki olmalısın
Benden daha atarli yazdigin halde benim uslubuma laf etmwn de ilginc olmus :) Kardescagzim ben anneme cahil demedim. Onu o yasta evlendirene dedim. Istediginle evlen. Baban ya da deden yasindakiyle de evlen. Beni ilgilendirmez. Ben kendi fikrimi soylerim. Bu tahammulsuzluk neden? 21 yas ergenlikten yeni cikmis yastir. Bunu ben soylemiyorum. Bilimsel olan bir gercek. 30-49 yas olsa mesela bu kadar garip gelmez bana. Ama 21 yasinda hayat tecrubesi az bir kizi kandirmak cok kolaydir inan bana. Daha karakteri oturmamis bir yas. Hele de gunumuzde. Sartlar degisiyor diyorsunya. Gunumuzde insanlar cok daha gec olgunlasiyorlar. Bu da bir gercek. Neyse daha birsey demiyorum. Boyle tahammulsuzluk gormedim. Illa herkes sizle ayni dusuncede olacak, sizi onaylayacak...Cahil kafa senin reşit olmadan doguran annen olabilir! Benimki üniversite okuyup calisirken evlenmis ve o dönemde öyleymiş... Yakın geçmişte insanlar 20'lerinde evleniyor yuva kuruyordu.bunun cehaletle ilgisi yok, toplumsal alışkanlıklar zamanla değişiyor. O dönemde herkes o yaşta evleniyordu. Sen yine de annene cahil diyebilirsin herkesin icinde, senin bileceğin iş. Ama ben anneme laf söyletmem! Onu ve yaptıklarını,kendi dönemine göre düşünür anlayış gösteririm.
Haklılar.O arkadaşların hangi arkadaşlar olduguna ve nasıl bi üslup kullandıgına bakın
Kimsenin kimseyi kandırdığı yok. İlişki dinamiğimizi bilmediğinizden böyle konuşmanızı anlayışla karşılıyorum ama böyle bi şey mümkün değil. Ergenlikten yeni çıkmış olmak demek saf salak olmak demek de değil. Ne yaptıgımın farkındayım, sadece yaş farkı sizin gözünüzde büyüdüğü kadar benim gözümde büyümüyor. Buda belki uzun vadeli düşünmeyi beceremediğim için...Benden daha atarli yazdigin halde benim uslubuma laf etmwn de ilginc olmus :) Kardescagzim ben anneme cahil demedim. Onu o yasta evlendirene dedim. Istediginle evlen. Baban ya da deden yasindakiyle de evlen. Beni ilgilendirmez. Ben kendi fikrimi soylerim. Bu tahammulsuzluk neden? 21 yas ergenlikten yeni cikmis yastir. Bunu ben soylemiyorum. Bilimsel olan bir gercek. 30-49 yas olsa mesela bu kadar garip gelmez bana. Ama 21 yasinda hayat tecrubesi az bir kizi kandirmak cok kolaydir inan bana. Daha karakteri oturmamis bir yas. Hele de gunumuzde. Sartlar degisiyor diyorsunya. Gunumuzde insanlar cok daha gec olgunlasiyorlar. Bu da bir gercek. Neyse daha birsey demiyorum. Boyle tahammulsuzluk gormedim. Illa herkes sizle ayni dusuncede olacak, sizi onaylayacak...
Neyi nasıl ifade ettiğiniz önemlidir, tanımadığı bi insana hakaret edebiliyolar ve haklı oluyolar öyle miHaklılar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?