21 yaş-39 yaş , evlenmeye engel mi?

Acaba ne oldu kıza bende üzülmüştüm bu 2 konuyu okumustum ama gercekten bazen insan olacagin onune geçemiyor

Bu soruyu sorduğum için gücenmesin lütfen. Ama çevredemde tanık olduğum birkaç evlilik vardı kariyee+karizmadan etkilenen genç hatunlar 10yıl sonrası fos. Bu arada aradaki yaş farkı artınca boşanma yüzdesi bayağı bir artıyor doğal olarak.

Daha çok gençsin karşına kim bilir kimler çıkar. Madem tıp öğrencisisiniz adam 50 sen 30 olduğunda anatomik, fiziksel, cinsel dürtü, hayattan beklenti...vb.şeyletin ne kadar farklı olacağını bilmeniz gerekir.

Cok yas farki var olmaz. O, 50 yasindayken siz 30 olacaksınız. Su an genc size uyum saglayabiliyor peki ya 20 sene Sonra?

Şu an 21 yaşındasınız her şey çok güzel , seviliyorsunuz , her şey güllük gulistanlik. Ama emin olun bu böyle devam etmez. Adam neredeyse sizin iki katınız yaşında . Hadi evlendiniz diyelim , iki gün sonra siz genç kadın olduğunuz için sizi her erkekten kıskanacak, acaba genç erkekleri görünce aklı kayıyor mu diye sizi kısıtlayacak. Bunu çevremde 12 yaş fark olan eşler arasında bile gördüm. Evden çıkmasına izin vermiyordu eşinin.

Ayrıca kendisi belli bir yaşa gelip , 21 yaşında bir genç kızla sevgili olan adam bana hiç güven vermez. Çıtır kız arayan tiplerden gibi!. Normalde sizi kızı gibi görüp abilik yapması lazımdı , sizin ona ilginiz olsa bile. Çünkü daha 21 yasindasiniz bu hissettiginiz aşk değil, olgun bir erkeğe karşı hayranlık bile olabilir. Adamın bunun bilincinde olup hareket etmesi lazımdı. Baştan sona adam fiyasko. Bence değil evliliği , bu ilişkiyi bile bitirin. Her şey dengi dengine güzeldir.

Size bir şey demiyorum gencsiniz , gençlikte insan mantıklı dusunemiyor ama keşke sevgiliniz en başında sizden uzak dursaydi. Kınamak istemiyorum ama adamın kendini sizden geri çekmesi lazımdı.

21 yaşındasın evlilik senin için erken. Ama karşı tarafın evlenmesi lazım. Ben yaş farkına takılmam eğer adamı gerçekten seviyosan o da seni seviyosa evlen tamam. Ama öncelikle oku tatlım oku. Elinde mesleğin olsun

Aşk-ı Memnu'yu izlemedin mi bacım sen? :)

Şaka bir yana, çok benzer bir örneğe şahit oldum. Başlıyorum:

Çocukluk arkadaşım üniversitedeyken bildiğin aşık olup prof. hocasıyla evlenmişti. Evlendiklerinde arkadaşım 20, adam 40 yaşındaydı. (Hata 1)
2 sene sonra engelli bir çocukları oldu. (Hata 2) Alt üst oldular ama bir kaç yıl sonra da sağlıklı bir çocukları oldu. (Hata 3)

Her neyse, şu an arkadaşım 37 yaşında, öğretim görevlisi, yaptığı evlilikten çok pişman, eşi boşanmıyor, arkadaşım da hem çocuklara bakan var diye hem akademik camia ile uğraşmamak için boşanmada ısrarcı olmuyor. İş bahanesiyle tek başına dünyayı geziyor, kendi çapında ufak tefek aşkları ve ilişkileri oluyo ve kendine ait ikinci dünyasında mutlu. Yani eve girene kadar. Eşi muhtemelen 3 maymunu oynuyor çocuklar için, çünkü aptal bir adam değil. O da salmış. Muhtemelen ona laf anlatacak ne enerjisi, ne de isteği var. Değişik bir evlilik yaşıyorlar yani.

Diyeceğim o ki; daha 20 yaşındayken bahsettiğim arkadaşıma da aynı şeyi söylemiştim.
Çok gençsin. Dünya değişti, dağ köyünde okumadan büyümüş, gün yüzü görmemiş bir kız değilsin. Daha görüp yaşayacak çok şeyin var. 30'larına gelince anlayacaksın aslında nasıl bir adamla ömür geçirebileceğini. Kendi karakterin ancak o zaman yerli yerine oturacak, tam kıvamında o zaman olacaksın yani. İçinde bir şey kalmayacak geriye baktığında. O zaman evlenmelisin işte.
20'ler bir şeyleri tecrübe etmeye başlama yaşı. Deneme yanılma ve kendine bir şeyler katma yaşı. Kendi paranı kazanıp, arabanı alıp gezip tozma yaşı.
Bu yaşlarda evlenmek riskliyken bir de üzerine 40'ına gelmiş adamı seçersen hayatının hatasını yaparsın. O hayattan elini eteğini çekerken sen kadınlığının en güzel çağında olacaksın. O çökerken sen ışıldayacaksın. Ama o yine de seni yanında taşımayı sevecek tabii ki "bakın nasıl erkeğim, genç hatun tavlamışım" yürüyüşüyle. Senin ışıltın başkalarının dikkatini çekecek, karşına yine kafana uygun üstelik akranın genç bir adam çıkacak, hep çıkacak ve keşke diyeceksin.

Aşk zaten kimyasal bir süreç, zaten bitecek. Evlilikte daha hızlı bitecek. 40 yaşındaki adamla jet hızında bitecek. Para düşkünü vasıfsız kadınları geçiyorum. Hiçbir yaşlanmış erkek, genç bir kadını gerçekten elinde tutamaz. Hiçbir genç kadın da babası yaşındaki adamla sürekli mutlu kalamaz. Psikolojin, mantığın, hormonların bir gün mutlaka kendine denk bir adama yönlendirecek seni. O yüzden yapma guzum, yapma yavrum. Üşenmedim yazdım bak. Takıl, sev, sevil, geç. :)

Hayır evlenmedi, ve gerçekten 39 da göstermiyor. Ben ilk tanıştıgımızda 31-32 sanmıştım, çok şaşırdım yaşını öğrenince
ne kadar da benzer hikayelerimiz varmis...ben de esimi ilk gordugumde 32-33 yasinda sanmistim, tas catlasa 35 demistim. 44 deyince basimdan kaynar sular dokulmustu..tabi kopamadim...tanistiktan 1 ay sonra evlenelim dedi...ustune de 3 cocuk...
Ama olmuyor... 9 yilin ardindan bosaniyoruz. Cok farkli...17 yas farki kendini cok gosteriyor sonralari...adamlar mayisiyor, koltukta uzanip kaliyorlar, o civil civil adam gidiyor surekli yorulan, evde oturmak isteyen, herseye supheyle yaklasan bir adam cikiveriyor. tipki bir baba gibi..

Aaa pardon,sizi büyük sandım keske biraz daha konunuzu acsaydiniz yorumlardan anladım.sizin daha küçük oldugunuzu

geçen hafta komşumun kızı 19 a ayak basşamadan evlendi:)
kendi istedi evlenmeyi.. çok merakliydi.
ben 25 yaşinda evlendim. iyiki geç evlenmişim

Babamla abim arasinda 20yas var çok açık iki ayri kuşaksiniz bence bu isten hayir gelmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…