Merhaba,
Pınar Altuğ ilk aklıma gelen örnek olduğu için yazdım, çocuk sahibi olup olmamalarını düşünmeden. O zaman Müslüm Gürses ve Muhterem Nur diyeyim. Yaş farkına rağmen, hem de o yıllarda ve çocuk sahibi olmadan ömür boyu beraber yaşadılar.
Sizin verdiğiniz örnekteki gibi durumlar yaşayan çiftler de var elbette. Ama bence bu aslında yaş farkından bağımsız bir durum. 25-30 yaşında olup asla çocuk istemeyen bir kadının eşi 5 sene sonra çocuk istese, kadın doğurgan olmasına rağmen çocuğu yapmayıp boşayabilir. Ya da çocuk yapma hayaliyle evlenen çiftlerden biri aniden çocuk yapmaktan vazgeçse, diğeri onu boşayabilir. Yaş farkından ve doğurganlıktan daha öte bir durum bu. Çiftler bu konuda evlilik sırasında dürüst olsa dahi, yıllar sonra bir sebepten artık farklı isteklere sahip olabilir. Ama bu konuyu öngörmek ve önlem almak ne yazık ki mümkün değil. Hiçbirimiz müneccim değiliz. O yüzden şu aşamada eğer konu sahibin sevgilisi "çocuk istemiyorum ya da istersek evlat edinebiliriz" diyorsa, ona inanmaktan başka yapacak bir şey yok. Şimdiden bu ihtimal için ayrılmak yerine, ilerde bu durum gerçekleşirse boşanmak daha mantıklı geliyor bana. Tabi bu benim fikrim.